תחזית ההשקעות של קרדיט סוויס - עם התייחסות לישראל
בית ההשקעות קרדיט סוויס אופטימי לגבי המשך הצמיחה ב-2018. על פי תחזית ההשקעות שפרסם הבוקר במעמד מסיבת עיתונאים מישראל, בית ההשקעות השוויצרי צופה המשך קצב צמיחה יציב של הכלכלה העולמית, גם אם המדיניות המונטרית תהפוך פחות תומכת.
על פי תחזית ההשקעות לשנת 2018 של קרדיט סוויס, הצמיחה הכלכלית בחודשים שלפנינו צפויה להישאר איתנה, כשהיא נתמכת בו-זמנית הן בשווקים מפותחים והן בשווקים מתעוררים. מהמשך השוק החזק נובע סיכון נמוך מאד למיתון עולמי.
כלכלת ישראל הראתה איתנות עקבית במהלך השנים האחרונות, וקצב הצמיחה שלה עבר בהרבה את זה של רוב ארצות ה-OECD. מנועי הכלכלה העיקריים היו ביקושים מקומיים חזקים, והתאוששות בייצוא החל משנת 2016. ההשקעות במגורים המשיכו לגדול על רקע שערי הריבית הנמוכים מאד, אם כי בהחלט פחות מאשר בכמה כלכלות אחרות בעלות שער ריבית נמוך, חלקית הודות לצעדי מקרו זהירים שנועדו להאט את העלייה החדה באשראי לאחר שנת 2008.
הגידול בתמ"ג העולמי צפוי להאיץ מעט ולהגיע לשיעור של 3.8%, בעוד שהאינפלציה העולמית החזויה עומדת להגיע לרמה בריאה של 2.7%. בנוסף, הוצאות ההון התאגידי שהיו מרוסנות בשנים האחרונות, יהפכו למנוע הצמיחה הראשי להבא. בהתחשב ברקע מבטיח זה, יכולים המשקיעים לצפות לתשואות טובות על נכסי סיכון ב-2018, אך יותר מרוסנות לאחר שנת 2017, שהייתה טובה במיוחד.
- ותודה לקרדיט סוויס: בנק UBS עוקף את הציפיות ברווחים ובהכנסות
- UBS נחקר בחשד שהפר את הסנקציות על רוסיה. המניה צונחת ב-4%
מיכאל סטרוביק, מנהל השקעות ראשי עולמי בקרדיט סוויס: "הוצאות ההון התאגידי ופעילות של מיזוגים ורכישות, וכתוצאה מכך חוב תאגידי הולך וגדל, עומדים ככל הנראה להפוך לנושאים חשובים ב-2018. אנו צופים ש-2018 תהייה שנה טובה יחסית לצמיחה כלכלית, דבר שיתמוך בהמשך ההצלחה של נכסים רגישים לצמיחה. יחד עם זאת, אנו ערים לסיכונים פוטנציאליים, שיכולים להיות בעלי אופי פוליטי, כלכלי, גאופוליטי או בעלי אופי רגולטורי"
ננט הכלר-פיידהרב, מנהלת אסטרטגיה ומחקר בקרדיט סוויס: "תחזית ההשקעות השנה מפנה מבט מיוחד לדור החדש של משקיעים, דור המילניום, ולהעדפות שלהם. כיוון ש-50% מאוכלוסיית העולם נמצאת מתחת לגיל 30, דור זה הופך לכוח משפיע בעולם. תחזית ההשקעות מדגישה יעילות אנרגטית, חומרים מתכלים בני קיימא והבלוקצ'יין כשלוש ההעדפות העיקריות של דור המילניום. המיקוד שלנו הוא על השפעת הדור הבא של משקיעים, דור המילניום. התחושה שלנו היא ששנת 2018 תיזכר כשנה שבה הם נקטו צעדים חשובים לקראת הפיכתם לכוח המכריע בתחומי חיים רבים."
ג'רלד מוסר, מנהל אסטרטגיית מניות מניהול עושר בינלאומי בקרדיט סוויס: "בהיבט לעתיד, הגידול הריאלי בתמ"ג אמור להישאר איתן. היצוא עומד לרשום שנה נוספת של צמיחה משמעותית בתגובה להאצה בביקושים העולמיים. מוצרי ההיי-טק של ישראל אמורים להפיק תועלת מהעלייה בהוצאות ההון, וכך גם ייצוא השירותים מישראל. כיוון ששוק העבודה נמצא בעצם בתעסוקה מלאה, גם הוצאות משקי הבית עתידות לגדול בקצב של 3.0%-4.0% במקביל להאצה בהשקעות מקומיות קבועות."
- כמה מרוויחים הבכירים בטבע?
- מיטרוניקס זינקה ב-13%, נייס קפצה ב-5%; ת"א 90 עלה ב-2.6%
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
תחזית שווקים פיננסיים
קובעי אסטרטגית ההשקעות בקרדיט סוויס מאמינים כי גם לאחר שנה של תשואות טובות במיוחד בנכסי סיכון, יש לשוק המניות פוטנציאל לעלייה נוספת בשנת 2018, כיוון שצמיחה כלכלית חזקה מאיצה את הרווחים ומגדילה את הביטחון. דבר זה יעודד כניסת כסף נוסף לשוק המניות.
האתגר העיקרי היא משיכת נזילות מהבנקים המרכזיים, במיוחד בחודשים האחרונים של שנת 2018. קרדיט סוויס נוטה להעדיף מניות על אשראי מניות של שווקים מתעוררים צפויות לייצר בשנת 2018 תשואה כוללת בטווח הדו-ספרתי הנמוך, עם סיכויים טובים במיוחד למניות עם ערך שוק נמוך.
בשווקים מפותחים נראה כי המניות היפניות והשוויצריות מציעות את הפוטנציאל הטוב ביותר. מבחינת מגזרים, המגזרים המועדפים הם הבריאות, טלקום, התעשייה והכספים. גם מניות נדלן בגוש האירו מציעות הזדמנויות מושכות למשקיעים בהתחשב בכך שהתשואות עדיין גבוהות. בהכנסות קבועות,
קרדיט סוויס צופה עליה מתונה בתשואות של אגרות החוב ברוב השווקים המפותחים, ואילו בארה"ב הן אמורות להתייצב סביב 2.7%.בתחום המטבעות, ייתכן כי צעדי הצמצום שנקט הפדרל רזרב ייצבו את הדולר של ארה"ב, אך ההתאמה הצפויה בתשואות האירופיות מצביעה על כך שהאירו ככל הנראה יגדיל את הרווחים. בתחום הסחורות, צמיחה כלכלית בריאה אמורה להמשיך ולתמוך בביקוש לסחורות ובמחירן, כשנפט נסחר ככל הנראה בטווח.
לדברי קרדיט סוויס, ישנם מספר מנועי צמיחה שישפיעו על סביבת השווקים הפינננסיים בשנה הבאה:
הוצאות הון: נראה כי חברות מכל המגזרים עושות שימוש במזומנים השופעים שלהן, ובכך מצטרפות למגמות החזקות כבר במגזרי הייצור, התחבורה והשירותים. כתוצאה מכך, הוצאות ההון צפויות להפוך למנוע חשוב של צמיחה כלכלית כללית בשנת 2018.
אקזיט כמותי: בשנת 2017 נקט הבנק הפדרלי המרכזי בארה"ב צעדים נוספים לקראת יציאה מהמדיניות המוניטרית המרחיבה שלו. בנקים מרכזיים בכמה שווקים מפותחים נוספים מתכננים להצטרף לעגלת הנורמליזציה בשנת 2018. אף על פי שחברת קרדיט סוויס צופה כי קובעי המדיניות יתקדמו בזהירות, וכך לתמוך במגמה החיובית בשווקים הפיננסיים, הסרת התמריץ עלולה ליצור כיסים של תנודתיות במטבעות, וגם במניות ובאגרות חוב.
מבט על סין: הכלכלה הסינית נהנתה מההתאוששות העולמית הודות ליצוא גבוה יותר ופיחות הרנמינבי. יחד עם כך, רמה גבוהה של חוב תאגידי מהווה מקור לחשש גובר. המאמצים לריסון האשראי והמדיניות הנוטה לכיוון יציבות מעודדים, אך לא מבטלים, את הסיכון למחירי הנכסים. למרות זאת, ניתן לצפות לתהליך התאמה מתמשך ויציבות מטבע.
טביעת הרגל של הדור הבא: בני דור המילניום מתחילים להתבגר ולהשפיע על כל תחומי החיים, כמשקיעים, כצרכנים או כקובעי מגמות. המגמות שהם מעצבים יפתחו הזדמנויות חדשות למשקיעים, ואילו העדפותיהם כצרכנים צפויות להמשיך וללחוץ על המגזרים המסורתיים.