כשהשוק מתנתק מהכלכלה: למה ממליצים לקנות את אמזון במכפיל 165?

הקשר בין הדוחות הכספיים לתהליך החלטות ההשקעה הולך ומתרופף; אחוז גבוה מהצלחת החברות קשור באמון המשקיעים במנהל - בזוס כדוגמה

 | 

מהפכת הטכנולוגיה מערערת את הקשר בין הדוחו"ת הכספיים למחיר המניה. מאז ומעולם היוו הדוחות הכספיים את הבסיס להערכת שווי החברה (למחיר המניה). נכון, היו גם גורמים אחרים שהיו מעורבים בהערכה כמו מנכ"ל כריזמטי או אפילו  מצב שבו האנליסטים מתאהבים במניה (הניפטיות) אבל  הדוחות הם שקבעו, לבטח בטווח הארוך.

מניות כמו IBM, GE, דיסני (סימול: DIS), פרוקטור אנד גמבל (סימול: PG), ושכמותן תפסו, במחצית השנייה של המאה ה-20, מקום של כבוד בכל תיק השקעה אמריקאי ומדוע? כי לאורך שנים הציגו החברות הללו דוחות כספיים  מצוינים, צמיחה חזקה ותשואה שעלתה בהרבה על תשואות אגרות החוב הממשלתיות. "צמיחה והכנסה", הייתה הסיסמה והחלטות ההשקעה נשענו, ב-90% לפחות, על הדוחות הכספיים. עד כדי כך שנקבעו רמות של "מכפילי כניסה למניה" או "מכפילי מכירת מניה". מניות של קונגלומרט למשל נרכשו במכפיל היסטורי של 7-8 פעמים ומטה, מניות שייצגו חברות צריכה כמן PG, נרכשו במכפילים של 9-10 ומניות טכנולוגיה דאז, כמו IBM, HP וכמותן נרכשו במכפילים של 14-15 ומטה.

קונצנזוס האנליסטים היה מבוסס אז על הדוחות נטו, בעיקר על דברים כמו "נכסים שמייצרים צמיחה", "איתנות המאזן" וכו' וחיי המשקיע היו פשוטים למדי. הדבר הזה אגב נבדק באקדמיה פעמים רבות והוכח מעבר לכל ספק. אבל מאז נכנסה המאה ה-21 ובמיוחד בעשור האחרון נראה ש"תרומת" הדוחות הכספיים לשינויים במחירי מניות הולכת וקטנה וזאת בלשון המעטה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

משתנים חדשים שקשורים לשינויים שהביאה מהפכת הטכנולוגיה הופכים חשובים בהרבה לקבלת החלטות ההשקעה ובמיוחד בטווח הקצר. המשתנים הללו, שעליהם נדבר בהמשך, "מסבירים" מדוע 47 מתוך 50 אנליסטים ממליצים כרגע לקנות את מניית אמאזון (סימול: AMZN) ובקונצנזוס של מחיר יעד של 1472 דולר שמצביע על מכפיל היסטורי של 323 או מכפיל 2018 של 165 ומדוע איש מהם אינו משנה המלצתו למכירה כאשר המניה נמצאת על 1555 דולר שזה מכפיל היסטורי של 341 ושל 178 ל-2018.

שימו לב שחמישה אנליסטים בכירים מבתי השקעה כמו ג'פריס, דויטשה בנק, וולס-פארגו, לופ קפיטל ווולפי ריסרץ' חזרו, במהלך מרץ, על המלצות הקניה שלהם מהעבר והעלו את מחיר היעד שלהם לרמות שבין 1700 ל-1850, שהאחרון, שיצא מבית ההשקעות של ג'פריס, מציע למשקיע לרכוש המניה ברמות של מכפיל עתידי מעל ל-200.

אמאזון אינה היחידה כמובן, יש מוזרויות גדולות בהרבה, ישנה טסלה (סימול: TSLA) שיש הטוענים שתפסיד השנה מעל ל-15 דולר למניה ובשנה הבאה 3.6 דולר ושאם תסתכלו על הגרף שלה תקבלו סחרחורת ובצדק כי מאז 2013 מתחלקים האנליסטים שווה בשווה בין הממליצים לקנות ולמכור והציבור בשלו. המניה, מאז 2013 (5 שנים) הניבה פי 10, מ-30 ל-304 דולר. בתחילת השבוע, כשנדמה היה שהשוק מתקן בגדול ו-TSLA איבדה למעלה מ-16% מערכה בתוך שבוע יצא בית ההשקעות סטנדפוינט ריסרץ', שהיה בהמלצת מכירה מחודש קודם, בזעקה, "להפסיק למכור".

המשקיעים נוטשים את הדוחות
אם הדוחות היו עדיין "בעלי ההשפעה" על המשקיעים מישהו היה מפסיק למכור? האם ערך החברה היה מתקרב לערכה היום? לבסוף, אם תבדקו תגלו ש"נטישת הדוחות" עוברת גם לחברות "הכלכלה הישנה" וזאת בעקבות ההתמזגות של מהפכת הטכנולוגיה לתוך כלכלת המיינסטרים.

את הסימוכין האקדמאים שמצדיקים את הטענה שהקשר בין הדוחות הכספיים לתהליך החלטות ההשקעה הולך ומתרופף אפשר לראות בעבודותיהם של הפרופסורים ברוך לב הישראלי מאוניברסיטת ניו יורק והפרופסורים Vijay Govindarajan מדרטמוט קולג', Shiva Rajgopal מאוניברסיטת קולומביה ו-Rajendra Srivastava מהארווארד, ארבעה מהמובילים בעולם בכלכלת עסקים, חשבונאות וכו'. "במאה ה-21, הרווחיות של החברות מסבירה רק 2.4% של התנהגות תשואת המניות", אומרים הפרופסורים, "98% מהתנהגות המניות אינה קשורה לדוחות בכלל וזאת לעומת ה-90% של תנודת מניות להם היו הדוחות אחראים במאה הקודמת".

המחקרים הללו פוגעים בכל תיאוריות ההערכה הקיימות. הנתונים שהצגנו באים למעשה משתי סדרות של מחקרים. הראשונה קשורה במחקר המפורסם של הפרופסור לב, שיצא ב-2016, ושבדק הקשר בין תשואת מניות לדוחות הכספיים במחצית השנייה של המאה ה-20 ובתחילת המאה ה-21. בספרו, "The End of Accounting and the Path Forward for Investors and Managers", הציג הוכחות ששינויים בנתונים הפיננסיים של החברה (במאזן, בדו"ח הרווח והפסד) הסבירו 90% מהשינויים במחירי המניות בחברות שהונפקו בניו יורק בין 1950 ל- 1959 ואילו מאז 2000 השינויים בדוחות מסבירים פחות מ-20% של חברות שהונפקו ב-2000 (כדי להעמיק בחומר לחצו כאן).

שלושת הפרופסורים ממוצא הודי פרסמו את הממצאים שלהם במחקר שהופיע בפברואר השנה. תוכלו למצוא את עיקרי הדברים בכתבה של Rupert Hargreaves, מומחה בתחום השקעות הערך, באתר הגורואים ובעזרת דוגמה מצוינת שהוא מביא מהתנהגות מניות AMZN. אם בוחנים התנהגות המניה מאז משבר 2000-2 אפשר היה להניח שמדובר בחברה שמאזנייה מושלמים, הנכסים הולכים וגדלים וכך הרווחיות. אבל זה לא כך, נכסיה המוחשיים של החברה ורווחיותה נמוכים מאוד ולבטח לא היו מצדיקים הערכות דהיום במאה הקודמת.

לחברות הטכנולוגיה מהסוג של אמאזון, במיוחד לחברות הרשת הדיגיטליות, להבדיל מחברות התעשייה הוותיקה, אין נכסים "קשים". בעוד שאבני היסוד של יצירת ההכנסות של העולם התעשייתי היו הנכסים הקשיחים (מכונות, ציוד, מבנים וכו) הרי שבעולם הדיגיטאלי הנכסים הם המו"פ, המותגים, תכנה ומערכות יחסים עם הקליינטים. את הנכסים הקשים אפשר להוון אבל את נכסי החברות הטכנולוגיות קשה להוון ובדוחות הם מוצגים כ"הוצאות/עלויות".

המציאות היא שחברה טכנולוגית חייבת, על מנת לצמוח, להשקיע יותר וכתוצאה הרווחיות נפגעת. רק בטווח הארוך, עם ההתייעלות (שגם היא חלק מהתהליך הטכנולוגי) וניהול נכון מתחילים גם הרווחים להגיב. לוולמארט, שמוערכת ב-253 מיליארד, יש נכסים מוחשיים בשווי למעלה מ-160 מיליארד ואילו לפייסבוק, שמוערכת ב-463 מיליארד יש בקושי 9 מיליארד דולר בכאלו.

אפקט הרשת​, פייסבוק כמקרה בוחן 
כיוון שחברות דיגיטליות תופסות מקום חשוב יותר ויותר בכלכלה וחברות התעשייה הוותיקות הופכות ליותר ויותר דיגיטליות נוצר למעשה מצב שבו למשקיע הופכים הדוחות הכספיים לפחות רלוונטיים, לבטח בטווח הקצר והבינוני. אם ניקח את פייסבוק כדוגמה נראה שהעליות במניית FB החלו בקיץ 2013 לאחר שהחברה פתרה את "בעיות הפרסום" שהביאו לירידת המניה בעצמה לאחר ההנפקה.

כאשר הצליחה פייסבוק לחבר אליה את המפרסמים התחילו המשקיעים להבין שעל מנת להשקיע במניות צריך לעקוב יותר אחרי מספר הלקוחות שמשתמשים במוצריה (וצריך להוסיף לכך את אינסטגרם ואת וואטספ) ופחות אחרי הדוחות שהציגו מצב מטעה שלפיו ההוצאות הולכות וגדלות והרווחיות אינה עולה. זו הסיבה שהמטרה העיקרית של חברות הרשת היא להגיע, באמצעות השקעות גדולות להובלת נישה ויצירת אפקט רשת.

אסטרטגיה זו פוגעת, מבחינת נקודת המבט של המשקיע, בדוחות. בפייסבוק הבינו את פוטנציאל אפקט הרשת בחברות כמו וואטסאפ ואינסטגרם ושילמו עבורן מחיר שהציבור, לבטח רואי החשבון, ראו בהם בזמנו "מחיר מטורף" אבל מחירים כאלו שילמה גם מייקרוסופט עבור לינקדין וסקייפ ומחירים כאלו שילם הציבור על הנפקות כמו של TWTR או נטפליקס.

אם נבחן חברות טכנולוגיה אחרות, לבטח בתחום הרפואי, נגלה שגם אצלן המגמה דומה. הקושי בקביעת הערכה לחברה טכנולוגית על פי נתוני הדוחות הוא, לדעתנו, אחד הסיבות לעלייה הדרמטית בחשיבות הקונצנזוס בשנים האחרונות (ראו התגובות לכל סטייה מהקונצנזוס). ציבור המשקיעים, שנשגב מבינתו ויכולותיו האינטלקטואליות לפרשן את הדוחות, "ניתלה" בקונצנזוס כבתורה מסיני מתוך ההנחה שהאנליסטים מבינים ויודעים, מה שגורם לזעזועים גדולים בטווח הקצר ולהשקעות בלתי מוצלחות בארוך. 

אמאזון 
AMZN נסחרת, כשהמניה על 1555 דולר, במכפיל קונצנזוס של 178 ל-2018 והיסטורי של 341. המנייה, שהייתה מלהיטי הבועה, הפסידה, בשנתיים שלאחר התפוצצות הבועה קרוב ל-90% מערכה ואפילו אז, בקיץ 2002, טענו האנליסטים שהחגיגה נגמרה "כי אין שום הצדקה בדוחות הכספיים אפילו למחיר השפל". נכון, היו אלו אותם אנליסטים שהמליצו בקניה כשהמחיר היה בשיאו, בסוף 1999, אבל כאשר התנפץ החלום חזרו לכור מחצבתם, ביה"ס למנהל עסקים, שם למדו שרק הדוחות הם שבסופו של יום קובעים את ההערכה הנכונה של המניות.

מעט מאוד משקיעים, אם בכלל, הקשיבו למר בזוס, ב-2002-3, כשהסתובב וניסה לשכנע משקיעים לקנות AMZN. בזוס ניסה להסביר אז איך החברה תצמח ותרוויח. "אני משקיע הון עתק במחסנים, בפתרון בעיות שינוע ובמו"פ", אמר אז בזוס, "זה פוגע אמנם ברווחיות אבל לרווחיות נדאג כשהכל יעבוד בשלמות. הכל תלוי בקצב התקדמות הטכנולוגיות אבל זה יגיע". הפריצה במניה החלה רק מ-2009-10 כאשר משקיעים "הטכנולוגיים" הבינו את משמעות ההתפתחויות הטכנולוגיות ובמיוחד בתחום העברת האינפורמציה.

אבל, ההבנה לקחה זמן שהרי באותם ימים, לאחר המשבר קשה היה לתפוס ולקבל העובדה שתוך כדי המשבר הכלכלי הגדול משתנה העולם העסקי מקצה לקצה, שכל חלומות הטכנולוגיה שהביאו לבועת 2000 בוול סטריט אכן מתממשים במיין סטריט. אנשים שעקבו אחרי הדוחות שהוציאה אמאזון וראו שהמניה עולה בפראות, אפילו כאלו שניצלו את משבר 2008 וקנו, כספקולציה, את המניה ב-30 דולר בסוף 2008, ברחו ממנה במהלך עליות 2009-10.

"נכון", טענו המשקיעים בסוף 2009 כשהמניה הגיעה ל-150, "החברה מוכרת הרבה יותר אבל תסתכלו בדוחות, אין רווחים, ההוצאות גדלות מהר מההכנסות" וכך בדיוק היה בקיץ 2011 כשהמניה הגיעה ל-220 ובסוף 2013 כשהגיעה ל-400 דולר. אבל היום, ב-1550, באים האנליסטים ואומרים, "התמקדו בהתפתחויות ברשת וביכולת ההובלה של ההנהלה, המכפיל יסתדר עם הזמן".

האמת היא שעד היום ולמרות שהתהליכים שמביאה מהפכת הטכנולוגיה מובנים יותר עדיין אי אפשר להסביר את הערכת החברה על פי הדוחות. מה שכן קורה בשלוש השנים האחרונות הוא שבעוד שהצמיחה במכירות ממשיכה לרוץ בדו-ספרתי החל קצב הגידול ברווח הנקי לעלות על קצב הגידול במכירות כי התקדמות מהפכת הטכנולוגיה מאפשרת לבזוס להתייעל תוך כדי הצמיחה.

מה שקרה באמאזון קורה בחברות רבות, טכנולוגיות בעיקר אבל לא רק. התנאי להצלחת המהלכים הללו הוא כאמור ביכולת החברה לפתח את הכלים שיובילו אותה ל"הצלחה" וכמובן בהנהלה. אחוז גבוה מאוד מהצלחתן של חברות לשכנע משקיעים להשקיע במניותיהם, למרות מחירי השיא של המניות, קשור במנהל ובאמון שציבור המשקיעים רוחש לו. כיוון שאין לנו המקום לפרט יותר קראו בבקשה את המאמר של הצעיר ההודי הגאון Harsh Jain, תחת הכותרת, "האם AMZN היא 'קניה' בשיא כל הזמנים שלה?". שווה לדעתנו לעיין במאמרי העבר של הבחור.

** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל 

תגובות לכתבה(56):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 24.
    כאשר הריבית כל כך נמוכה כולם צודקים
    Mk 06/04/2018 09:45
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כשהריבית תעלה בעיקבות האינפלציה המתקרבת ונוכל לקבל נכסים עם מכפיל 16 כל בתאוריות יתנפצו
    סגור
  • 23.
    דוח כספי
    ארנון 03/04/2018 18:37
    הגב לתגובה זו
    1 0
    על מנת לבדוק כמותית קשר צריך לתת לדוח ציון. לדעתי זנ בלתי אפשרי כי בכל דוח חשוב משהו אחר, בהתאם למצב החברה. ברור שכל חברה הנסחרת במכפיל מעל 5 הכנסותיה העתידיות קשורות לאמון
    סגור
  • 22.
    דיסני רוכשת ויורדת קרוב לנמוך 3 שנים
    יעקב 03/04/2018 10:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלום שלמהמה דעתך על חברת דיסני שרוכשת (בקרוב את סקיי ניוז) ובכלל החפיר שלהמשמעותי אבל ב3 שנים האחרונות די מדשדשת המנייה ... תודנ
    סגור
  • DIS
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    נכון, מאז 2015 "מדשדשת". לאחר ואם תרכוש את סקיי מפוקס תזכיר לי ואולי אעשה כתבה על הנושא כולו
    סגור
  • אזכיר. תודה (ל"ת)
    יעקב 04/04/2018 10:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • טען עוד
  • אחד הטריידים האהובים עלי.
    stasslu 09/04/2018 10:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רוכשים דיסני ב100, מוכרים ב110.
    סגור
  • 21.
    אינטל יורדת בגלל פחד גבהים או בגלל אפל
    כרמי 03/04/2018 09:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הרי המעבד של אינטל בסמארטפונים של אפל הוא % פיצפון מההכנסות של אינטל
    סגור
  • פיצפון? לא בדיוק, אבל
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:44
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ירידת אינטל, כמו ירידות ועליות מתוקשרות אחרות בשנים האחרונות פחות קשורות למציאות העסקית ויותר לסנסציות התקשורתיות. אפל, מאז ומעולם רוצה שליטה וורטיקלית על מערכות הייצור שלה ומאז 2005 מדברים על "נטישת אינטל". זה לא תהליך כ"כ פשוט כי יש לכך השלכות היקפיות. השאלה קודם זמנה, נחכה לראות אם התהליך אכן קורה ואז נעשה כתבה על העניין כולו
    סגור
  • 20.
    האם אכן קיימת בעיית נזילות בשוק? (ל"ת)
    בעיית הנזילות 02/04/2018 19:09
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • לא
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:45
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אבל זה נושא מסובך למדי שמצריך כתבה שלמה ונעשה גם את זה בעתיד
    סגור
  • קרא מה עמיתך שולחן לידך כותב על נזילות
    לשלמה 05/04/2018 10:23
    הגב לתגובה זו
    1 0
    האם לתשובה אחת יכולים להיות שני פתרונות אבל הפוכים 180 מעלות זה מזה. או שפשוט עמי\ת הצעיר למד כלכלה לפני חמש שנים וכבודו למד כלכלה לפני שלושים שנה..והכלכלה השתנתה ונבנתה מחדש
    סגור
  • קראתי (ל"ת)
    שלמה גרינברג 05/04/2018 16:52
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 19.
    אורמת וטאואר מאבדות גובה (ל"ת)
    אריאל 02/04/2018 10:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • וזה אומר מה? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:45
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • דש חם מאסתי (וראובן) "ישתדרג שמו לעד"
    סימול EL 02/04/2018 17:37
    הגב לתגובה זו
    1 0
    The Estee Lauder Companies Inc.
    סגור
  • 18.
    אתה מתאר שוק על סטרואידים, איך זה יגמר כולם יודעים (ל"ת)
    אלי 01/04/2018 09:08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • בינתיים משחררים רווחים. הפחד והבהלה הם שגורמים להפסדים.
    רז 01/04/2018 14:18
    הגב לתגובה זו
    4 0
    .
    סגור
  • 17.
    זה פשוט בגלל שהשוק עלה המון בלי מימוש
    הראל 31/03/2018 18:12
    הגב לתגובה זו
    4 0
    כל ההיסטוריה הפיננסית אחרי עליות אנשים איבדו את הזהירות והיו מוכנים לשלם מחירים מופקעים. זה פשוט פסיכולוגיה אנושית. אחר כך יגיעו ההסברים המלומדים למה המחירים המופקעים הם בעצם הגיוניים.
    סגור
  • 16.
    בעיות קשות במפעל הסוללות וריקול של 123 אלף מכוניות (ל"ת)
    האם טסלה תצא מזה? 31/03/2018 00:28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • כדאי שתקרא בעיון את הדוחות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:46
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 15.
    טבע כמשל
    משקיע מתחיל 30/03/2018 12:35
    הגב לתגובה זו
    8 0
    שלום שלמה, בזמנו כשטבע רכשה את החטיבה הגנרית של אלגרן קונצנזוס האנליסטים היה חיובי כלפי הרכישה. וכאשר המנייה החלה לרדת בצורה דרסטית והחברה קיצצה באופן חד בכוח אדם, מפעלים ומו"פ (שממש לא השתקף בקונצנסוז טרם) האנליסטים התחרו בניהם מי קובע מחיר יעד נמוך יותר. כמובן שטבע זה רק מקרה אחד וישנם עוד רבים. זה גורם לי לחשוב האם בכלל קונצנסוז האנליסטים שווה משו? למעט בודדים (גי פי מורגן, אופנהריימר) אני מקבל את הרושם שרוב האנליזות לא שוות את החשמל שבוזבז על הדלקת המחשב בו נרשמו. אשמח לשמוע דעתך. חג שמח! ושוב תודה על טור מעשיר.
    סגור
  • כול מה שאומר הוא
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:48
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שאנליסטים, כמו כול בני האדם, נעים לעיתים כעדר
    סגור
  • אתה צודק, אין להם מושג
    א 31/03/2018 17:00
    הגב לתגובה זו
    4 0
    אתה צודק, אין להם מושג
    סגור
  • אל תקשיב לאנליסטים. מנסיון רב שנים (ל"ת)
    משקיע מנוסה 30/03/2018 23:43
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • אז כמו שאומרים הכל חרטאנבונא
    למתחילים לא בטוח 30/03/2018 21:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רוב וכמעט כל משקיעי עולם הפשוטים והקטנים ועד הגדולים ביותר. ורוב מייצרי האנליזות כלכלנים ורואי חשבון. רוב מנהלי קופות הפנסיה וגידור וסל ורוב המומחים למינייהם וכל מיני באפטים למינייהם וטכנאים על כל סוגיהם. ועוד ערב רב של מדענים ועוד ועוד..מבזבזים את זמנם וזמננו בחירטוטים והזיות ושקרים וחוזר ידע והבנה בסיסיים. יש בעולמנו ממש בודדים ומישהו מומחה פעם הימר שיש כחצי מליון בודדים כאלו שספקטרום הידע האולטימטטבי שלהם מצליח לייצר להם ואולי לקבלן ערך מוסף קטן ועד ענק. יש אומרים שלעולם אינם מפסידים בתחום הידע שלהם הוא כמעט אין סופי. הם גם משתמשים בכלי עזר מיוחדים כמו מחשבים ונוסחאות ואף בבני אנוש שהבנתם היא אולטימטיבית בכלכלה ובהמון נושאים שמשפיעים על ההתפתחות והתנועה בכלכלה העולמית. הבריטים למינייהם קטנים על ידם גם בסכומים שהם" משחקים " עימם. בקרוב נחשוף גוף ספציפי שאמור להיות( בעצם שני גופים) מהגדולים והמתוחכמים והריווחיים בעולם. ראו הוזהרתם...במובן החיובי.
    סגור
  • 14.
    מה אתה מבין מדוחות ko?
    שאלה לשלמה 30/03/2018 11:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לדעתי כולם מאוהבים בנייר לשווא
    סגור
  • נגיע לכך בהזדמנות (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:50
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 13.
    בהמשך לשואל הקודם מיקרוסופט סיסקו
    אבי 30/03/2018 11:11
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שלמה אשמח אם בעתיד (לקראת 2019) תעשה כתבה על הדינוזאורים הוותיקים של ההיטק: מרבים לדבר על הfang ובצדקאבל מה עם : cisco.. Msft.. Ibm.. מה מתרחש אצלן והאם לא אמרו עדיין את המלה האחרונה.. ? תודה על המאמר
    סגור
  • עשיתי כתבות מקיפות על השתיים לאחרונה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:51
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • אני מצטער
    אבי3 31/03/2018 05:24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אבל עצם זה שאתה אומר ״לא אמרו את המילה האחרונה״ אתה לא מכיר טיפה את החברות כנראה,עזוב את המניות שלהן.החברות ממש ממש ב2018
    סגור
  • מי שמך לקבוע מי מבין ומכיר ומי לא?
    לאבי 05/04/2018 10:27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לפי שאלותיך והתדינויותיך מול שלמה אתה ממש לא פנומן על.
    סגור
  • בכתבה הקודמת כתב על סיסקו כמי שתרוויח מההשקעה בתשתיות
    דני דין 31/03/2018 00:31
    הגב לתגובה זו
    5 0
    תוכנית התשתיות של טראמפ.
    סגור
  • ומה לגבי ibm? (ל"ת)
    אבי 01/04/2018 14:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 12.
    וולמארט מתכוונת לקנות את הומאנה
    זיקו 30/03/2018 11:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אני מחזיק בהומנה.. סימבול hum.מאוד מבסוט מהנייר. מה ההשלכות שלנו מהרכישה אם תקרה ??תודה שלמה
    סגור
  • 11.
    היי שלמה - דעתך על HCP
    טנט 30/03/2018 03:47
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בעבר הזכרת אותה כחברה עם דיבידנד יציב כל שנה. כעת היתה ירידה גדולה. למה היא יורדת והאם זו הזדמנות? עוקב אחרי כל המאמרים שלך ומאד נהנה
    סגור
  • 10.
    טלקום
    יוחאי 29/03/2018 21:52
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שלמה מזמן לא דיברת על תחום הטלפוניות מניות כמו ווריזון at
    סגור
  • בועה
    מושון 30/03/2018 06:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ככה זה כשהבועה בשיאה יש לה כל מיני הסברים משונים....
    סגור
  • להגיד שיש בועה בטלקום זה כמו להגיד שיש בועה בתחום המזון
    רז 01/04/2018 14:19
    הגב לתגובה זו
    7 0
    שאנשים מכניסים לפה.
    סגור
  • מושון יש לך בועות במוח (ל"ת)
    בורר 31/03/2018 22:45
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • אוי מושון המסכן ישב בצד שהשוק טס
    סניבד 30/03/2018 23:44
    הגב לתגובה זו
    6 0
    ועכשיו הוא מיבב בועה בועה...
    סגור
  • כמה הירווחת בעשר שנים אחרונות מאמי?
    לסניקרס 05/04/2018 10:31
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני חותך הביצה אם היפסדת רק 50%.
    סגור
  • 9.
    סקטור של ספורט וכדורגל
    טיטו 29/03/2018 21:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שלום שלמההאם יש מניות הקשורות בספורט או כדורגל?.. יודע רק על מנצסטר יונייטדשיש לה מניות .. מכיר עוד?תודה
    סגור
  • טיטו-בדוק את fanz
    לוני 06/04/2018 15:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    .
    סגור
  • לאחר שתעשה מחקרון קטן בגוגל תחזור עם השאלה בבקשה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:54
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 8.
    בשוק שורי שחושב על צמיחה, מניה כמו אמאזון תעלה
    הגלגל ימשיך להתגלגל 29/03/2018 19:10
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אבל כשהשוק מדשדש שלא לדבר על שוק דובי, הכללים ישתנו
    סגור
  • 7.
    טסלה לפני פשיטת רגל לפי דה מרקר
    אריה 29/03/2018 18:41
    הגב לתגובה זו
    5 0
    חברת דירוג האשראי מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של יצרנית המכוניות החשמליות טסלה (253.94 -1.49%) על רקע עיכובים בייצור מודל 3 - שעות לאחר דיווחים כי רשויות התחבורה בארה"ב פתחו בחקירת התאונה הקטלנית בה היתה מעורבת מכונית של החברה בשבוע שעבר.הורדת הדירוג גם באה ימים ספורים לאחר שמנהל קרן גידור אמריקאי הזהיר כי החברה שייסד המיליארדר אילון מאסק נמצאת על סף פשיטת רגל.
    סגור
  • הצעתי שתעיין גם במקורות נוספים (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:55
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 6.
    Ge ge ge ... מתי נראה שינוי מגמה במחיר
    אמרי 29/03/2018 18:36
    הגב לתגובה זו
    5 0
    קראתי לאחרונה שרק עסקי התעופה aviation של ge שווה כמעט כמו מחיר המשקף למניה שלמה של החברה..מתי הרהאירגון יתחיל להראות פירות??
    סגור
  • 5.
    איי בי אם
    טומי 29/03/2018 18:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שלמה תודה על המאמר..האם לדעתך ibm ראויה להכנס לרשימת החברות המובילות שלך? חג שמח
    סגור
  • לדעתי פרוטרום בארץ ראויה להכנס לרשימה (ל"ת)
    עמי 30/03/2018 03:48
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • פרוטרום ברשימה מתחילת המאה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 04/04/2018 09:56
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 4.
    דיסני תיקנה מעט למתחת 100$
    דוד 29/03/2018 18:32
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מה דעתך על דיסני והתחרות בתחום? תודה
    סגור
  • היו ירידות בכל הבורסה שלושה חודשיים
    אבי3 29/03/2018 21:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נדיר לראות מנייה שלא ירדה בתקופה זו.לכן אין מה לפחוד מדיסני או מכל חברה שירדה רק כי ירדה.דיסני חברה שנראת מצוין בטח עם רכישת פוקס אני יותר הייתי מפחד על נטפליקס בתחום זה
    סגור
  • 3.
    אני אומר את זה כבר שנים
    אבי3 29/03/2018 17:46
    הגב לתגובה זו
    1 0
    על פייסבוק אמזון טסלה ונטפליקס.בינתיים טסלה יורדת לאחרונה.לגבי אמזון אני חוזר בי מיכוון שהיא מכוונת להכל ועושה הרבה דברים. מתפתחת למרות מחירה הגבוהה.אני חוזר שאמרתי לך את זה על טסלה ולא כל כך הסכמת איתי כל כך. ₪:
    סגור
  • 2.
    הקש מוטעה של שוק בבועה
    אבי 29/03/2018 17:38
    הגב לתגובה זו
    5 0
    כשתגיע הנפילה יחזרו להסתכל בדוחות
    סגור
  • 1.
    כיף לקרוא
    צחי 29/03/2018 15:43
    הגב לתגובה זו
    7 1
    תודה רבה שלמה אז Harsh Jain לא ממליץ לרכוש, ואומר שהמניה מאוד יקרה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות