אחרי חצי שנה של נפילות - האם הסתיימה הצניחה בדולר?
עם צלצולו של פעמון הסגירה הערב בוול סטריט, חצי שנת המסחר הראשונה של שנת 2017 תהיה מאחורינו. עד כה שנת 2017 הייתה מצוינת למדדים העיקריים בניו יורק, אך המשקיעים בדולר האמריקני, ירצו לבטח לשכוח את ששת החודשים האחרונים. זאת מאחר והדולר רשם נפילה של 8% אל מול השקל מתחילת השנה, אך בניגוד לתחושת המשקיעים המקומיים, החולשה של הדולר מול השקל היא ממש לא נקודתית. מדד ה-DXY אשר מודד את הדולר אל מול ששת המטבעות העיקריים בעולם איבד לא פחות מ-6.5% מתחילת השנה.
זה המקום לזכור כי שנת 2017 נפתחה בתקווה גדולה. התקווה שתלו המשקיעים בדולר נבעה מהצפי שבחירתו של טראמפ לצד סנאט שנשלט על ידי רוב רפובליקני, יספק תמריצים כלכליים אדירים כמו תיקון תשתיות והקלה במיסים. פעולות אלו יגדילו את הביקושים במשק לצד העלאת מחירים שתביא להעלאת ריבית וחיזוק המטבע האמריקני.
ובכן, רק חלקן של הנבואות התממשו. למרות שבששת החודשים האחרונים, נרשמו שלוש העלאות ריבית בארה"ב, הדולר עדיין רשם ירידה מול הין היפני והפאונד הבריטי. אל מול היורו הוא נמצא בשפל של כמעט שנה.
נתונים אלו יכולים להצביע על סיבה אפשרית מדוע בנק ישראל ממשיך לשבת על הגדר בכל הקשור להתערבותו בשוק מטבעות החוץ, זאת בניגוד לפעילותו האגרסיבית בשוק במהלך בעבר לטובת בלימת התחזקות השקל.
החולשה בחודשים האחרונים בדולר, נרשמה מגיעה ברקע לאי וודאות במישור הפוליטי. המפלגה הרפובליקנית מתקשה להעביר את רפורמת הבריאות בסנאט, שאמורה להחליף את רפורמת ביטוח הבריאות של ברק אובמה. דעה מקובלת היא כי המפלגה השולטת בארה"ב, לא תקדם את רפורמת המס, כל עוד רפורמת הבריאות תקועה.
מה אומרים המומחים? האנליסטים של ג'יי.פי. מורגן, שהיו למעשה "אנטי דולר" כבר מתחילת השנה צופים כי היורו ימשיך לעלות עד לכדי יחס של 1.15 (דולר ליורו). עם זאת, הם צופים להתאוששות של הדולר בטווח הקצר. זאת לאחר שהסוחרים נרגעו מעט לאחר הירידות האחרונות.
אנליסטים של חברת VOYA צופים כי הדולר עשוי לשוב ולהתחזק, אך על בסיס של נתוני מאקרו. במידה והצמיחה הכלכלית בארה"ב ברבעון הראשות תעלה לכדי מעל ל-2.2%, אמור לפנות צפונה. נזכיר כי ברבעון הראשון הכלכלה האמריקנית צמחה בשיעור של 1.4% וצפי השוק בנוגע לרבעון השני עומד על צמיחה של 2.9%.
בזירה המקומית, בסקירה מהבוקר (ו') האנליסטים באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני- הארוך. זאת בשל פערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולם. נקודת תמיכה קרובה לדולר עומדת על 3.4 שקלים לדולר ורחוקה על 3 שקלים לדולר, ונקודת ההתנגדות הקרובה לדולר עומדת על 3.7 שקלים לדולר והרחוקה על 3.75 שקלים לדולר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.הדולר יחלש עוד מול היורוהברבור הירוק 01/07/2017 22:15הגב לתגובה זו0 0אחרי חולשה ארוכה של היורו הוא מרים ראש בחודשים האחרונים וימשיך להתחזק עד 1.2 זה יקח זמן אבל זה יקרהסגור
-
4.בנק איגוד הוא בנק כושלבנקאי 01/07/2017 22:06הגב לתגובה זו0 0כבר שנתיים שאני קורא את התחזיות של בנק איגוד כי הדולר יתחזק. הם לא מתייאשים... אולי יקרה נס והתחזית שלהם תתממש יום אחד ואז יגידו, אמרנו לכם... הלוווו,,, צאו לפנסיה כל החזאים של בנק איגוד. אתם כושלים והציבור זוכר כל מה שאמרתם...סגור
-
3.זה המחיר 3.4 אין מקום לעליות (ל"ת)שמוליק 01/07/2017 17:34הגב לתגובה זו2 2סגור
-
אפילו ישבני גור 01/07/2017 20:55הגב לתגובה זו1 1סיכוי שיגיע לשער 3.38 זה השער הראלי שלו.סגור
-
2.RADIOMAY4@GMAIL.COM (ל"ת)גורי יחזקאל 01/07/2017 17:16הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
1.השקעה בדולר לא היתה אף פעם כדאיתדני ברינה 01/07/2017 06:58הגב לתגובה זו0 0מי שקנה דולרים לפני עשר שנים עדיין מפסיד הרבה מאודלא רק דולר פאונד כנל. השקעה במטבעות לא הצדיקה אך פעם.סגור