אלו האנשים שיכריעו את כיוון הכלכלה הגלובלית
פרשן וול סטריט של Bizportal על השקעה לטווח ארוך בסקטור שמציג גידול דרמטי - הכירו את המתחרות המובילות
אל תגידו לנו שנפילה פתאומית של 1,600 נקודות בדאו ביום שישי שעבר או של 250 נקודות בתוך 3 דקות שלשום בחוזים העתידיים על המדד (בגלל מדד המחירים) הן תוצאה של בריחת המוני משקיעים בו זמנית למקלטים. זה הכל קשור למשחקי הבורסה בשיקגו. חשיבותו של מדד ה-VIX אינה מוטלת בספק שהרי הוא מבטא למעשה את חששות המשקיעים מתנודות בטווח הקצר. אלא שבפועל הוא מייצג בעיה שהולכת וגדלה.
כיוון שהמדד בנוי על התנודתיות המשתמעת ממגוון אופציות Puts ו-Calls על מדד ה-S&P500 (יש גם VIX על הדאו והנאסד"ק) בנתה בורסת הסחורות של שיקגו מכשירי השקעה שונים שמאפשרים למשקיעים עזי לב להמר על התנודות בעזרת נגזרות. אלא מה? נראה שבין האלגוריתמים, המינוף, הכסף הגדול בעל תיאבון הספקולטיבי, התעוזה והבורות והשימוש "הנכון" באמצעי תקשורת החל לעלות החשש (ממזמן) שיש דרכים בהן אפשר להשפיע על הנגזרות הנ"ל, מה שיוצר השפעה על הציפיות ועל תנועות המדדים.
הבורסה התנגדה עד כה לבדיקות (נגזרות ה-VIX זו מכונת כסף) אבל השבוע קיבלה הרשות לניירות ערך מכתב שהועבר בעילום שם מלקוח (שכנראה מכיר היטב את הבעיה) דרך משרד עורכי דין חשוב שבו נטען שידוע לו שהנפילות החדות הן תוצאה של מניפולציה בנגזרות ה-VIX (לפירוט התלונה עיינו כאן).
אנחנו טוענים מזה זמן שאם קיים משהו שבאמת עלול "לרסק את הבורסה" אלו הפלטפורמות החכמות שמנוצלות לעיתים לעשיית רווחים מהירים על ידי "מהנדסי החלל" של וול סטריט ומבלי להתחשב בתוצאות (כך פעלו "מהנדסי 2007-8" בתחום המשכנתאות וירו לעצמם ולכולנו ברגל). האם ה-SEC יכנס לחקירה? אנחנו בספק, ההתנגדות לרגולציה על המסחר בארה"ב גדולה מידי.
סקטור ניהול ההשקעות, בלקרוק (סימול: BLK) כדוגמה
84.9 טריליון דולרים נוהלו גלובלית בשנת 2016, כך לפי חברת PricewaterhouseCoopers, והתחזית היא ל-111.2 טריליון ב-2020, ול-145.4 טריליון ב-2025 וכל הסימנים מצביעים על כך שמדובר בתחזיות שמרניות ביותר.
הגלובליזציה ומהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה הן שמלבות את הגידול הדרמטי הזה. בארה"ב למשל, רק 3% מהמשקיעים הפרטיים העבירו כסף לניהול ב-1980, 6% ב-1990, כ-14% ב-2000 ו-22% ב-2016, והגידול בתחום ניהול הכספים המוסדיים גדל בקצב דומה.
התהליך הזה יוצר תעשייה בעלת מבנה אוליגופול וחברות הענק תנהלנה הרבה יותר נכסים בעלות שהולכת וקטנה כאשר הן חודרות לנישות של מסחר אלגוריתמי, הלוואות ברשת וגם למעורבות ניהולית בחברות בהן הן מעורבות כפי שכבר עושה ענקית הניהול בלקרוק שמקימה בימים אלו קרן, Large Term Private Capital, שתעתיק את שיטות ההשקעה של ווארן באפט.
חברות כאלו מסוגלות לבצע רעיון כזה הלכה למעשה. קחו את אפל (סימול: AAPL) כדוגמה. לאפל יש 5.07 מיליארד מניות. קבוצת וואנגארד שולטת ב-635,620,442 ממניות AAPL, כ-12.5% מההון הנפרע. חברת הניהול סטייט סטריט מחזיקה שם 4.07% ואילו בלקרוק ב-2.7%. כלומר, שלושת החברות הללו, עם קרוב ל-20% ממניות החברה הגדולה בעולם, יכולות למעשה לשנות או לגבות כל החלטה באפל וגם לשמור על "אינטרס המשקיע". באפט כבר עושה זאת באפל והוא מחזיק בה "רק" % 2.6, שלא להזכיר השפעתו ב-KO או AMX. אפשר אגב לראות מעורבות מוסדית כזו בניסיון ההשתלטות הנוכחי של ברודקום על קוואלקום.
ניהול נכסים כיסה 39.6% מסך הנכסים ברי הניהול ב-2016 ולפי PWC יגדל ל-41.2% ב-2025. הגידול המהיר ביותר יהיה בדרום מזרח אסיה ואמריקה הלטינית (קצב גידול דו-ספרתי) כאשר אירופה אחריהן ואילו ארה"ב וקנדה, שכיום יותר ממחצית הניהול הגלובלי נעשה אצלן, תצמחנה בקצב של כ-5%. עד כאן במקרו, תוכלו להמשיך לבדוק נתונים כאן.
שלוש חברות, בלקרוק, וואנגארד וסטייט סטריט שולטות ביותר מ-20% מתעשיית ניהול הנכסים. עשרת המובילות הן בלקרוק (סימול: BLK), שמנהלת למעלה מ-6 טריליון בצורה אקטיבית ועוד כ-15 טריליון בייעוץ צמוד. קבוצת וואנגארד (פרטית) שמנהלת כ-5 טריליון אקטיבית ועוד 28 בייעוץ ו-State Street Corp (סימול: STT), שמנהלת כ-3 טריליון אקטיבית ומייעצת לכ-10 טריליון. אחריהן באות חטיבת הניהול של הבנק השווייצרי UBS (סימול: UBS), קבוצת פידליטי השקעות (פרטית), Allianz (סימול: ALV בפרנקפורט), J.P. Morgan Asset Management (בבעלות JPM), חלק מ-BK: BNY Mellon Investment Management, קבוצת PIMCO, ו-Crédit Agricole (סימול: CAF.PA בפריז).
השקעה בחברות ניהול נכסים מומלצת לטווח הארוך אלא שאין סל או קרן שמתמקדים בתחום כי כל אחת מהחברות המובילות היא למעשה ETF. נשתמש כדוגמה בגדולה מכולן, BLK שב 5 השנים האחרונות הניבה64% מעל ה-S&P500. את כל המתחרות הרציניות תמצאו באתר csimarket.
בלקרוק, מנהל ההשקעות שהציל העולם ממשבר 2008 עושה את הצעד הבא שלו
בעולמה ספוג התקשורת של וול סטריט, שידוענים, גורואים ליום ופרשנים שיודעים להסביר בביטחון מצבים שהם עצמם לא מבינים, לארי פינק, המייסד והמוביל של בלקרוק, אינו כוכב-על. הוא אינו מעשירי ארה"ב, לפי פורבס שווה כ-6 מיליארד "בלבד" ולבטח אינו מוביל בשכרו בין ממנהלי הסקטור הפיננסי בארה"ב. האיש לא התחנך באוניברסיטאות היוקרה האמריקאיות ואין לו אפילו תואר בתחום הפיננסי (BA במדעי המדינה ו-MBA בנדל"ן) אבל הוא מנהל ההשקעות הגדול והמוערך בעולם.
הוא האיש, שבשיא משבר 2008, כאשר התקשורת הכינה את כולנו ל"משבר כלכלי/פיננסי גדול בהרבה מזה שהיה בשנות ה-30 של המאה שעברה", יזם למעשה והוביל מאחורי הקלעים את פעולת ההצלה האמריקאית. בשיאו של המשבר התכנסו במשרדו בניו יורק אנשים כמו דיימון מ-JPM, ג'ון מק ממורגן-סטנלי, רוברט ווילומסטד מ-AIG ושר האוצר דאז, הנק פאולסון, על מנת לשמוע ממנו איך אפשר להציל את העולם מהמשבר. ההחלטות על ההשקעות הענקיות של ממשלת ארה"ב בסוכנויות המשכנתאות, פאני ופרדי-מק, ב-AIG, סיטי-גרופ ועוד התקבלו בהשראתו (וגם בעזרתו המעשית).
אפשר להניח בביטחון שללא פינק, הבחור היהודי מקליפורניה, לא היינו זוכים לחגיגות שחגגה וול סטריט מאז 2009 וזאת בלשון המעטה. לא רק שסיפק את התשובה לבעיה אלא ש"עזר" לנשיא הצעיר וחסר הניסיון דאז, אובמה, לקבל החלטה להמשיך בתכנית ההצלה שהתחיל שר האוצר פאולסון עוד בימיו של הנשיא בוש (פינק, פעיל וותיק ומרכזי במפלגה הדמוקרטית, היה מתומכיו הגדולים וממגיסי הכספים הגדולים של אובמה והדמוקרטים באותן בחירות). וויליאם כהן, האיש שכתב את הבסט סלר הגדול, House of Cards, על נפילת בר-סטרנס, אמר, "הוא האיש שמאחורי הווילון, הקוסם מארץ עוץ".
פינק הבין שמשבר 2008 לא נוצר כתוצאה ממשבר כלכלי אמתי אלא ממשבר נזילות מעשה ידי אדם. הוא הבין זאת כיוון שהוא שהמציא למעשה, עוד בשנות ה-80, את מכשירי ה-MBS (ר"ת mortgage-backed security), ראה כיצד סוחרי הסוסים של וול סטריט מנצלים המומנטום והופכים מכשירים אלו ודומים להם למוצרים ריקים מתוכן עטופים במעטפות AAA או AA שאישרו סוכנויות הדירוג, והבין את משמעות המשבר על ייבוש הנזילות בשוק הריאלי. הבנה זו הביאה אותו למסקנה שהפתרון הוא ב"הצפה מכוונת" של נזילות וגם היה משוכנע שההצפה לא תגרום לאינפלציה (כפי שהזהירו כמה מהמומחים דאז) כיוון שזו תקוזז ע"י ההתייעלות הטכנולוגית.
האיש הזה, שהתחיל דרכו כבנקאי השקעות בפירסט-בוסטון (שנרכשה ב-1990 ע"י קרדיט סוויס) הקים, ב-1988, את חברת בלקרוק כחטיבה בתוך חברת ההשקעות בלקסטון (סימול: BLX), אחת מקרנות ההון הגדולות בעולם שהקים ומנהל עד היום ידידו סטפן שוורצמן. ב-1994 שכנע פינק את שוורצמן להפוך את בלקרוק לחברה פרטית שהונפקה ב-1999. פינק משמש מאז כמנכ"ל ויו"ר. החברה התחילה לנהל נכסים ב-1992 עם 17 מיליארד בניהול, בעת ההנפקה כבר ניהלה החברה 53 מיליארד וכיום מנהלת החברה למעלה מ-6 טריליון דולרים ומייעצת ניהול לעוד 12 טריליון, בין השאר לכל אותן חברות ענק פיננסיות שהזכרנו וששרדו בהצלחה מפליאה את משבר 2008.
64% מהכסף שהחברה מנהלת שייכים למוסדיים שונים וממשלות (חלק הארי של חברות ה-S&P), עוד 25% בסלי השקעה שהיא "מייצרת" (שם הצמיחה המהירה ביותר) ו-11% לפרטיים. הכספים, ב-2016, הושקעו במניות (52%), באגחי"ם (30%) והיתרה בהשקעות אלטרנטיביות. בלקרוק בת ה-30 היא מנהלת ההשקעות הגדולה בעולם, מקדימה את קבוצת ואנגארד (חברה פרטית) בת ה-70 ולפי מחקר שעשתה בלומברג השתיים ינהלו ישירות, ב-2025, מעל ל-20 טריליון וביחד עם State Street Corp (סימול: STT), יחזיקו בכ-20% מכל הכספים שינוהלו בעולם. כלומר, שלושת האנשים שמובילים את החברות הנ"ל, לארי פינק, פרדריק וויליאם מאקנייב מוואנגארד וג'וזף הולי מסטייט סטריט הופכים לאנשים שיקבעו כיוונים בכלכלה הגלובלית ואין זה פלא לפיכך שהנשיא טראמפ מתייעץ בהם בקביעות ופינק (למרות האידיאולוגיה שלו) יושב בקבוצה שמינה טראמפ לייעץ לו.
בעלי המניות הגדולים של בלאקרוק הם PNC Financial Services Group, המוסד הפיננסי/בנקאי החמישי בגודלו בארה"ב, שמרכזו בפיטסבורג, שמחזיק ב-21.37% והבנק המרכזי של נורבגיה שמחזיק ב-5.28%. פינק שולט בפחות מאחוז אבל משמש כיו"ר ומנכ"ל מאז הוקמה החברה ואין ספק שיישאר בתפקידו עוד שנים הרבה. את שנת 2017 תסיים החברה עם הכנסות של כ-14 מיליארד, עלייה של 11.8% ורווח למניה של 28.6 דולרים ואת 2018 עם מכירות של 15.2 מיליארד ורווח למניה של 32 דולרים כך שהמניה נסחרת לפי מכפילים של 18 ו-16 לערך בהתאמה.
בסוף הרבעון האחרון שפורסם, יוני-אוגוסט, היו לחברה כ-190 מיליארד דולר במזומן ושווי השוק הנוכחי שלה כ-85 מיליארד. 3 מתוך 5 אנליסטים שבדקו החברה מתחילת השנה (לפני התיקון הנוכחי) העניקו המלצת BUY ושנים ב HOLD. מחיר המטרה כרגע על 542 דולר. המעניין בהשקעה ב-BLK הוא השקלול בין הפוטנציאל לרווח לסיכון בשוק התנודתי. הקושי הגדל של המשקיע לנהל בעצמו את נכסיו (ועל כך אנחנו מדברים שנים) מבטיח שקצב המעבר לניהול מקצועי, אם של תיק ההשקעות עצמו או באמצעות סלים וקרנות, יימשך בקצב של השנים האחרונות ובלקרוק נתפסת כחברה המתאימה ביותר והמייצגת ביותר בתחום (היא גם נחשבת כמעביד המועדף בתחום הפיננסי). כרגיל, לא למהר ולקנות, בטח לא על סמך כתבה זו.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
12.exelג ו זוננה 19/02/2018 17:42הגב לתגובה זו1 0שלמה האם מכיר אותה? מה דעתך על המחיר שלה האם הוא מגלם ביתר/בחסר את הפוטנציאל?סגור
-
Exelixisשלמה גרינברג 20/02/2018 10:51הגב לתגובה זו3 0מכיר היטב ואפילו עשיתי עליה כתבה לפני כמה שנים. דעתי על המחיר? תבדוק מול הנתונים הפיננסיים ותחליט וכך גם לדבי הפוטנציאל, הכול באתר החברה ובאתרים הפיננסיים.סגור
-
11.לשלמה שלוםגל 17/02/2018 13:42הגב לתגובה זו0 0מה דעתך על תל בונד גלובל? (הנדל״ן במזרח ארה״ב)?סגור
-
לא מכיר (ל"ת)שלמה גרינברג 18/02/2018 12:23הגב לתגובה זו4 0סגור
-
10.EGRXtal 17/02/2018 09:52הגב לתגובה זו0 0האם לדעתך חטפה יותר מדי בגלל התחרות הגנרית?סגור
- טען עוד
-
מה פירוש חטפה יותר מידי? (ל"ת)שלמה גרינברג 17/02/2018 16:40הגב לתגובה זו8 0סגור
-
9.Tbt. EtfJack 17/02/2018 08:20הגב לתגובה זו0 0שלום שלמה מה נשמעהאם מכיר etf שהטיקר שלו tbtוהוא קשור לtreasury bonds ולעליית הריבית יותר מאשר לתהפוכות השוק.האם לדעתך בסצנריו של העלאת ריבית מתוכננת ב2018 כדאי לקנות קצת כדי לגוון הפורטפוליו עם זה? Thanks mateסגור
-
שאלה מצויינת ליועץ שלךשלמה גרינברג 17/02/2018 09:49הגב לתגובה זו5 0יחד עם זאת, הסל אינו קשור ל"תהפוכות השוק" אלא לתנודות תשואות האגחי"ם ובעיקר לאלו של 20 שנה ומאוד ספקולטיבי בגלל הנגזרות והמינוף. ברור שאגחי"ם חייבים להיות חלק מתיק השקעות אבל לפי השאלה כדאי לך להתייעץ עם מישהו שמכיר אותך היטב.סגור
-
תודה רבה (ל"ת)ג'ק 18/02/2018 09:33הגב לתגובה זו0 0סגור
-
8.חברות התעופה בארהבסמי 16/02/2018 12:40הגב לתגובה זו0 0שלמה תודה על המאמר. כאשר אני מפעיל את הסורק/סקרינרעולות לי כמה חברות תעופה(בעיקר ארהב) זולות מאוד כמו : dal, jblu, ha alk ידוע כי באפט השקיע כבר מזמן בחלק מהן... מה דעתך על התחום? מדוע אינו "מתרומם"? והאם אחת החברות הנ"ל מעניינת יותר מהאחרות? תודהסגור
-
סמי - שילוח אווירי עדיף. פחות חשוף לזעזועיםארז 16/02/2018 21:05הגב לתגובה זו16 0.סגור
-
לא מתרומם?שלמה גרינברג 16/02/2018 16:49הגב לתגובה זו1 0בשנים האחרונות הכה את ה S&P אלא שמאז הקיץ שעבר, בגלל עליית מחירי הנפט והחשש מאינפלציה מחירי מניות התעופה נעצרוסגור
-
7.באריק גולד abxיונתן 16/02/2018 12:37הגב לתגובה זו2 0חברה לחיפוש והפקת זהב נחושת מינרלים וכו' מכפילים נמוכים יחסית ולא חוותה עליה כמו הזהב.. מה הקורלציה של החברה לעליית מחיר הזהב ? תודהסגור
-
ABXשלמה גרינברג 16/02/2018 16:43הגב לתגובה זו7 0זו אחת מחברות הכריה הגדולות בארה"ב וכפי שכתבת היא כורה ומעבדת מחצבים שונים ולכן המניה אינה נעה בצמוד לזהב בלבד.סגור
-
אוקיי תודה.. יש לך דעה לגביה ? מעניינת?יונתן 16/02/2018 22:13הגב לתגובה זו1 0תודהסגור
-
ברור שיש לי דעה, אולי נעשה כתבה על התחום (ל"ת)שלמה גרינברג 17/02/2018 09:50הגב לתגובה זו6 0סגור
-
6.Store capitalלירון 16/02/2018 07:54הגב לתגובה זו0 0שלום שלמה תודה על הכתבה.מדברים על באפט שקנה טבעאותי דווקא מעניינת stor שלא עלתה כמעט מאז שקנה. האם מובנת לך סיבת הקניה של באפט את stor? תודהסגור
-
ברקשאייארשלמה גרינברג 16/02/2018 16:22הגב לתגובה זו10 0נכון לסוף 2017 החזיקה החברה ב 3,092,003,178 מניות ב- 47 חברות, מאמריקן איירליינס ויזה וולמארט. ולצד זה שולטת ב % 100 בעוד 61 חברות מכול הסוגים. יש הרבה חברות בתחום של STOR. אני מניח שהסיבה קשורה בהערכתם לגבי טיב החברות.סגור
-
5.סאפיינס אחרי הדוחותטכנאי 16/02/2018 07:52הגב לתגובה זו0 0ירדה 16% לשפלמה דעתך על הדואלית סאפיינס spnsתודהסגור
-
עניתי בשבוע שעבר (ל"ת)שלמה גרינברג 16/02/2018 16:23הגב לתגובה זו7 0סגור
-
4.ברקשייראבי3 15/02/2018 23:13הגב לתגובה זו2 0שלום שלמה, מה שלומך?שתי שאלות:1)מה אתה חושב על ההשקעה הצנועה של ברקשייר בטבע לטווח ארוך?2)מה אתה חושב על ברקשייר בכללי?אני יודע שזו חברה מדהימה(מדהימה לא מתחיל לתאר אותה) ואני יודע שבעיקרון כדאי להשקיע בה, זה ברור, השאלה שלי היא- לאור גילו המופלג של באפט, האם השקעה בה זה לא דבר מסוכן?שהרי בגילו כל יום עלול לקרות לו משהו לצערה של האנשות ...סגור
-
הסתכלת כמה עולה שם מניה?יוסי 16/02/2018 18:17הגב לתגובה זו0 0קשה גם לקנות, כי כמעט אף אחד לא מוכרסגור
-
"קשה גם לקנות, כי כמעט אף אחד לא מוכר "?שלמה גרינברג 17/02/2018 10:07הגב לתגובה זו6 0ראשית יש מחזורים גדולים במניה ושנית אם אין מוכרים כיצד נפלה מ 80,000 ל 40,000 ב 2000 או מ 140,000 ל 65,000 במהלך 2008 או מ 326,000 ל 290,000 לפני שבוע? זו מניה ככול מניה רק שמעולם לא עברה ספליט ולכן מחירה 300,000 דולר למניה אחת.סגור
-
אפשר לקנות מניות של ברקשייר ב׳ (ל"ת)אבי3 16/02/2018 19:05הגב לתגובה זו0 0סגור
-
העולם ממשיך וימשיךלרון 16/02/2018 11:32הגב לתגובה זו0 0כפי שהמשיך עד הלום גם אחרי מוצרט ג'ובס אינשטיין עזריאלי ואילנות גבוהים אחריםסגור
-
יש גם אופציה של MOTI WMW MOAT כמו בכתבה הנל של גרינברגגגל לכתבה 16/02/2018 08:54הגב לתגובה זו0 0שעת המבחן למשקיעים במניות הגיעה, עכשיו הזמן לשיטה של באפט - ה"חפיר" פרשן וול סטריט של Bizportal מציג את תיק ההשקעות הווירטואלי של טור זה, ומסביר מדוע הגיעה שעת מבחן שלמה גרינברג | 29/07/2017סגור
-
אפשר לקבל הסבר על השאלה שלך? (ל"ת)שלמה גרינברג 16/02/2018 16:50הגב לתגובה זו6 1סגור
-
ברקשאייארשלמה גרינברג 16/02/2018 08:38הגב לתגובה זו48 0לגבי טבע זו אכן השקעה צנועה ולדעתי נעשתה ע"י אחד ממנהלי התיקים אצלו ולאור הפוטנציאל שמציג המנכ"ל החדש. לצד טבע בצעה חטיבת ההשקעות עוד 4 השקעות. לגבי באפט כבר כתבתי על גילו רבות. השוף, צ'רלי מונגר אפילו מבוגר הרבה יותר. אבל השניים מכינים דור המשך מזה כמה שנים כך שהאפקט על פרישתם יהיה קצר.סגור
-
תודה שלמה (:אבי3 16/02/2018 15:42הגב לתגובה זו1 1תגובה טובה ומנומקתסגור
-
הכל יכול לקרות. גם באפט זקן וגם המחיר בשיא (ל"ת)טובי 16/02/2018 07:51הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.GEירון 15/02/2018 20:08הגב לתגובה זו2 0אני יודע שכתבת עליה הרבה, בכל זאת הצרות ממשיכות להכות בחברה . האם לדעתך יש אור בקצה המנהרה?סגור
-
GEשלמה גרינברג 16/02/2018 08:51הגב לתגובה זו17 0הצרות ממשיכות להכות במניה לא בחברה שעוברת תהליך התייעלות והתמקדות, בערך כמו טבע. מה שקורה במניה הוא שמשקיעים שונים מוכרים, חלקם בכלל כורח (כמו קרנות הכנסה שמוכרות בגלל הקיצוץ בדיווידנד או קרנות צמיחה שמוכרות בגלל החששות מצמיחה אנמית ועוד) או בגלל האווירה השלילית בוול סטריט או פחד וכסף מוסדי "חכם" נכנס בירידות. אתמול דיבר צ'רלי מונגר על החברה וגם הם, בברקשאייר, בוחנים. תוכל לראות את התהליך הזה, של כניסה מול יציאה כשיתפרסמו נתוני הרבעון הראשון על רכישות ומכירות של משקיעים גדולים (באתר https://www.gurufocus.com/gurutrades/GE כדוגמה). לדעתי יש אורוהרבה אבל השקעה כרגע אינה למשקיעים בלתי מנוסיםסגור
-
לא להתפתות עוד תרד במחירלרון 15/02/2018 22:22הגב לתגובה זו1 0המחיר הכלכלי עומד על כחמישה שישה דולרים למניהסגור
-
גם על טבע אמרו את זה רואי השחורות (ל"ת)יוסי 16/02/2018 18:19הגב לתגובה זו0 0סגור
-
גם לדעתי, אפילו עכשיו, החברה יקרה מידי.איחטיאנדר 16/02/2018 00:58הגב לתגובה זו0 0מצפה לרווח של כ-1$ ל-2018. חברה לא צומחת עם קשיים רבים. מכפיל 10 על הרווחים בלארגיות ====> 10$ למניה.סגור
-
2.דוח טבעמשקיע מתחיל 15/02/2018 19:27הגב לתגובה זו0 1שוב שלום שלמה, האם יצא לך לעיין בדוח של טבע? יש לך מה להגיד בעקבות הדוח והאסטרטגיה החדשה? שבת שלום.סגור
-
עדיין לא (ל"ת)שלמה גרינברג 16/02/2018 08:52הגב לתגובה זו12 0סגור
-
1.אמרתילרון 15/02/2018 18:19הגב לתגובה זו0 0שבאפט צריך לקנות טבע וזה יעזור או לאסגור