המניה שזינקה ב-50% מתחילת השנה - וזוכה להעלאת המלצה
לאומי שוקי הון עדכן היום את ההמלצה למניית שופרסל, וזאת על רקע השיפור ברווחיות וסביבה עסקית נוחה יותר ברקע למהלכים אסטרטגיים שצפויים להמשיך לתמוך במגמה.
האנליסט גיל דטנר העלה את ההמלצה למניה מ'משקל חסר' ל'משקל שוק' והצמיד למניה מחיר יעד של 19.6 שקלים - מתחת למחיר השוק שעומד בשעה זו על 20.9 שקלים. ורק נזכיר כי מניית שופרסל 0% נסחרת כעת בשיא כל הזמנים לאחר מהלך עליות של יותר מ-50% מתחילת השנה.
דטנר: "המכירות של הרבעון השני היו מתחת לצפי שלנו בשל שיפוץ של שטחי מסחר. מנגד, הרווחיות התפעולית הייתה טובה מהצפוי, ועמדה על שיעור של 4.2%. אנו מעלים את מחיר היעד לאור האופק המשופר לרווחיות. שופרסל נהנית היום מסביבה תחרותית נוחה יותר, ובנוסף, החברה נוקטת במהלכים אסטרטגיים משמעותיים על מנת לשפר את היתרון התחרותי שלה. לגבי השווי, איננו רואים אפסייד מבלי להניח הנחות שלדעתנו אגרסיביות מדי".
"במשך שנים ארוכות, שופרסל נקטה באסטרטגיה של תגובה לאיום של הרשתות הפרטיות. הגישה הזו לא צלחה היות ולרשת לא היה את המודל התפעולי שאפשר זאת. היום, ניכר כי החברה ממנפת את גודלה על מנת ליצור בידול במקומות שלרשתות הדיסקאונט יותר קשה להתחרות בו, כמו למשל במותג הפרטי ובמכירות המקוונות".
"פעילות האונליין מהווה כ-11% ממכירות הרשת. לשם ההשוואה, באנגליה, שוק מתקדם לקמעונאות מזון מקוונת, נתח השוק של המכירות דרך האינטרנט עומד על 7.3%. במבט קדימה, הכוונה של החברה היא להגדיל משמעותית את המכירות דרך האינטרנט, ולצמצם שטחי מסחר. יש הגיון רב באסטרטגיה הזו. בעולם האונליין לשופרסל יש יתרון מובהק בשל הפריסה שלה, יכולות הלוגיסטיות שלה והאפשרות להשקיע סכומים גדולים בפלטפורמה הטכנולוגית. שופרסל תוכל גם לנצל את ההפצה הביתית הגדלה שלה על מנת להיכנס לקטגוריות חדשות שלא בעולם המזון. לדעתנו האסטרטגיה תהיה אפקטיבית במונחי נתח שוק, אך השאלה עדיין נשאלת: איך זה ישפיע על הרווחיות?"
"הרווחיות של מכירות מזון (במיוחד מזון טרי) דרך האינטרנט נמוכה במיוחד בשל הוצאות נוספות כגון ליקוט ומשלוח. מעבר לכך, הערוץ המקוון עשוי להקטין את הסל הממוצע בשל נטייה נמוכה לרכישות לא מתוכננות. שופרסל, מצידה, מאמינה כי האסטרטגיה לא תפגע ברווחיות - היא מתכוונת להשקיע סכומים משמעותיים בהקמת מרכזים לוגיסטיים ייעודיים ומתקדמים שישרתו את הפעילות. זה אמור לאפשר לה להגדיל באופן ניכר את נתח המכירות המקוונות, ובו זמנית לשפר את רווחיות תחום".
"שוק רשתות הפארם - לאחרונה שופרסל קיבלה אישור מותנה מהממונה לרכוש את רשת ניו פארם. מדובר ברשת פארם מפסידה עם מכירות שנתיות של כ-700 מיליון שקל. מחיר העסקה הינו 130 מיליון שקל לפני התאמות בגין מכירות של חלק מהחנויות. החברה תשתמש בכוח הקניה שלה, היכולות הלוגיסטיות, והיכולות בתחום המותג הפרטי, על מנת להתחרות במובילת השוק, סופר פארם, שלפי הערכות בעלת מחזור מכירות של 7.4 מיליארד שקל עם 236 חנויות. לאחר השלמת העסקה, שופרסל צפויה להיוותר עם כ-58 חנויות של ניו פארם. לדעתנו מדובר ברכישה הגיונית אשר תוכל לספק לשופרסל מנוע צמיחה משמעותי".
- הבוקר בבורסה: המניות יעלו, אבל, הדולר מעיק
- כמה מרוויחים הבכירים בטבע?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"תחומים אחרים. לחברה יש תכניות לצמוח בקצב מואץ במתן שירותים פיננסיים, וגם לפתח באופן יותר אקטיבי את נכסי הנדל"ן שלה. הנחות המודל צמיחה. הגידול בשורה העליונה צפוי להיות מוגבל בטווח הקצר. במחצית הראשונה של השנה, המכירות של מגזר קמעונאות המזון ירדו ב-5% ,כאשר המכירות בחנויות זהות נשחקו ב-8%. למרות שאנו עדים לעליות מחירים בשוק המזון, וזאת עקב שיפור בסביבה התחרותית, לדעתנו זה לא בא לידי ביטוי בנתוני הצמיחה של שופרסל בשל הגידול במותג הפרטי, שמאופיין במחירים יותר נמוכים (אמנם מנגד משפר את הרווחיות)".
"רווחיות. מאחר והצמיחה במכירות נראית מוגבלת, נושא הרווחיות יכריע האם למניה יש עוד אפסייד לאחר שזינקה מ-7 שקל בפברואר 2015 ,למעל 20 שקל. אנו מעלים את רווחיות היעד שלנו מ-3.7% ל-4.2% על מנת לשקף את הפוטנציאל שטמון באסטרטגיית החברה לשפר את הרווחיות. ייתכן כי בטווח הקצר נראה את הרווחיות מטפסת מעל הרמה המייצגת שלנו, אולם איננו רואים הצדקה להציג רווחיות מייצגת גבוהה יותר, מכיוון שהדבר לא נתמך על ידי הנתונים".
מניית שופרסל בחודשים האחרונים:
- 1.זהירות! 02/10/2017 17:59הגב לתגובה זולקנות בשיא? למה לא המליצו לקנות ב1450 בפריצת הדישדוש של כשנה? באזור פברואר היית קונה ב1450 והיום מורווח יותר מ40%!!! היה אסיפת סחורה. זהירות, עכשיו עלול לבוא מימוש חד של 20%. בשביל אפסייד קטן הסיכון גדול...