קנס חסר תקדים של 13 מיליון שקל על נוכל הנדל"ן גיא מונסנגו
משרד הבינוי והשיכון הטיל קנס חסר תקדים של 13 מיליון שקל על גיא מונסנגו (חגי שטראוס) על רקע שורה של עבירות על חוק המכר אותן ביצע החל משנת 2016.
נזכיר כי בחודש שעבר הגישה פרקליטות מחוז תל אביב כתב אישום נגד מונסנגו בגין עבירות רבות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הונאת נושים, רישום כוזב במסמכי תאגיד, זיוף הלבנת הון.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד לילך שלום, במהלך שנת 2015 גמלה בלבו של הנאשם החלטה להרוויח כסף רב בביצוע מעשי מרמה בתחום הנדל"ן ולשם כך רקם את תכנית המרמה. במסגרת תכנית זו, הנאשם פעל למכור זכויות פרויקטים בנדל"ן ביודעו כי לא יצאו לפועל, בין אם בשל כך שאין לו זכות חוזית בפרויקטים, ובין אם בשל כך שמעולם לא הגיש בקשות להיתרי בנייה לעיריות. מטרת הנאשם הייתה לקבל לידיו במרמה כמה שיותר "דמי רצינות" שגבה מלקוחות הרכישה, שנעו בסכומים של עשרות אלפי שקלים מכל לקוח והגיעו אף ל-200 אלף שקלים מכל לקוח. הנאשם השתמש בכסף שהתקבל לשימושיו האישיים הרבים והשונים, ולא למטרות שלשמן התקבל.
כך פעלה השיטה: לפי כתב האישום, מונסנגו חיפש פרויקטים של תמ"א 38 או פינוי בינוי, נכנס לתהליך של קבלת זכויות מהדיירים בבניינים שונים לביצוע ההליך - ואז החל לשווק את הדירות הנוספות שכביכול ייבנו וזאת מבלי כל כוונה לבצע את הבניה. לצורך כך הקים מונסנגו מערך של סוכני מכירות, טלפנים, נהגים ועובדים, שכל תכליתם לשווק את תכנית המרמה כאשר מטרת העל היא לקבל "דמי רצינות" מרוכשי הדירות. בפני הרוכשים הפוטנציאלים טען מונסנגו (בכתב) כי יתקבל היתר בנייה תוך 12 חודשים והאכלוס יתאפשר תוך 36 חודשים וזאת כאשר כלל לא הוגשה בקשה להיתר מהעירייה וגם לא הייתה כל כוונה להגיש בקשה שכזו.
דוגמה קלאסית, צמד הבניינים ברחוב כ"ט בנובמבר שבבת ים: לפי כתב האישום, ב-2016 הפיץ מונסנגו בקרב מכריו כי הוא מחפש פרויקטים של תמ"א 38. וכך מכרה שלו הציעה להחתים עבורו את הדיירים על הסכם רכישה בפרויקט תמ"א 38 בנכס ברחוב כ"ט בנובמבר 10-8 בבת ים, ולאחר מכן למכור את הזכויות על הדירות החדשות.
מונסנגו הסכים בשמחה והמכרה החלה לפעול מול הדיירים על מנת שיחתמו על הסכם יזמות מולה ומול חברת MDG של מונסנגו (שאותה הקים תוך הסתרת שליטתו בה שכן כבר הוכרז אז כפושט רגל). במהלך החודשים אפריל עד אוקטובר 2016 שכנעה המכרה את הדיירים לחתום על הסכם שלפיו הם מתחייבים לנהל מו"מ באופן בלעדי איתה לגבי חתימה על הסכם יזם (להלן: הסכם NO SHOP). תוך כדי שהמכרה פועלת להשגת החתימות, החל מונסנגו בשיווק אגרסיבי של הדירות החדשות בפרויקט. הוא עשה זאת למרות שידע שלא נחתם כל הסכם ממשי עם הדיירים ומבלי שפנה לעיריית בת ים לברר את היתכנות הפרויקט אותו הוא משווק. אבל הפרסומים באינטרנט, המודעות בעיתונים והודעות ה-SMS ללקוחות פוטנציאלים כבר היו באוויר.
כדי להיראות רציני שכר מונסנגו משרד גדול ויוקרתי במגדל משה אביב ובפני רוכשים פוטנציאלים הציג מצג כוזב לפיו יש סיכוי שיתקבל היתר בנייה תוך שנה, הגם שכלל עוד לא נחתם הסכם סופי עם הדיירים בנכס בכ"ט בנובמבר! מונסנגו הציג גם מצגים כוזבים שונים, לגבי מקום הפקדת דמי הרצינות של הלקוחות הרוכשים – כך למשל הציג מצגים כוזבים לפיהם הכסף יופקד בהמשך, בחשבון נאמנות וקישט את המסמכים בשמות של עו"ד שכלל לא פעלו עימו בפרויקט.
לחץ גדול מאוד הפעיל מונסנגו על הלקוחות הפוטנציאלים לשלם את דמי הרצינות בטענה כי מדובר בדירות אחרונות. לפי כתב האישום, מונסנגו אף שכנע חלק מהלקוחות לנסוע הביתה ולהביא פנקסי שיקים, אם לא היה בידיהם אמצעי תשלום. בחלק מהמקרים, דאג להסעת הלקוחות לביתם באמצעות נהג ורכב מסוג מזארטי, שנרכש מכספי לקוחות חברת MDG בפברואר 2016. בשיטה זו הצליח לקבל מונסנגו סך כולל של 5.84 מיליון שקלים מ-51 לקוחות רוכשים. בכתב האישום מפורט על עוד 4 מקרים דומים.
כאשר ביקשו חלק מהלקוחות לבטל את עסקת הקנייה, הפעיל הנאשם, בעצמו או באמצעות הסוכנים, לחץ על הלקוחות שלא לבטל, באמצעות שכנוע, הבטחות רבות שאין מאחוריהן דבר, ובחלק מהאירועים אף איים בפתיחת הליכים משפטיים נגד הלקוחות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.רגע...רגע...אביגדור שפיצר 29/11/2017 17:43הגב לתגובה זו1 0כעת המדינה חברות וכדומה מקבלים את הכסף שנותר אך חשבו רגע המדינה החברות מבבורסות , האנשים הקטנים השקופים מאות אולי אלפי זוגות צעירים שהיה זה כספם היחיד שיכלו להשיג מה עימם...ההיגיון מתחנן החזירו כספים קודם להם עזרו להם לחזור לחיים יישאר יתנו למי שיש וימשיך בכל המקרה המדינה בנקים חברות אבל במדינה שלנו אני בטח סתם כותב מי מתייחס לברגים הקטניםסגור
-
4.ומה עם החב'שמרמה AIG בפוליסות פקטיביות (ל"ת)גמלאי 29/11/2017 10:23הגב לתגובה זו1 0סגור
-
3.קנס? הוא צריך לשבת בכלא 13 שנה במקום לשלם 13 מיליוןאפי 29/11/2017 09:30הגב לתגובה זו1 0ימשיך לעשות עקיצות ומעשים אסורים, צריך לשלם את המחיר בכלאסגור
-
2.ומי יקבל את כסף הקנס?מבין טוב בחוקים 27/11/2017 16:02הגב לתגובה זו3 0כמובן המדינה האוצר שלא חסר לו כסף, ובטח לא כל אותם אנשים ששילמו מכספם שלא ראו ממנו כלום ושום דברסגור
-
1.הבנתי משרד ההשיכון למעשה בעקיפין עיקל את כספי המסכנים (ל"ת)אנונימי 27/11/2017 04:49הגב לתגובה זו3 0סגור