לא לשימוש
צילום: יח"צ

שינוי בתפריט. במה ומתי להשקיע בסקטור המזון המהיר

מקדונלדס כבר לא? הרגלי צריכה "חדשים" הדורשים את החלפת הג'אנק פוד במזון בריאות פותחים אפיקי השקעה חדשים

מאז תחילת השנה מתפתח "מאבק" איתנים בין הצורך בתיקון שהפך מחויב מציאות לנוכח הערכות שיא מופרזות לבין רצונם של המשקיעים, שממשיכים להאמין בצמיחה הגלובלית, לנצל כל תיקון לאיסוף מניות. כל ההסברים לגבי הזעזועים בשוק, מפעילות הפד ועד התפטרות היועץ ומלחמת התעריפים אינם רציניים, לבטח לא הכותרות. לפרשן לפיכך את התנהגות השווקים כרגע יהיה מטופש אז נמתין בסבלנות להתפתחויות.

בינתיים נשאיר אתכם השבוע עם סיפור קצר שגם מסביר למה אסור לפרשן על פי הכותרות: אירח הנשיא טראמפ את האפיפיור על היאכטה המפוארת שלו וכאשר יצאו לשוט העיפה הרוח את כיפת האפיפיור מראשו וזו נפלה למים כחמישים מטרים מהספינה. "לא לדאוג", אמר טראמפ והורה לעצור הספינה. ניגש  לירכתיים, ירד בסולם למים וצעד עליהם לנקודה בה הייתה הכיפה, לקח אותה וחזר לספינה בהליכה על פני המים. האפיפיור וכל הפמליה עמדו על הסיפון מוכי הלם, משתאים למראה. למחרת פתחה כותרת גדולה את כל שידורי המיינסטרים מדיה, "עוד כישלון לנשיא טראמפ, אפילו לשחות אינו יודע".

נישת רשתות המזון המהיר, Yum! Brands (סימול: YUM) כדוגמה הכתבה מתמקדת בנישת המזון המהיר, שהיא חלק מסקטור המסעדנות (כ-50%) שבתוך תעשיית המזון (The Food Industry). בשנת 2016 הגיע המחזור בנישה ל-630 מיליארד דולרים, כ-35% מהסכום (220 מיליארד) בארה"ב. התחזיות הן שב-2020 יגיעו ההכנסות הגלובליות לכ-760 מיליארד ובארה"ב ל-240-50 מיליארד.

נישת המזון המהיר (Fast food restaurants) כוללת בתוכה את מה שקרוי ה-fast casual Restaurants  או בסטות-מזון רחוב, שבשנים האחרונות הפכו למנוע הצמיחה של התעשייה. בארה"ב יש למעלה מ-200,000 מסעדות של מזון מהיר, כ-50 מיליון אמריקאים סועדים בהן מידי יום והתעשייה מעסיקה למעלה מ-4 מיליון עובדים שמספרם עולה ב-5% לשנה. על מנת לקבל  פרופורציה על קצב הצמיחה של הנישה אז מחזור המכירות ב 1970 היה פחות מ 6 מיליארד דולרים.

תעשיית המזון המהיר, כמו שקורה לכל התעשיות מאז התמזגות מהפכת הטכנולוגיה, פועלת כאוליגופול. 41.1% מהמכירות בארה"ב נעשות על ידי 5 חברות. שתי הרשתות שמובילות הן מקדונלד (סימול: MCD) עם 17% מההכנסות ו-Yum! Brands עם 10.8%. אחריהן נמצאות הרשתות Subway הפרטית עם 6.7%, Wendy's (סימול: WEN) עם 4.4% ורשת המזון המקסיקני Chipotle (סימול: CMG) עם 2.2%.

58.9% מההכנסות בנישה מגיעות מ"אחרים", חלקם משתייכים ל-fast casual. חלק זה דווקא הופך למנוע הצמיחה של הסקטור ולמעשה נוגס בתעשיית המזון המהיר הקונבנציונאלית.  

התמונה, מבחינת המשקיעים, שהשקעה העיקרית בתחום הייתה, לאורך השנים, ב-MCD, משתנה. בשנים האחרונות עוברת התעשייה, בעקבות מנהגי הצריכה המשתנים ולא פחות בגלל מהפכת הטכנולוגיה, שינויים דרסטיים, מנהגי הצריכה "החדשים" דורשים החלפת המזון המסורתי של התעשייה, הג'אנק, במזון בריאות ואילו המהפכה פותחת את השוק ליזמים קטנים (בעיקר מכיוון מסעדנות הרחוב) ומייעלת אותו.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

השינויים מתבטאים בשינוי בתפיסה הניהולית ובתפריט. רוב המומחים מאמינים שהשינויים יימשכו עוד זמן רב ויובילו, לצד הצמיחה הגלובלית בצריכה, במיוחד במדינות מתפתחות, להמשך והאצה בצמיחה בסקטור. המחשבה הזו הביאה, בשלוש השנים האחרונות, לעליות חדות במחירי רוב המניות וזאת למרות שהמכירות של חלק מהחברות, במיוחד של שתי המובילות, MCD ו-YUM דווקא התדרדרו.

כרגע נמצאים מחירי רוב המניות בסביבות שיא כל הזמנים כך שהשאלה הרלבנטית היא "במה ומתי להשקיע?". מבחינת המשקיעים אגב מקדונלד היא עדיין "נומרה אונו" כהשקעה בנישה אבל החששות כאמור קיימות. אין סל שמתמחה בתחום המזון המהיר. ב-2016 הוציאו סל ממוקד מזון מהיר, MENU, אלא שהסל נסגר שנה מאוחר יותר, בספטמבר 2017.

נראה שהסיבה לסגירת הסל קשורה במבנה הסקטור שאינו מאפשר בניית סל מאוזן. רוב המשקיעים שמעוניינים בתחום המזון המהיר מעדיפים את סלי/קרנות תעשיית המזון כולה, שכוללים את כל המובילות בנישת המזון המהיר. מדובר בסלים מהסוג של PBJ או FTXG ואפילו סלי הצריכה הגדולים. בחרנו להתמקד בחברת Yum! Brands כמייצגת הנישה כיוון שהיא מכסה (כפי שתראו בהמשך) את כל תחומי התעשייה, את המגוון כולו, כך ש-YUM היא למעשה סל שמתמקד בתעשיית המזון המהיר ובנוסף היא מצטיינת ב M&A.

המזון שמוביל את תעשיית המזון המהיר בארה"ב הוא ההמבורגר, כ-30% מהמכירות, אבל אחוז זה בירידה. הפיצה (ששתי נציגות שלה, DPZ ו-PZZA הפליאו בתשואתן בשנתיים האחרונות) נמצאת במקום השני עם 15% מהשוק כאשר אחריה באים הסנדוויצ'ים עם 12%, מתכוני העוף עם 8% ומזון מקסיקני/לטיני (שמאז 2013 קצב הצמיחה שלו הולך וגדל. נציגת התחום, CMG, עלתה בין תחילת 2009 לאמצע 2015 בפי 18.5 פעם ומאז התדרדרה בקרוב ל-60% והיא עדיין יקרה מאוד לדעתנו). עם 7%. 

הנקניקיות (Hot-Dogs שהחברה המייצגת היא Nathan's Famous שסימול מנייתה הוא NATH ) שבמהלך המאה שעברה הובילו את  המזון המהיר, ירדו מאוד ומהווים כיום כ-2.5% מהתעשייה בלבד.

יש לתעשייה כמה בעיות שבחלקן הגדול נובעות מהתקדמות מהפכות הטכנולוגיה, האינפורמציה והגלובליזציה וחלקן עלולות לפגוע בנכס הגדול ביותר של התעשייה, מחירי המוצרים. המעבר למזון בריא למשל שהוא תהליך יקר. ישנה בעיית התעסוקה, תנאי ההעסקה בתחום, השכר ותנאי העבודה מהנמוכים שיש וגם הפתרון כאן יפגע בתמחור וישנה כמובן בעיית התחרות מול "מסעדות הרחוב" (ה-fast casual) שהולכת וגדלה והוצאות ההתאמה יפגעו גם הן במחירים.

מהפכת הטכנולוגיה עוזרת למסעדני הרחוב להתפתח, אפילו לגדול באמצעות זיכיונות בדיוק כפי שעושות הרשתות (micro cuisine franchises מכנים אותם). הפופולריות שלהם גדלה והם נכנסים לאזורים שבעבר לא היו בהם מסעדות כלל. יש אנליסטים שטוענים שעדיף למשקיע להמתין בצד עד שהמבנה החדש יהיה ברור יותר אבל העובדה היא שיותר ויותר משקיעים צופים לנישה עתיד טוב ולכן מחירי השיא למרות שהתוצאות אינן מצדיקות מחירים כאלו.

יש אנליסטים שמאמינים שהנפגעת הגדולה מהשינויים תהיה MCD דווקא. לטענתם, הירידה של כ-17% מאז תחילת השנה קשורה, לצד "האכזבה" מדוחות הרבעון האחרון, בחוסר הוודאות לגבי התחרות המתפתחת. כיוון שמקדונלד כבר הוכיחה מספר פעמים בעבר שהיא יודעת להתאים עצמה לשינויים אין אנו חוששים לעתידה אבל אין ספק שהסקטור עובר שינויים שמחייבים זהירות ולימוד החומר.  

מי את Yum! Brands? החברה התחילה כחטיבת המזון המהיר של ענקית המשקאות פפסי (סימול: PEP) שרכשה את שלושת ענקיות המזון המהיר: KFC (Kentucky Fried Chicken), Taco Bell ו-Pizza Hut. החטיבה הופרדה מפפסי ב-1997 וב-2002 שינתה שמה לשם הנוכחי וזאת כיוון שקבלה החלטה להפוך לחברת מותגי המזון המהיר המובילה.

בסוף 2016 הפרידה החברה, באמצעות הנפקה ציבורית בניו יורק ובסין, את הפעילות שהייתה לה בסין שהפכה לחברה ציבורית בשם Yum China Holdings (סימול: YUMC) כאשר YUM אינה מחזיקה יותר במניות YUMC (הכל בציבור) אבל עדיין קיימים הסכמי רישוי שונים בין החברות כי החברה הסינית מפעילה בסין את אותן רשתות שהחברה האמריקאית מפעילה ברחבי העולם.

נכון לתחילת 2018 מפעילה YUM למעלה מ-45,000 מסעדות ב-135 מדינות. KFC היא החטיבה הגדולה שב-2017 (רשת המזללות השנייה בגודלה בעולם אחרי מקדונלד) הייתה אחראית ל-47% מההכנסות ול-36% מהרווח התפעולי כשהיא מקדימה את טאקו-בל ופיצה האט.

החברה מייצגת, יותר מכל מתחרה בתחום, את מגוון מזונות הג'אנק, מפיצה, עופות ומזון מקסיקאי/לטיני ועד מזון-ים, המבורגרים ומשקאות קלים/בירות ואפילו נקניקיות. לצד רשתות KFC, טאקו-בל ו-פיצה האט מחזיקה החברה ברשתות הבאות: Long John Silver למאכלי ים, רשת A&W Restaurants שמתמחה במתכונים של נקניקיות והמבורגרים עם צ'יפס ושקנתה לעצמה שם כמרכז שתיית בירה מהחבית. Pasta Bravo שמתמחה במתכונים איטלקים שונים ואת Back Yard Burgers שמתמחה בהמבורגרים בסטייל דרומי של ארה"ב. החברה גם בעלת זיכיון גלובלי להפצת המשקה ד"ר פפר.

לפני כחודש הגיעה המניה לשיא כל הזמנים, 86 דולרים. מאז תחילת המאה הכתה בגדול את מדד ה S&P וכן את MCD ואת סל המזון/משקאות PBJ. בשנה האחרונה הניבה 24.5 אחוזים לעומת 15.8 שהניב סל ה-PBJ ו-13.3 של ה-S&P. במהלך 2016-17 עלתה המניה ביותר מ-70% וזאת בעקבות המלצות חמות שאפפו המניה (והתחום) מאז תחילת 2016. לאחרונה ולאור מחירי השיא החלו כמה מ-26 האנליסטים שמכסים את החברה, להוריד המלצותיהם מ"קניה" ל"החזק".

מאז תחילת השנה עדכנו 7 אנליסטים את סקירותיהם, 2 מהם עדיין ממליצים לקנות וחמש הורידו מ"קניה" ל"החזק". לדעתנו, המחיר הנוכחי, 80 דולר, שמייצג מכפיל קונצנזוס של כ-24 פעם ל-2018, גבוה מידי לכניסה ומסיבות שנתאר בהמשך אבל תיקון נאה בשוק יכול בהחלט להביא המניה למחיר הרבה יותר כלכלי וכדאי.

מדוע אנחנו חושבים שהערכת החברה גבוהה מידי? כי ההכנסות יורדות כאמור בשלוש השנים האחרונות מ 6.42 מיליארד ב 2015 ל-5.88 ב-2017 ואליבא הקונצנזוס תמשכנה לרדת גם ב-2018-19 ל-4.48 ול-4.35 מיליארד בהתאמה (מגמה דומה רואים גם במקדונלד). נשאלת לפיכך השאלה מדוע עלתה המניה ב-72% מתחילת 2015 ומדוע רבים מאמינים שתיקון יהווה "הזדמנות קניה נדירה" למניה (כפי שכתב בתחילת השנה, כשהמניה שברה שיא כל הזמנים, האנליסט/חוקר המכובד James Brumley ואחרים).

נכון, למרות הירידה במכירות הרווח התפעולי עלה חזק, ב-92.5% מאז תחילת 2015 אבל זו התייעלות שבאה מכיוון מהפכת הטכנולוגיה בעיקר. אם צופים שהמכירות ימשיכו לרדת אז מהיכן האופטימיות? בעיקר מהציפיות להמשך הצמיחה בנישה כולה. הטענה היא שהירידה במכירות של השנים האחרונות, אצל חברות כמו מקדונלד או YUM, אינה בעיה של תעשיית המזון המהיר אלא של התחרות בתוך הסקטור.

התעשייה ממשיכה לצמוח יפה. התיאבון למזון מהיר עולה גם הוא בעקביות מאז משבר 2008 והבעיה של MCD או YUM נעוצה בעיקר במעבר לכיוון  מסעדות הרחוב, ל-fast casual Restaurants. לדעת רבים הירידה במכירות זמנית וחברות כמו YUM ו-MCD תחזורנה לצמיחה באמצעות נגיסה של חלקים מאותם 59% מהשוק שבידי "אחרים" אם באמצעות M&A או כניסה בעצמן.

אנחנו מסכימים עם הדעה הזו כי אירועים כאלו קרו מספר פעמים לאורך השנים. למה, לדעתנו, עדיף, במקרה של תיקון (ולדעתנו צריך, במקרה זה, תיקון רציני), להיכנס ל-YUM? כי במקדונלד יש כנראה (לפחות על פי הרבעונים האחרונים) גם בעיה ניהולית שלצד ההתאמה לשינויים תיקח יותר זמן. אז נא להתחיל ולעקוב.

 ** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל   

תגובות לכתבה(48):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 20.
    היי האלו 18/03/2018 09:50
    הגב לתגובה זו
    בטוב אתה מוחק? אם תבקש אפשר להעלותן באופן עצמאי.
  • 20 לא רלוונטית ולא בכתבה ובאתר המתאים. יום טוב. (ל"ת)
    מצטער 18/03/2018 10:15
    הגב לתגובה זו
  • 19.
    תתביש 15/03/2018 10:36
    הגב לתגובה זו
    לא נשכח ולא נסלח על השקר שלך הדאיאנאיי ביומד
  • אתה יכול לפרט או שאינך יודע על מה אתה מדבר? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 15/03/2018 14:45
    הגב לתגובה זו
  • 18.
    אבי לא3 13/03/2018 01:48
    הגב לתגובה זו
    היי שלמה ,כמה מילים על ההתערבות ה"ברוטלית " של טראמפ בעסקת ברודקום, ומה הלאה?
  • שלמה גרינברג 13/03/2018 11:20
    הגב לתגובה זו
    טראמפ ביצע את מה שהציעה וועדת האוצר לבחינת השקעות זרות בארה"ב שבדקה את העסקה ויצאה שלשום עם מסקנה שהרכישה והדירקטורים המוצעים ע"י ברודקום (שהיא חברה סינגפורית) עלולים לפגוע בביטחון של ארה"ב. אחרי שתאזין ותקרא את: https://www.cnbc.com/2018/03/12/us-tells-broadcom-it-confirmed-security-concerns-in-qualcomm-deal.html תבין שטראמפ עשה את המתחייב.
  • 17.
    נתי 11/03/2018 14:41
    הגב לתגובה זו
    בישראל?
  • איני עוקב (ל"ת)
    שלמה גרינברג 11/03/2018 16:28
    הגב לתגובה זו
  • 16.
    יורם 10/03/2018 11:36
    הגב לתגובה זו
    חברה ברזילאית .
  • שלמה גרינברג 11/03/2018 11:14
    הגב לתגובה זו
    וגם היא אינה קשורה לנושא הכתבה
  • 15.
    מה פירוש "מאזן הפד" , מונח שמשתמשים בו הרבה לאחרונה (ל"ת)
    שאלה לשלמה 09/03/2018 23:31
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 11/03/2018 11:15
    הגב לתגובה זו
    ובוחנים אותו מאז הוקם הבנק, לא לאחרונה
  • 14.
    אבי3 09/03/2018 15:34
    הגב לתגובה זו
    1)שלמה מה עם קוקה קולה?(אם כבר כתבה על גאנק פוד).2)כל מי שאומר שטראמפ יתחיל מלחמת סחר גם אמר שהוא יתחיל מלחמת עולם שלישית נגד צפון קוריאה, או שיבעיר את המזרח התיכון בגלל ירושלים? מה קרה בפועל?עושים מה שהוא אומר, כי מי שהאמת אצלו מנצח בסוף...
  • קארי 11/03/2018 12:21
    הגב לתגובה זו
    זה בדיוק אותם אנשים שדיברו על מלחמת עולם שלישית? בדקת זאת היטב שזה אותו ציבור בדיור אמר כך? איני מאמין. ועוד מוסיף שאלו גם דיברו על הבערת המזרח התיכון..אתה ממציא דברים שאף חלקם בכלל לא נאמרו או לא בהקשר זה או מלחמת עולם.
  • אבי3 11/03/2018 15:46
    לא הייתה פה כוונה להגיד שזה אותם אנשים, הכוונה פה הייתה שהמומחים בכל מיני תחומים אמרו שכל מה שהוא עושה יוביל ל...ומה קרה בפועל?
  • הכתבה על ג'אנק פוד לא על משקאות ומזון (ל"ת)
    שלמה גרינברג 10/03/2018 09:09
    הגב לתגובה זו
  • אבי3 11/03/2018 12:05
    אבל אם אפשר בכל זאת מילה?
  • 13.
    ג'ו 09/03/2018 15:30
    הגב לתגובה זו
    איך סטארבקס משתלבת בתחום ומה דעתך עליה. אני אוהב את החברה וההנהלה מצוינת אבל נראה לי שהיא קצת יקרה
  • היא לא בתחום הזה אלא במשקאות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 10/03/2018 09:10
    הגב לתגובה זו
  • 12.
    מאיר 09/03/2018 10:12
    הגב לתגובה זו
    פיצה...צ;יפס..פפסי מטוגן....הכלהכל ומכל ורק....המילה סודה לא בכתבה. אחרי הראיון המלהיב של מנכל סודה ברשת אמריקאית אני חושב שיש לתת את הדעת גם על SODA ולא רק בגלל שהיא משלנו.(ואף מילה על העליות בשערי המניה גם בימים אלו....)
  • שלמה גרינברג 09/03/2018 16:51
    הגב לתגובה זו
    אם היית קורא הכתבה היית לבטח מגלה שבפירוש ציינתי שמדובר בתחום המזון המהיר ולא "מזון ומשקאות" ובכול זאת אענה. בסוף 2015 עשיתי כתבה ארוכה על החברה כשהמניה התדרדרה ל 14-15 דולר ושם הסברתי את הפוטנציאל במיוחד בגלל המנכ"ל. דעתי לא השתנתה מאז כך שאין לי מה לכתוב.
  • 11.
    יש טענות קשות נגד טראמפ על העלאת המכס על יבוא ברזל (ל"ת)
    מלחמת הסחר החלה? 08/03/2018 23:22
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 09/03/2018 09:52
    הגב לתגובה זו
    אלא שכרגיל הן באות או מגופים/מדינות שעלולים להיפגע או (בעיקר) מהתקשורת שמתעבת אותו. כשיתבררו העובדות תגלה שהוא צודק ושלא תהיה שום מלחמת סחר
  • טעית שלמה 09/03/2018 23:41
    הטלת מכסים הם דווקא נגד האג'נדה של חסידי השוק החופשי, שמייצגיה הם בעיקר רפובליקנים. בכל מקרה כדאי שתקר את תגובת השר מונצ'ין , שאומר שסביר להניח שעוד מדינות יוחרגו מהמכס על יבור פלדה ואלומיניום. זו דרכו של טראמפ, קודם יורה ואח"כ מקשיב למומחים.
  • 10.
    מה עם השמועות על מכירת אורבוטק? (ל"ת)
    יוסי 08/03/2018 23:20
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 09/03/2018 09:53
    הגב לתגובה זו
    היפנים שולטים בה
  • 9.
    עמי 08/03/2018 22:04
    הגב לתגובה זו
    האם גם GrubHub Inc מעניינת במקרה של תיקון?
  • שלמה גרינברג 09/03/2018 09:56
    הגב לתגובה זו
    בדקת המספרים אל מול ההערכה?
  • 8.
    אסףף 08/03/2018 18:26
    הגב לתגובה זו
    שלמה טאואר יורדת לא מעט בזמן שמניות הסקטור בארהב עולות מה הסיבה לדעתך והאם טאואר ממ שיכה להיות ברשימת המעניינות?
  • שלמה גרינברג 09/03/2018 09:06
    הגב לתגובה זו
    האמת שעדיין לא הספקתי לבדוק הדוחות האחרונים אבל נראה לי שזו אכזבה מאי עמידה באיזשהו קונצנזוס. זה לא שטאור יורדת מול מניות הסקטור כמו שמניות הסקטור הפכו ללהיט תורן אצל אותם אנליסטים שבעבר חשבו שהמוליכים למחצה "גמרו" והן "נמשכות" מעלה ע"י כמה מניות אהובות. טאור ממשיכה להיות ברשימה שלי וכך גם הסקטור כולו כי המשך התקדמות מהפכת הטכנולוגיה תלוי בו. טאור מעולם לא "הכתה" את הסקטור משתי סיבות. הראשונה שעברה עדיין מעיב והשנייה שהאנליסטים ברובם אינם עוקבים אחריה עדיין.
  • אסף 09/03/2018 11:12
    תודה רבה שלמה
  • 7.
    נדי 08/03/2018 17:42
    הגב לתגובה זו
    החברה חיה על טעמים משתנים של הצרכנים, ומנוהלת למופת ע"י אורי יהודאי ויש לה עוד שנים רבות של צמיחה
  • שלמה גרינברג 09/03/2018 09:08
    הגב לתגובה זו
    החברה נמצאת ברשימה שלנו מזה כ 25 שנה. כתבתי עליה לא מעט וגם על התחום אבל אינו חלק מהנישה עליה מדובר בכתבה. אתה בהחלט צודק בקשר לעתידה.
  • 6.
    בני 08/03/2018 16:45
    הגב לתגובה זו
    האם לדעתך "לקנות את הdip" או שהערכה שלה גבוהה ולא כלכלית עדיין? תודה
  • התשובה ארצל היועץ שלך ואצלך (ל"ת)
    שלמה גרינברג 09/03/2018 09:09
    הגב לתגובה זו
  • 5.
    אורמת אחרי הדוחות בנמוך 52 שבועות (ל"ת)
    סגל 08/03/2018 16:44
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    דרומי 08/03/2018 16:43
    הגב לתגובה זו
    אהבתי.
  • 3.
    משקיע מתחיל 08/03/2018 15:27
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה, האם יש לך מילה להגיד על טבע ? יצא לך לראות את הדוח לq4 ? שבת שלום.
  • שלמה גרינברג 09/03/2018 09:28
    הגב לתגובה זו
    האמת היא שכרגע הדו"ח אינו רלוונטי להחלטות השקעה במניה. מה שכן רלוונטי זה המשך תכניותיו של המנכ"ל שעליהן תוכל לקרוא באתר ה SEEKING ALPHA ואחרים. לדעתי האיש הולך בדרך הנכונה ומלווה בשתי בעיות שמקשות על החלטת השקעה. הראשונה קשורה בחוסר הבהירות לגבי אפשרויות התמחור בתחום הגנרי והשנייה הספקות של חלק מהמומחים והמשקיעים לגבי היכולת שלו להחזיר עטרה ליושנה. אם תבדוק תגלה שמאז תחילת השנה עדכנו 16 אנליסטים את מחקריהם על החברה ורק 4 מהם המליצו ב"קניה" כאשר וולס-פארגו שהוציאה מחקר לפני חודש ממשיכה להמליץ למכור. אני ממשיך לעקוב
  • ג'ו 09/03/2018 15:28
    נעשה גיוס ב- 6% ריבית זה על גבול אג"ח זבל וכל זאת כשחלה נסיגה ביכולת החברה לייצר מזומנים מפחיד/הימור
  • 2.
    אחטיאנדר 08/03/2018 14:19
    הגב לתגובה זו
    כולנו חובבי גאותרמיה כאן.
  • בהזדמנות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 09/03/2018 09:12
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    יונתן 08/03/2018 13:42
    הגב לתגובה זו
    שלמה לפי התגובה אתה מצדד בנשיא. לא מסכים איתך לגבי מהלכיו לשיפור כלכלת ארהב. תראה מה כותבים כל המומחים ואיזה סערה הוא מעורר בקרב הרפובלקנים חבריו. נדמה שהוא בשלו ולא איכפת לו מאף אחד.
  • שלמה גרינברג 09/03/2018 09:37
    הגב לתגובה זו
    כבודם של מומחים במקומם אבל אלו שאתה מזכיר מייצגים את אותה קבוצה שלצד הפרופסור קרוגמן, טענו בנובמבר 2016, בחום שניצחונו של טראמפ בבחירות יביא "למשבר כלכלי גלובלי קשה והתרסקות הבורסה" (המילה "התרסקות" שלהם). יצא לי להכיר את האיש ואפילו להרצות בפניו על קבוצת כור בשנות השמונים ואני אומר לך שמה שאתה רואה ושומע הפוך למה שהאיש באמת והתקשורת מנפחת את התדמית הלא מחמיאה. האיש כדוגמה בהחלט צודק בתעריפים שהוא מטיל ובטענתו לגבי היחס הבלתי הוגן לארה"ב. תבדוק בבקשה מה עשתה ארה"ב בעניין שיקום אירופה, יפן, רוסיה (כן, רוסיה), סין, עירק ועוד כדי לשקמן כלכלית ומה קבלה בתמורה ותבין את טראמפ. איני חושב שמישהו ייעז לפתוח במלחמת סחר נגד ארה"ב
  • ליונתן 08/03/2018 15:48
    הגב לתגובה זו
    חבורה של שמאלנים שמפרסמים פייק ניוז
  • היועץ הכלכלי שלו לדוגמא... שהתפטר (ל"ת)
    יונתן 09/03/2018 09:14