התקבלה הצעת ארה"ב, קנדה ומקסיקו לאירוח המונדיאל ב-2026
המונדיאל של שנת 2026 יתקיים בארצות הברית, קנדה ומקסיקו, כך החליט היום (ד') הקונגרס ה-68 של פיפ"א שנערך במוסקבה. התאחדות הכדורגל הבינלאומית העדיפה את הצעתן המשותפת של שלוש המדינות מצפון אמריקה על פני הצעתה של מרוקו. במונדיאל של 2026 ישתתפו 48 נבחרות, אשר ישתתפו ב-80 משחקים על פני 34 ימים.
האמריקאים יארחו את המונדיאל לראשונה מאז שנת 1994 לאחר שזכו ב-134 קולות, בשעה שמרוקו קיבלה 65 קולות בלבד בקונגרס של פיפ"א. קנדה תארח את גביע העולם לגברים בפעם הראשונה, בעוד מקסיקו מקבלת טעימה ראשונה מהאירוע מאז שנת 1986.
ההצבעה של פדרציות הכדורגל היתה ציבורית, בניגוד לסודיות שאפפה את ההצבעה על ידי חברי מועצת המנהלים שנבחרו על ידי פיפ"א עבור אירוח המונדיאל של 2018 ו-2022, ברוסיה וקטאר, אשר התקבלה בשנת 2010.
ארה"ב הציעה לארח 60 משחקים מתוך 80 המשחקים ב-2026, כאשר 16 קבוצות יתווספו לגמר, מה שמותיר את קנדה ומקסיקו עם 10 משחקים לכל אחת. ההחלטה כי צפון אמריקה תארח את גביע העולם של 2026 התקבלה על בסיס רמת הוודאות הפיננסית והלוגיסטית הגבוהה של ההצעה בראשות ארצות הברית ביחס להצעה המרוקאית.
אחת הסיבות להעדפת הצעתן של מדינות צפון אמריקה היתה העדר הצורך בעבודות בנייה להקמת האצטדיונים הנדרשים אשר כולם כבר קיימים. מנגד, הצעתה של מרוקו נחזתה כמסוכנת מדי כמארחת פוטנציאלית כאשר כל האצטדיונים היו צריכים להיבנות או לעבור שיפוץ. הצבעה זו מותירה את מרוקו עם כישלון חמישי בהצבעה לאירוח גביע העולם.
טראמפ, אמר ש"יצפה מקרוב מאד"
ככל הנראה גם התערבותו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ השפיעה על ההצבעה, שכן במהלך כנס שנערך בבית הלבן, אשר דן בהצבעת פיפ"א, הזהיר כי הוא "יצפה מקרוב מאוד" מה שנתפס כאיום מוסווה להפסקת התמיכה האמריקאית במדינות שיתנגדו להצעה.
בנוסף, הנשיא טראמפ שלח לאחרונה מכתב לפיפ"א בו התחייב כי מדיניות הגבלת הכניסה לארצות הברית עליה הוא מקפיד לא תהיה בתוקף במהלך המונדיאל, במטרה להקל על כניסת אוהדים לשטחה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה