הזרימה מתחדשת - האצה בקצב הגיוסים בקרנות הנאמנות
אחרי מחצית ראשונה חזקה במיוחד, במהלכה זרם לא מעט כסף לתעשיית קרנות הנאמנות וזאת ברקע לעליות השערים החדות והשיאים שליוו את המדדים המובילים מסביב לעולם, בשבוע הראשון של החודש הורגשה האטה משמעותית בזרימת הכסף לתעשייה כאשר לא מעט קטגוריות רשמו דעיכה דרסטית בסך הגיוסים. עם זאת, בסיכום השבוע החולף נראה כי הציבור חוזר לבורסה (דרך קרנות הנאמנות).
השיפור הגדול בקצב הגיוסים נרשם בעיקר בקטגוריית הקרנות המנייתיות שגייסו סכום של כ-220 מיליון שקל, הנחלקים לגיוסים של כ-110 מיליון שקל בקרנות מניות בארץ, כ-50 מיליון שקל בקרנות הגמישות וכ-60 מיליון שקל בקרנות מניות בחו"ל. השיפור נרשם במקביל למגמה החיובית שאפיינה את שוקי המניות בשבוע החולף. נזכיר כי במהלך השבוע קודם לכן רשמו אותן הקרנות גיוס צנוע מאוד של 85 מיליון שקל בלבד. עם זאת, יש לציין כי מאז תחילת השנה גוייס סכום אסטרונומי של כ-4.4 מיליארד שקל בקרנות המנייתיות הרבה מעבר ל-2.5 מיליארד שקל שהוזרם במהלך כל שנת 2016.
גם בגזרת אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית, שהיוותה את שער הכניסה המרכזי של הציבור במהלך המחצית הראשונה (גיוסים של 11.6 מיליארד שקל), נרשם שיפור כאשר קצב הגיוסים עלה בשבוע החולף ל-385 מיליון שקל, זאת לעומת כ-270 מיליון שקל בלבד שגוייס בשבוע לפני כן. בתוך כך, מתחילת החודש קרנות אג"ח כללי גייסו כ-640 מיליון שקל, מה שמקנה להן את ראש טבלת הקרנות המגייסות גם השבוע.
בניגוד לקטגוריות האחרות, באגרות החוב הקונצרניות נרשמה נסיגה לעומת חודש קודם וזאת על אף המגמה החיובית שנרשמה במדדי התל-בונד (תשואה של עד 0.25%). מכאן, קרנות אג"ח קונצרני רשמו זה השבוע השני פדיונות הנאמדים בסכום של כ-70 מיליון שקל. מתחילת החודש פדו אותן הקרנות כ-110 מיליון שקל. ההסבר - אזהרות גוברות, כולל מצד בנק ישראל, לגבי הערכת חסר של הסיכון באפיק זה.
- דמי הניהול היקרים ביותר בקרנות הנאמנות - האם הם משתלמים?
- קרנות נאמנות על הביטקוין - מי מובילה, מי אחרונה ומהם דמי הניהול?
קרנות אג"ח מדינה המשיכו במומנטום החיובי וגייסו בסיכום השבוע החולף כ-110 מיליון שקל. למרות זאת, מתחילת השנה הן עדיין קבוצת הקרנות הפודה ביותר מבין הקרנות המסורתיות.
באפיק השקלי הובילו הקרנות הכספיות שינוי מגמה משבוע קודם וגייסו השבוע סכום של כ-60 מיליון שקל. לעומתן, הקרנות השקליות ממשיכות במגמת הפדיונות, ושומרות על קצב פדיונות זהה משבוע שעבר, לסכום הנאמד בכ-30 מיליון שקל. קרנות אג"ח חו"ל גם הן ביצעו מהפך וכנגד המגמה בחודשים האחרונים, רשמו גיוסים של כ-55 מיליון שקל, ומתחילת החודש הן גייסו כ-35 מיליון שקל
תעשיית קרנות הנאמנות כולה רשמה בשבוע החולף גיוסים של כ-705 מיליון שקל, המתחלקים לגיוסים של כ-60 מיליון שקל בקרנות הכספיות, כ-770 מיליון שקל בקרנות המנוהלות ולפדיון של 125 מיליון שקל בקרנות המחקות. כך, עפ"י אומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.
- הקרנות הגמישות חושפות את האמת; מי הוביל בתשואה?
- קרנות מעורבות: מהי התשואה השנתית ממוצעת ב-15 השנים האחרונות?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נציין כי בסיכום השבוע החולף הציג המדד המוביל בת"א סימני התאוששות (לאחר שאת השנה פתח בצורה צולעת עם תשואה שלילית של כ-1% עד כה) כאשר זינק בשיעור של 1.95%. גם מעבר לים חתמו המדדים המובילים את השבוע החולף בירוק כאשר ה-S&P500 הוסיף 1.4%, הדאו התחזק ב-1% והנאסד"ק המשיך להוביל את המגמה גם הפעם כשזינק ב-2.6% בתמיכת מניות הטכנולוגיה הגדולות. באירופה סגר הדאקס בעלייה חזקה של כ-2%.
- 1.יועץ בבינלאומי 16/07/2017 19:11הגב לתגובה זוהפדיונות בקונצרני בגלל הבנק שלנו שהחליט לצאת ממדדי תל בונד מסוימים