המנהל הארצי של נובל אנרג'י בישראל רומז - הציבור ישלם בחשבון החשמל על התקלה מתמר
שבוע לאחר התקלה באסדת הקידוח תמר, הבוקר חודשה אספקת הגז לישראל. אחרי שמשק האנרגיה הישראלי שרובו (65%) נשען על הגז מתמר תודלק בשבוע החולף בתחליפים מזהמים, ביני זומר, המנהל ארצי של נובל אנרג'י בישראל, רמז היום ב"כאן ברשת ב'", כי הציבור צפוי לספוג את המחיר בחשבון החשמל.
ביני זומר: "צריכים להבין שאסדה לא אמורה לעבוד 365 ימים בשנה. תמיד יש תחזוקה ותמיד צריך לתקן. 4 שנים אנו מפיקים גז מתמר ללא השבתת האסדה. במפרץ מקסיקו למשל משביתים אסדות כל יום. רק מה, להם יש עוד 6,000 מתקנים ימיים. אז פה יש רק אסדה אחת. אנו עובדים במלוא המרץ לפתח את לווייתן שתהיה פה יתירות, לא רק של צינורות שלא נותנים את הביטחון האנרגטי".
מה הנזק שנגרם למשק מבחינת העלות הכלכלית?
"התמקדנו בלתקן את הבעיה כדי שנוכל להזרים את הגז. יש גורמים אחרים שיכולים לחשב את הנזק שנגרם. כל אחד מהתחליפים לגז לייצור חשמל הרבה יותר יקרים למשק מאשר גז".
מי אמור לשאת בהוצאות במקרה של בעיה כמו זו?
"האסדה לא אמורה לפעול 365 ימים. בחוזים שלנו מול הלקוחות יש מנגנונים במקרה של תקלה. כאשר יש תחזוקה, כשיש בעיות שקורות - זה דבר שמובן מאליו והחוזה מתייחס למי נושא בעלויות. במקרה שקרה זה מה שנקרא כוח עליון', מי שנושא זה הלקוח בהתאם לחוזה. הלקוח זה הלקוחות שלנו שקונים (כמו למשל חברת חשמל - ג.ב.ס). צריכים לזכור כאשר יהיה לווייתן אז נהיה יותר בטוחים כך שאם תקרה תקלה באחת האסדות אז אסדה אחרת תספק את הגז, לכן צריך לפתח את לוויתן".
"אין מחלוקת שמדובר במונופול ולכן המשק הציב לנו את המחירים. חשוב לציין שזה לא שהיה פה מונופול שעמד מול לקוח, יש מדינה שאישרה את כל החוזים מולנו. אם בחברת חשמל היתה תקלה שהיתה מונעת קבלת גז - אז זה אותו דבר, יש לנו את אותם תנאים בהסכם ('כח עליון') ואנו לא מחויבים ('לשלם על התקלה')".
ברשות החשמל מסבירים ל-Bizportal כי לא ברור כעת אם הציבור יישא בעלויות. עם זאת, בבדיקה מול גורמים בשוק האנרגיה עולה כי העלייה בביקוש לסולר, שהביאה לעלייה במחיר הסולר, לא תגולגל ללקוחות. עם זאת, אלו (הציבור) צפויים לשאת בעלות השימוש בסולר בשבוע החולף על רקע המחסור בגז. לפי הערכות, מדובר בשקלים בודדים שצפויים להתווסף לחשבון החשמל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.את חיפושי הגזנפטהרסו 28/09/2017 08:11הגב לתגובה זו0 0יש מישהו שרוצה לקדוח ? מי הפרייר?סגור
-
4.חבל ששטייניץ לא סגר את הפחמיותאריק 28/09/2017 01:48הגב לתגובה זו0 0ההינו יושבים עכשיו ומטקבקים לאור נרותסגור
-
3.אמר שעדיף שהגז יהיה קבור. ושמרוב דולרים יהיה לנו פהזליכה 27/09/2017 15:12הגב לתגובה זו0 1מחלה הולנדית. ברור שזאת היתה החלטה פוליטית כי הם הבינו שכל הכסף הולך לביבי ולחברים שלו . והם נלחמו על שישנסקי וגם הכסף משישנסקי מתגלגל על הצבור והולך הכל לחברים של ביבי. מה שמעניין זה שביבי הטריח את עצמו להגיע לבית משפט ולהעיד. אבל מכיל לא היה אכפת לו. העם הפסיד ולפיד אמר שלא ידע שביבי בעד מכירת כיל. גם כחלון נמנע בגז אבל בכיל הוא היה גיבור ישראל ולא הסכים לוותר על התמלוגים או להקל . ממשלה של צבועים ומנוולים . כשהעם מקלל אותם אז שיעשו חושבים ויבינו למה ועדיין לא מאוחר לבקש סליחה ולתקן עוולות לאזרחים.סגור
-
תעבור לצפון קוראה או לקובה. תהיה מאושר שם (ל"ת)בהצלחה 28/09/2017 06:54הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.ושהשמאל ובר אלי ורולניק ימשיכו להתמרמר (ל"ת)חחח 27/09/2017 14:07הגב לתגובה זו2 0סגור
- טען עוד
-
1.יחימוביץ הגאון אמרה להשאיר הגז ביםMj 27/09/2017 13:04הגב לתגובה זו4 0וגבאי שבחיים לא הבין בגז מצייץ והצביע נגד המיתווה...מה יהיה?סגור
-
קינאהאזרח 27/09/2017 14:53הגב לתגובה זו5 0הם מתפוצצים שגילוי מאגריי הגז לא נמצאו בזמן כהונתם!!סגור