לאומי שוקי הון הוריד מחיר יעד למניית כיל
לאומי שוקי עדכן הבוקר את ההמלצה למניית כיל והוריד את מחיר היעד ל-16 שקלים למניה. האנליסטית אלה פריד הותירה את ההמלצה על 'משקל שוק'. מחיר היעד משקף אפסייד של 14% על מחיר השוק.
פריד: "מחירי התוצרת החקלאית ממשיכים להיות נמוכים ויציבים, ואילו שטחי הגידול מתאפיינים בצמיחה בריאה בברזיל, השפעות פגיעת המטבע בהודו וירידה בשטחי גידול ומעבר לשיטות מתקדמות יותר בסין - כך שהאיום העיקרי על הסקטור בשנת 2018 טמון בעודפי ההיצע הצפויים ובעיקר מיורוכים וS+K".
"נזכיר, כי הצפי שלנו לחוזי האשלג עם סין היה 235 דולר לטון, מול 230 דולר בפועל, ולהודו 243 דולר מול 240 דולר לטון. עם זאת, יש לקזז מההנחות שלנו את העלייה בעלויות ההובלה, שצפויה לפגוע הפעם בכיל ולהותיר רק דולרים בודדים מהתוספת. על-פניו, נראה כי מדובר באובדן של כ-10 מילון דולר ל-EBITDA. אולם, אנו פירשנו זאת כאיתות מטריד במקצת בגלל עודפי ההיצע שבדרך, למרות הכמויות החזקות עם 900 אלף טון אשלג לסין וכ-750 להודו (כולל אופציות של עד 20%) אנו מניחים צמיחה איטית מאוד לענף הדשנים, כאשר הקפאת הכמויות הצפויה בסין ומלחמתה בייצור דשני החנקן, מהווה טריגר חיובי בטווח הבינוני".
התמחור ומגמות עיקריות בענף "בדומה לשאר השחקניות המובילות בענף, כיל מתמודדת בתקופה זו עם השגת איזון מורכב בין עסקי הקומודיטי לבין ייצור קווי עסקים של מוצרי המשך תעשייתיים. כמו כן, בדומה לרוב המתחרות שלה, האמצעים העומדים לרשותה כוללים: התייעלות, השטחת עקום עלויות הכרייה, ניהול מבוקר של הון חוזר ויצירת תזרים מזומנים משמעותי, בין היתר באמצעות פיתוחים תעשייתיים וצמצום המלאים. דו"חות כיל לרבעון השלישי היו טובים יחסית אף כי הם שיקפו עליה בהוצאות הייצור של תת מגזר האשלג ושיעור מס אפקטיבי גבוה. עם זאת, הם שיקפו גם שיפור בכל הפרמטרים. ברבעון בלטה במיוחד עליה של 4% בהכנסות ושל 31% ברווח התפעולי המתואם מול הרבעון המקביל. בתוצאה המדווחת ברבעון המקביל נרשם כזכור הפסד תפעולי בסך 331 מיליון דולר".
- לקראת זיכיון 2030: חלקה של המדינה ברווח מים המלח יגיע ל-50%
- איי סי אל בתוצאות מעורבות: "ההידרדרות במחירים הייתה מהירה מהצפוי אבל כעת יש התייצבות"
פוספאטים "המיזם בסין המשיך להשתפר אבל הסביבה העסקית הגלובאלית עדיין בעיתית, והמיזם המשיך למכור בעיקר חומצה ירוקה לשותפים המקומיים בסין. הרווחיות התפעולית של דשני הפוספאט המשיכה להיות נמוכה בשיעור מקורב של כ-3%".
פתרונות מיוחדים "אלו המשיכו לספק את היציבות: מוצרים תעשייתיים כולל מעבי בעירה, המשיכו לתרום ליציבות. מחירי הברום, היו טובים ביחס לרבעון הקודם. שיפור בהכנסות, בא לידי ביטוי ב-EBITDA המתואם אשר קפץ בכ-25% לכ-314 מיליון דולר מול הרבעון המקביל. שיעור המס הגבוה למעלה מ-35% והתייצבותו ברמות דומות ברבעונים הבאים גורמים לנו למתן את תחזית הרווח הנקי שלנו לכ-330 מיליון דולר".
"כזכור, אין אנו רואים יתרונות אסטרטגיים משמעותיים בחברה מול הסקטור, והבענו חשש מסוים ביחס לתכנית מכירת הנכסים. כך שהתוצאות לרבעון השלישי סבירות מאוד, וגם המחיר בהתאם. להערכתנו כיל עדיין תחומה פונדמנטלית, אבל ייתכן ויש כאן הזדמנות טאקטית", כתבה פריד.
- עין שלישית עם הזמנות בהיקף של 7.3 מיליון שקל
- סאפיינס רוכשת את חברת קנדלה ב-22 מיליון דולר
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"אנו מניחים יציבות יחסית בהיקף ייצור האשלג של כיל בשנים הקרובות, וחסם פונדמנטלי ביחס לרמת המחיר הנוכחית על רקע כניסה של תוספת כושר הייצור לשוק - לפחות בגובה תוספת הביקוש החזויה".
בשורה התחתונה, פריד נוקטת במשנה זהירות ביחס לסממנים שהסקטור עשוי ליהנות מהתאוששות במחצית השנייה של 2018, וזאת בשל עליית מחירי האשלג. "התמחור הנוכחי משקף חלק ניכר מהסיכונים הספציפיים והדאון סייד מוגבל - כנראה גם האפ-סייד".
- 2.כיל 08/01/2018 14:05הגב לתגובה זומדינת ישראל סירבו למכור את כיל אז שישארו עם האשלג. עידן עופר דופק פה רק את המשקיעים בכיל . כיל בחיים לא תעלה יותר
- 1.מעניין מה קונה מי שמוכר היום כיל ? מניות ביטקוין ? (ל"ת)סאקו 08/01/2018 09:33הגב לתגובה זו