ביטוח ישיר - האם מימון ישיר מוכנה להנפקה? וכמה היא שווה?
ביטוח ישיר דיווחה על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי והציגה עלייה של כ-15% בהכנסות ורווח כולל של כ-50 מיליון שקל לבעלי המניות, לעומת הפסד של כ-12.5 מיליון שקל ברבעון המקביל. חברות הבת, איי.די.איי, ואדגר סיכמו את הרבעון עם נתונים יפים. אבל הסיפור בדו"חות של מימון ישיר בשנה האחרונה היא האחזקה במימון ישיר.
רגע לפני שנרחיב על מימון ישיר, נדגיש כי ההכנסות של ביטוח ישיר ממגזרי פעילות גדלו ברבעון בכ-15% והסתכמו בכ-756 מיליון ש"ח לעומת כ-657 מיליון ש"ח ברבעון המקביל בשנה שעברה. הרווח ממגזרי הפעילות צמח בכ-61% ברבעון והסתכם בכ-136 מיליון שקל לעומת רווח של כ-84 מיליון שקל ברבעון המקביל.
הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון בכ-39 מיליון שקל לעומת הפסד של כ-1.6 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח הכולל המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון בכ-50 מיליון שקל לעומת הפסד כולל של כ-12.5 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.
מימון ישיר - מוכנה להנפקה; כמה היא שווה?
מימון ישיר של קבוצת ביטוח ישיר (61.5%) גדלה מרבעון לרבעון, ונראה שההערכות בשוק לגבי הנפקתה בבורסה, עשויים להתממש בטווח הקצר או הבינוני. החברה, על פי הנתונים הכספיים, בהחלט מוכנה להנפקה. מימון ישיר היא שחקנית בולטת בשוק האשראי הצרכני, במיוחד בתחום האשראי לרכישת רכבים, כאשר היא מממנת את ההלוואות בין היתר מול לאומי קארד.
בתשעת החודשים הראשונים של השנה הרוויחה מימון ישיר 68 מיליון שקל, על הכנסות של 288 מיליון שקל. בתקופה המקבילה אשתקד הרווח הסתכם ב-63 מיליון שקל, על הכנסות של כ-210 מיליון שקל. עם זאת, ברבעון השלישי השנה חלה ירידה ברווח, כאשר במימון ישיר מסבירים שהירידה נובעת מירידה במדד המחירים לצרכן (ההלוואות הצמודות מדד – שהן רוב ההלוואות של החברה - הניבו ריבית נמוכה יותר). כמו כן, הגדילה החברה את ההפרשות בתיק האשראי שלה שמסתכם בכ-1.3 מיליארד שקל נכון לסוף הרבעון השלישי.
הרווח של מימון ישיר אגב, עולה על הרווח של חברת נאווי שפועלת גם בשוק האשראי החוץ בנקאי. מימון ישיר פונה בעיקר לצרכנים הסופיים (אנשים פרטיים) ואילו נאווי פונה לעסקים. נראה שהפיזור של מימון ישיר בין הרבה לקוחות, מקטין את הסיכון בפעילותה לעומת נאווי, כך שאם נאווי שווי בבורסה כ-500 מיליון שקל, מימון ישיר, עשויה להיות משמעותית מעל שווי זה. למעשה, ברמת הרווח של הרבעונים האחרונים, זה לא יפתיע אם שווי החברה מסתכם ב-800 מיליון שקל (ואפילו יותר).
אדגר ואיי.די.איי
חברת הבת, אדגר, רשמה עלייה קלה בהכנסות מהשכרת נכסים, אשר הסתכמו ברבעון בכ-57 מיליון שקל לעומת כ-56.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-NOI ברבעון הסתכם בכ-52.7 מיליון שקל לעומת כ- 51 מיליון שקל ברבעון המקביל, גידול של כ- 3.3%. ה-FFO ברבעון הסתכם בכ- 15.2 מיליון שקל. בחברה צופים כי ה- FFO לשנת 2017 יעמוד על 60-65 מיליון שקל, בשנת 2018 על 65-70 מיליון שקל ובשנת 2019 70-75 מיליון שקל, וזאת על בסיס שיפור בשיעורי התפוסה והתקדמות האכלוס של הפרויקטים שנמצאים בשלבי אכלוס ושערי החליפין.
חברת הבת, איי.די.איי ביטוח, רשמה צמיחה של כ-18% במספר הפרמיות ברוטו, שהסתכמו בכ-625 מיליון שקל לעומת סך של כ-530 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח המיוחס לבעלי המניות יותר מהוכפל ביחס לרבעון המקביל אשתקד והסתכם בכ-28.7 מיליון שקל לעומת כ- 12.5 מיליון שקל. הרווח הכולל המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון בכ-47.6 מיליון שקל לעומת הפסד של כ-6.1 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.
דורון שנידמן, מנכ"ל ביטוח ישיר: "אנו שמחים לסכם רבעון טוב עבור הקבוצה הודות לביצועים חזקים בעיקר בפעילות המבטח, אשר הציגה את הרווח הגבוה בתולדותיה. אדגר הודיעה על אימוץ של מדיניות דיבידנד אשר מהווה עבורנו עדות נוספת להצלחת המהלכים האסטרטגיים להגדלה עקבית של ה-FFO. אנו מרוצים מאד מהתוצאות ומאמינים כי חברות הקבוצה ימשיכו במימוש מוצלח של התכניות העסקיות שלהן."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה