חלל תקשורת תשגר את הלווינים החדשים שלה בעזרת משגרי SpaceX של אילון מאסק

חלל תקשורת לא תדרש לשלם עבור השיגור של עמוס 17 מכיוון שהתשלום על שיגור עמוס 6 שנהרס ייזקף לזכותה במלואו
נועם בראל | (2)
נושאים בכתבה חלל תקשורת

חברת חלל תקשורת, שבשליטת יורוקום של שאול אלוביץ', דיווחה היום על הסכם אספקת שירותי שיגור ללוויינים עמוס 17 ועמוס 8 עם חברת ספייס אקס של היזם אילון מאסק. שני הלווינים ישוגרו באמצעות משגרי פלקון-9  של ספייס אקס.

לווין עמוס 17 אשר נרכש מחברת בואינג בסוף השנה שעברה תמורת כ-161 מיליון דולר, צפוי להיות מוכן לשיגור ברבעון הראשון של 2019 ולאפשר לחברה צמיחה והתפתחות באמצעות אספקת שירותי תקשורת לאפריקה, למזרח התיכון ולאירופה. שיגור הלווין מתוכנן להתבצע באמצעות משגר פלקון-9 שביצועיו על פי הוראות ההסכם ובהתחשב במאפייני הלווין, אמורים להעניק ללווין חיי דלק במסלול של כ- 19  שנים, וזאת בחלון זמנים בן שלושה חודשים שתחילתו ברבעון השני של שנת 2019.

לווין עמוס 8, אשר יחליף את לווין עמוס 7, ישוגר גם כן באמצעות משגר פלקון-9. עלות השיגור לא צפויה לעלות על כ-62 מיליון דולר ותתבצע בחלון זמנים של שלושה חודשים אשר יסתיים במחצית השניה של 2020. 

זו אינה הפעם הראשונה שחלל תקשורת נעזרת בשירותיה של ספייס אקס לשיגור לווין, אך זכורה במיוחד תקרית פיצוץ רקטת השיגור של ספייס אקס בדיוק לפני שנה בעת ניסוי לקראת שיגור הלווין עמוס 6 בנמל החלל קייפ קנברל בפלורידה. בעקבות הפיצוץ, לווין עמוס 6, אשר היה הגדול והמתקדם ביותר של תעשיית החלל, נהרס כליל וגופי תקשורת רבים סבלו משיבושים בשידורים. המשמעות היא שחלל תקשורת לא תדרש לשלם עבור השיגור של עמוס 17 מכיוון שהתשלום על שיגור עמוס 6 שנהרס ייזקף לזכותה במלואו.

חברת ספייס אקס (באנגלית: SpaceX, או בשמה המלא: Space Exploration Technologies Corporation) היא חברה אמריקנית המפעילה שירותי שיגור לחלל ומפתחת חלליות מטען וחלליות מאוישות. החברה נוסדה ב־2002 על ידי היזם האמריקאי־קנדי אילון מאסק, ממייסדי חברת הסליקה מבוססת האינטרנט PayPal וטסלה מוטורס. היא פיתחה את המשגרים פאלקון 1 ופאלקון 9, אשר תוכננו כך שיהיה אפשר לעשות בהם שימוש חוזר. החברה גם פיתחה את החללית דרגון שנכנסה למסלול הקפה בעזרת המשגר פאלקון 9 ומתוכננת לשאת בני אדם בעתיד. לאחרונה הציג בעלי החברה, אילון מאסק, את תוכניותיו לאפשר טיסה בין יעדים על פני כדור הארץ במהירות שיא של 18,000 מייל לשעה (לוס אנג'לס לשנחאי בכ-36 דקות). 

על רקע הדיווח, מניית חלל תקשורת 0.55% מזנקת 3.3% במחזור של כ-670 מיליון שקלים.  

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    מה זה יעשה לסדרת טז שירדה חזק בזמן האחרון? (ל"ת)
    מוטי 18/10/2017 18:06
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    גדי 18/10/2017 14:33
    הגב לתגובה זו
    מהיר ביותר! מה יקרה לאוזניים בזמן הטיסה ואיך יצליח להאט לפני נחיתה? טוב, הוא מבין יותר טוב מכולנו..