בזן וכיל במו"מ לרכישת גז מאנרג'יאן היוונית
החברות בתי זיקוק נפט, כימיקלים לישראל ואו.פי.סי דיווחו היום (א') על משא ומתן עם חברת אנרג'יאן היוונית שמחזיקה במאגרי הגז כריש ותנין לקראת חתימת הסכם אספקת גז טבעי .בזן תשתמש בגז כדי להפעיל את מתקני החברה במפרץ חיפה. שלוש החברות חברו יחד כדי למנף את כח הרכישה ולקבל תנאים עדיפים מול אנרג'יאן.
בזן צפויה לרכוש 17 BCM לפי מנגנון Take or Pay בעבור כמות שנתית מינימלית. מחיר הגז יוצמד לרכיב ייצור חשמל ויכלול מחיר מינימלי שלא נמסר בהודעה. כיל צפויה לרכוש 13 BCM בהסכם של עד 15 שנים. או במועד שבו החברה תצרוך את מלוא הכמות, כלומר המוקדם מביניהם. מחיר הגז הטבעי יוצמד לרכיב ייצור חשמל ויכלול מחיר רצפה.
המשא ומתן עליו מדווחות החברות מגיע לאחר שני הסכמים שחתמה במאי האחרון אנרג'יאן עם דליה אנרגיות והחברה האחות או אנרגיות להספקת 23 BCM.
ביוני האחרון הגישה אנרג'יאן לממונה על הגז והנפט במשרד האנרגיה את תכנית הפיתוח (FDP) למאגרים, וזאת במטרה להגיע להחלטה סופית בנוגע לביצוע ההשקעה (FID) עד סוף 2017. אנרג'יאן ישראל מחזיקה ב-100% מהמאגרים, שמכילים גז טבעי בכמות מוערכת של כ-2.7 טריליון רגל מעוקב (TCF), על פי אומדן כמויות הגז הטוב ביותר (2C), ועתודות בשווי של כ-41 מיליון חביות נפט. בסך הכול מדובר בכמות שוות ערך לכ-531 מיליון חביות נפט. תכנית הפיתוח העיקרית של מאגר כריש כולל קידוח של שלוש בארות, באמצעות מתקן צף להפקה, אחסון ופריקה (FPSO) שיוקם כ-90 קילומטר מהחוף, בעל היקף הפקה של כ-400 מיליון מטר מעוקב ליום.
פיתוח מאגר כריש יכלול הצבת צינור להובלת הגז מהמאגר באמצעות מערכת הולכת הגז הטבעי הלאומית של ישראל. היקף ההשקעה הצפויה בפיתוח המאגר, עד לתחילת הפקת הגז, המתוכננת ל-2020, עומד על כ1.3-1.5 מיליארד דולר. פיתוח מאגר תנין שמתוכנן לביצוע לאחר מכן, יכלול קידוח של שש בארות שיחוברו למתקן ה-FPSO. במהלך תקופת החזקה המאגרים כריש ותנין צפויים לספק כ-88 מיליארד מטר מעוקב של גז טבעי למשק הישראלי וכ-44 מיליון חביות של נוזלים הידרוקרבונים שיופנו ליצוא לשווקים האזוריים והבינלאומיים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה