המערכת הבנקאית באירופה צפויה לחטוף זעזוע נוסף

רשת הקשרים של אירופה עם טורקיה מציב איום חדש על הבנקים באירופה
 | 
telegram
(7)

הניסוי הכלכלי שהפד' מבצע בשווקים בחודשים האחרונים ממשיך את הכשלים המערכתיים בכלכלות השונות. למרות חוסר הוודאות הפוליטית שאופפת את איטליה וספרד ביומיים האחרונים, תשואות האג"ח של 2 המדינות הלו סגרו את השבוע בירידות, שהשכיחו במעט את הסערה של תחילת השבוע. הרגיעה בשווקים באירופה מגיעה בעקבות התערבות גדולה של הבנק המרכזי באירופה (ECB), כאשר ברקע נשיא צרפת רוצה להקים קרן חדשה שתגן על המדינות החלשות. למרות האופטימיות ביומיים האחרונים, הסיכונים עבור היבשת הישנה רק מתגברים.

בחודש שעבר טענו באתר כי היעד הבא של משבר המט"ח הוא אירופה, כאשר ספרד חשופה במיוחד למשבר באמריקה הלטינית (לכתבה המלאה), אך הערב נראה כי גם טורקיה עשויה להוות סיכון גדול עבור המערכת הבנקאית באירופה ובפרט בספרד.

ע"פ דו"ח של הבנק להסדרים בינלאומיים (BIS), החשיפה של אירופה לטורקיה מסתכמת בכ-224 מיליארד דולר. מעל כולם עומדת שוב ספרד עם חשיפה של 83 מיליארד דולר של המערכת הבנקאית לטורקיה. צרפת עם חשיפה של 35 מיליארד דולר. איטליה עם חשיפה של 18.1 מיליארד דולר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הטבלה המלאה של חשיפת הבנקים באירופה לטורקיה.

הבנק השני בגודלו בספרד, BBVA, שצויין גם בחשיפה הגדולה לאמריקה הלטינית שוב בכותרות. הבנק מחזיק בכ-50% מהבנק Garanti Bank, הבנק השלישי בגודלו בטורקיה. הבנק האיטלקי, UniCredit, שעלה לכותרות בימים האחרונים בעקבות הירידות באיטליה, מחזיק בכ-41% מהבנק הרביעי בגודלו בטורקיה, Yapi Kredi.

כפי שניתן לראות, החיבור בין הבנקים השונים באירופה, שהצליח להביא רווחים רבים בעשור האחרון, עלול להוביל כעת ל"הידבקות" מהירה של כל הבנקים באירופה. למרות הרצון של המערב "להעניש על מדיניות ארדואן", אירופה כולה נמצאת באותה סירה כעת.

הסערה הפוליטית הערב בספרד היא רק התחלה של משבר אשראי של המדינה, שצריכה למחזר ב-12 החודשים הקרובים חוב של כ-300 מיליארד דולר, כאשר כולם בוטחים בבנק המרכזי שיחזור להדפיס ו"יציל את כולם".

הלירה הטורקית חוזרת הערב לרדת ומאבדת 2% מערכה, וזאת ברקע לצמצום נוסף שביצע הפד' אמש, והשמועות כי ארדואן עשוי להכריז בקרוב על צעדים להגבלה על הון יוצא מהמדינה. האפקט של הקפצת הריבית לרמה של 16.5% מתפוגג.

גרף הלירה הטורקית הערב: חוזרת לטפס

בתוך כך, חוזי הביטוח נגד חדלות פירעון של הבנק הגדול באירופה, דויטשה בנק (סימול:DB) חוזרים הערב לרמות שיא של המשבר ב-2016. נזכיר כי אתמול הפד' העביר את הבנק לקטגוריה של "הבנקים הבעייתיים".

חוזי הביטוח על חדלות פירעון של הבנק הגדול באירופה:

כולם באירופה שמים את מבטחם בבנק המרכזי (ECB) שיציל את המצב גם הפעם, ויעשה את מה שעשה בשנתיים האחרונות – קנה כל סוג של נכס. הבנק צפוי לסיים את תוכנית הרכישות עוד חודש, כאשר האינפלציה בגרמניה מזנקת, ושיעור האבטלה קבע החודש שפל חדש (לכתבה המלאה), קשה לראות איך הגרמנים נותנים יד לתוכנית רכישות חדשה של הבנק שתקפיץ את האינפלציה בגוש.


תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    20% ירידה בבורסות
    גרוע מ 2008 08/06/2018 10:53
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בתוך חודש מהיום. זה מתחייב.
    סגור
  • 6.
    איך מתנהל המסחר בCDS? (ל"ת)
    סחרן 03/06/2018 17:13
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 5.
    קדימה לתהום (ל"ת)
    לתהום לתהום 03/06/2018 05:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 4.
    שלמה גרינברג מוסר ד"ש-ציטוט
    די כבר 02/06/2018 14:36
    הגב לתגובה זו
    1 0
    ושוב חגיגה לרואי השחור, כעת זו איטליה, המגף הופך לקבקב. רק לפני כשבוע הגיעה תשואת אגרות החוב של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים ל-3.11% כש"מקהלת אחיטופל" מבטיחה שזה הולך ישר לכיוון של 3.5-4% ואתמול ירדה התשואה ב-5.56% ל-2.87%. "זה הפחד מהמשבר שמתקרב" מסבירים חברי הלהקה אז מדוע הזהב לא עולה? מדוע הדאקס לא מתרסק? "זה בא", כתבו ויכתבו קוראים, "הצונמי בפתח". לאנשים שיודעים הכל החיים משעממים אז בואו ונמתין לעובדות ונרכב בניחותא על רכבת ההרים. הסימנים, בינתיים, הם שאפילו תיקון הגון לא מגיע "או סולו מיו" או לא!!
    סגור
  • 3.
    זה כבר הופך מגוחך עמית.... (ל"ת)
    יניב 02/06/2018 10:29
    הגב לתגובה זו
    1 2
    סגור
  • טען עוד
  • 2.
    הלירה הטורקית מטפסת???
    אני רק שאלה 02/06/2018 08:08
    הגב לתגובה זו
    3 0
    להבנתי מתרסקת
    סגור
  • 1.
    אתה שם לב שלמרות כל ההפחדות שלך השוק עולה ולא קורס?
    יעל 01/06/2018 22:31
    הגב לתגובה זו
    1 2
    אולי כל צורת הניתוח שלך לא נכונה?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות