לוקסי נלחם באריסון: מנע חידוש דירקטורים באיי.די.או
בהמשך להתנגדות לוקסי להצעת הרכש באיי.די.או, התנגדו בעלי מניות המיעוט לחידוש הדירקטורים בחברה
לפידות, שבשליטת יעקב לוקסנבורג (לוקסי), מטרפדת מינוי דירקטורים באיי.די.או. באסיפה כללית מיוחדת של בעלי המניות בחברת איי.די.או, שנערכה אמש, מנעו בעלי מניות המיעוט מהציבור, ולפידות בראשם את חידוש כהונתן של מיכל מרום-בריקמן ושל לימור בלדב כדירקטוריות חיצוניות בחברה.
למעשה, מדובר בפעם השנייה, בה לפידות וגופים נוספים מונעים מבעלת השליטה, שרי אריסון (דרך שיכון ובינוי) להעביר החלטות בדירקטוריון. בפעם הראשונה זה היה בהצעת הרכש שהמיעוט התנגד לה.
באוגוסט הגישה שיכון ובינוי הצעת רכש לרכישת מניות ADO בתמורה ל-56 שקל למניה, כאשר באותו יום פירסמה ADO מצגת לפיה השווי הנכסי של החברה מייצג מחיר מניה של 67.4 שקל.
שיכון ובינוי נרדמה בשמירה ואפשרה לקבוצת אפולו ודיין לנצל את העובדה כי היתה מנועה מלרכוש מניות בזמן שהצעת הרכש פתוחה, וכך אפולו ודיין רכשו כ-37% מ-ADO מידי המוסדיים שנפגעו מההצעה של שיכון ובינוי.
שיכון ובינוי, דיון ואפולו הגיעו תוך זמן קצר להסכם שליטה משותפת, אלא שהסכם השליטה, לטענת המיעוט מקפח אותם . הנכס העיקרי של החברה, לגישתם, הוא שליטה ב-ADP שבאה לידי ביטוי בזכות למינוי דירקטורים. יכולת שליטה זו היא בעלת ערך רב לבעלי המניות ב-ADO בכלל ולבעלי מניות המיעוט בפרט, ולכן הם התנגדו למינוי הדירקטורים כאמור.
לטענת המיעוט - הלכה למעשה, שיכון ובינוי, דיון ואפולו הפכו לבעלי שליטה ב-ADO וגם ב-ADOP וזאת מבלי לפרסם הצעת רכש ללפחות 5% מהמניות כנדרש ע"פ חוק. לפידות אף פנתה לדירקטוריון ADO במטרה לקבל את התייחסותו להסכם בעלי מניות שנחתם בין שיכון ובינוי, דיון ואפולו ולחשש העולה מהסכם זה לטובת החברה, אך קיבלה תשובות מתחמקות ועקרות.
בלפידות סבורים כי הדירקטוריות החיצוניות כשלו במילוי תפקידן וכי הן פעלו תוך העדפת קידום האינטרסים של שיכון ובינוי, על פני קידום האינטרסים של בעלי מניות המיעוט וטובת החברה. כמו כן סבורה לפידות כי על אפולו ודיון להיחשב כבעלות עניין אישי בהארכת כהונתן של הדירקטוריות החיצוניות, ביחד עם בעלת השליטה, שיכון ובינוי.
בהתאם להודעת העמדה שלפידות העבירה לדירקטוריון שיכון ובינוי, קיים חשש כי איי.די.או רתמה את עצמה ואת שליטתה ב-ADOP לטובת שיכון ובינוי ומאפשרת את יצירתו של הסדר בין בעלי מניות שליטה שמיטיב עימם וזאת על חשבון בעלי המניות מהציבור, בעודה פועלת בניגוד גמור לכללי ממשל תאגידי תקין.
לפידות אף פנתה לדירקטוריון איי.די.או במטרה לקבל את התייחסותו להסכם בעלי מניות שנחתם בין שיכון ובינוי, דיון ואפולו ולחשש העולה מהסכם זה לפגיעה בטובת החברה, אך קיבלה תשובות מתחמקות ועקרות.
לעמדת לפידות, הסכם בעלי השליטה הנו בעייתי במיוחד לאור העובדה שהוא כופה על החברה לממש את זכויות השליטה ומינוי הדירקטורים שלה ב-ADOP לפי הנחיית בעלי השליטה ופוגע בפועל בזכות ההצבעה העצמאית של החברה, תוך הטלת סנקציה כספית על בעלי השליטה במידה והחברה לא תפעל כאמור.
אמיר תירוש, מנכ"ל לפידות קפיטל: "אנו מרגישים סיפוק רב מכך שהמשקיעים המוסדיים שקלו שיקול ענייני ובחנו נכונה את פעילות דירקטוריון ADO ובעלי השליטה והחליטו שלא לאשר את מינוי הדח"צים שהוצעו על ידי בעלת השליטה. אנו רואים הכרח וצורך לשמור על הזכויות והאינטרסים של בעלי המניות מהציבור ורואים בהצבעה זו הבעת אמון בנייר העמדה של לפידות ושלב חשוב בשמירה על האינטרסים של בעלי מניות המיעוט ב-ADO".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.שיפרסמו הצעת רכש למניות הציבורגד 19/12/2017 14:43הגב לתגובה זו0 0במחיר המשקף מחיקת החברה מהמסחר בפרמייה של שליטה.סגור