לקראת שבוע עמוס - אלו האירועים שירכזו עניין וייקבעו את הכיוון בוול סטריט
לאחר רצף של 6 שבועות חיובים בוול סטריט שבמהלכם המדדים המובילים הוסיפו עד 7% לערכם, צפויים המשקיעים לחזור מחר (ב') לשבוע עמוס במיוחד. נראה כי בכל יום במהלך השבוע הקרוב יתרחש אירוע שעלול להצית תנודתיות בשווקים או במניות הגדולות וזאת לאחר שמדד ה-S&P500 שבר ביום שישי האחרון רצף עליות היסטורי (לכתבה המלאה).
האירוע הראשון שצפוי למשוך את תשומת הלב של המשקיעים הוא הבחירות היום ביפן. המדגמים הראשונים מצביעים על כך שמפלגת השלטון הנוכחית, צפויה לגרוף 311 מושבים מתוך 465 המושבים של הבית התחתון. מדובר ככל הנראה בניצחון סוחף לראש הממשלה הנוכחי ביפן, שיזו אבה, דבר שצפוי לספק רוח גבית חזקה להמשך המדיניות המונטארית המשחררת במיוחד במדינה. היין היפני, שנחשב לנכס בטוח בשווקים, צפוי להיות מושפע מחר מהתוצאות. כמו כן, חשוב לציין כי לקראת הבחירות רשם מדד המניות במדינה את רצף העליות הארוך ביותר בהיסטוריה (13 ימים ברציפות).
אירוע פוליטי נוסף שעשוי לעורר תנודתיות בשווקים הוא המתיחות באזור קטאלוניה. ראש ממשלת ספרד, מריאנו רחוי, אמר אמש (שבת) כי הוא מתכוון לפטר את נשיא קטלוניה ואת הממשל המחוזי כולו, להגביל את כוחו של הפרלמנט המקומי, ולערוך בחירות במחוז בחצי השנה הקרובה, זאת לאור השאיפות הבדלניות של המחוז ומשאל העם שנערך שם בעקבותיהן. הצעדים הללו יכנסו לתוקף לאחר אישור הסנאט במדריד, בדיון שנקבע ל-27 באוקטובר. תושבי קאטלוניה הגיבו לדברים אלו בהפגנות ענק.
בגזרת הבנקים המרכזיים, אירוע חשוב יתרחש ביום חמישי כאשר הבנק המרכזי באירופה (ECB) צפוי להודיע על החלטת הריבית לחודש אוקטובר, וכן על קיצוץ בתוכנית הרכישות הכמותיות. נציין כי הצמצום בתוכנית הרכישות מגיע למרות נתוני אינפלציה חלשים בגוש האירו. לפי הערכות, נותרו לבנק בין 200 ל-300 מיליארד אירו של רכישות לפני שהוא מגיע למגבלת האחזקות בשוקי האג"ח (מותר לבנק להחזיק עד 33% מכלל החובות של מדינה באיחוד), ולכן הבנק מחויב לצמצם את הרכישות. ע"פ הערכות, הבנק יקטין את הכמות הקניות החודשית מ-60 מיליארד אירו היום, ל-30-20 מיליארד אירו, דבר שיאפשר לו להאריך את התוכנית עד לסוף 2018.
יהיה מעניין במיוחד לעקוב אחרי התשואות בשוקי האג"ח של המדינות החלשות באיחוד. כזכור, תוכנית הרכישות של הבנק באה בעקבות המשבר החובות ב-2011, כאשר התשואות במדינות כמו ספרד ואיטליה נסחרו מעל 7%. צמצום הרכישות כעת, כאשר המתיחות בספרד ממשיכה לטפס, עלול להוביל מחדש לזינוק בתשואות בשוקי האג"ח ולהחזיר את משבר החובות באירופה לסדר היום.
חוזי הביטוח על חדלות פירעון של ממשלת ספרד: ירידה חדה מאז 2011 (בתמיכת הבנק המרכזי) למרות שיחס חוב/תוצר נשאר באותה רמה, יגיבו בזינוק?
#CDS-wise, #Catalonia is just a blip, so far... #Spain pic.twitter.com/retqPWGMWs
— jeroen blokland (@jsblokland) 20 באוקטובר 2017
בתוך כך, המירוץ לתפקיד יו"ר הפד הבא נמצא בנקודת רתיחה, כאשר כל דיווח היוצא בנושא משפיע על הדולר ועל התשואות בשוקי האג"ח. נזכיר כי ישנם 2 מועמדים בולטים כרגע לתפקיד: ג'רום פאוול וג'ון טיילור. ג'ון טיילור נחשב ניצי יותר בדעותיו בנוגע למדיניות המונטארית, וכל עלייה בסיכויים שייבחר מובילה להתחזקות מידית של הדולר (לכתבה המלאה).
ואם זה לא מספיק, עונת הדו"חות בוול סטריט נכנסת להילוך גבוה כאשר מספר רב של חברות מרכזיות צפויות לפרסם את דו"חותיהן לרבעון ה-3 של 2017, דבר העשוי לעורר תנודתיות, במיוחד כאשר המניות רשמו ראלי חזק בחודשים האחרונים. בין החברות שידווחו השבוע נציין את קימברלי קלארק (סימול: KMB), חברת AT&T (סימול: T), קאטרפילר (סימול:CAT), אלי לילי (סימול: LLY), ג'נרל מוטורוס (סימול:GM), מקדונלד'ס (סימול: MCD), באוינג (סימול:BA), קוקה קולה (סימול:KO), גוגל (סימול: GOOG), אמזון (סימול: AMZN), ויזה (סימול: V), מייקרוסופט (סימול:MSFT), טוויטר (סימול:TWTR), אמריקן איירלינס (סימול: ALL), פורד (סימול:F), באידו (סימול:BIDU), שברון (סימול: CVX), אקסון מוביל (סימול: XOM), מרק (סימול:MRK).
הנה הטבלה המלאה של המדווחות הבולטות השבוע:
#earnings $AMD $AMZN $GOOGL $MSFT $V $BA $INTC $MCD $CAT $HAL $CMG $STX $LMT $T $HAS $GM $F $BIDU $TWTR $GILD $CELG https://t.co/lObOE0dgsr pic.twitter.com/fLVCnEzXk4
— Earnings Whispers (@eWhispers) 21 באוקטובר 2017
מבחינת נתוני מאקרו העשויים להשפיע על המסחר, נציין את נתוני הזמנות המוצרים לחודש ספטמבר שיתפרסמו ביום רביעי, ואת נתוני התמ"ג לרבעון האחרון (והאינפלציה הנגזרת מכך) שיתפרסמו בשישי, כאשר הצפי כרגע הוא שהכלכלה האמריקנית צמחה בקצב של 2.6% ברבעון החולף.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.רבעון רביעי (לא שלישי) (ל"ת)עודד 22/10/2017 22:48הגב לתגובה זו0 1סגור