בשיא העליות: האינדיקטור שצופה כניסה למיתון בארה"ב בקרוב

למרות האופטימיות הרבה הערב בשוקי המניות, שחקני האג"ח מאותתים על ירידה חדה בכלכלה האמריקנית
עמית טל | (5)
נושאים בכתבה ארה"ב כלכלת ארה"ב
אופטימיות רבה הערב במדדי וול סטריט כאשר המדדים המובילים מטפסים עד 1% בהובלת מניות הטכנולוגיה הגדולות, מדד ה-S&P500 נסחר קרוב לרמת ה-2600 הנק'. למרות האופטימיות הרבה בשווקים, עקומת האג"ח, אינדקטור שהוכיח בעבר את יעילותו בחיזוי ביצועי הכלכלה מראה כי שחקני האג"ח הגדולים חוששים לגבי צפי הצמיחה בארה"ב בשנים הקרובות. מהי עקומת האג"ח?   אחת הדרכים המקובלות לבטא בצורה גרפית את השתנות תשואות האג"ח ביחס לטווח לפדיון היא באמצעות עקום התשואות. בעקום נורמאלי, העולה משמאל לימין, התשואה עולה ככל שהטווח לפדיון מתארך, כיוון שהסיכון הגלום בהשקעה לזמן ארוך גבוה מהסיכון בהשקעה לטווח קצר. במצב זה, מצפים המשקיעים לקבל פיצוי על כך. על פי צורת העקום ומידת תלילותו, ניתן להעריך מהן ציפיות המשקיעים לגבי הריבית העתידית במשק, ומהי המדיניות שצפוי הבנק המרכזי לנקוט. שיפועו של העקום ומידת תלילותו מעידים על ציפיות המשקיעים באשר לצמיחה, לריבית המוניטארית ולאינפלציה. כאשר עקום התשואות עולה משמאל לימין, ניתן לומר כי המשקיעים צופים צמיחה במשק ותוואי של ריבית עולה בהמשך הדרך. כאשר העקום הפוך, כלומר יורד משמאל לימין, ניתן להצביע על כך שהמשקיעים צופים הורדת ריבית, בדרך כלל כתוצאה מהאטה בצמיחה. השתטחות העקום ומעבר לעקום יורד היא תופעה שמתרחשת כאשר ההפרש בין התשואות לטווח הארוך והתשואות לטווח הקצר מצטמצם לרמה אפסית. מצב זה בדרך כלל מאפיין משק הנמצא בין המגמות צמיחה והאטה. נציין כי האינדקטור הנ"ל הופיע בכל 7 הפעמים האחרונות זמן קצר לפני שהמשק האמריקני נכנס למיתון. ובכן, תהליך זה של השתטחות עקומת האג"ח מקבל תאוצה בשבועיים האחרונים ומגיע לשיא הערב. התשואה על אג"ח לטווחים של 30 ו-10 שנים יורדת הערב, התשואות לטווחים קצרי (שנתיים ו-5 שנים) קופצות לשיא מאז 2008. חשוב להזכיר כי הריביות לטווח קצר נגזרות מהצפיות לריבית הבנק הפדרלי, וכעת הציפייה היא להעלאת ריבית  נוספת בדצמבר ואולי נוספת במרץ 2018, ולכן חל זינוק, אך נראה כי לטווח הארוך המשקיעים לא מאמינים שהפעילות הכלכלית בארה"ב תישאר ברמה הנוכחית. הריביות לטוווחים קצרים: סגרו אמש בשיא מאז 2008 וממשיכים הערב לזנק: הפרש בין התשואות 2-10 שנים בעשורים האחרונים. התחום האדום= מיתון בארצות הברית, גם הפעם?

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אכן 22/11/2017 10:19
    הגב לתגובה זו
    צמיחה גבוה צריכה גבוה אינפלציה גבוה
  • 3.
    אכן 22/11/2017 10:18
    הגב לתגובה זו
    החברות בארהב תלויים הצמיחה העליות החזקות אומרות צמיחה חזקה האגחים מבשרים אחרת האטה . הכיצד עתידה הבורסה האמריקאית לעשות סיבוב פרסה לאור נתוני הצמיחה שהם רווחי החברות תיקון חד יגיע
  • 2.
    יצחק 22/11/2017 08:27
    הגב לתגובה זו
    מזל שהמשקיעים בארה"ב לא מכירים את האינדיקטור שלך. תמשיך לעסוק בתיאוריות מטופשות והבורסה תמשיך בעליותיה.
  • א 22/11/2017 16:02
    הגב לתגובה זו
    המשך לצחוק ולהפסיד כל הדרך לאבדון..
  • 1.
    יואב 22/11/2017 00:15
    הגב לתגובה זו
    1. "נציין כי האינדקטור הנ"ל הופיע בכל 7 הפעמים האחרונות זמן קצר לפני שהמשק האמריקני נכנס למיתון." כנ"ל יכול להופיע לפני האצה בצמיחה. ובעוד מקרים (זה שהאינדיקטור מופיע בכל המקרים מסוג 1 לא מונע ממנו להופיע בכל המקרים מסוג 2,3,4...:) 2. כתבת שהעקום עולה לטווח הארוך, כיוון שהמשקיעים מבקשים פרמיה על הסיכון בטווח הארוך. בהמשך להגיון הזה, אפשר לומר שהפעם העקום לא עולה בטווח הארוך כיוון שהמשקיעים חשים ביטחון בכלכלה בטווח הארוך ולכן מבקשים פרמיה נמוכה יותר. 3. זה היופי בכלכלה, אפשר לומר הרבה...:)