נישת הענק שצפויה לייצר 7 טריליון דולר - מי תוביל את המהפכה?
פרשן וול סטריט של Bizportal מתייחס לנישת הענק שיוצרת מהפכת הטכנולוגיה, ומתמקד במניה שהובילה את "חלום הבועה" בשנת 2000
בשנת 2020, לפי גארטנר, תתחיל תעשיית ה-IOT (ר"ת Internet of Things) להתמזג ולהשפיע על הכלכלה הגלובלית כאשר 25 מיליארד "דברים" יתחברו ביניהם. הנישה, לפי חברת IDC, תגלגל מחזור של 7 טריליון דולרים (ב-2015 דברו על 600 מיליארד "בלבד") והרי לכם המתנה הגדולה השלישית שמביאה לנו המהפכה הטכנולוגית (אחרי האנימציה והטלפון החכם).
אפשר להניח בוודאות שמאותו הרגע שה-IOT יפעל ביעילות וללא תקלות יתקרב זמן המימוש של שתי נישות ענק אחרות שיוצרת המהפכה, הרכב האוטונומי והאבחנה הרפואית. אפשר לסמוך על הנתונים שמספקות שתי החברות המובילות בעולם בתחום המעקב אחרי המחקר, ההתפתחות והסטטיסטיקה הטכנולוגיים אבל אפילו אם הן טועות בטריליון או שניים מה זה משנה? לאותם יזמים וחברות שיודעים להשתלב בהתקדמות המהפכה נוצרות הזדמנויות ענק לצמיחה וכך כמובן למשקיעים. מה שקרה לאפל (סימול: AAPL) בעקבות האייפון יקרה לחברות רבות במהלך מסחור הנישות שהזכרנו ואחרות. המשקיע, על מנת שישתתף בהצלחה בהתפתחויות הנ"ל צריך לא מעט עצבים, זמן לימוד וכסף אבל התהליך בעיצומו.
כרגע, ההשקעה המעניינת ביותר היא בתחום ה-IOT ובאותן חברות שאמורות לדאוג להפעלת המערכת בהצלחה, שכל החיבורים יעבדו בצורה שתאפשר לצרכן לפעול בפשטות. המשפט האמריקאי Make it simple הוא שעומד בראש מעייני הארכיטקטים שמקימים את המערכת. כרגע לפיכך הכל תלוי במקימי התשתיות.
חלק מההתעוררות של מניות הטכנולוגיה הענקיות CSCO, INTC, TSM ולבטח הערכות החלל שמקבלות חברות כמו NVDA קשורה לעובדה שנישות הענק החדשות נמצאות ממש "מעבר לפינה" והצמיחה הכלכלית הגלובלית שמתחזקת מבטיחה הצטרפותם של מיליוני צרכנים חדשים שעד כה לא השתתפו בחגיגת הצריכה של צעצועי הטכנולוגיה, במיוחד בדרום מזרח אסיה, בהודו ואפילו באפריקה. המשקיעים מאמינים שהחברות הללו תהיינה הנהנות.
תשתית צמיחה
התנאי להצלחת ה-IOT מותנה כאמור באיכות התשתיות שעליהן יתקדם. דברים כמו מעגלים, מעבדים, חומרה ותוכנה, טכנולוגיות אלחוט, פלטפורמות לתפעול אפליקציות ומערכות נאטוורקינג "ישתפו פעולה" רק אם התשתיות תהיינה מושלמות.
קווין קייסי, אחד הכתבים הטכנולוגיים הבולטים בארה"ב שמתמחה בתחומי העברת האינפורמציה, ביחד עם Anurag Agrawal, אחד המומחים המובילים בעולם למחקרי שוק וניתוח נתונים בתחום העברת האינפורמציה וסטיב הילטון, נשיא חברת MachNation, שמתמחה בטכנולוגיות IOT, ריכזו את שבעת הנושאים שלדעתם החשובים ביותר ליצירת "הרמוניית הקישוריות" של ה-IOT. בטחון ופרטיות, ניהול וניתוח האינפורמציה, הרגולציה, מערכות וציוד להעברת אינפורמציה, מערכות מחשוב ומערכות אנרגיה.
לדעתם, "כל חברה שעיסוקה בתחומי התקשורת או העברת האינפורמציה כבר מטפלת בשבעת הנושאים הנ"ל וכדי לאבחן מי החברות שיובילו את תשתיות ה-IOT צריך תחילה (לדעתם) לנפות את אלו שלמרות שישתתפו לא יובילו. הם לא כללו לפיכך חברות שמייצרות מוצרים כמו רכב אוטונומי, טלפונים חכמים ואפילו לא חברות מתמחות ענן כמו מייקרוסופט, אוראקל, IBM וגוגל. לטענתם "החברות הללו מחזיקות בחלק מהפאזל בלבד".
מי כן יוכל למלא את התצריף? לטענתם שתי החברות בעלות הפוטנציאל הגדול להובלה (שמן הסתם תעבודנה בשילוב) הן אינטל (סימול: INTC) וסיסקו (סימול: CSCO). אינטל המובילה בתחום השערים (gateways) שהיא, כהגדרתם, "מערכת השינוע המובילה בהעברת אינפורמציה, המסילות והכבישים והמובילה הגלובלית בנאטוורקינג. לצד השתיים הללו בחרו המומחים ב"חברות שתהוונה חלק בלתי נפרד מהקמת התשתיות והן: ARM Holdings (סימול: ARMH) "בגלל המעבדים והטכנולוגיות סביבם".
ARM אגב נמצאת בתהליך רכישה ע"י סופטבנק היפנית (סימול: SFTBF בניו יורק או TYO:9984 בטוקיו) שגם רכשה את ענקית התקשורת האמריקאית ספרינט (סימול: S). סופטבנק היא גם בעלת יכולות טכנולוגיות יוצאות דופן ויש לה את מסיוסי סאן המנכ"ל (שכדאי להכירו) שבשום אופן לא יוותר על מיקום בהובלת איזושהי התקדמות טכנולוגית. אנחנו בהחלט היינו מצרפים את סופטבנק לקבוצת המובילות. החברה הבאה היא Telit (סימול: TCM בלונדון) "שלנו" (שישראלים הקימו) כיוון שזו לדעתם לידרית בתחום המודולים ל IOT.
אריקסון (סימול: ERIC) השבדית וחברת הבת של סיסקו Cisco Jasper שלדעת המומחים "כולה תשתיות IOT". לבסוף בחרו המומחים בשלוש חברות בתחום פלטפורמות לאפליקציות, Cumulocity הפרטית שיצאה מנוקיה, Davra Networks הפרטית שעובדת בתיאום עם סיסקו ו-Cyberlightning הפרטית שגם היא קשורה לסיסקו.
השקעה בסלים
כידוע לקוראים אנחנו הפסקנו להאמין ביכולת המשקיע לזהות מנצחת בשום תחום טכנולוגי (לא רק בשל הידע הטכנולוגי אלא גם בגלל התזזית שהשתלטה על השווקים), לבטח לא בתחום הענק של תשתיות IOT וישנם אין ספור סלים או קרנות שמתמחים בנושא והם הפתרון. הסל "המוביל" הוא ה-Global X Internet of Things (סימול: SNSR). הסל מכיל 46 חברות ששלושת המובילות מבחינת משקלן הן, חברת המוליכים למחצה השווייצרית STMICROELECTRONICS (סימול: STM), GARMIN (סימול: GRMN) שמתמחה בפיתוח וייצור של מערכות GPS, ניווט, אלחוט ואפליקציות קשורות וחברת המוליכים למחצה האוסטרית AMS AG (סימול: AMS). את הרשימה סוגרת Telit. סיסקו נמצאת במקום העשירי ואינטל ב 15.
הקרן הוקמה בקיץ 2016 ואכן מכילה את החברות הגלובליות שבקדמת המרוץ ל-IOT ומתואמת למדד ה-Global Internet of Things Thematic Index שמכיל 88 חברות שלדעת הקבוצה שמרכיבה אותו, ה-Indxx, מייצגות את החברות "שהכי ייהנו מהתפתחות ה-IOT". חשוב לזכור שתחום ה-IOT, בדיוק כמו תחומי המכונית האוטונומית או הבית החכם ואחרים מתחיל רק כעת, כשהוא מתקרב למימוש עסקי, להיות מובן וסלים שנוצרו ב-2015-16 הורכבו מהמניות שאז האמינו שהן המובילות.
בשנתיים האחרונות התקדמה המהפכה משמעותית כך שמי שבודק סל כמו ה-SNSR יכול להגיע למסקנה ש"חסרות" בו מספר מניות שבמהלך השנה האחרונה הוכיחו שגם הן במשחק ואולי גם כדאי לשנות השקלול. הסל השני שמזוהה עם ה-IOT הוא ה-BOTZ שמתרכז בחברות רובוטיקה אבל מכיוון שונה. סל זה מכיל 28 חברות בראשותן של נבידיה (סימול: NVDA), ענקית הסנסורים, מערכות ראייה, בר קודים, מערכות לייזר ומערכות המדידה היפנית KEYENCE (סימול: KYCCF) ו-YASKAWA ELECTRIC (סימול: 6506 בטוקיו), ענקית יפנית נוספת שעוסקת במגוון מערכות חשמל, מנועים, רובוטיקה וכו.
"הבעיה" של סל זה שהוא מכיל חברות שאינן קשורות לתשתיות ה-IOT כמו ISRG או MZOR (אבל שללא ספק ייהנו מההתפתחות). משקיעים סולידיים יותר מעדיפים דווקא את סלי הטכנולוגיה הגדולים שברובם כוללים את כל החברות המובילות שמשתתפות במלאכת ההרכבה של ה-IOT. בין אלו תמצאו את סל המוליכים למחצה, ה-SOX, הסלים הגדולים XLK ו-RYT ואפילו סל הנאסד"ק 100, ה QQQ. אם תבדקו את ביצועי ששת הסלים שהזכרנו תגלו שכולם נמצאים בשיא כל הזמנים כאשר סלי הרובוטיקה/AI והמוליכים למחצה, BOTZ ו-SOX, "מכים" בשנה האחרונה את השאר והסיבות לכך אינן בהכרח קשורות ל-IOT.
אישית ובכל הנוגע לתשתיות ה-IOT אנחנו מעדיפים את הסלים RYT ו-SOX, הראשון כיוון שהוא מכיל 70 מניות מובילות שמשוקללות בצורה שווה (להבדיל מה-XLK שמכיל אותן מניות לפי משקל) ושכוללות כל חברה שפועלת או בעלת פוטנציאל לפעול בתחום תשתיות ה-IOT. השנייה בגלל שחברות המוליכים למחצה תשתתפנה בכל צעד שייעשה בתשתיות ה-IOT.
מדוע סיסקו כ"כ מרכזית בנושא?
סיסקו ועל כך אין ויכוח, היא חברת תשתיות הטכנולוגיה/העברת אינפורמציה המובילה בעולם. ה-IOT, כאשר ייכנס, יהיה במעורבות ממשלות ועיריות, משהו בסגנון פרויקט לאומי (בעיקר בשל הצורך ברגולציה) כלומר, מדובר בפרויקטים גדולים מאוד שהגופים שיחליטו לאמץ אינם מסוגלים לעשות זאת בכוחות עצמם (טכנולוגית וניהולית). סיסקו, לדעתנו, היא מהחברות הבודדות בעולם שממשלות או גופי תקשורת/העברת אינפורמציה גדולים יעדיפו כ"קבלן מבצע" לפרויקט כזה.
לפי האקונומיסט 95% ממנהלי 500 החברות המובילות יאמצו IOT בשלוש השנים הבאות כאשר רק 25% מהם אמרו שהם חושבים שהחברה שלהם מסוגלת להתאים עצמה לנושא לבדה. כלומר, הביקוש ל"קבלן-על" יהיה גדול וסיסקו מתארגנת לנושא ה-IOT למעלה מעשור. Zeus Kerravala, המייסד והאנליסט הראשי של חברת המחקר בנושאי טכנולוגיה ZK מכנה את סיסקו "האוונגליסטית של ה-IOT". בסקר שעשתה ZK נשאלו המנכ"לים של 500 חברות ה-S&P "איזה ספק טכנולוגיה את מזהה עם ה-IOT?" משוב של 40% מהנשאלים קבע שסיסקו כשרחוק מאחוריה נמצאות מייקרוסופט, גוגל, HP, אמאזון, אינטל, אורקל, AT&T, סמסונג ווארייזון.
סיסקו נכנסה לנושא ה-IOT ברצינות רק כשנכנס המנכ"ל החדש, צ'אק רובינס, לתפקידו, בקיץ 2015, אז החליף את מנהל ויו"ר החברה ג'ון צ'מברס (שהוביל 20 שנה). מהרגע שנכנס התחיל לשנות אסטרטגיה והוא שאחראי למעבר לתחומי התכנה והשירותים. הדעה, עד לאחרונה, הייתה שסיסקו היא הסטנדרט המקובל "בחיבור דברים לתשתיות". ה-IOT זה הרבה מעבר לכך, זה מכלול של קישוריות, מערכת שצריכה לחבר אנשים, תהליכים, דאטא ויכולות אנליטיות שסיסקו אמנם מעורבת בכך אבל יש חברות שמתקדמות ממנה ב"חיבורים" השונים. את זה שינה רובינס.
מאז 2016 רכשה סיסקו 4 חברות שמאפשרות לה לתפור חליפת IOT מלאה, להשלים את צד התכנה. היא רכשה את ג'אספר טכנולוגיות שפתחה פלטפורמה שמאפשרת לנתח דאטא, לעקוב אחרי הביצוע, לאפשר (באמצעות בינה מלאכותית) תובנות מהפעילות וליישם במהירות שירותים חדשים. היא רכשה את חברות התכנה/ענן BroadSoft (סימול: BSFT) ו-Viptela ולבסוף רכשה את AppDynamics שמפתחת אפליקציות להעברת אינפורמציה ופלטפורמות ניתוח של פעילות העברת האינפורמציה.
סיסקו, שהובילה את "חלום הבועה" ב-2000 לא הצליחה לעורר חלומות מאז ועדיין מוערכת הרחק מתחת להערכת 2000. היא נחשבת כסוס האפור של העברת האינפורמציה. החברה רווחית ומחלקת דיבידנד נאה אבל המכירות, בשנים האחרונות, סטגנטיות. אבל במנכ"ל החדש, צ'ק רובינס, שהחליף את מנהל ויו"ר החברה ג'ון צ'מברס (שהוביל 20 שנה), החל, מהרגע שנכנס, לשנות אסטרטגיה והוא שאחראי למעבר לתחומי התוכנה והשירותים. הכנסות סיסקו מעיסוקיה ההיסטוריים, בגלל מגוון של סיבות, הלכו וירדו והפוטנציאל של המעבר שדוחף רובינס מתחיל לעורר עניין.
מה שהוביל לעלייה של כ-20% במניה מאז אמצע אוגוסט אינן התוצאות שהציגה ברבעון האחרון כמו ההנחיות שסיפקה. אחרי הכל, מדובר בחברה שבקופתה למעלה מ-72 מיליארד דולרים, מאזניה חזקים מאוד וחובותיה, יחסית, מהנמוכים בין חברות הטכנולוגיה המובילות. ההנחה שהולכת ותופסת היא שסיסקו נכנסת לעידן ה-IOT כמו סוס שפורץ בסיבוב האחרון של המירוץ ומוביל. בין ההנחיות הוורודות לרמת ההערכה של המנייה (שיחסית נמוכה) והדיבידנד הגבוה שצפוי להמשיך לעלות מתחיל גם העניין במניה לטפס.
מאז תחילת נובמבר נתנו 10 מתוך 14 אנליסטים שעדכנו המחקר שלהם המלצת "קניה" למניה. הקונצנזוס כרגע מצביע על רווח למניה של 2.20 דולר השנה שיהיה דומה גם בשנה הבאה ויתחיל לעלות ב 2019. הסיכוי שסיסקו תגיע להערכות ה FANG נמוך ביותר אבל כהשקעה סולידית שהכנסה בצידה היא, ברמת המחירים הנוכחית, אחת ממניות הטכנולוגיה המובילות המעניינות ביותר (ולצד IBM שעליה כבר כתבנו). אנחנו, כאמור, מעדיפים הסלים.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
16.לשלמה: כתבה מעניינת ושאלה?מתעניין 29/11/2017 07:49הגב לתגובה זו0 0הי שלמה, תבה מעולה, תודה! האם אתה מכיר חברות שעוסקות בתוכנה בתחום של ה IOT, מין הסתם , ותקן אותי אם אני טועה, הכל מבוסס בסופו של דבר על תוכנה, וקשר בין הדברים השונים, יש חברות כאלה?סגור
-
15.כישלון בטוח, לחבר מקרר לאינטרנט זה גימיקכישלון 25/11/2017 23:42הגב לתגובה זו2 3לא באמת צריך את זה, והמכונית האוטונומית עוד רחוקה מאודסגור
-
מי שאומר משפט כזה לא מבין את המטריה, ותקוע במאה ה-18.רז 29/11/2017 11:49הגב לתגובה זו3 0.סגור
-
14.תחום הרכב האוטונומי הגיע לכדי מיצוי...יוני 25/11/2017 21:48הגב לתגובה זו1 2פריצת דרך משמעותית מעבר ליכולת המערכות הקיימות כיום לא תהיה,לדעתי כשהשוק יבין זאת תתפוצץ בועה רצינית.סגור
-
משפט מנותק מהמציאות. התחום בחיתולים.כגן 29/11/2017 11:53הגב לתגובה זו1 0הרעיון הסופי, אם כבר, זה רכב שמתחבר ל220 בקיר. וזה נשמע היום מופרך בדיוק כפי שדיבורית באוטו זה היה רעיון שנשמע מופרך לפני 20 שנה. יש המון חסמים ובירוקרטיה ואינטרסנטים לעבור, אבל זה יקרה בוודאות. זה רק פקטור של זמן.סגור
- טען עוד
-
13.רסטרטאפי 25/11/2017 15:22הגב לתגובה זו0 0האם לדעתך יש לעשות רסטרט לכל המדדים שבעבר שמשו כלי להערכת שווי\סיכןן בהשקעה בניירות ערך. כמו מדד ה הCAPEXשל רוברט שילר או מדד עקומת תשואת אגרות החוב (הארוכות מול הקצרות) האם התמזגות הכלכלה הישנה בחדשה כפי שאתה מרבה לכתוב עליה ובצדק,מחייבת גם פתוח כלים חדשים להערכה כלכלית ולא עוד להסתמך על הכלים שצויינו לעיל.סגור
-
12.האיחוד של מארוול וקאוויוםInvestor 25/11/2017 14:29הגב לתגובה זו1 0האם חברות משלימות או שכרגיל יווצר שלם קטן מסך החלקים?סגור
-
ביום ה הקרוב (ל"ת)שלמה גרינברג 27/11/2017 15:10הגב לתגובה זו0 0סגור
-
11.שלמה השבוע אודיוקודס הודיעה על חוזה עם סופטבנק להערכתךישראל 24/11/2017 12:27הגב לתגובה זו0 0עד כמה החוזה הוא משמעותי עבור אודיוקוס כי לא הכריזו על סכום החוזה האם אתה חושב שבעקבות החוזה יש אפשרות שאודיקיודס תעלה תחזיות או אנליסטים יעלו לה מחירי יעד סופטבנק זו חברה ענקת היא נמצאת גם בקשר עם ברודסופט תודהסגור
-
אודיו קודס תמשיך לדשדש-אין בשר (ל"ת)משה 25/11/2017 13:07הגב לתגובה זו0 0סגור
-
עוד מעט יאשרו חבילתינשוף 25/11/2017 16:16הגב לתגובה זו0 0BUYBACK חדשה והמניה תחזור לעלותסגור
-
איך אפשר לענות על שאלה כזו?שלמה גרינברג 24/11/2017 15:45הגב לתגובה זו1 0אם אין נתונים? ועל שאלות אם תעלה או לא איני יודע לענותסגור
-
מי כמוך יודע שמלא פעמייםישראל 25/11/2017 02:57הגב לתגובה זו0 2החברות הישראליות בהייטק חותמות על חוזים מבלי להודיע על הסכום, וזה לא מפריע למי שמבין עיניין לדעת עד כמה החוזים משמעותיים לחברות, הייתי בטוח שאתה מכיר דיי טוב את אודיוקדוס אבל כניראה שטעיתיסגור
-
לא, איני יודע כישלמה גרינברג 25/11/2017 14:41הגב לתגובה זו0 0אם אין נתונים אי אפשר לדעת את חשיבותוסגור
-
חוזה עם חברת ענק סופטבנקישראל 25/11/2017 21:09הגב לתגובה זו0 0אתה לא חושב שיש לזה משמעות לגביי החברה לעתיד וגם לגביי המניה ראה מה עשו החוזים מלפני חודש למניהסגור
-
10.כלומר לדעתך סיסקו תכה את SP500 ולכן היא עדיפה על המדד.h 24/11/2017 09:31הגב לתגובה זו0 1אשמח להבין מדוע לדעתך מי שישים כסף בסיסקו ישיג תשואה טובה יותר מהמדד הרחב.סגור
-
לדעתי? היכן קראת זאת? (ל"ת)שלמה גרינברג 24/11/2017 15:46הגב לתגובה זו2 1סגור
-
איפה ראית שהוא כתב דבר כזה ? אתה נורמלי ?אריק 24/11/2017 14:25הגב לתגובה זו4 1.סגור
-
אם מתמקדים במניה ספציפיתאבי 24/11/2017 17:09הגב לתגובה זו0 1חושבים כנראה שהיא הזדמנות או השקעה טובה שעדיפה על המדד, אחרת לא ברור למה בכלל להשקיע בה ולא במדד.סגור
-
באמת?? (ל"ת)שלמה גרינברג 25/11/2017 14:42הגב לתגובה זו1 0סגור
-
שלמה סוקר פורטפוליו עסקיארז 25/11/2017 08:42הגב לתגובה זו3 0ב70% מהכתבה, וב30% הנותרים התנהגות מניה. להסיק מכך על המלצה זו או אחרת זה לגמרי "בעיני המתבונן".סגור
-
התנהגות מניה? (ל"ת)שלמה גרינברג 25/11/2017 14:43הגב לתגובה זו0 2סגור
-
9.TelitIot 24/11/2017 09:07הגב לתגובה זו0 0שלמה מה דעתך האם טליט תצליח לעבור את המשבר שנקלעה אליו או שתמחר בנזיד עדשים? ועוד משהוא בכתבה צוין שהיא מובילה במודלים אבל הכסף האמיתי הוא בתוכנה טליט קנתה את ILSפלטפורמה מבוססת ענן שאפילו ענקיות כמו סיסקו אינטל סאפ נעזרות בהסגור
-
TECשלמה גרינברג 24/11/2017 09:43הגב לתגובה זו1 0החברה "נקלעה למשבר" יותר בבורסה מאשר במציאות והסברתי זאת בעבר. המניה עלתה למחיר לא סביר (וגם היום אינה זולה). בכול מקרה, מדוע שימכרו בנזיד עדשים? ברור שמדובר בתכנהסגור
-
8.מדויק, שלמה.רז 24/11/2017 07:48הגב לתגובה זו1 0.סגור
-
7.מאמר מדהים: לקרוא שלש פעמים - ולפעול! (ל"ת)שילקה 23/11/2017 20:55הגב לתגובה זו3 1סגור
-
6.הכתבהשלמה 23/11/2017 20:46הגב לתגובה זו0 0שלמה היקר כתבה מעולה ומעניינת השאלה האם זה הזמן להצטרף לsox אחרי 300 אחוז ו דווקא סיסקו המאכזבת של 2017 אולי תתרענן ב2018..העיתוי או לחכות למימוש של השוק.טבע האם בא לציון גואל ?סגור
-
שאלה שתצטרך לענות בעצמך (ל"ת)שלמה גרינברג 24/11/2017 09:44הגב לתגובה זו1 0סגור
-
חכה ליום סגריר, חבר.רז 24/11/2017 08:19הגב לתגובה זו3 0.סגור
-
5.אוהב את כתבותיך. תמייידאין על שלמה 23/11/2017 19:30הגב לתגובה זו7 1שה׳ יתן לך רק בריאותסגור
-
רק בריאות? (ל"ת)ומה עם שאר הדברים? 01/12/2017 10:30הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.האם היא פועלת גם בתחום ה-IOT..? (ל"ת)מה עם JCI..? 23/11/2017 19:06הגב לתגובה זו0 0סגור
-
קראת המאמר? (ל"ת)שלמה גרינברג 24/11/2017 09:45הגב לתגובה זו1 0סגור
-
3.אל עלBar 23/11/2017 18:31הגב לתגובה זו0 1שלמה. אמנם שוק ישראלי, אבל יש לך דעה על חברת התעופה הלאומית ?תודההרבה על המאמרסגור
-
לא (ל"ת)שלמה גרינברג 24/11/2017 09:45הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.כל הקודמות? שיגעתם אותי (ל"ת)והיכן 23/11/2017 18:20הגב לתגובה זו0 1סגור
-
מה הכוונה "קודמות"?רז 24/11/2017 08:21הגב לתגובה זו3 0.סגור
-
1.אבל קשה למצוא ולא ממש בולט ונגיש ולא תמיד נפתח בקלות (ל"ת)היי מצאתי 23/11/2017 18:14הגב לתגובה זו0 0סגור