אבני הדומינו במערכת הפיננסית העולמית התחילו ליפול

סקטור הבנקאות האירופאי מתנהל תחת לחץ מכירות, השווקים המתעוררים ושוקי האג"ח בדירוג הנמוך הם הבאים בתור. כמה רחוק יכול הפד' להמשיך בצעדיו?
 | 
telegram
(8)

רק לפני יומיים פרסמנו באתר כי הפירמידה שבנה יו"ר הבנק המרכזי באירופה בשווקים צפויה להיחשף בהמשך השנה (לכתבה המלאה). ובכן, נראה כי התהליכים מאיצים בקצב מהיר הרבה יותר. סקטור הבנקאות האירופאי צנח הערב לשפל של שנה. את המגמה השלילית מובילה כצפוי מניית דויטשה בנק (סימול:DB) שאיבדה אמש 4% נוספים בוול סטריט ומשלימה צניחה של מעל 10% ב-4 ימי המסחר האחרונים. מתחילת פברואר משלימה מניית הבנק צניחה של 30%.

גרף מדד הבנקים האירופאי הערב: הבעיות מצטברות

העלאת הריבית אמש מצד הפד', אך בעיקר צמצום המאזן של הבנק צפויים להמשיך ללחוץ על הסקטור, וכעת זו רק שאלה כמה מהר משבר הבנקאות האירופאי יתפתח. ההפרש בין ריבית הליבור, המודדת את הריבית הבין בנקאית, לבין ריבית ההלוואות של הפד" (Overnight Index Swap)  ממשיך לזנק גם הערב ועומד על רמה של 56.8 נק', הרמה הגבוה ביותר מאז מאי 2009.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הליבור היא הריבית הבין בנקאית של בריטניה, ורוב הבנקים בעולם מתייחסים אליה כמדד לשיעור הריבית בין הבנקים. המשמעות של זינוק כפי שנצפה בתקופה האחרונה היא שעלויות הגיוס של הבנקים עולות בחדות, וסקטור הבנקאות האירופאי שהינו שברירי במיוחד הוא הראשון לחטוף.

כמה בעייתית מערכת הבנקאות באירופה?
למרות שהבנק המרכזי הגדיל את מאזנו ביותר מ-2.5 טריליון אירו במהלך השנים האחרונות, סוגיית ההלוואות הזבל בבנקים (NPLs) עדיין מהווה בעיה לא פחות גדולה משהייתה בתחילת התוכנית. בדו"ח האחרון של הבנק המרכזי באירופה בינואר האחרון (לדו"ח לחץ כאן), הוערכו ההלווואת הנ"ל שעדיין בידי הבנקים בכ-759 מיליארד אירו, או כ-5.05% מכלל ההלוואות של הבנקים. לשם השוואה, בארה"ב היחס הנ"ל עמד בשנים האחרונות 1.3%.

לפי הדו"ח, 6 מדינות באיחוד נמצאות כעת ביחס הגבוה מעל 10%:
*אירלנד  עם יחס של 12.8%.
*איטליה עם יחס של 11.8%.
* פורטוגל עם יחס של 18.2%.
*סלובניה עם 13.6%.
*יוון עם יחס של 46.6% (נציין שהתשואות האג"ח שלה נסחרות הערב מתחת לתשואות האג"ח של ארה"ב).
*קפריסין עם יחס של 34%.

לנוכח הנתונים הללו, ניתן להגיד כי די צפוי שיתפתח משבר בנקאי לנוכח הצפייה לסיום תוכנית הרכישות של הבנק המרכזי (ECB), ופעולות הפד'.  נזכיר כי בחודש שעבר פתח ריי דליו, מייסד קרן הגידור הגדולה בעולם את פוזיציית השורט הגדולה בתולדות הקרן. הפוזיציה התמקדה בעיקר בסקטור הבנקאות האירופאי (לכתבה המלאה). הערב נראה כי דליו הצליח לחזות את המהלכים בשוק בצורה כמעט מושלמת.

המשך פעולות הפד' כאמור צפויות לגרום למשבר המסתמן להחריף. השלב הבא יהיה ככל הנראה בעיות בשווקים המתעוררים, שהגדילו בצורה דראסטית את החובות הדולרים שלהם, ואת החובות לסקטור הבנקאות האירופאית (שיצטרכו עתה לצמצם אשראי). נציין כי תעודת הסל העוקבת אחרי הסקטור (סימול:EEM) נפלה אמש 3.3%. ובמילים פשוטות: אבני הדומינו  במערכת הפיננסית התחילו ליפול.

הפד' והבנקים המרכזיים עומדים הערב בדילמה: המשך המדיניות יוביל לקטסטרופה בקנה מידה הרבה יותר גדול מ-2008. מנגד, התקפלות בזמן שתוכנית צמצום המוניטארי בקושי התחילה בארה"ב, ובשאר המדינות ממשיכים עדיין להזרים כסף, צפויה להוביל לאיבוד אמון במערכת.

<


 

תגובות לכתבה(8):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 8.
    הכסף יוצא מהשווקים לקריפטו
    ביטי 23/03/2018 14:46
    הגב לתגובה זו
    1 1
    הרבה מאוד , מיליארדים הולכים למצוא את דרכם לקריפטו
    סגור
  • 7.
    התוכנית האמיתית יצאה לדרך,,,
    בזילי 23/03/2018 01:58
    הגב לתגובה זו
    4 2
    ריסוק הכלכלה העולמית ,,וזה מתחיל בבורסה האמריקאית,,טראמפ החליט שהוא יגשים את חלומה של אמריקה מזה שנים ,,וזה רק ההתחלה,,בארצות הברית הבורסה לפני קריסה של 50 אחוז בלשון עדינה,,מי שיכול ולא חשוב באיזו מדינה ,,להוצי מייד את כספו לפני המפולת,,
    סגור
  • 6.
    תוצאות הניסוי הכלכלי הגדול בהסטוריה הגיעו
    Zamirco 22/03/2018 23:43
    הגב לתגובה זו
    12 2
    ב 2008 החל הניסוי .....הדפסות כספים , ריבית אפסית , מינופים למינהם ועוד כלים שממציאהם מתקשים להסביר כיצד הם עובדים .....עכשיו נצפה בתוצאות הניסוי שעשו מיטב הקלקלנים בעולם ......בתיאבון לנו .....
    סגור
  • 5.
    עמית, מה הכוונה בחובות דולריים?
    סימפל 22/03/2018 23:26
    הגב לתגובה זו
    1 1
    כתבת: "השלב הבא יהיה ככל הנראה בעיות בשווקים המתעוררים, שהגדילו בצורה דראסטית את החובות הדולרים שלהם," הכוונה לאגרות חוב של ארה"ב שמדינות כמו ישראל רוכשות, בציפייה שהדולר יעלה?
    סגור
  • 4.
    התשובה פשוטה-יותר מידי אנשים לא עובדים בעבודה אמיתית (ל"ת)
    יעקב 22/03/2018 22:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    השוורים הדב הרע הגיע לתפוס הברבור
    עורו גורו 22/03/2018 22:08
    הגב לתגובה זו
    3 1
    מי שיכול לממש שימהר החגיגה נגמרה
    סגור
  • 2.
    הכסף הגדולה
    הדפסת 22/03/2018 21:43
    הגב לתגובה זו
    6 1
    בהיסטוריה הרסנית יצרה בועות רבות ערכים מוגזמים לנכסים .כסף בהלוואות עברו לחברות זומבי האשראי גדול מאוד ריביות נמוכות ודחיפת הלוואות זולות שהסיכוי לפרעונן נמוך כסף רב הון רב עבר לפעילות ספקולטיבית מגדלי פירמידה פיננססים.
    סגור
  • 1.
    ניתוח מעניין....
    איציק 22/03/2018 21:41
    הגב לתגובה זו
    13 4
    מדוע התחזיות האלה לא מתפרסמות באתרים נוספים, לפי מה שאני קורא במקומות אחרים הכל דבש
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות