אנליסטים על דו"חות הבנקים: מסמנים מניה ספציפית - "עדיפה כעת באופן ברור"

הבנקים הגדולים (למעט מזרחי-טפחות) פרסמו הבוקר דו"חות. האנליסטים תמימי דעים לגבי המניה המועדפת
גיא בן סימון | (1)
נושאים בכתבה בנקים

עונת הדו"חות בת"א לרבעון השני בשיאה. מוקדם יותר היום פרסמו הבנקים הגדולים פועלים 2.46% , לאומי 1.58% ודיסקונט 1.88% את תוצאותיהם, ובנק מזרחי טפחות 2.58% צפוי לפרסם דו"חות בסוף החודש לאחר דחייה שנובעת כתוצאה משביתת העובדים. בינתיים, התגובות בשוק ברורות לגבי מי הוא הבנק המועדף כעת להשקעה.

מניית לאומי מזנקת כעת 2.8% במחזור גדול מאוד של 120 מיליון שקלים (לעומת מחזור יומי ממוצע של 63 מיליון שקלים בחודש האחרון) ומשלימה בכך ראלי של כמעט 8% השבוע לשיא כל הזמנים. 

אקסלנס ברוקראז':  "ארבעת הבנקים הגדולים מלבד מזרחי פרסמו דו"חות הבוקר וכבר אפשר לסכם שמדובר על רבעון חזק עם תשואה על ההון ממוצעת של כ-9.6%. אם נתחשב גם בצפי שלנו למזרחי, התשואה על ההון בענף תעמוד על כ-10%, הישג נאה לאור הסביבה העסקית (צמיחה מתונה בלבד וריבית אפסית)". 

באקסלנס ברוקראז' מעלים המלצה למניית לאומי ל'קנייה' במחיר יעד של 20 שקלים (מול מחיר יעד קודם של 17.5 שקלים), אפסייד של 11% על מחיר המניה בשוק.  "לאומי בראש עם תשואה על ההון של מעל ל- 11%. מבין הבנקים, לאומי הפתיע באופן מרשים במיוחד (רווח של כ-45% מעל הצפי שלנו) ותשואה על ההון מרשימה של כ-11%. כמובן, זו אינה תשואה מייצגת, רווחי מדד, מסחר והפרשות נמוכות מאוד תרמו באופן מהותי לשורה התחתונה, אך השיפור בהכנסות, הירידה המרשימה בהוצאות, ההפרשות הנמוכות (במיוחד לאור ההרעה המורגשת בשאר הבנקים) והגידול הנאה בהלימות ההון מבשרים על שינוי מגמה אמיתי."

לגבי פועלים, באקסלנס כותבים כי מדובר ב"דו"ח טוב עם כוכבית" "באופן פרדוקסלי, על אף התוצאות הטובות של בנק פועלים, אנחנו חוששים קצת מהצפוי במחצית השנייה. להערכתנו, פועלים מתקרב להסכם פשרה עם הרשויות בארה"ב. בהנחה ופועלים יסיים את הפרשיה עם הפרשות די דומות לאלו של לאומי, פועלים יצטרף להפריש עוד כ-200 מיליון דולר... לא משמעותי במונחי הון, אבל לא נעים במונחי רווח רבעוני/חציוני. מנגד, ברגע שפועלים יסגור את נושא החקירה, אנחנו מעריכים עלייה חדה במדיניות הדיבידנד, צמיחה מחודשת באשראי, השלמת נושא ישראכרד ועלייה ברווחיות, אבל אנחנו מעדיפים כרגע לחכות ולראות מה יביא יום".

דיסקונט עם דוח סביר. אקסלנס: "עם רווחיות מייצגת של כ-7.0%-7.5%, להבנתנו, בנק דיסקונט צועד בכיוון הנכון וההתאוששות בדרך: מגדיל אשראי, שומר על מרווחי האשראי, מקטין הוצאות, ומשנה את התרבות הארגונית. מנגד, קצב השיפור לא מהיר במיוחד, וההפרשות הגבוהות ממשיכות להעיב על תוצאות הבנק, גם אם מדובר על אשראי שניתן בעבר ה"רחוק" ולא קשור לגידול המהיר באשראי ברבעונים האחרונים.... גם העדר מדיניות הדיבידנד קצת מעיבה, וגם הקרטוע בארה"ב לא בדיוק מאיר פנים לבנק. אמנם אנחנו ממשיכים להמליץ על 'קנייה' עם מחיר יעד של 10 שקל, אך מרגישים שהאפסייד ברמות המחירים הנוכחיות כבר לא כל כך משמעותי כפי שהיה בעבר, אלא אם כן נראה שיפור נוסף בפעילות הליבה של הבנק".

הבנק הבינלאומי - בלי הפתעות "עם רווח נקי של 151 מיליון שקל, לעומת צפי שלנו ל-150 מיליון שקל, ואנחנו ממשיכים להמליץ על מניית הבינלאומי ב'תשואת שוק'. הבנק ממשיך ליהנות ממאמצי ההתייעלות, ומגידול נאה בתיק האשראי, כאשר במקביל עלויות האשראי עולות משמעותית ברבעונים האחרונים. הבנק ייהנה גם ברבעון הקרוב  מהחזרי מס משמעותיים, ואנחנו מעדכנים את מחיר היעד שלנו לבנק הבינ"ל ל-66 שקל (מ-62 שקל) אך שומרים על המלצת 'תשואה השוק' שלנו".

קיראו עוד ב"שוק ההון"

(דו"חות פועלים - לחץ כאן) (דו"חות לאומי - לחץ כאן) (דו"חות דיסקונט - לחץ כאן)

ירושלים ברוקראז': גם האנליסט מאיר סלייטר מגלה עדיפות ברורה למניית לאומי וקובע לבנק המלצת תשואת יתר ומחיר יעד של 20 שקלים (לעומת מחיר יעד קודם של 18 שקלים). למעשה, לאומי הוא הבנק היחיד שמקבל מסלייטר תשואת יתר, כאשר שאר מניות הבנקים בתשואת שוק. ונציין כי את פועלים מוריד סלייטר מתשואת יתר לתשואת שוק למרות העלאת מחיר היעד מ-25 ל-27 שקלים. 

"בשורה התחתונה, הבנקים ממשיכים לספק את הסחורה, לשפר את התוצאות ולהגדיל את הרווח המייצג. לאור זאת אנו מעלים את מחירי היעד של כל הבנקים. הגידול ברווח מגיע מהתייעלות ושיפור מרווח האשראי, כאשר הגידול בסביבת ההפרשות מקזז אותו. מבחינת השיפור בתוצאות בולט לאומי, אשר רושם את ההתייעלות המשמעותית ביותר תוך שמירה על הפרשות נמוכות להפסדי אשראי. נכון להיום, הבנקים נסחרים במכפיל רווח ממוצע 10, כאשר פועלים, מזרחי והבינלאומי נושקים ל-10.5, ולאומי עומד על 9.2 בלבד. זאת, בניגוד למגמת השיפור בתוצאות, כפי שציינו. לאור זאת לאומי הוא ההעדפה הברורה שלנו בסקטור והיחידי עם המלצת תשואת יתר. לסיכום, אל אף המלצת תשואת השוק למרבית הבנקים אנו חושבים שצריך להחזיק בהם מעל משקל השוק לאור התוצאות ולאור תמחור הענפים האחרים בבורסה. ההחזקה בבנק לאומי עדיפה באופן ברור על פני הבנקים האחרים".

"הפרשות גבוהות להפסדי אשראי - בכל הבנקים, למעט לאומי, עברו ההפרשות את רף ה-0.2%, כאשר דיסקונט מגיע ל-0.59% מהאשראי. להערכתנו ישנה השפעה של ההתפתחויות בקבוצת אלוביץ' על ההפרשות של הבנקים הרלוונטיים (בעיקר פועלים ודיסקונט). עם זאת, ההפרשות הקבוצתיות ממשיכות לספק את מרבית ההפרשה, ולכן ישנה עלייה בסביבת ההפרשות בכל המערכת גם בהסתכלות קדימה. בשונה מהמגמה, לאומי ממשיך לרשום הפרשות נמוכות עקב הפרשות קבוצתיות נמוכות יחסית, ומשקף תיק אשראי שמרני יותר".

"התייעלות מרשימה - כל הבנקים רשמו ברבעון השני ובמחצית הראשונה של השנה ירידה בהוצאות, מגמה מרשימה שצריך להוריד בפניה את הכובע ולתת מחמאה גם למפקחת על הבנקים. עם זאת, יש הבדלים בין הבנקים: פועלים רשם ירידה של 1% בהוצאות במחצית, דיסקונט ירידה של 1.8%, הבינלאומי 3.8% ולאומי רשם ירידה מרשימה של 6.3%. כלומר, כל הבנקים מתייעלים אבל יש בנקים שיותר - בעיקר לאומי, ויש בנקים שפחות".

"מדד גבוה - כל הבנקים רשמו הכנסות מימון גבוהות עקב השפעת המדד. הבולטים בהם היו לאומי, עם הכנסה משוערת של 160-180 מיליון שקל ובנק הפועלים שנהנה מהכנסה של 144 מיליון שקל. המדד תרם להערכתנו ללאומי כ- 1.4% תשואה להון  ולפועלים 1.1%".

"פער הריבית - במגמת עלייה. גם ללא שינוי בריבית ב"י, הבנקים מצליחים להעלות את פער הריבית מגמה הצפויה להימשך. הגידול בפער הריבית מוצא את ביטויו בגידול בהכנסות המימון".

"עמלות - דיסקונט (5.5% ) ולאומי (2.4% ) צומחים מתחילת השנה בסעיף העמלות, לעומת שחיקה של כ- 1% בפועלים ובבינלאומי. את עיקר הצמיחה בעמלות בכל הבנקים מספקים כרטיסי האשראי, אך בעמלות אחרות, כדוגמת ניירות ערך, ישנם הבדלים בין הבנקים השונים".

סיכום שינויי ההמלצות של סלייטר:

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    מני 16/08/2017 10:29
    הגב לתגובה זו
    על ציבור המשקיעים להיזהר מלקנות ביוקר, על אף כי הפרסומים הללו דוחפים את המניות מעלה ....