הדובים נוהמים: הנפט נופל ביותר מ-4% על רקע דיווחי אופ"ק
ענף האנרגיה ממשיך לסבול מתנודתיות גבוהה. לאחר שנכנס לטריטוריה דובית עם ירידה מתחת לרמה של 43 דולרים לחבית לפני כשבועיים, הנפט רשם בימים האחרונים מהלך עליות עד שנשק ל-47 דולרים לחבית. עם זאת, היום הנוזל השחור שוב מפגין חולשה על רקע דיווח מכיוון רוסיה.
היום הסתיים הרצף והוא הסתיים בחדות. הנפט איבד 4% לרמה של 45.4 דולרים לאחר הדיווח ב'בלומברג' שצוטט גורמים רשמיים ברוסיה, לפיו אלו דחו את ההצעה לקיצוץ תפוקה נוסף מעבר לזה שהוסכם במסגרת פסגת אופ"ק. לפי הדברים שצוטטו, קיצוץ נוסף של רמת התפוקה תעביר מסר שגוי לשווקים. כמו כן הנפט מאבד גובה לאור נתוני הקידוח של אופ"ק שהצביעו על עלייה יומית בסך של 1.8 מיליון חביות לחודש מאי הנוכחי לעומת חודש מאי הקודם.
נזכיר כי במאי האחרון באופ"ק סיכמו על הארכת הסכם ההקפאה ב-9 חודשים נוספים עד לרבעון הראשון של 2018, אך בינתיים עליית ההיצע מכיוון התעשייה בארה"ב לוחצת מטה את מחיר הנוזל השחור. הירידה היום קוטעת 10 ימים רצופים של עליות, או רצף העליות הארוך שנרשם מאז ינואר 2010.
מוקדם יותר השבוע, אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי של פסגות התייחס לטלטלה במחיר הנפט. גרינפלד: "למרות שאין ריח שאנחנו יותר אוהבים בבוקר מריח של כותרות שליליות ואזהרות ממשבר, נדמה שהחששות עדיין מוקדמים מדי. ראשית, הירידה במחיר הנפט היא מינורית לעומת הקריסה של 2015-2014, גם באחוזים (20% מאז פברואר לעומת 70% דאז) אבל בעיקר במונחים דולריים (10 דולרים לחבית היום לעומת 75 דולרים לחבית דאז). בסקטור שבו ההוצאות הקבועות הן בעלות משקל משמעותי, יש לשינוי ברמת המחירים השפעה חזקה מאוד. שנית, רמת המרווחים היא עדיין לא כזו שהופכת את מחזור החוב לבלתי אפשרי כמו לפני לפני שנתיים וחצי. שלישית, המשבר של 2015-2014 הביא לכך שפירמות האנרגיה נאלצו לעבור תהליכי התייעלות חדים ומהירים, הן ברמה התפעולית והן ברמה הפיננסית. מי שלא הצליחה להתייעל חדלה מלהתקיים וכך קיבלנו בסופו של תהליך סקטור אנרגיה יציב הרבה יותר לתנודות במחירי הנפט. זה לא אומר שאם מחיר חבית נפט יגיע ל-20 דולרים כולם יישארו רגועים אבל נכון לעכשיו, העובדה שעליית המרווחים בסקטור האנרגיה לא חלחלה לשאר השוק נראית לנו סבירה ומוצדקת".
לצד דבריו של גרינברג, בימים האחרונים מופיעים גם קולות אחרים. בסקירה של UBS שהתפרסמה היום, אנליסט הסחורות של בית ההשקעות, ג'ובאני סטאנובו, צופה ראלי של 20% במחיר הנוזל השחור עד סוף השנה. הסיבה לראלי מפתיעה גם כן מאחר וסטאנובו חוזה עלייה בביקוש הטבעי שתעקוף את ההיצע ותביא את מחיר הנפט לכיוון ה-60 דולר לחבית.
UBS לא לבד, גם במקנזי טענו בשבוע שעבר שכרגע השוק מתמקד בעודף ההיצע, אך הירידה בהשקעה של חברות הנפט, בסוף תהיה בעוכרי השוק. על פי הערכות מקנזי, בחצי העשור הנוכחי, ההשקעה של חברות הנפט קטנה בשיעור של יותר מ-20% אל מול חצי העשור הקודם. ירידה בהשקעה זו מקטינה את פוטנציאל
היום מחיר הנפט נופל בשיעור של יותר מ-1% לאור נתוני הקידוח של אופ"ק שהצביעו על עלייה יומית בחודש מאי בסך של 1.8 מיליון חביות לעומת חודש מאי הקודם. גם סטטיסטיקת הקידוח של רוסיה הייתה גבוהה מהצפוי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה