הצעת חוק: הבנקים יציעו משכנתא ללא עמלת פירעון מוקדם

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה את ההצעה לפיה הבנקים יחויבו להציע מסלול ללא עמלת פירעון מוקדם. הבעיה: שיעור הריבית במסלול זה יהיה גבוה
 | 
telegram
(3)

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (ג') לקריאה ראשונה את ההצעה לתקן את חוק הבנקאות ולבצע שינויים בעמלת הפירעון המוקדם של משכנתא.

איתן כבל לא יאפשר 
ההדיו

ההצעה הועלתה על ידי ח"כ יואב קיש ונבנתה בשיתוף ד"ר שלמה קרעי, חבר סגל מאוניברסיטת בר אילן. לפי התיקון שאושר הבנקים יחויבו בקרוב להציע לנוטלי המשכנתאות גם מסלול הלוואה שכולל אפשרות לפירעון מוקדם ללא תשלום.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אחת הבעיות בהצעה היא שהבנקים עלולים להשתמש במסלול זה לצורך ייקור הריביות, ולהציע במסגרת המסלול ריביות לא אטרקטיביות.

ח"כ קיש הזכיר היום שבתחילת הדרך הציע לבטל את עמלת הפירעון המוקדם ולקבוע כי הבנקים יוכלו לגבות עמלת פירעון מוקדם רק במהלך השנה הראשונה מיום נטילת המשכנתא, או מחזורה. זאת כדי להקל על מחזור משכנתאות ולאפשר ללקוחות להימנע מתשלום עמלה של עשרות ומאות אלפי שקלים, המהווה חסם המונע חיסכון. עם זאת ציין כי סיכם עם המפקחת על הבנקים שהצעתו לא תחול על הלוואות שכבר ניתנו, וכי במקום ביטול העמלה הבנקים יחויבו להציע ללקוחות שני מסלולים, האחד עם עמלת פירעון מוקדם והשני ללא עמלה, והלקוח הוא שיבחר ביניהם.

עוד התייחס ח"כ קיש לכך שלא הגיע להסכמה עם המפקחת על הבנקים גם בנושא תמחור העמלה, כשביקש לבצע תמחור מחדש שייקח בחשבון רק את הנזק שנגרם לבנק כתוצאה מהפירעון המוקדם ולא יכלול פיצוי על רווח עתידי. הוא הוסיף כי לנוכח העובדה שהממשלה תמכה בקידום ההצעה בכפוף להסכמת בנק ישראל ומשרדי האוצר והמשפטים, בשלב זה הוא מוותר על התיקון הנוסף ויבקש לדון בו מחדש בעת הכנת ההצעה לקריאה השנייה והשלישית. סגנית המפקחת על הבנקים, עודדה פרץ, הגיבה על כך ואמרה כי בנק ישראל הסכים להצעת הפשרה שהציג קיש כהצעה סופית, ולא כנקודת פתיחה. "אם זה רק שלב ראשון ואין התחייבות שבקריאה שנייה ושלישית לא יהיה שינוי אז אנחנו לא מסכימים לכלום. הסכמנו לפשרה בתור הרע במיעוטו ולא בגלל שאנחנו חושבים שזה רעיון טוב", אמרה.

בתום הדיון אושרה הצעת הפשרה שהציג ח"כ קיש, לפיה לאחר כניסת החוק לתוקף יחויבו הבנקים להציע ללקוחות שני מסלולים – אחר הכולל אפשרות לפירעון המותנה בתשלום והשני שמאפשר החזר ללא תשלום עמלת פירעון מוקדם. כמו כן ימסרו הבנקים ללקוחות גם הסבר בכתב בדבר התנאים והעלויות הכרוכות בכל אחת מהאפשרויות.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    לא להתחתן.לא לקחת משכנתאה החיים מטורפים פה (ל"ת)
    ירון 06/06/2018 08:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מהלך פופוליסטי, הנזק של הבנק יתומחר בריבית.. (ל"ת)
    למד מפחלון 05/06/2018 23:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • או ויי זמיר הריבית
    יובל 06/06/2018 13:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הבנקים תמיד מפחידים עם הריבית. כסילים חושבים שהמטרה היא ריבית נמוכה ולא סך תשלומים נמוך. בסוף יש תחרות, בנק אחד ייתן בריבית גבוהה, יבחרו בבנק אחר. אבל לפחות לא תהיה מערכת ההפחדה הנוראית של "הקנס" אשר ממילא הינו כמעט חסר משמעות עבור מי שלוקח היום משכנתה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות