השור בוול סטריט
צילום: Istock

לחץ בשווקים: החוזים בוול סטריט צוללים ביותר מ-1%

הדרמה משווקים נמשכת - אחרי הנפילה ביום שישי האחרון, החוזים יורדים בחדות
גיא בן סימון | (5)

החוזים העתידים על המדדים המובילים בוול סטריט צוללים כעת בכ-1%, בהמשך לסגירה הצורמת ביום שישי האחרון בוול סטריט, ברקע לנתוני מאקרו טובים שהעלו את הסיכוי להעלאת ריבית נוספת השנה. החוזה על מדד דאו ג'ונס נופל 1.2%, החוזה על S&P 500 מאבד 0.7% וחוזה על הנאסד"ק יורד 0.8%.

בתוך כך, תשואות האג"ח האמריקאיות ממשיכות לטפס, כאשר התשואה ל-10 שנים עולה ל-2.87%. באירופה המדדים רושמים ירידות, שם מדד הדאקס נופל 1% והקאק מאבד 1.4%. הבוקר אסיה מדד הניקיי היפני נפל 2.5% ומדד ההאנג סאנג איבד 1.1%. 

​הירידות בשווקים מגיעות בהמשך למגמה השלילית שנרשמה בסוף השבוע האחרון וחתמה את השבוע הגרוע בוול סטריט מזה שנתיים. הסיבה מיוחסת לזינוק תשואות האג"ח האמריקאי בעוד נתוני התעסוקה הטובים יחד עם העלייה שנרשמה בשכר הממוצע, תרמו להמשך העלייה בציפיות האינפלציה שכבר נמצאות כעת ברמת שיא של שנתיים.   הראל: "אפקט ינואר התחלף מיד בחלוף החודש ופברואר נפתח בירידות למרות הדוחות הכספיים החזקים ונתוני המאקרו החיוביים. לנוכח העובדה ששום דבר מהותי לא השתנה בשווקים ונתוני המקרו ממשיכים להיות חזקים איננו ממליצים בעת הנוכחית להוריד חשיפה למניות בתיקי ההשקעות".

לאומי: "אנו רואים העלייה באינפלציה העולמית והעלייה בסביבת הריביות כתהליך הדרגתי שצפוי להימשך לאורך תקופה. כלכלה העולמית, נתוני המאקרו מצביעים על המשך שיפור, תוך עליה בסביבת האינפלציה הגלובלית, כאמור. מגמות אלו, בשילוב סביבת ריבית שעודנה נמוכה מאוד, הביאו לשיפור ברווחיות הפירמות, תמכו בהתייקרות אפיקי ההשקעה המנייתיים ותרמו לירידה במרווחי הסיכון באפיקים הקונצרניים בעולם ובישראל. ככל שהמגמות החיוביות בכלכלה העולמית תמשכנה, ניתן לצפות למעבר הדרגתי לסביבה מוניטארית מרחיבה פחות בהשוואה לשנים האחרונות. עליה בסביבת הריבית עשויה להביא לאורך זמן לשינוי באופן התמחור של כלל אפיקי ההשקעה בתיקים".

אקסלנס: "הצפי להאצת העלאת הריבית בארה"ב נשען גם על פונדמנטלס לאינפלציה בניהם מגמת עליית מחיר הנפט, נפילת הדולר והאצת קצב עליית השכר, אך אנחנו לא שותפים לנרטיב הזה, לא רואים התחממות בת קיימא באינפלציה ומעריכים שכאשר מחיר הנפט ייעצר לבסוף כל המהלך הזה ימחק כלא היה. תופעה מרכזית בשבוע החולף הייתה ששוק המניות לא הצליח לעמוד בעליית שיעורי ההיוון ואולי גם לא בתזכיר שפרסמה הועידה הרפובליקנית, בו האשימו את ה-FBI והדמוקרטיים בקנוניה במסע הבחירות של טראמפ. כך או כך ברגע אחד השוק עבר מהפסגה של "פתיחת השנה הטובה ביותר מאז 1987" לתהום של חשש מפני "יום שחור" כדוגמת זה של  1987. החדשות הטובות הן שמכיוון שעיקר הנזק נוצר מעליית עקום התשואות ולא מזעזוע בכלכלה או מפיצוץ של בועה, אם המהלך הזה יימשך הוא יהרוג את עצמו, כשידחק בפד' להפסיק עם העלאות ואולי אפילו לגרור אותו בעוצמה מסוימת להוריד את הריבית בחזרה". (לכתבה המלאה)   

תגובות לכתבה(5):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    מאיר 05/02/2018 15:28
    הגב לתגובה זו
    זה ההיסטריה של כותב ההודעה.
  • 2.
    נתי 05/02/2018 11:18
    הגב לתגובה זו
    שורט...שורט...שורט......אח. כמה שהם גורפים כסף
  • 1.
    מפוקח 05/02/2018 10:25
    הגב לתגובה זו
    אל תאמינו. זה לא רק תיקון. מניות מנופחות כמו גוגל ואפל ירדו בשבועות הקרובים לפחות 30 אחוז. כמו כן, הגרעון העצום בארה"ב יביא לגל מכירות של אגחי"ם. הריבית תעלה מה שיעמיד בסכנה את הבנקים האיטלקיים שממונפים ומחזיקים ביחס חוב גבוהה מאוד.
  • דב 09/02/2018 11:21
    הגב לתגובה זו
    ירד עוד יום או יומיים לדעתי גם זה לא .מה עושים הסורים הם מוכרים כמות גדולה של סחורה בכל מחיר עם קניות גדולות למטה כיהם חושבים שהציבור מטומטם וימכור להפ ויש להם קניות גדולות למטה כדי הם אלה שיקנו את הסחורה למטה.טריק מוכר אבל זה לא ילך השוק ימשיך לעלות.פה ושם מימושים יהיו.
  • וכל זה יקרה עכשיו? 05/02/2018 12:07
    הגב לתגובה זו
    אל תגיד מה יקרה, תגיד מתי...