משפחת עופר מפרידה את השליטה בבנק מזרחי ובמליסרון
קבוצת עופר מפרידה כוחות בעקבות דרישות חוק הריכוזיות. על פי מתווה ההפרדה שהתגבש בחברה, ליאורה עופר תישאר עם ההחזקות הריאליות של הקבוצה (עופר השקעות ומליסרון) ואייל עופר יישאר עם ההחזקה הפיננסיתֻ (בנק מזרחי -טפחות).
על פי המתווה, חברת לין השייכת למשפחת עופר, תרכוש את כל מניות השליטה במזרחי טפחות הנמצאות בעופר אחזקות וחלק מהמניות החופשיות בבנק שבחברת עופר השקעות, ובמקביל לין תמכור את מניותיה בעופר השקעות לליאורה עופר.
האח השלישי, דורון עופר, יצתרך להחליט לאיזה צד הוא מצטרף, כאשר אם יחליט להצטרף למתווה, הוא ירכוש את יתרת המניות החופשיות בבנק מזרחי המוחזקות על ידי עופר השקעות, וימכור את מניותיו בעופר השקעות לליאורה עופר. אם יחליט שלא להצטרף למתווה, הוא ישאר מבעלי המניות בעופר השקעות יחד עם אחותו.
בסיום העסקה, חברת לין תהיה מוחזקת על ידי אייל עופר, ותחזיק במניות בנק מזרחי טפחות, כאשר אייל עופר יהיה בעל השליטה היחיד מקבוצת עופר. חברת עופר השקעות תשאר בשליטת ליאורה עופר ותחזיק בשליטה במליסרון.
על פי חוק הריכוזיות, קבוצות שיש להן שליטה בתאגידים פיננסיים וריאליים גדולים במיוחד נדרשות למכור את אחד מהנכסים הללו. זאת, לאחר שוועדת הריכוזיות מצאה כי השליטה בו־זמנית בתאגיד שנותן אשראי מרכזי במשק ותאגיד ריאלי שמבקשי אשראי עשויים לרצות להתחרות בו, מהווה פגיעה פוטנציאלית קשה בצמיחה ובתחרות בישראל. בשל כך, עופר השקעות נאלצה למכור את אחת מאחזקותיה עד סוף 2019.
ליאורה עופר: "קבוצת עופר השקעות השביחה לאורך שנים ארוכות את אחזקותיה במליסרון ובבנק מזרחי– טפחות מתוך חזון ואמונה בכלכלת ישראל ובשוק ההון הישראלי. חוק הריכוזיות אילץ אותנו לקבל החלטה קשה להיפרד מאחת ההשקעות החשובות שלנו. בחירתי להישאר עם ההחזקה הריאלית משקפת את אמונתי המלאה בשוק הנדל"ן הישראלי ובמיוחד בחברות מליסרון ועופר השקעות שהן ללא ספק חברות נדל"ן וייזום מהמובילות בישראל".
אייל עופר: "בחירתי בבנק מזרחי טפחות ,משקפת את אמונתי בפוטנציאל במימוש התוכנית האסטרטגית של הבנק ויכולת ההנהלה שמובילה אותו".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה