
רשות ני"ע אמריקנית מחפשת דרכים לאכוף את המסחר במטבעות הווירטואליים
שוק המטבעות הווירטואליים ממשיך לספק כותרות. התנודתיות הגבוהה בחודש, והחשדות מפני מעשי הונאה עקב חוסר פיקוח של הרשויות ממשיכים להעסיק את הרגולטורים. הערב זה תורה של הרשות לנירות ערך בארה"ב שמשגרת מכתב למשקיעים וטוענת כי הרגולציה בתחום קרובה מתמיד.
וכך כותבים הערב ברשות לניירות ערב בארה"ב: "טכנולוגיית הבלוקצ'ין, הכוללת בתוכה את המטבעות הווירטואליים ואמצעי תשלום אחרים צברה תאוצה לאחרונה. רבים רואים בטכנולוגיה את המנוע הכלכלי הבא, חלק משווים אותה אפילו להמצאות מהפכניות כמו מנוע הקיטור והמחשב האישי.
המשימה שלנו בתור רגולטורים, הוא קביעה ויישום של חוקים שיעודדו חדשות מצד אחד ומצד שני ישמרו על הביטחון בשווקים. בחודשים האחרונים אנו עדים למגוון רחב של משתתפים בשווקים, כולל סוחרים פרטיים המחפשים להשקיע בטכנולוגיית הביטקוין, ולעיתים אף משתתפים בהנפקת מטבעות חדשים (ICO). הניסיון מראה לנו כי בעוד שחלק מהמשתתפים זוכים לעושר רב, הסיכונים לרוב המשקיעים גדול, ולכן הזהירות מתבקשת. השאלה המרכזית העומדת בפני הרגולטור היום היא האם השיטה הישנה שלנו לפיקוח על עסקאות מט"ח מתאימה לשוק המטבעות הווירטואליים. הרבה מהפלטפורמות האינטרנטיות בארה"ב רשומות כשירותי תשלומים ולכן אינם מפוקחים על ע"י הרשות לניירות ערך.
ה- CFTC ו- SEC ביחד עם רשויות רגולטוריות אחרות ימשיכו לעבוד ביחד על מנת להביא שקיפות ויושרה לשווקים, וינסו להבחן ולעצור על ניסיון של הונאה. השוק הוא שוק חדש, שמתפתח בהיקף בינלאומי, כאלה שדרושים מאתנו להיות זריזים ויעילים".
- חובות של 800 מיליון אירו והפסדי ענק: האם אינטר בדרך לפשיטת רגל?
- אינטר מזנקת ב-24% אחרי שהודיעה שתגייס 38 מיליון שקל
האם הצהרת הכוונת הערב של ה-SEC אכן תוכל לגרום לעצירת התופעה הנקראת מטבעות ווירטואלים, או שתוכל לעצור את מעשי ההונאה בתחום? כנראה שלא, אולי להפך: בניגוד למדינות אחרות שאסרו הנפקות חדשות של מטבעות ווירטואליים, הגישה הערב של הרגולטור האמריקני היא אישור מסוים להמשך התופעה.
- 5.עדי 26/01/2018 18:36הגב לתגובה זואם אני משלם למישהו, מי ידע חחחחח
- 4.יש להם שכל 26/01/2018 09:36הגב לתגובה זוהם יודעים קצת יותר טוב ממך מה הם עושים. לסננן את הרמאים - ולתת מקום לחברות אמיתיות.
- 3.שט 26/01/2018 06:04הגב לתגובה זוברגע שתהיה רגולציה בכל העולם כל המטבעת הקריפטוגרפים יתגלו כמעשי מירמה. אי אפשר יהיה לפברק שערי חליפין ויעלם תמריץ של הפתאים להזרים כסף למטבעות בתקווה שהשערים יעלו. הרי כמטבע עובר לסוחר כל המטבעות הקריפטוגרפים לא שווים כלום, חוץ מהאשליה שערכם יעלה הם היו מתים מזמן.
- 2.הפרי האסור שהבנקים המרכזיים רוצים לאכול הכל (ל"ת)kobes 26/01/2018 01:08הגב לתגובה זו
- 1.רגע חכו פה לומדים איך לאכול את התפוח (ל"ת)kobes 26/01/2018 00:43הגב לתגובה זו