שטייניץ: "לא מבין את השמחה לאיד, יש חברות בדרך לישראל"
לאחר שמשרד האנרגיה האריך בשבוע שעבר את מועד סגירת המכרז לחיפוש בשטחי המים הכלכליים של ישראל במסגרת פתיחת היום לתחרות, עלו לא מעט ספקולציות לפיהן 'אין קונים לסחורה'. בפתח ועידת האנרגיה ה-3 שנערכת כעת בקרית שדה התעופה, שר האנרגיה יובל שטייניץ התייחס לעניין השמחה לאיד שנבעה לאחר הארכת המכרז, והתייחס בנוסף למחיר הגז לרגל שנה לחתימה על המתווה.
שטייניץ: "אנחנו מציינים היום שנה למתווה הגז, שנה דרמטית למשק האנרגיה. מתווה הגז הצליח לחלץ את משק האנרגיה מהקיפאון, ושדה לווייתן נכנס לפיתוח מואץ, שאפילו מקדים את לוחות הזמנים. במקביל, שדות הגז כריש ותנין נמכרו לשחקן חדש, חברת אנרג'יאן, והמונופול התחיל להתפרק. מהיום, לא הכול בידיים של קבוצה אחת. המחירים התחילו לרדת, ותחנות כוח החלו לרכשו גז במחירים של 4-5 דולר ליחידה ואנו רואים התגברות של התחרות. בנוסף, לראשונה השנה, רוב הייצור במשק החשמל, מעל ל-60%, נעשה בגז טבעי".
לדברי שטייניץ, "למרות הטענות שמחיר הגז בישראל יקר, מדדים בינ"ל מוכיחים שהמחיר בישראל הוא כמעט הכי זול באירופה. חוזה הגז עם חברת החשמל הירדנית עתיד להתממש עם פיתוח לווייתן, ואנחנו במגעים עם טורקיה על הסכמי ייצוא, לצד המשך המגעים לצינור הגז מישראל לאיטליה ומערב אירופה".
לדברי שטייניץ, "לצד המתווה, אנחנו פותחים את הים לתחרות והודענו על הארכת המכרז. עשינו מכרז מעולה, ורואד-שואו, אבל לא פשוט להביא לכאן חברות אנרגיה חדשות, בגלל המצב הגיאו-פוליטי והירידה במחיר הנפט. זה מאמץ מתמשך, כי יש חשש מהרגולציה בישראל, אבל אני משוכנע שנצליח להביא חברות נוספות. להפתעתי ראיתי שיש כאלה ששמחים מהאכזבה, ואני אומר לכם שזה לא פשוט להביא לפה חברות בינלאומיות, בטח כשמחירי הנפט בירידה. מישהו חושב שהוא היה עושה את המכרז טוב יותר? אנחנו מאמינים שנצליח להביא לפה כמה חברות. יש חשש מהרגולציה בישראל וזה מאמץ שמוטל עלינו. אני לא מבין את השמחה לאיד לאחר שהארכנו את המכרז. יש חברות במשא ומתן מתקדם לכניסה למים הכלכליים של ישראל".
- רפאל בשנת שיא: הרווח זינק ב-64% ל-950 מיליון שקל
- רפאל בפתרון חדש להגנה על החיילים בשטח - "מערכת שפועלת מול איומים של כטב"מים"
שטייניץ גם התייחס לבריאות הציבור כתוצאה ממהפכת הגז הטבעי. לדבריו, "משרד האנרגיה השתנה מבחינת ערכי היסוד שלו. אנחנו לא מסתכלים רק על אספקת האנרגיה לתושבי ישראל, אלא גם על שיקולי איכות סביבה. מכל הדלקים שבעולם, הדלק הכי נקי וידידותי לסביבה הוא הגז הטבעי. הטעות הכי גדולה שאנחנו יכולים לעשות זה לעכב את התהליך של המעבר מפחם לגז טבעי, במשק החשמל ובתעשייה. ב-2012 עוכבה תכנית הפיתוח של תמר והמשק שילם מיליארדים על הטעות הזאת, ושילם בכמויות גדולות של אוויר מזוהם כתוצאה משריפה של פחם, סולר ומזוט. זה לא יקרה עוד פעם".
- 7.אילן 29/06/2017 21:53הגב לתגובה זוכל המלעיזים על ראש הממשלה והשר שטייניץ שעושים עבודה נפלאה בנושא הגז. רואים כעת עין בעין שחברות לא רצות לכאן, אבל כשחברה שכן באה לכאן ולוקחת סיכון, באים אליה בטענות על כך ועל כך. מי שרוצה להיות שותף ברווחים של הגז שישקיע בחברות הגז כמוני:)
- 6.להסביר לך? 28/06/2017 22:28הגב לתגובה זואתה זה שעיקבת את מאגר תמר בשנתיים כשאנחנו המשקיעים בקטנים אומרים לך שהמחיר ירד בעתיד בגלל שיפור בטכנולוגיה בעולם ועודף היצע, אתה היית שקרן זכוח שדפק אותנו המשקיעים, עכשיו תאכל מה שבישלת , אף אחד לא מאמין לך יותר ולא ישים כסף על המכרזים עם החוקים הנזילים שלך. אני שמח מאוד.
- 5.טלטל 27/06/2017 14:37הגב לתגובה זורק בחלומות הוא יצליח להביא חברות רציניות לקדוח במיים הכלכליים של המדינה בתנאים הידועים היום.אף חברה רצינית לא תשקיע אצל שטיניץ אגורה אחת בטרם תקבל בטחונות לחיי הפרוייקט עד אזילתו ושינוי תנאי המס והרגולציה.
- 4.בגלל החתיכת אפס הזה אנחנו משלמים פי 2 על החשמל מאז הגז (ל"ת)תום 27/06/2017 11:14הגב לתגובה זו
- 3.ועכשיו בפנסיות שלנו 27/06/2017 10:31הגב לתגובה זוהכל בשביל לפנק את הטיקון
- 2.שטייניץ- כל הכבוד.סגור יצוא לאירופה וצפצף על הקולות. (ל"ת)שבי 27/06/2017 10:27הגב לתגובה זו
- 1.אחד שיודע 27/06/2017 10:25הגב לתגובה זוכולם יודעים לקטר וללכלך, אבל שטייניץ עושה הכל כדי לקדם את פיתוח שדות הגז בים ליד ישראל. שטייניץ: כל הכבוד ומקווה שהתוצאות יוכיחו לכולם שצדקת