ליום תיקון - מתחילים להסתכל על מניות שנכון יהיה לנצל בהן גלי ירידות
בין פסיכולוגיית ספטמבר-אוקטובר שמתחילה להפיץ ריחה ולצד הילד המופרע מצפון קוריאה שתופס ביטחון עם כל יום שעובר והוא אינו חוטף שתי סטירות רציניות, יכול מאוד להיות שסוף סוף נקבל תיקון מעניין. למה מעניין? כי הוא יאפשר למשקיע ההגיוני לטווח הארוך לנצל המזומנים שאגר, בחודש-חודשיים האחרונים, כשמכר חלק מאחזקותיו שהגיעו למחירי שיא, לחזור לאותן מניות מובילות שמכר במחירים כלכליים יותר כי בסה"כ מהפכת הטכנולוגיה עדיין בתחילתה והכלכלה הגלובלית תמשיך לצמוח וכך גם רווחי החברות.
תעשיית הרשת (The Internet Industry) רק בתחילת דרכה? מה זה בכלל "תעשיית הרשת"? זו תעשייה שמורכבת משני חלקים מרכזיים, סקטור התשתיות וסקטור התכנה/אפליקציות. בתשתיות נכללים תת-סקטורים כמו סקטור הגישה, רישום התחומים (domain name registration), שירותי מרכזי המידע (Internet data center) ומרכזי הפצת תוכן (content distribution network-CDN). באפליקציות נכללים תחומי העברת הדואר, מנועי החיפוש, מסרים מידיים (instant messaging), משחקים על הרשת, פרסומת על הרשת, המסחר (כל ה-E-business) והסקטור הפתוח של האפליקציות החדשות/עתידיות.
בסוף 1975, השנה שבה החל הציבור האזרחי לעלות על הרשת (הצבא והאקדמיה החלו להשתמש ברשת כבר בסוף שנות ה-60) נרשמו 16 מיליון משתמשים. במרץ 2017 הגיע המספר ל 3.739 מיליארד כאשר המיליארד הראשון נחצה בדצמבר 2005, השני במרץ 2011 והשלישי ביוני 2014, כל הסטטיסטיקה מצויה ב-www.internetworldstats.com.
עוד נתון אחד מעניין הוא שברבעון הראשון של 2017, הכי הרבה משתמשים, 1.872 מיליארד, היו באסיה ושם גם קצב הצמיחה המהיר ביותר אבל אחוז החדירה שם היה רק 45.2% לעומת 88.1% בצפון אמריקה ומתחת לממוצע העולמי של 49.7%. אפריקה עדיין מפגרת עם אחוז חדירה של 28.3. ברבעון הראשון של 2017 היו בעולם 7,519,028,970 בני אדם, 75% במה שמוגדר "אסיה" ו"אפריקה" ושם אחוזי החדירה הנמוכים ביותר וזה, אם הפוליטיקאים של העולם לא יהרסו את הכדור קודם לכן, הוא הסיפור של מהפכת הטכנולוגיה ומה היא עושה לכלכלה הגלובלית ולאנושות כולה באמצעות הכנסת קהלים חדשים לפעילות הכלכלית בעלויות שהולכות ויורדות והאינטרנט הוא התורם המרכזי.
המהפכה בהתקדמותה מייצרת את התנאים להגשמת החלום. בדרך יש כל מיני עיכובים שדורשים יכולות פיתוח והמון כסף אבל העיכובים זמניים כי הביקוש למוצרים שהמהפכה מייצרת גדל ככל שהיא מתקדמת. המשקיע ההגיוני ניצב בפני בעיה, איך לנצל את התקדמות המהפכה? אם ההנחה היא שמספר המשתמשים יעלה, שהדרכים של התעשייה להרוויח מהמשתמשים ימשיכו להשתפר (כפי שהראתה פייסבוק כדוגמה אחת) אז אין ספק שכל משקיע הגיוני חייב להימצא ב"אינטרנט", אבל היכן בדיוק? המגוון עצום.
כלכלת הרשת לאן?
אחת הבעיות הגדולות של המשקיע היא להבין את כיווני ההתפתחות של כלכלת הרשת. ההבנה תעזור לזהות פרויקטים להשקעה. תעשיית האינטרנט משנה צורה ככל שהמהפכה הטכנולוגית מתפתחת ומה שהתחיל, בשנות ה-60 של המאה שעברה, כפרויקט לשיפור העברת אינפורמציה באקדמיה ובצבא והחל לחדור לכלכלה המסורתית בשנות ה-90 הופך, בשל התקדמות המהפכה והתמזגותה לכלכלה המסורתית, למנוע הצמיחה הכלכלי הגדול בהיסטוריה שתורם גם להרחבת הצריכה, גם לחדשנות והתייעלות התעשייה וגם למיתון האינפלציה.
הכל התחיל באוניברסיטת MIT מגאון מחשבים דאז בשם Joseph Licklider שבשנת 1962 פרסם עבודה בשם "Intergalactic Computer Network" שבה תיאר במדויק את ההתפתחות העתידית של האינטרנט, כולל אגב את טכנולוגיית הענן. האיש הבין שאפשרות העברת מידע בין מחשבים תשנה את הכלכלה. המחקר נכתב בדיוק בתקופה של תקצובי ענק בתחום שאישר הנשיא אייזנהאואר בעקבות שילוח ספוטניק 1, ע"י רוסיה ב-1957 לחלל. הנשיא נבהל מהטכנולוגיה הסובייטית והעביר את התקציב על מנת "לפתוח רשת התקשורת בין מחשבים כנגד אימפריית הרשע". הוחל אז למעשה בבניית תשתית לשימוש עסקי/צבאי ברשת מה שמשך חברות פרטיות (IBM והיוליט פאקארד למשל) להיכנס לתחום.
ב-1970 הצליחה חברת Network Working Group לצאת עם הפרוטוקול הסטנדרטי הראשון לשת"פ בין מחשבי ובסוף 1971 החלה לפעול רשת המחשבים הראשונה שחיברה את 15 מרכזי האקדמיה המובילים בארה"ב. היה צריך עוד גאון שיתאים הפרוטוקול לעתידו בעולם העסקי וזה היה Rober Kahn שפיתח את ה-TCP/IP Internet network protocol ולאחר מכן, ב-1972, את ה-open-architecture networking ואו אז החל האינטרנט להשפיע על הכלכלה כולה.
בין שנות השבעים לתשעים התגבשה הקונספציה העסקית (במיוחד חלק הדוקומנטציה שקשורה בהפעלה) מחד והתשתית הטכנולוגית מאידך ומי שרוצה להתעמק שייגש לאתרים: "היכל התהילה של האינטרנט" ו-"חברת האינטרנט".
ב-1985 כינס המשקיע דן לינץ' סמינר ל-250 מנהלים מובילים בנושא התאמת הפרוטוקולים של הרשת לתחום העסקי וה-TCP/IP מתחיל להיות מאומץ כפרוטוקול שיוביל המעבר למסחור. עוד כעשר שנים עברו עד שב-1995 העביר ה-Federal Networking Council את ההגדרות שאפשרו ההפעלה של מערכת אינפורמציה גלובלית שאפשרה התחברות גלובלית באמצעות מערכת כתובות מבוססת פרוטוקול ((IP והדבר גרם להתפתחות שני דברים "גדולים". הראשון התפתחות של תעשיות תשתיות ותכנה חדשות והשני, שהתפתח כתוצאה מהבנת הפוטנציאל של הראשון, תקופת הדוט.קום בוול סטריט. וול סטריט הבינה היטב את המשמעות של ההתפתחויות באינטרנט ויצרה חלום סביב הנושא, מ-B2B ו-C2C ועד לפוטנציאל השינוי שתביא הרשת בכל תחומי החיים, במיוחד בבריאות שם העברת האינפורמציה ואחסונה ישנו כליל את עולם הרפואה.
כל הסיבות שהביאו להתנפחות ההערכות המטורפת של 2000 בוול סטריט החלו להתממש עסקית/כלכלית שנים לאחר מכן, בתוך כדי (אבל ללא קשר) משבר 2008, השקת האייפון הצביעה על העתיד לבוא. חברות הטכנולוגיה שהגיעו ב-2000 לערכי חלל על חלומות מממשות מאז תחילת העשור השני של המאה את אותם חלומות (מי שמשווה את בועת 2000 לשיאי 2017 אינו יודע על מה הוא מדבר).
תעשיות נישה
התמזגות תעשיית הרשת לתוך הכלכלה המסורתית החלה לייצר גלים של נישות תעשייתיות חדשות. חברות כמו אמאזון ופייסבוק, שנוסדו ב-1994וב-2004 והיום מובילות ההכנסות בתחומיהן, נוסדו על בסיס התקדמות המהפכה הטכנולוגית והתקדמות ההתמזגות שלה לכלכלה המסורתית. משקיעים חכמים הבינו היטב, ב-2000, את הפוטנציאל שהציגה אמאזון, פוטנציאל אין סופי לקמעונות הרשת ולכן שילמו עבור המניה בהערכות דמיוניות ממש. מה שהם לא העריכו נכון היה הזמן שייקח לבזוס לעשות זאת כי ב-2000 (בעיקר בשל התלהבות המדיה, מדעני האקדמיה ויכולות שיווק המניות של בזוס) הם האמינו שהמעבר לקמעונות הרשת נמצא מעבר לפינה.
מדוע ילדי מיראבילס (ICQ, זוכרים?) או AOL הענקית, שרכשה אותה ב-1998, לא הצליחו לממש הצלחה כפי שעשתה זאת פייסבוק בעשור השני של המאה? כי ל-ICQ (או ל-AOL הענקית) לא היו התנאים (התשתית הטכנולוגית) שהיו לזוקרברג ב-2004-8 ולבטח לא חלמו עדיין כיצד יחברו את המשתמשים להכנסות, האפשרויות הללו החלו להפוך ריאליות רק תוך כדי ולאחר משבר 2008 כאשר נתנה מהפכת הטכנולוגיה את הכילים הדרושים (האפליקציות) לעשות זאת. הגל האחרון של כלכלת האינטרנט הוא ההתפתחות של טכנולוגיות הענן וה-IOT (שהענן היא חלק ממנו).
על הענן להזכירכם דיבר Licklider כבר ב-1962 והאינטרנט של הדברים נולד בשנות השמונים אבל התמזגות טכנולוגיות אלו לכלכלת המיינסטרים מתחילה למעשה רק לאחרונה. ההשפעה שיש לשתי טכנולוגיות אלו על התקדמות מהפכת הטכנולוגיה ועל הכלכלה והגלובליזציה רק בתחילתה והתקדמות מיזוגן לבטח תייצר גלים נוספים שימשיכו לקדם את תעשיית הרשת.
הבעיה של המשקיע שמחפש "מנצחות" בתעשיית האינטרנט היא היכן להתרכז? יש אין ספור אפשרויות מ-AMZN ו-FB דרך CSCO, ARMH ו-INTC עד לחברות התכנה SAP, MSFT ו-ORCL. הדעה שלנו היא ש"תעשיית ה-IOT" (שעדיין קשה לתחום אותה במדויק), היא מקום ההשקעה המעניין לעתיד. למה? כי על הפלטפורמה הזו תתקדם המהפכה כולה ומי שלא "יתחבר" יישאר מאחור. השתלבות מערכות ה-IOT בתעשייה ובמסחר, תחייב, לפי קבוצת המחקר הטכנולוגי גארטנר, ייצור והתאמה של עד ל-300 מיליארד "התקני חיבור", תלוי בהתקדמות ההשתלבות מה שיגרור מחזור של 300 מיליארד דולרים כבר ב-2020.
קבוצת המחקר של מאקינזי טוענת שרק שוק הייעוץ להתחברות ל-IOT לבדו יגיע, ב-2020 ל-3.7 מיליארד וג'ון צ'מברס, היו"ר לשעבר של סיסקו, מדבר על "תעשיה שתגלגל 19 טריליון דולרים". כלומר, מהפכת הטכנולוגיה, בדיוק כפי שייצרה את האיפון, הרובוטיקה, האנרגיה האלטרנטיבית או את התפלת המים מציגה לפני המשקיע עוד התפתחות חדשה שהפוטנציאל שלה עצום אז איך "תופסים טרמפ" על הדבר הזה?
אתר ה-computerworlduk בדק את תהליך האדפטציה של ה-IOT בתעשיית האנרגיה הבריטית שנכנסה להשקעות בתחום. "למי פונה סקטור כזה כשמנהליו מאמינים שה-IOT ישנה עבורם את מגרש הפעילות?". הסתבר שהאיגוד האנרגיה הבריטי הסתמך על 21 חברות שנשכרו לייעץ בנושא ולא מפתיע שמדובר בענקיות הטכנולוגיה דווקא. החברות הבאות השתתפו בייעוץ: (SAP (תכנה), GE (שמובילה ב-IOT לתעשייה), חברת Rolls-Royce המובילה במנועים, ARMH (תשתיות), BOSCHLTD (הסימול לענקית התעשייה הגרמנית Bosch), חברת CSCO, ענקית "החיבור בין מכונה למכונה" Ingenu הפרטית מקליפורניה שהוקמה ב-2008 לחיבור בין מפעלי תעשייה לאינטרנט, חברת שירותי הרשת של AMZN, חברת שירותי האנרגיה הבריטית Centrica, AT&T (התאמת התקשורת), DELL, פוג'יטסו גלובל, GOOG, HPE, IBM, INTC, MSFT, ORCL, QCOM, CRM וסמסונג.
נושא ההשקעה בתחום מטריד מאוד את וול סטריט. יש מומחים שטוענים שצריך להתרכז ביצרני אפליקציות. באמת? באיזה? מצד אחד יש הענקיות שהוזכרו, SAP, ORCL, MSFT ומן הצד השני נכנסות חברות סטארט אפ חדשות כמו פטריות לשוק (בעיקר הודיות). באוניברסיטת הרווארד (שם חקרו את השאלה עבור בתי השקעה גדולים) טוענים שהדרך הטובה להשקעה ב-IOT היא לבחור נציגות מהתחומים הבאים: מחשבים, מוליכים למחצה, תכנה ואפליקציות ושירותי רשת, אבל איזה?
מה אנחנו למדים מכל זה? שקשה מאוד לבחור מניות מנצחות. יש כמה סלים וקרנות כמו הסל הגלובלי ל-IOT, ה-SNSR, שהגיע לשוק בסוף 2016 ומאז הניב כ-22%. אלא שזה בדיוק מה שהניב הסל הטכנולוגי של ה-S&P, ה-XLK או סל הטכנולוגיה הגלובלי IXN. הדעה שלנו? בנושא ה-IOT צריך המשקיע ההגיוני וארוך הטווח להתרכז בסלי הטכנולוגיה הגדולים, עדיף הגלובליים פשוט כי אין דרך לקבוע "מנצחות" ואסור להישאר בחוץ. הבעיה? רוב מניות ה-IOT למיניהן מוערכות גבוה לטעמינו אז כפי שפתחנו בהתחלת הכתבה כדאי להמתין לתיקונים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
35.מחכיםאנונימי 21/08/2017 12:00הגב לתגובה זו0 0תענוג לקרא, מחכים ומלמד יישר כחסגור
-
34.איזה כתבה מצויינתעופר כהן 19/08/2017 14:26הגב לתגובה זו3 0תודה שלמה.סגור
-
33.סליםאסף 16/08/2017 14:10הגב לתגובה זו1 3שלמה היקר, רוצה להודות לך על הטורים המרתקים. עוד סיבה לחכות לימי חמישי:) מבקש לדעת למה אתה ממליץ רק על XLK,XLF וכדו' ולא על תחליפיים, לדוגמא: סלי VANGUARD. תודה רבהסגור
-
ממליץ על XLF, XLK ???שלמה גרינברג 16/08/2017 15:16הגב לתגובה זו0 0ראשית הסלים הללו מייצגים אך ורק מניות בסקטור הספציפי שנסחרות ב S&P 500 ואני משתמש בהם כדוגמה בלבד (אתה מתכוון כנראה ל XLV לא XLF אבל זה לא משנה). אתה יודע כמה סלים וקרנות טכנולוגיים יש?, למעלה מ 83 סלים ולמעלה מ 60 קרנות שכולם מכילים, פחות או יותר, את המניות שב XLK וכך זה גם לגבי XLF או XLV וכ"א מ 11 סלי הסקטור של ה S&P. למה לא שאלת לגבי סלי הטכנולוגיה של פידליטי או ג'נוס או בלאקרוק?סגור
-
32.ביוונדקסחנני 16/08/2017 06:28הגב לתגובה זו1 1מה דעתך על המנייה כהשקעה לכמה שנים האם יש לה פוטינציאל מעניין ברמת המחירים במסחר בארץ.תודהסגור
- טען עוד
-
חברים יקרים, מספיקשלמה גרינברג 16/08/2017 09:11הגב לתגובה זו3 0מדובר בהשקעת חלום שעליה עניתי מספר פעמים. פוטנציאל ברור שיש וזו אך ורק השקעה "לכמה שנים" (הרבה ) אבל לא יותר מאחוז קטנטן בתיק ולצד עוד 10-12 כמותה.סגור
-
חבר'ה תרגיעו עם חברות כלום ושום דברBVXV 16/08/2017 09:00הגב לתגובה זו0 0שיש מארוריהם "סיפור" שאפשר "להתעלף" רק ממנו. בסהכ אתה קונה כרטיס חיש גד. אדם לא אמור להתרגש כשהוא מפסיד את כול כספו בכרטיס חיש גד. נראה לכה שלשלמה יש תשובה לשאלה הזו - כול מה שהוא יכול להגיד לכה זו מילה אחת "חלום" ויש דוגמה לחברה קרוב קרוב שכבר קיבלה אישור FDA והמשקיעים אוכלים ממנה חצץ. חברת בריינסוויי שכבר שנים יש לה אישור מלא מלא לרפא דיכאון עמיד לתרופות בעזרת הקסדה. - למה הם לא מצליחים לייצר הכנסות של מאות מיליוני דולרים ורק צפים מעל המים.סגור
-
31.klacג ו זוננה 15/08/2017 15:18הגב לתגובה זו0 0שלמה האם KLAC משתלבת בתחום של ה- IOT? אשמח לדעת מה אתה חושב עליה המימוש האחרון שהיה בחברה עושה רושם שיצר הזדמנות כניסה מעניינת בייחוד לאור העובדה שהחברה מעלה תחזיות ומעדכנת שהביקוש למצורים הוא חזק ועוד יגדל בהמשךסגור
-
KLA-Tencorשלמה גרינברג 15/08/2017 17:37הגב לתגובה זו0 0מת החברה, בזמנו בקרתי רבות במפעל ביוקנעם ומכיר המוצרים. אכן חברה מצוינת אבל איני עוקב מקרוב. אני מניח שהם משתתפים ב IOT כמו רוב חברות המוליכים למחצה. המספרים שם מצויינים וגם המניה מתנהגת יפה (טוב יותר מטאור) אין ספק שהביקוש למוצרים יגדל.סגור
-
30.ARMH נמכרה ליפניםעובד ARM 15/08/2017 10:04הגב לתגובה זו0 0כבר אינה נסחרת באופן עצמאי, אלא כחלק מSOFTBANK היפנית(SFTBY).סגור
-
אכןשלמה גרינברג 15/08/2017 10:56הגב לתגובה זו0 0ואם תפשפש תמצא כתבה על סופטבנק ורכישת ARMסגור
-
29.טליטמשקיע 15/08/2017 07:57הגב לתגובה זו1 0עם כל הרעש והבלגן טליט אחת החברות המצלחות בתחום(עוזי כץ עשה עבודה מדהימה,חבל עליו)חוזה עם טסלה.אשמח עם תתיחססגור
-
צודק, נסחרת בלונדון, בהזדמנות נעשה (ל"ת)שלמה גרינברג 15/08/2017 11:02הגב לתגובה זו3 0סגור
-
לא רק טסלההזדמנות 16/08/2017 12:21הגב לתגובה זו2 1הם מוכרים גם לאוודי בקרוב כל רכב יהיה מחובר לייצרן 24/7 עם הטכנולגיה של טליטסגור
-
28.קים הנמושה-בסוף אפילו קפצון לא הוציא (נהיה רכיכה)רע-לי הראלי הזה 14/08/2017 23:11הגב לתגובה זו0 0לא פלא שהדרום קוריאנים לא רצו לרוקן את כול הסופרים ממזון.סגור
-
סבלנות (ל"ת)שלמה גרינברג 15/08/2017 12:31הגב לתגובה זו0 0סגור
-
27.לדעתך האם יש מצב שחברת תרופות תקנה את טבע תודה (ל"ת)yyyy 14/08/2017 20:12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
או שכן או שלאשלמה גרינברג 15/08/2017 11:05הגב לתגובה זו4 0בגדול יהיה קשה לדעתי לחברה גלובלית גדולה לנהל את טבע כפי שהיא ומסיבות שונות. יש גופים ישראלים שיכולים לנסות ויש אולי שיציעו לרכוש חלקים אבל בסה"כ זו לא נראית לי אופציה.סגור
-
26.Buy SKYY (ל"ת)Moses 14/08/2017 17:40הגב לתגובה זו1 0סגור
-
25.שלמה - חסרה אבן דרך משמעותית מאודיוסף - באר שבע 14/08/2017 09:49הגב לתגובה זו4 0שלום שלמה, בתיאור שלך את התפתחות הרשת חסרה אבן דרך משמעותית. בתחילת שנות התשעים, טים ברנס לי המציא את ה Web. בשנה שעברה הוא קיבל על כך את פרס טיורינג. הוא המציא את פרוטוקול http ש"יושב" על TCP אותו תיארת היטב. ואז, רק אחרי המצאת הווב, קרה ה בום הגדול.סגור
-
טים ברנרס לישלמה גרינברג 14/08/2017 13:47הגב לתגובה זו0 0צודק ואפילו היה בכתבה אלא שמפאת אורך הספור הייתי חייב לחתוך והוא מהנחתכיםסגור
-
24.swksג ו זוננה 14/08/2017 08:50הגב לתגובה זו1 0שלמה מה דעתך על swks? נכנסת יותר ויותר לתחום של IOT ועושה הרושם שלמרות העליה הגדולה שם עדיין החברה מתומחרת זול בעיה עיקרית שרוב ההכנסות נכון להיום מגיעות מאפל ואם זו תחליט להפסיק להתקשר עם החברה היא תצנח בפרעותסגור
-
Skyworks Solutionsשלמה גרינברג 14/08/2017 09:33הגב לתגובה זו5 0זו אחת מקבוצת החברות שמתמחה בפתוח IP לתקשורת (די בדומה ל CEVA אבל לא בדיוק) ומתחרה בכמה ענקיות כמו QCOM (מאז רכשה את NXP, ) Analog Devices, AVAGO TECHNOLOGIES ושכמותן. שאלה כמו "שרוב ההכנסות נכון להיום מגיעות מאפל ואם זו תחליט להפסיק להתקשר עם החברה היא תצנח בפרעות " מתאימה כמעט לכול חברה שהיא קבלנית משנה לגדולות אבל, כפי שאתה יכול לראות בהתנהגות המניה המשקיעים אינם חוששים מכך.סגור
-
23.שלמה, הכתבות שלך נפלאות אחת, אחתYaronsng 13/08/2017 18:24הגב לתגובה זו4 0מחכה לכל כתבה בקוצר רוח. גם מרתק, גם מקצועי וגם משכיל. אתה הדובדבן של ביזפורטל!!!סגור
-
22.ויגודמן וטבענתון שהושמט 13/08/2017 13:22הגב לתגובה זו1 1בכתבה של אבי טיומקין בגלובס על טבע מ 10 לאוגוסט (כפי שנפלה טבע כך עלולה לקרוס גם כלכלת ישראל).. הוא מביא נתון מדהים - וזה שויגודמן היה דירקטור בטבע במשך 5 שנים (מ 2009 עד שמונה למנכל ב 2014). כלומר כבר לא איזה עבם שהוצנח מבחוץ אלה אחד שהיה חשוף לכול הנתונים, דוחות פרזנטציות לגבי התחום במשך תקופה ארוכה.סגור
-
נתון מדהים ? (ל"ת)שלמה גרינברג 13/08/2017 13:43הגב לתגובה זו1 0סגור
-
21.רדהיל במציר הנמוך אי פעםרמי 13/08/2017 13:01הגב לתגובה זו0 0רדהיל חברת חלום.אם להכנס מבחינת מחירים זה עכשיו 8.3$ למניה. מה דעתך על החברה(לא המניה) והאם הפוטנציאל קיים מה מפספסים המשקיעים במניה?תודה רבהסגור
-
הפוטנציאל קייםשלמה גרינברג 13/08/2017 13:54הגב לתגובה זו0 2והמשקיעים לא מפספסים כלום. מפעם לפעם, כשצצות שמועות על הצלחות בניסיונות או שמועות על רכישה המניה, כמו כול מניית חלום במקרה כזה, עולה אלא שלאחר זמן מה המניה יורדת. במחירה הנוכחי, הערכה של 148 מיליון אינה נמוכה כלכלית אבל הפוטנציאל שם ונקווה שיצליחו, יש להם צנרת יפה של תרופות בפתוח. האנליסטים שמכסים אותה אוהבים את הפוטנציאל .סגור
-
לפחות הם גייסו 38 מיליון דולר בדצמבר- לא ינקנקו המשקיעיRDHL 13/08/2017 14:39הגב לתגובה זו2 0לאחר ביטול הנפקה קודמת: רדהיל גייסה 38 מיליון ד'; המניה נפלה 10% לפני כחודש וחצי ביטלה רדהיל הנפקה בה ביקשה לגייס 25 מיליון דולר במחיר של 11 דולר למניה, עקב חוסר ביקוש. בקופתה של רדהיל היו נכון לסוף הרבעון השלישי כ-40 מיליון דולר, שהיו מספיקים לה לדבריה לכשנה וחצי, כך שהגיוס לא היה דחוף לה. אולם, החברה מנהלת כיום מספר רב של ניסויים קליניים במקביל, כך שצרכי המזומן שלה עשויים לצמוח בשנים הבאות. כמו כן, החברה הצהירה בעבר כי היא עשויה להגדיל את הפורטפוליו שלה באמצעות רכישה, וייתכן כי החליטה לחדש את ניסיונות ההנפקה תוך זמן קצר משום שהיא זקוקה למזומן לצורך זה. לחלופין, ייתכן שהחברה העדיפה לא לקחת סיכון ולגייס לפני שמגיעות תוצאות קליניות מהותיות, אשר תמיד ישנו סיכוי שיהיו גם שליליות. בשנה הקרובה מצפה החברה לכמה אבני דרך מרכזיות: תוצאות ביניים מניסוי יעילות בטיפול במחלת קרוהן ברבעון הראשון של 2017; תוצאות שלב III בגסטרואנטריטיס (קלקול קיבה) עד אמצע 2017; תוצאות שלב II במעי רגיז עד אמצע 2017; והגשה מחודשת של הבקשה לאישור שיווק התרופה לטיפול במיגרנה במהלך 2017.סגור
-
תודה על התגובות. מעניין. (ל"ת)רמי 13/08/2017 15:47הגב לתגובה זו0 0סגור
-
20.שלמה מדוע אתה מתעלם מ RADAמשה 13/08/2017 10:23הגב לתגובה זו0 0מדוע אן התייחסות לדוח של RADA ?? שנת 2017 נרשמה כשנת המהפך והמניה מגיבה בהתאם ( עלייה של 400 אחוז מהתחתית )סגור
-
ראשית התיחסתישלמה גרינברג 13/08/2017 10:45הגב לתגובה זו0 1וכשיהיה משהו קונקרטי אתייחס שובסגור
-
19.על השקעה בaol לא חשבתי! (ל"ת)אתה גאון.. 13/08/2017 09:12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
18.מקריאת התגובות כאן נראה שיצאת עם אישיות " נרקסיסתית "רק עצה קטנה 13/08/2017 07:44הגב לתגובה זו3 6אני ואני ואפסי עוד ...... גם בגילך עדין לא מאוחר לשפר את התנהגותך . כן.....כן,, הצנון בא ללמד את הגנן.... תרצה או לא תרצה גם הצנון יודע מה טוב לו יותר מהגנן.......סגור
-
אז לא יכולת להתאפק וחזרת (ל"ת)שלמה גרינברג 13/08/2017 10:46הגב לתגובה זו1 0סגור
-
תרגיע חבר. קורא ונהנה לרוב. ולעיתים פחות ולעיתים לא..למר שלמה מאיציק 13/08/2017 11:19הגב לתגובה זו1 2אכתוב בשמי או דרגתי או הכינוי במידה וארצה "להזיק או להועיל"...מאז מאז שביקשת...ממש אני לא מגיב ולא נמצא בין השורות..קביעתך מלמעלה כללית וגורפת ולצערך לא באת לדג הנכון..מאחל לך בריאות והצלחות.סגור
-
תתבייש חוצפן - ככה אתה כותב לאדם שסביר שמתקרב לגיל 80ויכול להיות הסבא שלך 13/08/2017 09:15הגב לתגובה זו10 0חתיכת זבל - במקום להגיד תודה על המאמרים המדהימים שהוא תורם לנו ממקצו ומזמנו.סגור
-
עכשיו אני מרוצהרק עצה קטנה 13/08/2017 11:48הגב לתגובה זו0 2סוף סוף קופצים הצעירים להגנת המבוגרים בחברה , עכשיו אני מתמלא שוב בגאווה ישראלית . כנראה מישהו היה צריך לעשות את זה תמשיכו כך ....עבודה טובה מאוד..סגור
-
נשמע שיש לך עבר כואבמוטי 14/08/2017 00:22הגב לתגובה זו1 0מסרים סמויים בינך ובין שלמה .שלמה אני לא מכיר אותך הרבה זמן, אבל כנראה שאתה היסטוריה לא קטנה לחלק מהמשקיעים . מעניין..סגור
-
מחאה על דיון מכוער ולא ראוי מצידו של הקורא"רק עצה קטנה"einatcn 13/08/2017 20:01הגב לתגובה זו6 1כקוראת ותיקה של שלמה גרינברג אני חשה תודה על השקעת זמנו וידיעותיו עבורינו הקוראים, כולנו מורוווחים רבות מכך. תגובת הקורא איננה ביקורת לטעמי אלא הערות פוגעניות תמיד ישנה האפשרות פשוט לא להשתתף.תודהסגור
-
פתחת את הדלת לדיון עינייני לכן אני אענה לך(-: 14/08/2017 11:09הגב לתגובה זו0 1התגובה שלי באה כמחאה על תרבות הדיון והלך הרוח הציבורי , שנובע מה לעשות גם בטוקבקים שיש להם השפעה סמוייה על הציבור . לידיעתך אני קורא את כתביו של שלמה ואני מאוד מאוד מעריך את הפרספקטיבה שלו.......אז אולי הוא טעה עם טבע היי מה לעשות אנחנו סה"כ בני אדם... אבל עד עכשיו לא השתתפתי בדיונים ורק הקשבתי ......החלטתי לשים לכם מראה מול העינים שתראו איך תרבות הדיון כאן התדרדרה ..... כנראה צריך לעשות מעשים שלילים עלמנת להוציא ממכם את החיובי.....סגור
-
17.כתבה מעניינת באמת אבל לדעתי לייחס Joseph Lickliderשי 13/08/2017 07:13הגב לתגובה זו1 0את עניין העננים של היום זה לא כל כך נכון. בהתחלה לפני עידן הPC התפישה היתה של מחשוב מרכזי שאנשים מתחברים אליו. התוכנות והדאטה יושבים על מחשבים מרכזיים ולמשתמשי הקצה יש תחנות עבודה חלשות ואז באה מיקרוסופט ושינתה את התפישה בגלל שהם רצו למכור מערכות הפעלה חזקות למשתמשי הקצה. אבל למעשה ה"קרב" בין מחשוב מרכזי לתחנות עבודה חזקות אף פעם לא נגמר והיום יש גם וגם. אבל עניין הענן זה מעבר למחשוב מרכזי, כי מחשוב מרכזי היה קיים מההתחלה. הענן מאפשר לנצל את המשאבים של המחשוב המרכזי בצורה יעילה בהרבה ממחשוב מרכזי וגם לאפשר גדילה קלה יותר לתוכנות שרצות על השרתים. בקיצור נראה לי אבל אני לא בטוח שהוא דיבר על מחשוב מרכזי ולא על עננים. 2. IOT ועננים זה שני דברים לא קשורים. כן העננים מאפשרים ל IOT להתפתח טוב יותר כי הם הגלגול המודרני של מרכזי שרתים בימיינו אבל גם לפני העננים IOT היה יכול לפרוח אם החומרות של ה IOT היו זולות כמו היום. היום להוסיף למכשיר כלשהו חומרה שמאפשרת חיבוריות לאינטרנט עולה סדר גודל של דולר. זה כמו חומרות ה GPS ו וג'יירוסקופים שבעקבות מהפכת האייפון שהביאו לעולם רחפנים זוליםסגור
-
כדאי שתבדוק את טענותיךשלמה גרינברג 13/08/2017 10:51הגב לתגובה זו0 0"בקיצור נראה לי אבל אני לא בטוח שהוא דיבר על מחשוב מרכזי ולא על עננים" אם אינך בטוח תבדוק בעבודתו " IOT ועננים זה שני דברים לא קשורים" ואתה ממשיך, "כן העננים מאפשרים ל IOT להתפתח טוב יותר ", תחליט. ומה הקשר לחומרה?סגור
-
הבהרהשי 13/08/2017 22:48הגב לתגובה זו0 0התכוונתי שהוא דיבר על מחשוב מרכזי, אבל לא על עננים. בטעות כתבתי שהוא לא דיבר על מחשוב מרכזי. קצת גדול עלי לקרוא את כל עבודותיו וחשבתי שאתה יכול להבהיר את הנושא. חומרה זה 50% מ IOT ועיקר המגבלה שהיתה לתחום הזה אחרי שהאינטרנט נהיה מאוד זמין. רק בזכות הסמארטפונים שהורידו את מחירי החומרה להתחברות לאינטרנט אלחוטי ה IOT נהיה זול. העננים זה רק בונוס לעניין ה IOT אבל לא משהו שבלעדיו היתה בעיה לעשות IOT. ושוב הכתבה באמת מעניינת.סגור
-
"עננים זה רק בונוס". אתה מוזמן לבדוק ממה אמזון עושה אתארז 20/08/2017 15:35הגב לתגובה זו0 0רוב הרווח. רמז: לא ממכירות.סגור
-
שי אתה קשקשן גדול גדול (ל"ת)בנצי 13/08/2017 09:49הגב לתגובה זו1 0סגור
-
16.התיקון היחידאריאל 12/08/2017 22:11הגב לתגובה זו0 0בינתיים התיקון היחיד שיש לנו זה ה"תיקון הכללי"סגור
-
15.שלמה, מה דעתך על AMD לטווח ארוך. תודה (ל"ת)ארתור 12/08/2017 21:07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
14.זהירות המפולת בפתח להיות זהירים (ל"ת)יואל 12/08/2017 19:23הגב לתגובה זו4 3סגור
-
אם היה לי שקל על כל אמירה כזו.כגן 17/08/2017 11:15הגב לתגובה זו2 0.סגור
-
13.מפתחת חיסון נגד קרינה ממשלת ארה"ב תומכת בהפלוריסטים 12/08/2017 16:06הגב לתגובה זו6 0וגם ישראל נתנה מענק. כמו שביונדווקס זינקה ככה פלוריסטים צריכה להיות בשער 800 מינימום .סגור
-
מפתחת מזה שניםשלמה גרינברג 13/08/2017 10:52הגב לתגובה זו0 0אם וכאשר תראה הצלחה המשקיעים בהחלט ישמחו והמניה תגיב.סגור
-
מה הקשרמוטא 12/08/2017 20:51הגב לתגובה זו0 1ביונדווקס מפתחת תרופה למשהו שקיים ושקורה כל הזמן, סוגים שונים של שפעת, ואילו פיתוח נגד קרינה שזה דבר חשוב אבל מתי זה קרה קורה?!סגור
-
זהירות שלא תחטוף "קרינה" מהדוחות שיתפרסמו בקרובחברת פח 12/08/2017 20:13הגב לתגובה זו1 1חברת פח שמשלמת משכורות ותגמול מניות במיליונים למספר מצומצם של מנהלים בלי הצדקה.סגור
-
12.פה ושם גם ה"גאונים" כושליםטבע בבת עיניך שלומה 12/08/2017 15:52הגב לתגובה זו1 1וכאן אתה מערבב אותנו טהופכנו לפסיכים כמטט מושלמים או בעצם כמו שאתה כותה אתם הופכים אותנו לאהבלים ואכן בקודם של המכתב לבן של..ראיתי את הצעירים שנעלבו תופסים גובה ונותנים לך מנה אחת אלפיים ממש לא מתאים לאדם כמוך אך ליכלכת קשות טבע הייתה אצלך אז יותר גדולה ומדוברת מאשר אפלל היוםסגור
-
נ.בטבע בבת עייניך 12/08/2017 19:11הגב לתגובה זו0 0בינואר שהוא המליץ בפרוש ואילו לחץ להיכנס המחירים היו על המדרון מנשיא אבל גם מעת ההמלצה זה נחתך לשניים. אני מקווה שיפורסמו ויפסיקו לערבב אותנו וזה סותר את זה שאתה איש טוב ובדרך כלל מביא דברים יפיםסגור
-
כתבתי בכתבה הקודמת על המכתבטבע בבת עייניך 12/08/2017 19:06הגב לתגובה זו1 1לבן של הורביץ והבאתי ציטוט אחד לאחד שבו גרינברג בכתבה ב13.01.17 ממליץ בפרוש על טבע ומציע ומהיר סימוכין להיכנס לטבע שעמדה אז 12.500 ..כמובן שהשמיטו את תגובתי כי היא מוכיחה בפרוש את דעתו והמלצותיו של שלמה במשך המון שנים כולל מנשיא וכל הדרך מטה. יש ציטוט מלא שהעתקתי ואיני מוכן לקבל שקרים. ואם יצאת אי פעם אז למה עכשיו אתה מודיע לנו וחוץ מזה אם יצאת לפני 7 שנים ממש לא נוגעת לשיא שהיה 72 דולר או 24.000. לא תוכל להכחיש חביבי הכל כתוב בשימך. גם גדולים טועמים אפשר לתפוש בעכוזם ואל תספר סיפורים ועוד בשם אנחנוסגור
-
רק הערה אחת לשטויותשלמה גרינברג 13/08/2017 10:55הגב לתגובה זו1 1על יציאתי כתבתי באפריל 2010 ולפחות 5-6 פעמים לאחר מכן בכתבות על סלים רפואיים.סגור
-
11.המחירים שם כבר יקרים כמו מחירי הדירות בישראל מסוכן לקנו (ל"ת)אין הצדקה כלכלית 12/08/2017 15:51הגב לתגובה זו1 0סגור
-
10.תיקוןעידן 12/08/2017 15:31הגב לתגובה זו0 2היי שלמה,לפי דעתך לאחר תיקון של כמה אחוזים בשווקים פחות או יותר יהיה כדאי שוב להכנ לשוק? מתי אפשר לומר שהשוק כבר לא יקר מידי?סגור
-
התיקוןמוטי 14/08/2017 00:28הגב לתגובה זו0 0התיקון יקרה כשכמעט כולם יהיו בשוק, כשתשמע את השכן שלך שאין לו מושג מה זה שוק ההון והוא פתאום מדבר איתך על מניות .אז תדע שהתיקון מגיע או יותר נכון שזה הזמן לצאת .נכון לעכשיו הריבית בשוק היא אפס או קרובה לזה, אין אלטרנטיבות להשקעה ולכן זה לא יקרה מהר .ואם יקרה אז יהיה תיקון קטן ולא רציני .זאת דעתי .סגור
-
ל-10 ככול שעובר הזמן עוד כמוך נשברים ומכניסים סכומיעתק למניות 12/08/2017 20:09הגב לתגובה זו0 0ולכן כבר חודשים ארוכים אין תיקון חד של יותר ממספר אחוזים בודדים. שלא לדבר על שורטישטים שמפסידים כספים, נשברים וקונים את המניות על מנת להתכסות. אנחנו בשיא עונת הדוחות - היו לא מעט טרגרים שיכלו ליצור תיקון בעקבות הדוחות של חברות ענק.סגור
-
נו ומה זה שור למה ששאלתי? לא חידשת שום דבר (ל"ת)עידן 12/08/2017 23:41הגב לתגובה זו0 0סגור
-
9.יצאת מהתחת עם העקשנות שלך להשמיט את ה"א הידיעה. גולם!!! (ל"ת)יוסי 12/08/2017 13:53הגב לתגובה זו1 1סגור
-
אם תכתוש את האוויל במכתש... בעלי, לא תסור מעליו איוולתו (ל"ת)משלי כז כב 13/08/2017 11:35הגב לתגובה זו0 0סגור
-
כבר העירו לו על כך. הוא נועץ, כנראה, באנשי וול סטריט... (ל"ת)עמוס 13/08/2017 11:01הגב לתגובה זו0 0סגור
-
זה טיבם של עמי ארצות: הם משתבחים בבוּרוּתָם. (ל"ת)יעל 13/08/2017 07:17הגב לתגובה זו0 1סגור
-
8.לשלומה כך כתבתי אז אז וטחנת אותיטבע בבת עייניך 12/08/2017 13:24הגב לתגובה זו3 0ראה תגובה בסוף התגובות בכתבה על מכתב להורביץ ששם לצערי אתה מתעמת עם הכותבים. אבל מה שהעלתי שם בסוף התגובות והערכה/המלצה לקנות בביטחה בשער 13.500 נקודות אי אפשר למחוק כי זה כתוב. אז בו נחליט בדיוק מה לעשות..לקנות למכור לקזז. לדעתי טבע בדיעבד היא הפלופ הגדול ביותר שהייתה לנו מאז ומעולם.סגור
-
תחליט, 13,500 או 12,500שלמה גרינברג 13/08/2017 10:57הגב לתגובה זו0 0מתחזק הרושם שלא קראת וספגת הפסד כבד בטבע אבל אלו החיים בבורסהסגור
-
7.שלמה לא "יעצת" לרכוש מניות בר-סטרנס ימים לפני שפשט רגל? (ל"ת)כלכלן, 2008 12/08/2017 11:23הגב לתגובה זו1 2סגור
-
בטח שיעצתי וגם את אנרון ואחרות מסוגן (ל"ת)שלמה גרינברג 13/08/2017 10:57הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.הפיגור של ה-FAKE NEWS ושביזפורטל משווק:כלכלן 12/08/2017 11:21הגב לתגובה זו0 5"הדעה שלנו היא ש"תעשיית ה-IOT" (שעדיין קשה לתחום אותה במדויק), היא מקום ההשקעה המעניין לעתיד. למה? כי על הפלטפורמה הזו תתקדם המהפכה כולה ומי שלא "יתחבר" יישאר מאחור." ........איזה משפט מפגר! .....הכסף הוא איפה שיש פרסום, ולא מעיל חורף שמחובר לאינטרנט עם כרטיס-רשת סיני ב- 1$ ואפליקציית חינם.סגור
-
5.שלמה, כתבה נהדרת. שאלה-אפרופו ענקיות אינטרנט, מה דעתךראובן 12/08/2017 08:39הגב לתגובה זו1 1על BAIDU ? תודה מראש.סגור
-
לא עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 13/08/2017 10:58הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.HACKמשקיע מתחיל 11/08/2017 08:37הגב לתגובה זו3 0שלום שלמה, כרגיל תודה על הטור. יש אפשרות לשמוע את התיחסותך לרמת התימחור של ה-HACK? בניגוד לנסדק הסל לא הגיע לרמת השיא. האם גם סל זה ברמת תימחור גבוה לדעתך? תודה ושבת שלום.סגור
-
hack-אין דיבידנד, ויש בה יותר מדי "חברות חלום"ראובן 12/08/2017 08:42הגב לתגובה זו2 0.סגור
-
סייברע 11/08/2017 11:39הגב לתגובה זו0 0מיכאל שלום , יש המלצה על מניות סייבר ?סגור
-
כתבתי אין ספור על HACK, נא לחפששלמה גרינברג 11/08/2017 09:24הגב לתגובה זו0 0רמות תימחור של סלים קשורה ישירות ברמות התימחור של האחזקות, במיוחד המובילות. ב HACK 10 מניות בתוך סך של 25 אחזקות "שוקלות כמעט % 40 מהסל. עצתי שתלך לאתר מהסוג של http://portfolios.morningstar.com/fund/holdings?t=HACK®ion=usa&culture=en-US שהוא אמין מאוד ותבדוק בעצמך.סגור
-
3.מכוניות אוטונומיותeinatcn 11/08/2017 08:14הגב לתגובה זו3 0שלום שלמה כתבה מענינת ונותנת יידע. תודה. האם ישנה תעודת סל המשקיעה בתחום המכוניות האוטונומיות? תודהסגור
-
עדיין לא כי אין מכוניות כאלו בפועלשלמה גרינברג 11/08/2017 09:25הגב לתגובה זו0 1סלי רובוטיקה ו AI מכילים, בד"כ את כול החברות שפועלות בתחום.סגור
-
2.אשמח אם תרחיב בנושא תקרת החוב המתקרבת, ומחיר הכסףמשיח הכסף הזול הלך? 11/08/2017 00:12הגב לתגובה זו1 0לפי מה שאני קורא, התקופה הזאת תושפע יותר מנתוני המקרו, מאשר מהריווחיות של החברות עצמן.סגור
-
לזה צריך מאמר שלם ואולי נעשה זאתשלמה גרינברג 11/08/2017 09:27הגב לתגובה זו2 1אין ספק שנתוני המקרו חשובים שהרי רווחי החברות "תלויים" בהםסגור
-
1.מלחמה תביא להרס סיאול ולמכה לכלכלה העולמיתלתת שתי סטירות? 10/08/2017 19:05הגב לתגובה זו4 3סין תהיה זו שתרוויח משיתוק התעשיה הדרום קוריאנית (ואולי גם של יפן)...אבל מנגד, היא תוצף במיליוני קוריאנים רעבים, שלך תדע איך לטפל בהם.סגור
-
אף אחד לא "ירוויחח" אבלשלמה גרינברג 11/08/2017 09:39הגב לתגובה זו18 1מזה 62 שנים מנסה ארה"ב לספק רצונה של צפון קוריאה ע"מ להגיע להסכם. הם קבלו מיליארדי דולרים, ציוד חקלאי בלי סוף וכול מה שבקשו, חפש והאזן היטב לנאום קלינטון בתחילת שנות ה 90 לאחר ההסכם עם האבא של הפסיכופת הנוכחי. הגיע הזמן שהעולם יבין שלסינים אין שום השפעה בדיוק כפי שלאף אחד לא הייתה השפעה על היטלר או על סאדם חוסיין. כעת יש לו טילים בליסטים. מה אתה חושב שהוא ידרוש כעת? והאמן לי שבשיקול סיכון/סיכוי מול ארה"ב, הסיכון שיצליח להרים טיל אחד אפילו מול קוריאה הדרומית, נמוך לעומת הסיכון שימשיך. למה שלא תיסע לצפון קוריאה (הם מקבלים ישראלים בזרועות פתוחות משום מה) ותראה בעצמך מול מי העולם עומד. לבסוף "הצלחה" של הצפון תהווה איתות נהדר לאייטולוןת.סגור
-
איך אמר דונלד דק על קים באפריל האחרוןsmart cookie 10/08/2017 19:33הגב לתגובה זו0 0בקרוב הסינים ירגיעו את הרוחות ואז נקבל את האם אמא של כול הרליז - כי נמנעה מלחמה שהיתה הורסת את כלכלת העולם.... Trump: Kim Jong-un is a ‘pretty smart cookie US president Donald Trump calls North Korean leader Kim Jong-un ‘a pretty smart cookie’ for being able to hold on to power after taking over the reclusive Asian nation at a young ageסגור
-
ןזה אומר מה?? (ל"ת)שלמה גרינברג 11/08/2017 09:28הגב לתגובה זו10 1סגור