לקראת השלב הקריטי, 3 תרחישים אפשריים בננו דיימנשן

במידה שהחברה תוכל להטמיע את השימוש במערכות בתוך המערכת הארגונית של הלקוח יש כאן בהחלט אפשרות שהיא הולכת בעקבות ההצלחה של חברת מזור
 | 
telegram
(5)

מי שעוקב אחרי סרטי הקומיקס שמבוססים על גיבורי מארוול זוכר שאחד הדברים הכי מגניבים אצל טוני סטארק, יצרן הנשק המוכר כאיירון מן, הוא העוזר האישי המבוסס על אינטליגנציה מלאכותית בשם ג'ארוויס שמסוגל לבנות עבורו כמעט כל פריט דיגיטלי שסטארק מדמיין בעיני רוחו.

כנראה שמישהו באחת מחברות הנשק הגדולות ביותר בארה"ב גם חושב כמוני משום שהם החליטו להזמין בפעם השנייה מדפסת תלת מימד מסוג "דרגונפליי 2020" שמסוגלת לייצר מעגלים חשמליים מורכבים בתוך מספר שעות.

למעשה המדפסת של ננו דיימנשיינס היא מעין מפעל קטן למעגלים חשמליים שמאפשר לצוות המו"פ ליישם ולפתח באופן מיידי רעיונות שעולים בתהליך הפיתוח או לספק פתרונות מידיים לצורכי מחשוב.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יתרון בולט כפי שציין מנכ"ל החברה, עמית דרור, הוא שחברות ממשלתיות שמבחינתן יצור של אמצעים טכנולוגיים על ידי גורם שלישי מהווה כאב ראש ביטחוני וטכנולוגי לא קטן.

מבחינת הלקוח הפוטנציאלי מדובר בפתרון זול לצווארי בקבוק ברמת הפיתוח של מוצרים חדשים או תחזוקה של מוצרים קיימים (ברמת הפרימיום כמובן ולא בסדר גודל תעשייתי). ברמה הכלכלית מדובר גם בהקטנת המשאבים הדרושים מבחינת הארגון או הרכישה על ידי גוף גדול מהווה אמונה לא רק במוצר עצמו אלא גם בחברה ובמנהליה שכן בדרך כלל עסקאות בסדר גודל הזה מלווות בבדיקה ואישור שהחברה אכן תוכל להמשיך להתקיים ולספק שירותי תמיכה/ תיקונים וחומרי הדפסה בשנים הקרובות לפחות.

למערכת של ננו דיימנשן יש שני יתרונות בולטים על המתחרים. הראשון הוא זמן היצור המהיר שאורך מספר שעות בניגוד למספר שבועות בקרב המתחרים. עבור תאגיד עסקי היכולת לקצר את תהליך הפיתוח בשבועות ואפילו חודשים יקרה מפז. זהו יתרון בלתי מבוטל אך אני מניח שהוא זמני ובשנים הקרובות המתחרים כבר יצליחו להדביק את הקצב.

יתרון נוסף הוא מולטי לייר. על ידי שימוש בשני סוגי דיו, מדפסות דרגונפליי מסוגלות להדפיס הן את המעגל החשמלי והן את הפולימר הפלסטי ובשל כך מקנה למעגל צורה הקרובה יותר לתצורה הסופית של המוצר שאותו יש לפתח ומקדם גם את הפיתוח העיצובי/ ארגונומי של המוצר ולא רק את הפיתוח הטכנולוגי.

האתגר: הטמעה בתוך הארגון
לדעתי כל מערכת, מדהימה ככל שתהיה, תלויה בעיקר ביכולת הלקוח להטמיע אותה בקרב העובדים. אם חברת ננו דיימנשן פיתחה או תפתח בעתיד תהליך הטמעה שיפרט עבור הלקוח כיצד ניתן להשתמש במדפסת באופן שותף בתהליכי הפיתוח ואולי גם היצור אין לי ספק שהיא יכולה לפתח תלות גבוה במוצרים ולייצר צבר הזמנות מכובד.

ככל שהלקוח ישתמש במדפסת בצורה נרחבת יותר כך הוא יזמין "דיו" וחומרי גלם באופן נרחב יותר מה שיגדיל את צבר ההכנסות השוטף של ננו.

סקירה של הדוחות החשבונאיים
רווח והפסד. 
צמיחה יפה בהכנסות כאשר ברבעון האחרון החברה דיווחה כבר על הכנסות של כ-600 אלף דולר. ברם, מדובר ברווח גולמי של 15% אחוז, נמוך מאוד לתחום הטכנולוגיה. אני מניח שהחברה בחרה באסטרטגיה של הקטנת הרווח על מנת להיראות אטרקטיביים יותר עבור הלקוחות הפוטנציאליים.

ב-99% מהמקרים מדובר באסטרטגיה שנידונה להיכשל אך דווקא במקרה של ננו יש כאן היגיון שכן החדירה לשוק קריטית גם על מנת להמשיך את הפעילות וגם יכולה לייצר רווחים עתידיים שינבעו ממכירת חומרי גלם להדפסה כך שלא צריך להתייחס לזה כרווח חד פעמי אלא רווח עתידי.

החברה הצליחה לצמצם את העלויות התפעוליות אך הן עדיין גבוהות כשהמחקר ופיתוח בלבד מהווים כ-50% מסך כל ההוצאות. בהנחה שאכן מדובר נטו על מחקר ופיתוח של מוצרים וטכנולוגיות עתידיים זהו בהחלט סעיף שנתון לשליטת החברה.

בהקשר של הרווח התפעולי מעניין לציין גם שלמרות שההכנסות גדלו פי 5, הוצאות מכירה ושיווק גדלו בסך הכל ב-50%. זוהי נקודה חיובית ביותר שמעידה כי מקור הגדילה בהכנסות לא נובע מהתחכמויות שיווקיות וסביר להניח גם שהחברה משקיעה עדיין מעט מאוד בשיווק והצמיחה בעלויות הייתה כתוצאה מעמלות למתווכים או אנשי מכירות. הנקודה הזו גם מעידה על פוטנציאל גבוה לצמיחה על ידי הגדלת ההשקעה בשיווק.

מאזן. לחברה אין חוב בכלל וזוהי נקודה ראויה לציון, בעיקר משום שזה מקנה לה את האפשרות לגייס חוב בעתיד במידה ותזדקק לכך. גם לאחר העליות החברה נסחר בסך הכל בשווי שוק של כ-200 מיליון דולר, אולי נשמע יקר לחברה מפסידה אך מדובר על  שווי הגדול רק פי 4 משווי המאזן שלה שכולל 14 מיליון דולר במזומן - סכום שאמור להספיק לפעילות שוטפת בשנה הקרובה תחת ההנחה שתצליח לשמור על הפסד של 4 מיליון דולר לרבעון.

מה צפוי בהמשך? 3 תרחישים בולטים
1. החברה לא מצליחה למנף את ההצלחות ולהמשיך לגדול, היא נאלצת לגייס הון ששוחק את הרווחים המועטים ובסופו של דבר מכריזה על פשיטת רגל. למרות שבענף הטכנולוגיה מדובר בתסריט סביר בהחלט, לננו דיימנשיינס יש מספר יתרונות שמונעות ממנה ליפול בתסריט לפחות באופן גורף.

קודם כל היא כבר מוכרת מוצר שנחשב לטוב על פני המתחרים וקיבלה רק לאחרונה שתי גושפנקות שמעידות על  יכולת עמידה בתנאי מחיר ותקנים  מחמירים מאוד. 

בנוסף, לדעתי אחד המשתנים החשובים ביותר של חברת צמיחה היא איכות ההנהלה. אולי לחלק מהמשקיעים הנכונות של המנכ"ל לוותר על שכר בחצי השנה הקרובה לטובת רכישת מניות החברה תשמע פופוליסטית אך אני רואה זאת דווקא במובן של מנהל צעיר ושאפתן שנחוש ומחויב להצלחת החברה.

גם הבחירה של החברה למקם את המשרדים דווקא בנס ציונה ראויה להערכה עבורי בעוד שחברות שאין להם הכנסות בכלל כבר שוכרות משרדים ברמת החייל או בהרצליה פיתוח.

2. רכישה - למרות שאני מניח שהחברה כבר קיבלה הצעות רכש וסירבה להן  מדובר באופציה ריאלית ביותר. קשה לי להאמין שההנהלה תסכים למכירה בשלב כה מוקדם כאשר רק הם רק מתחילים לקצור את פירות העבודה הקשה ששתלו בשנים הקרובות ואם זה המצב הצדק עימם.

3. הגעה לרווחיות - כרגע היכולת של החברה להגיע לרווחיות בטווח הקצר (שנתיים) נמוך מאוד אך היא בהחלט יכולה להגיע למצב של איזון בשורת הרווח. בתנאים הנוכחיים החברה צריכה למכור  לפחות 20  מדפסות ברבעון על מנת להגיע לאיזון, קפיצה לא קטנה ממדפסת אחת לשנה אבל בהחלט אפשרית עם הרוח הגבית שקיבלה מהשוק בימים האחרונים.

כמו שכבר ציינתי המפתח נמצא בבניית מערכת האמון עם הלקוחות על מנת לעודד אותם להשתמש במדפסת ככל שרק ניתן ולייצר זרם רווחים עתידיים הולכים וגדלים.

לסיכום, השנה הקרובה תהיה קריטית ביותר עבור החברה. במידה והיא תוכיח שיש לה את הכלים למנף את הכרת הספק שקיבלה עבור משרד הביטחון האמריקאי, ובמידה שתוכל להטמיע את השימוש במערכות בתוך המערכת הארגונית של הלקוח יש כאן בהחלט אפשרות שהיא הולכת בעקבות ההצלחה של חברת מזור.

** הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות בקרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. 

הכותב הוא משקיע וסוחר עצמאי, עובד בחברת מיטב דש ומייצג את דעותיו האישיות בלבד

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    חברה עם מכירות קטנטנות
    גדי 16/06/2018 20:59
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אין עדיין שום סיבה לשמוח.ננו חברה פיצפונת עם מכירות אפסיות.
    סגור
  • 4.
    אחד שמכיר
    עוקב מהצד 14/06/2018 20:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה שכתוב ידוע מראש ,אני אוכל לומר לכם שאם תערבו אחרי הכתבות אני כתבתי כבר מלפני שנה וחצי שהחברה הזו בעייתי שיש לה מוצר טוב מאד למה שהשוק צריך והחזר על ההשקעה הוא באמת סיכון הכי גבוהה שיש דבר נוסף המניה קפצה בימין האחרונים התרגיל גיוס נוסף בשעה 16:99 המניה קפצנץה העשרים אחוז על שנכנסו המון משקיעים למחרת וברגע שקפצה בעוד שמונים אחוזים החלה מכירה שהורידה את המניה .ועוד דבר קטן המנכל עם יציאות הזויות עוד אחד במספר שהמשקיעים חזרו להאמין .
    סגור
  • 3.
    זו חברה שרק מגייסת כספים ועושקת את המשקיעים.זהירות. (ל"ת)
    מני 14/06/2018 10:48
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    שם 10000 שח או כן או לא.אם כן השמיים הם הגבול
    רמי 14/06/2018 10:28
    הגב לתגובה זו
    1 1
    עוד מכירה אחת של מדפסת והמניה עפה
    סגור
  • 1.
    אני בהחלט בפנים מאמין בהם (ל"ת)
    יוסי 14/06/2018 10:24
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות