הגורמים שמכבידים כעת על מניית פייסבוק
מניית פייסבוק (סימול: FB) רשמה הערב ירידה של 0.4% בוול סטריט, וזאת על רקע תחקיר ב"ניו יורק טימס" לפיו החברה שיתפה מידע של משתמשים עם יצרניות הסמארטפונים הגדולות בעולם בהן: אפל, בלקברי, מיקרוסופט וסמסונג.
ה"ניו יורק טיימס" חשף כי הרשת החברתית חתמה על הסכמי שיתוף מידע עם למעלה מ-60 יצרניות טלפונים שונות, במסגרתו תותקן האפליקציה בטלפונים באופן אוטומטי והחברות יזכו לגישה לפרופיל ולמידע ששיתפו המשתתפים. בפייסבוק הסבירו כי לאותן חברות אמנם היתה גישה למידע אך רק לחלק קטן ממנו.
הפרסום היום מחזיר את המשקיעים אחורה לפרשת קיימבריג' אנליטיקס, במסגרתה העיד המייסד צוקרברג בקונגרס. פרשת קיימברידג' אנליטיקס היא מהמביכות והחמורות שידעה ענקית הרשתות החברתיות. על פי החשד, החברה שמקורה בבריטניה, השתמשה במידע שנאסף על 50 מיליון משתמשי פייסבוק על מנת לתמרן ולהשפיע על הבחירות לנשיאות ארה"ב. החברה שמתמחה בפרסום וייעוץ פוליטי אספה את המידע באמצעות אפליקציה שפותחה על ידי חוקר באוניברסיטת קיימברידג'. פייסבוק אפשרה למפתחי האפליקציה גישה למידע האישי של 250 אלף המשתמשים שנרשמו לאפליקציה למטרות מחקר ומשם זלג המידע האישי על 50 מיליון משתמשים נוספים.
הצעירים נוטשים גורם נוסף שמעיב על המסחר כעת במניה קשור למחקר של מכון פיו (The Pew Research Center) שפורסם בסוף השבוע האחרון, שמעלה שוב את השאלה לגבי עתיד מספר המשתמשים ברשת החברתית. לפי המחקר, פייסבוק איבדה את מעמדה בתור הרשת החברתית המובילה בקרב צעירים בגילאי 13-17. למעשה, רק 51% מהצעירים בארה"ב משתמשים בפייסבוק. מדובר בירידה של 21% מאז 2015, הפעם האחרונה שבה ערך המכון מחקר על הרגלי השימוש ברשתות חברתיות של בני נוער.
צריך לסייג ולומר כי הסקר נערך בקרב 750 משתמשים למשך חודש אחד בלבד, אך הדבר מצליח לאשש חלק מהחששות בתעשייה. לפי המחקר, יוטיוב היא הפלטפורמה הפופולרית ביותר בקרב בני נוער (85%), אחריה אינסטרגם (72%) שבבעלות פייסבוק, ובסנאפצ'ט (69%).
ולמרות הכל, מניית פייסבוק נסחרת בשיא כל הזמנים לאחר עלייה מפוארת של יותר מ-25% במהלך החודשיים האחרונים, נוכח ההתאוששות שרשמה לאחר סגירת פרשת קיימבריג' אנליטיקס.
מניית פייסבוק בחודשים האחרונים: