הדיל של 'חי בלילה': "כתבה מדהימה" תמורת 150 אלף ש'
תופעת מכירת האייטמים כנראה תמשיך ללוות אותנו עוד הרבה זמן. לידי אייס הגיעה הקלטת שיחה בין נציג של הזכיינית לבין דובר של רשות מקומית במרכז הארץ, במסגרתה מציע איש קשת כתבה בתשלום, שתשודר במה שניתן להבין מדבריו - בתכנית 'חי בלילה' עם נדב בורנשטיין. איש יחסי ציבור המכיר את אותו דובר רשות מקומית, החליט לפרסם את דבר ההצעה בקבוצת התקשורת והיח"צ בפייסבוק PRguru.
קשת פועלת בפיקוחה של הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו, אבל סוגיית התוכן השיווקי קבוע בחקיקה. על פי חוק, אסור לשדר תוכן שיווקי בערוצי הטלוויזיה המפוקחים על ידי הרשות השנייה, וגם כאשר יאושר תוכן שיווקי (בהתאם למתווים כאלה ואחרים עליהם דנו בשנים האחרונות), לא יהיה אישור לאייטמים ממומנים בתכניות. גם במדינות בעולם בהן כבר הוסדר נושא זה, אייטמים ממומנים אסורים.
בהקלטה אפשר להבין כי נציג קשת מציע למעשה אייטם ב'חי בלילה' תמורת תשלום, שיגויס על ידי אותה רשות מקומית, או על ידי יזמי נדל"ן שירצו לזכות לחשיפה בתכנית הפופולארית שמשודרת בערוץ 2. בהקלטה הנציג מציג עצמו כ"אמיר, אחראי על תחום הנדל"ן, על כל הנושא של הפרסום בתחום הנדל"ן בקבוצת קשת". לדבריו לאחרונה החלה פינה חדשה ב'חי בלילה' בשם 'חי בבית' שמסקרת פרויקטים בתחום הנדל"ן. אותו אמיר ציין כי דיבר כבר עם קבלנים והבין שישנה תנופת בנייה בשטחה של אותה רשות מקומית, ולכן "חשבתי שאם נשתף פעולה אפשר לעשות כתבה מדהימה בכל האזור הזה", לדבריו.
בהקשר זה נודע לאייס כי בזכיינית גם עובדים על תכנית נדל"ן בהגשתה של עדי נגר, שמגישה את אותה פינת נדל"ן בשם 'חי בבית' בתכנית 'חי בלילה', ויתכן כי הכוונה של אותו נציג קשת היא לתכנית החדשה.
"אני אשמח לבוא להציג לכם את המוצר עצמו, כי זה סוג של כתבת תוכן מאד איכותית, מאד מושקעת, של כמה דקות, באזור ה-4 דקות, שבעצם אתם תעמדו בפרונט של זה, אבל נוכל לגייס את הכסף...", הוא אמר לדובר הרשות. "יש פה מוצר שהוא טלוויזיוני, מקודם במסך, מקודם בדיגיטל, אז ... (המילה לא מאד ברורה, אבל כנראה נאמר "נאסוף", א"כ) מהיזמים, ונבנה אחלה כתבה שבעולם".
אמיר ציין כי "את הכתבה אנחנו עושים כי אנחנו רוצים לתת לצופים בבית ערך של תוכן נדל"ני איכותי חדש... אנחנו עושים יום צילומים, אז את כל הקידום נצטרך מן הסתם במימון הלקוח. זה נע בין 80 ל-150 אלף שקלים ואפילו יותר. אם זה דיגיטלי זה 80 אלף, אם זה כולל מסך - אז 150 אלף".
דובר הרשות אמר כי אצלו לא יאשרו תשלום כזה, משום שמדובר ברשות צנועה. נציג קשת ענה: "אפשר לפנות ל-5 יזמים (חברות קבלניות, א"כ) שכל אחד מהם ישים 40 אלף שקלים, זה לא הרבה כסף בשבילם, מבחינתם זה במקום 2 פרסומים בעיתון, בשביל להיות בטלוויזיה ולקבל אחר כך זכויות שידור על הכתבה, זה משהו שיכול מאד לשרת אותם". בסוף השיחה מציע אותו אמיר שמרשות המקומית תעזור לגייס את היזמים, ומציע גם שראש הרשות המקומית ירואיין בכתבה.
יש לציין כי הרגולטור - הרשות השנייה, מפקח אך ורק על תכני הטלוויזיה והרדיו של הזכייניות השונות, ולא על פעילותם הדיגיטלית. הצעה מסחרית לתוכן באתר MAKO למשל, אינה מפוקחת על ידי הרשות השנייה, שגם אינה יכולה לפעול בנושא. מאידך, על המסך לרשות יש אפשרויות ענישה כגון קנסות על תנאי, קנסות בפועל ושלילת דקות פרסום.
מקשת נמסר: "לאחר בדיקה מקיפה, יובהר כי בשום שלב לא הוצע מטעם מערכת 'חי בלילה' אייטם בתכנית בתשלום. מדובר בשיחה בין נציג מטעם מחלקת השיווק ודובר רשות מקומית במסגרתה הציע הנציג חבילת פרסום בלבד, בדיגיטל או במסך. התשלום הוא עבור פרסום דיגיטלי או מסכי (באמצעות פרסומות) לתכנים המשודרים בכל מקרה ולא בתשלום".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.זה ממש לא חדש..יש המון "כתבות"כתוכן שיווקי (ל"ת)יוסף הישראלי 01/07/2017 19:36הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.לא מבין מה הסיפור (ל"ת)רונן 27/06/2017 18:54הגב לתגובה זו0 1סגור
-
1.תכנית על כלום ושם דבר (ל"ת)חי בלילה 27/06/2017 17:25הגב לתגובה זו2 0סגור
-
תבדקו לעומק.הכסף קובע הכול בתוכניותישראל ישראלי 27/06/2017 18:26הגב לתגובה זו8 0כל המוזמנים לאולפנים ממנים את התוכניות כמו כלכלה.נדלן ןעוד... תבדקו לעומק הכול מכור.סגור