ניצול הזדמנויות: באופנהיימר מסמנים 5 מניות ישראליות שרצוי לאסוף אחרי הנפילות בנאסד"ק ביום שישי
יום המסחר האחרון בוול סטריט התאפיין בדרמה של ממש כאשר הנאסד"ק חתם בנפילה של 1.8% (לאחר שנסחר לקראת סיום בירידה של עד 2.9%) וזאת בהובלת מניות הטכנולוגיה המוגדרות כבעלות צמיחה מהירה (כדוגמת פייסבוק, אמזון, נטפליקס וגוגל) שאיבדו גובה ונחתכו בשיעורים חדים.
הרקע לנפילות באותן המניות, שסביבן מתנהל כבר זמן רב שיח בנוגע לרמות התמחור הגבוהות, הגיע מאזהרה ששיגרו בגולדמן זאקס כאשר ציינו כי העלייה המהירה במניות הענק יצרה מעין "כיסי אוויר" מתחת לפני השטח - וזו סיבה טובה לעצור. נציין כי גם כעת, טרם פתיחת המסחר בוול סטריט, החוזים על הנאסד"ק מאותתים על המשך התיקון החריף מיום שישי האחרון כאשר יורדים בשיעור של כ-1%.
בתוך כך, באופנהיימר מוציאים התייחסות לנפילות החדות וסבורים כי אלה מהוות הזדמנות מעניינת להגדלת האחזקות ומסמנים מספר מניות ישראליות כדוגמה. כך נכתב: "ביום שישי שעבר התכוננו המשקיעים ליום מסחר תנודתי בעקבות הבחירות בבריטניה, ואולם ההפתעה הגיעה דווקא ממקום אחר. מניות סקטור הטכנולוגיה, שהצטיין עד כה בתור הסקטור החזק ביותר במדד ה-S&P500 עם תשואה מרשימה של כ-16%, סבלו את יום המסחר הקשה במיוחד, עם ירידות חדות במיוחד במניות חברות ה-Large-Cap המובילות – כגון AAPL, GOOG, FB, MSFT ו-AMZN".
"הטריגר למפולת במניות הטכנולוגיה הגיע מסקירתו של בית ההשקעות גולדמן זקס, שהעריך כי המהלך החזק במניות הטכנולוגיה הגדולות, שעשו לעתים עשרות אחוזים מתחילת השנה, עלול להתמתן, כאשר המצב בו ריכזו מניות אלה זרימות כספים גדולות במיוחד מצד המשקיעים, פרופיל הסיכון של השקעה באפיק זה אינו אופטימלי. כתוצאה מכך, מיהרו המשקיעים להקטין את החשיפה לסקטור הטכנולוגיה, תוך כדי מעבר הכספים לאפיקים שהפגינו ביצועי חסר מתחילת השנה – בעיקר סקטור הפיננסים וסקטור האנרגיה".
- אחרי הדוחות: באופנהיימר רואים אפסייד של 33% במניית אנבידיה
- אופנהיימר: קמטק ממשיכה לצמוח בשוק ה-AI עם פוטנציאל במוצרים החדשים
"בעדכון זה בחרנו להתמקד דווקא במניות החברות הישראליות, קרובות לליבם של לקוחותינו, על מנת לבחון מגמות בהתנהגותן, וההקשר לירידות של היממה האחרונה. לשם כך, בדקנו את ביצועי כ-40 המניות הישראליות הגדולות (בעלות שווי שוק מעל 200 מיליון דולר). מניות אלה ירדו ביום שישי שעבר בעוצמה של עד 9% (ואף הגיעו לירידות בשיעורים דו-ספרתיים במהלך המסחר), כאשר היו גם מניות שדווקא הפגינו עליות, בעיקר מהסקטורים שאינם טכנולוגיה – כמו הפארמה, האנרגיה והצריכה. נציין לדוגמא, כי שתי נציגות סקטור האנרגיה בקרב הישראליות – מניות חברות הזיקוק דלק US (סימול: DK) ואלון USA (סימול: ALJ) עלו בשיעורים המירביים, של כ-5% כל אחת". האם הסיבה לירידה הנה פונדמנטלית, או טכנית בלבד? מהתבוננות בגרף המצורף עולה כי כי ישנו מתאם הפוך חזק בין ביצועי המניות ביום המסחר האחרון לבין ביצועיהן מתחילת השנה הנוכחית. המניות שרשמו את העליות החדות לאחרונה, כמו נובה (NVMI) וויקס.קום (WIX), בלטו גם בירידות החדות במיוחד ביום שישי. לעומת זאת, מניות הפארמה הישראליות, שהציגו תשואה שלילית מתחילת 2017, כגון טבע (TEVA), פריגו (PRGO), אופקו (OPK) או מיילן (MYL), הציגו עליות ביממה האחרונה, או לפחות היו ללא שינוי במהלך המסחר. יחד עם זאת, אנו מציינים כי מספר מניות שלאו דווקא בלטו בעליות מתחילת השנה, רשמו בכל מקרה ירידות חדות ביום שישי. הדוגמאות לכך הנן שלוש המניות המדורגות Outperform באופנהיימר - מניות אבטחת מידע סייבר ארק (CYBR) ופאלו אלטו (PANW), וכן מניית ספקית הציוד האלקטרוני אורבוטק (ORBK). אנו סבורים כי הירידות האחרונות מהוות הזדמנות מעניינת להגדלת אחזקות במניות החברות הללו".
גרף המציג את התשואה שהשיגו המניות הישראליות מתחילת השנה בכלל הסקטורים, כמו גם הירידות שרשמו ביום שישי האחרון: