
בדרך "לכבוש את הענן": הרכישה שמלהיבה את מייקרוסופט
מייקרוסופט מנסה להשתלט על תחום הענן. איך זה קשור לקוד הפתוח, ולמה זה דומה למהלך שעשתה לפני 30 שנה לכיבוש המחשב השולחני?
האישור שנתן השופט השבוע לעסקת T/TWX פותח הדלת למיזוגי ענק רבים שעוכבו מה שמבטיח המשך ההתעניינות במניות. האישור טיפה מדאיג כי פותח הדלת ליצירת גופי ענק, מונופולים למעשה ולא רק במדיה. התגובה הראשונית תהיה כנראה ירידת מניות T בגלל עומס החוב הצפוי וכבר כתבנו על כך בעבר אבל לנו נראה ש-AT&T תתגבר על כך ואפילו לא תוריד הדיבידנד ונוצרת הזדמנות קניה שכדאי להמתין לה (להמתין שהתהליך יתבהר).
למה מייקרוסופט משלמת 7.5 מיליארד בעבור .GitHub Inc? בשנת 2000 רעשה הארץ משנודע שחברת לוסנט, שבאותם ימים ולאחר שהופרדה מ-AT&T נחשבה כחוד החנית של תעשיית הטלקומוניקציה הגלובלית (ואחת מאהובות האנליסטים בוול סטריט), רוכשת את הסטארט-אפ הישראלי כרומטיס, בת השנתיים, בשווי של כ-5 מיליארד דולרים במניות לוסנט שאז נסחרו לפי 75 דולר למניה.
"למה משלמת לוסנט סכום כזה עבור החברה?" שאלנו אז את מייסד כרומטיס ונוסיף שהחברה הצעירה גייסה שנה לפני העסקה 50 מיליון דולרים מקרנות הון לפי שווי חברה של 100 מיליון. הסביר לי המייסד שהחברה עוסקת בפתרונות אופטומיזציה לרשתות אופטיות ונותנת מענה טכנולוגי ופתרון עסקי לרשתות מטרופוליטניות שמתקשות לעמוד בכמות המידע שהולכת וגדלה במהירות.
"אבל 5 מיליארד?", הקשינו. האיש משך בכתפיו, "רק לפני כחודש", אמר, "רכשה סיסקו סטארט-אפ אמריקאי שדומה לנו ב-7 מיליארד דולרים כך שלמעשה מכרנו בזול" ותשובה זו הייתה הנכונה. גם כרומטיס כמו אותו סטארט-אפ אמריקאי שרכשה סיסקו נסגרו כשנה לאחר שנרכשו כי שוק הטלקומוניקציה לא התקדם בכיוון שבו האמינו הרוכשים וכהערת אגב נוסיף שעסקאות דומות רבות בשנים 1998-2000 הסתיימו בכישלון דומה.
- מניות השבבים יציבות בטרום, אבל האנליסטים מזהירים
- מנצלת את הירידות: ברדקום רוכשת מניות ב-10 מיליארד דולר
בדיעבד הסתבר שבהתלהבות העתידנית שאפפה את וול סטריט בתחילת המאה נעשו עסקאות מסוג זה בעיקר "בגלל שהמתחרים קנו". הידע אז לגבי ההתפתחויות הטכנולוגיות העתידיות היה מבוסס יותר על חלומות ופחות על עובדות שעדיין לא היו. ערכי חלל חזרו לככב ובגדול מאז החלה התמזגות מהפכת הטכנולוגיה לכלכלת המיינסטרים ב-2008-9.
אלא שהפעם התבססו המחירים על בסיס עובדתי/עסקי יותר כיוון שבעשור האחרון ובלחץ ההתפתחויות בשווקים הפכו המיזוגים והרכישות למחויבי מציאות. מדוע? בגלל התפתחויות כמו: 1. קצב ההתקדמות הטכנולוגית המהיר שיצר נישות חדשות לבקרים וגרם לחברות קיימות להעדיף רכישות, אפילו במחירי חלל, גם בגלל "הזמן לשוק" (Time to market) וגם בגלל עלויות המו"פ. 2. תהליך הגלובליזציה, התחרות על הצריכה ("דרישות השוק") והלחץ לצמיחה מהירה יותר שחייבה רכישות לצד הצמיחה האורגנית. 3. עלות הכסף. כמויות המזומנים "הגדולות מידי" שהצטברו אצל רוכשים פוטנציאליים וקרנות השקעה בעשור האחרון החלו לפגוע, בגלל התשואה הנמוכה, בקצב הצמיחה של הגופים הללו. 4. השיפור בהבנת התהליכים הטכנולוגיים, ההתמזגות שלהם וכיווני ההתפתחויות (גם של התעשייה וגם של בנקאי ההשקעות והאנליסטים) הגדיל את אחוזי ההצלחה של הרכישות בעשור האחרון. רכישות מהסוג שעשתה פייסבוק בזמנו, של אינסטגרם ושל וואטסאפ, הן דוגמה להבנת מסלול ההתקדמות של המהפכה שהרי צוקרברג הוכיח במקרים אלו יכולת חזוי נכונה של ההתפתחויות.
רכישת NXP ע"י קוואלקום (סימול: QCOM) וניסיון הרכישה של ברודקום את קוואלקום הן דוגמאות של הצרכים העתידיים בתעשיית המוליכים למחצה שמחייבים ריכוז של גודל, ידע, עצמת שיווק וכסף. גם נסיון רכישת טיים-ורנר על ידי AT&T או הרכישה של Whole Foods Market על ידי אמאזון נעשו בשל תהליך ההתמזגות הטכנולוגית כאשר כל הרכישות נעשו במחירים שנראים "מטורפים".
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אלא שכפי שקרה בפייסבוק כך גם קורה כנראה בברודקום ובקוואלקום וכך גם קורה עם אמאזון/Whole Foods ו-AT&T/טיים-וורנר ורכישות אחרות שלא הזכרנו ושמראות שהמחירים הגבוהים שווים בדיעבד את ההוצאה. נתבונן היום בעסקת הרכישה האחרונה של מייקרוסופט שמדגימה מצוין את הנושא.
מי זו .GitHub Inc? מדובר בחברה שהוקמה ב-2007 כאתר שנותן שירותי תכנת לינוקס בשם GIT שמיועד למפתחי אפליקציות ומאפשר טיפול, ניהול ואחסון של קודים של מחשב, אתר שמתאים במיוחד לפעילות בתוך הענן. ההצלחה הייתה מרשימה ובסוף יוני היו לאתר 28,685,368 משתמשים רשומים ו-85 מיליון ארכיוני קוד (code archives) וזה אתר הקוד מקור (Source code) הגדול בעולם. מעבר לכך לא נוכל להמשיך כי בורותנו תתגלה במלואה.
מייקרוסופט להוטה הייתה כנראה לרכוש את החברה. לפי הודעתה, GitHub תעזור לה "לכבוש את הענן כפי שכבשה את המחשב השולחני (desktop) לפני כשלושים שנים". הסכום, 7.5 מיליארד, ישולם כולו במניות MSFT (לפי דרישת המוכרים דווקא) ומייקרוסופט תמנה את נט פרידמן, ממנהלי חטיבת הענן שלה ואחד מהכוכבים העולים במייקרוסופט, כמנכ"ל.
החברה החדשה תצורף לחטיבת הענן (Microsoft Azure). חשוב לציין ש GitHub הוערכה רק בשנה שעברה בשווי של 1.9 מיליארד. "מייקרוסופט", אמר המנכ"ל Satya Nadella, "היא בראש ובראשונה חברה של מפתחי תכנה, ה-Azure הוא מנוע הצמיחה החזק שלנו ו-GitHub תחזק ותתמוך גם במחויבות למפתחים וגם כתומכת בענן".
מייקרוסופט מכינה את הקרקע לשלב הבא מה שעושה מייקרוסופט במקרה זה (בדומה למה שעשתה פייסבוק במקרה של אינסטגרם וואטסאפ) הוא הכנת הקרקע לשלב ההתפתחות הבא של הרשת. טימותי (טים) ג'ון ברנרס-לי, ממציא "הרשת הכלל עולמית" (World Wide Web) וזוכה פרס טיורינג לשנת 2016 על ההמצאה הזו, על הדפדפן הראשון והפרוטוקולים והאלגוריתמים הבסיסיים המאפשרים לרשת לגדול, טוען שהענן, 25 שנה מהיום בה החלה הרשת לפעול, יגדיל וירחיב משמעותית את הרשת הכלל עולמית והמלחמה על "השליטה" ברשת תתמקד בענן (למאמר המלא) ומי שיציע התנאים הטובים ביותר למפתחים ינצח.
לכך מכוון Nadella שמאז שנכנס לתפקיד המנכ"ל, בתחילת 2014, רוכש בהתמדה את אהדת המשקיעים (המניה עלתה מאז ב-175%) והאנליסטים. זה לא יהיה קל כי למייקרוסופט היסטוריה של בעיות עם מפתחי קוד פתוח (open source). רכישת GitHub היא חלק מהמאמץ של מייקרוסופט להתגבר על הבעיה הזו.
נאדלה מתחייב ש-GitHub תישאר יחידה עצמאית, "המפתחים יוכלו להשתמש בכלים כרצונם כולל מערכות ההפעלה ולהשתמש באיזה קוד שיחפצו כולל איזו מערכת ענן שירצו..", אמר. זה צעד חשוב כי התחרות מול גוגל, אמאזון ופייסבוק עזה (ישנם מפתחים רבים שהם "אנטי מייקרוסופט" שלנוכח הודעת הרכישה החלו לאיים שיעזבו את GitHub אם זו תסופח). חברת Rackspace, מהמובילות בתחום הייעוץ לשירותי ענן בארה"ב, טוענת שרכישת GitHub, "אם תתבצע כפי שמבטיחה מייקרוסופט" אכן תקפיץ את מייקרוסופט כמרכז פיתוח ובגדול.
"הקוד הפתוח זה שם המשחק" ענקית הציוד החקלאי Deere & Company (סימול: DE), שיכולה לשמש דוגמה מצוינת לתהליך ההתמזגות של מהפכת הטכנולוגיה לכלכלת המיינסטרים, מתייחסת לרכישת GitHub. הסקטור החקלאי הוא ללא ספק אחד הסקטורים היותר נהנים מהתקדמות מהפכת הטכנולוגיה שלמעשה אפשרה לו לצעוד קדימה בצורה משמעותית ביותר והמשקיעים מעריכים זאת.
מניות החברות המובילות בציוד חקלאי, DE, CAT, KMTUF ו-KUBTF היכו בשנתיים האחרונות את מדד ה-S&P. חברת Deere, שהשנה חוגגת 100 שנים לקיומה, הייתה, כמו החברות האחרות שהזכרנו, חברה מובילה בכלכלה הישנה.
החברה עוסקת בציוד חקלאי, בנייה לחקלאות, מיכון ליערנות, מנועי דיזל ומערכות כוח לרכב חקלאי וכבד כמו סרנים, צירים ותיבות הילוכים וכן ציוד למדשאות. בתחילת המאה החלה למזג לתוכה את הטכנולוגיות המתקדמות כאשר ב-2009 היא ממזגת לתוכה את הבינה המלכותית, IOT והענן.
החברה הקימה את חטיבת הפתרונות החכמים ב-2008 ומנהלה, ג'ון סטון, שבחן (כלקוח פוטנציאלי) את ההשפעה שתהיה למייקרוסופט ולמשק בעקבות רכישת GitHub אומר, "אני נלהב וגם עצבני". נלהב כי מייקרוסופט שמאז ומעולם הייתה מפתחת הכילים המובילה ברשת מצרפת את נושא הקוד הפתוח. עצבני כי למייקרוסופט אין היסטוריה מוצלחת בתחום.
"אם אכן תעמוד החברה בהבטחתה לשמר את תרבות קידום הקוד הפתוח של GitHub ותתמקד בסביבת העבודה הנוחה למפתחים אני רואה התקדמות משמעותית בטכנולוגיה בחברות כמו שלנו. אנחנו לקוחות גם של מייקרוסופט וגם של GitHub ובניהול נכון של הרכישה מייקרוסופט בתוך זמן לא ארוך, תהיה המובילה בענן כי הקוד הפתוח זה שם המשחק".
כדאי לקרוא את "ההימור של Deere על AI ו-IOT", מאמר שנותן פרספקטיבה על ההתמזגות. בין הציפיות של חברות כמו Deere לציפיות של הנהלת מייקרוסופט ולדחיפה שנותנות חברות כמו GitHub לרשת אפשר להבין מדוע מוכנה מייקרוסופט לשלם 7.5 מיליארד עבור חברה שלפני שנה הוערכה ברבע מהסכום.
עדכון על מייקרוסופט המניה (סימול:MSFT), כידוע לקוראים וותיקים, כלולה בנבחרת שלנו שנים רבות. בין תחילת המאה לסוף 2008 איבדה המניה כ-75% מערכה ובעיקר בגלל שנראה היה, בעיקר לאנליסטים ומשקיעים, שבתחרות מול חברות הרשת וחברות טכנולוגיה שונות, מאבדת את יכולות ההתחדשות שלה ונשארת מאחור וזה בנוסף לטעויות שעשה מנכ"ל החברה סטיב באלמר.
באלמר, שהוביל בין 2000 ל-2014, התנגד לכניסה לנושא הלינוקס והקוד הפתוח וניתק בזמנו את היחסים עם "מלכת הלינוקס" Red Hat (סימול: RHT) שהיום אגב היא הקבלן הראשי לנושא במייקרוסופט. באלמר גם יצא למלחמה נגד גוגל ויש המאשימים אותו גם בצרותיה של נוקיה (סימול: NOK) אבל האמת היא שהחל מ-2012-13 החזיר באלמר את החברה למסלולה והוא שטיפח את Nadella ותמך בו כמחליפו.
נאדלה התחיל בהתייעלות שהביאה לשיפור משמעותי בדוחות אבל הדבר החשוב שעשה היה השינוי שביצע באסטרטגיה של החברה, בעיקר שיתוף פעולה מול המתחרות כמו אפל ו-IBM, החזרת הקוד הפתוח והלינוקס והכניסה המסיבית לתחום המשחקים (Minecraft ו-Xbox). מייקרוסופט הופכת ל"נטפליקס של המשחקים".
הפלטפורמה הנוכחית של Xbox, כמות הלקוחות, מערכות היחסים עם ספקים ותשתית הענן שמאפשרת ה-Azore, מעמידים את מייקרוסופט בקדמת התחרות שמתפתחת במשחקי המחשב (כדאי לקרוא המאמר ב-CNBC על איך מעריך האנליסט קייט ווייס ממורגן סטנלי את הסיפור הזה שבעקבותיו נתן במרץ המלצת קניה עם מחיר יעד 130. הוא חזר על ההמלצה השבוע).
מאז תחילת מאי עשו 13 אנליסטים מחקר על MSFT כאשר 12 מתוכם עם המלצת "קניה" ואילו ג'פריס יצא עם המלצת "מכירה" (באותו יום בו הוציא ווייס את המלצת הקניה במורגן סטנלי). לא הצלחנו להגיע לסיבת ההמלצה של ג'פריס. אולי בגלל "העובדות הכלכליות" שטוענות שמחיר המניה גבוה.
ב-101 דולר MSFT נסחרת במכפיל 2018 של קרוב ל-30 לעומת 15.6 של אורקל (סימול: ORCL), מכפיל 22.6 של SAP או 10.6 של IBM, שלושת המתחרות הגדולות. אבל MSFT, כמו BA, FB, EW CAT, VEOLIA ואחרות שהזכרנו חייבות להיות, בצורה זו או אחרת, בכל תיק השקעות והסלים השונים הם הפתרון הנכון לכך.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל
- 27.ממשה לשלמה 06/07/2018 19:15הגב לתגובה זולשלמה: הלינקים לכתבות הבאות לא פעילים (מהכתבה על נטפליקס)
- 26.ישראל 21/06/2018 14:46הגב לתגובה זו(טים) ג'ון ברנרס-לי (באנגלית: Timothy John Berners-Lee; נולד ב-8 ביוני 1955) הוא מדען מחשב אנגלי, שנודע כממציא "הרשת הכלל עולמית" (World Wide Web). זוכה פרס טיורינג לשנת 2016 "על המצאת הרשת הכלל עולמית, הדפדפן הראשון, והפרוטוקולים והאלגוריתמים הבסיסיים המאפשרים לרשת לגדול".
- 25.סימפל 20/06/2018 14:39הגב לתגובה זואני לא יודע לגבי מייקרוסופט, אבל את התואר "נטפליקס של המשחקים" הייתי מעניק לחברת STEAM, שהוקמה אגב על-ידי יוצאי מייקרוסופט. הבעיה שהיא חברה פרטית........... אבל EA לפני כמה שנים הקימה חנות (גרועה) כדי להתחרות בה, וגם UBISOFT הקימו חנות (גרועה), ויש את הפלייסטיישן סטור וגם למייקרוסופט יש חנות, וגם FACEBOOK הקימו חנות, אבל לסטים יש נדמה לי מעל 20 אלף כותרים בחנות. היא בפער ענק. חבל שהיא פרטית.
- 24.יוסי 19/06/2018 07:48הגב לתגובה זוהאם המניה תמשיך להיסחר או תמחק?
- שלמה גרינברג 19/06/2018 11:09הגב לתגובה זוספור מתגלגל כי B. Riley Financial שבין השאר היא גם חברת השקעות אספה 3.04 אחוזים ממניות CALL במהלך 2016-17. במרץ השנה אישרו בעלי המניות של CALL את רכישת יתרת המניות ע"י RILY. אבל צורת הרכישה שונתה במרץ ועכשיו מדובר על מיזוג בין CALLת RILY ו B.R. Acquisition Ltd כך שלא ברורה ההשלכב על מניות CALL עדיין
- משה 08/07/2018 07:40.
- 23.Dbx 18/06/2018 18:09הגב לתגובה זוחברה בשווי 17 מיליארד דולר. בסהכ לפני מספר ימים נאמר עליה שהיא מאוד זולה _ והופ האינדיאנים עולים על הסוסים ומעלים את המניה בלי הכרה.
- 22.גיל 16/06/2018 22:51הגב לתגובה זוהרכישה היא לא פחות מטעות אסטרטגית.מה שנרכש קיים היום גם אצל המתחרים ויש תחרות רבה.זה למעשה מעיין ספרייה כאשר כל ספר הוא קוד תוכנה.ספר זה ניתן לקריאה בחינם.למעשה הלכו 7 מיליארד לפח.היו צריכים לרכוש את redhat במקום.
- איחטיאנדר 19/06/2018 13:50הגב לתגובה זואתה צריך סהכ לקנות מנוי חדש. לצאת מגיטהאב, כאשר כל מערכות ה-DEVOPS שלך באינטגרציה מלאה איתן, זה סיפור שונה לחלוטין. + מידע עצום על הטרדנים והשימושים בקוד + הטמעת גיטהאב כפתרון (סרביס) המוצע של מייקרוסופוט לאנטרפרייזים שלה. מדובר על רכישה אדירה.
- שלמה גרינברג 17/06/2018 11:35הגב לתגובה זוהמשפט "זה למעשה מעיין ספרייה כאשר כל ספר הוא קוד תוכנה.ספר זה ניתן לקריאה" פשוט לא מדויק. אגב, מייקרוסופט בדקה מספר פעמים אפשרות רכישה של RHT.
- 21.תודה על הסרת מפגעי הקדימונים (ל"ת)ליעקב ג היקר 16/06/2018 17:22הגב לתגובה זו
- 20.שמואל ברגר 16/06/2018 10:55הגב לתגובה זוונראה שבנישות שלה (לא רשתות חברתיות), היא נותרת השחקן החזק והגדול ביותר. להוציא התנגשות עם השלטונות (שלא נראית לי סבירה בתקופת נאדלה), המניה הזו עולה רק מעלה.
- 19.א' 15/06/2018 15:16הגב לתגובה זוGE אמנם מצאה תחתית אבל היא לא מצליחה לחזור ולהתרומם,היו ד"וחות טובים והיה ידוע שהPower Buisness שלהם לא הולך להתרומםבזמן הקרוב אז המנכ"ל לא באמת חידש משהו , למה בכל יום מחדש המניה הזאת היא עם הביצועים הכי גרועים בדאו ג'ונס עדיין?
- רז 21/06/2018 10:41הגב לתגובה זוזה קונגלומרט שמתפרס על מעל עשרה תחומים, עם 450 אלף עובדים. הרפורמה, על סמך אתרי החברה הישראלים, טרם הסתיימה, ולטווח הארוך אין ספק שהיא צריכה להיות בתיק. אך נדרשת כאן סבלנות. זו מילת המפתח.
- פשוט מאוד 17/06/2018 09:06הגב לתגובה זושהוא לא שולל גם עוד קיצוץ בדיבידנד.
- 18.משום מה ביזפורטל לא מעלה את התגובות (ל"ת)דרק 15/06/2018 14:29הגב לתגובה זו
- טל 17/06/2018 10:45הגב לתגובה זו.
- 17.חן 15/06/2018 09:41הגב לתגובה זוהיי שלמה מה דעתך על טוויטר בעקבות הנסיקה האחרונה לאחרונה? האם אתה רואה בה מניית "MUST " בכל תיק כפי שכתבת לא אחת על מייקרוסופט, פייסבוק, טאואר, וכו'?
- עניתי על השאלה לאחרונה (ל"ת)שלמה גרינברג 17/06/2018 11:37הגב לתגובה זו
- Twtr 17/06/2018 09:11הגב לתגובה זובאוקטובר 2016 הדיבור היה שהיא תרכש לפי 27 דולר למניה. אנחנו בתקופה פסיכית. אתה חייב להפנים. Amd פרסמו דוחות באפריל ומאז עלו 70 אחוז. Etsy הודיעו לפני מספר ימים על העלאת מחירים והמניה עלתה ב 30 אחוז. מתקפות אינדיאנים חסרות רחמים.
- 16.לרון 15/06/2018 09:31הגב לתגובה זוחוזה נפילה מהצוק בארה"ב בשנת 2000 עובדת הנפילה נכונה העיתוי לא בטוח אך בל נשכח שכל תהליך מגביל את עצמו וגם הטכנולוגיה האינטרנט הסמארטפון וכדומה מצלילה בהם מובטחת נא לא להתלהב מכל מיזוג או קניה המניות שציינת שלמה ראויות להיות בתיק ההשקעות אך לא במחיר הנוכחי חוק הכבידה כזכור
- שלמה גרינברג 16/06/2018 18:26הגב לתגובה זוותגלה שאני מסכים אתך בעניין המחיר. איני יודע מהיכן החלטת שאני מתלהב ממשהו והמונח "הצלילה בהם מובטחת" מצוין לכותרות ולא למציאות.
- יפה ונכון כתבת מכובדי. (ל"ת)למר לרון 16/06/2018 10:59הגב לתגובה זו
- לרון 16/06/2018 13:46באשר לענן ההבדל בין הענן של msft adbe dbx כהבדל שבין הפיל האריה והארנבת כשברור שמיקרוסופט זה הפיל שיזוז אך באיטיות
- שלמה גרינברג 15/06/2018 13:45הגב לתגובה זוזה בדיוק מה שכתבתי
- לרון 15/06/2018 13:01הגב לתגובה זובשוק גבוה להתרכז במניות בהן מתבצע by back שמראה על מחירן שאולי הוא יחסית נמוך בשוק גבוה אך ברור שאין הרבה כאלה
- כמעט כול 500 ה S&P קונות מניות של עצמן (ל"ת)שלמה גרינברג 17/06/2018 11:38
- 15.מתלמד 15/06/2018 01:13הגב לתגובה זוהיי שלמה, מה הבסבר לכך שבימים אלו מניות הטכנולוגיה עולות ומניות הבנקים יורדות? על פניו מתבקש ההפך בעקבות עליית הריבית והצפי להעלאתה בהמשך נראה שהכסף יהפך לפחות זול מהמשאמור להףחית את הצמיחה של מניות הטכנולוגיה ולהגדיל את רווחי הבנקים הלא כן?
- שלמה גרינברג 16/06/2018 18:30הגב לתגובה זולגבי מניות הטכנולוגיה השפעת הריבית, אפילו ברמות גבוהות מהיום, שולית. החברות המובילות את המדדים עמוסות מזומן מה גם שהעלאת הריבית לא פוגעת גם בביקושים שלהן.
- מצטרף לשאלה (ל"ת)דור 15/06/2018 14:27הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 15/06/2018 13:42הגב לתגובה זוהבנקים מתפרנסים מהבדלי הריביות. בעת עליית הריבית מצטמצם המירווח. חברות הטכנולוגיה המובילות עמוסות מזומן כך שבטווח הנראה לעין אין לההעלאות הריבית השפעה בטח לא ברמות הנוכחיות
- לרון 17/06/2018 12:44מרווח הריבית בין אשראי הבנקים שעולה והריבית שהם מעניקים לפק"מים וכדו' מלבד זה טענו בשנת 2000 שזו הכלכלה החדשה בה חברות הטכנו' אינן זקוקות לבנקים הא הא
- 14.ספי 14/06/2018 20:21הגב לתגובה זושלמה תודה על הכתבה.בעוד מגזר השבבים טס מעלה רוב החברות מצליחות והמניות שלהן טסות.טאואר צוללת ואיבדה רבע מערכה מתחילת השנה. מה דעתך?
- דעתי ידועה ולא השתנתה (ל"ת)שלמה גרינברג 17/06/2018 11:39הגב לתגובה זו
- 13.דר 14/06/2018 20:05הגב לתגובה זושלום שלמה ותודה על הכתבה.אולי במקרה אתה מכיר את החברה הקטנטונת שהסימבול שלה isns?עלתה לי על הראדר.. תודה
- שלמה גרינברג 17/06/2018 11:42הגב לתגובה זותוכל להסביר מדוע עלתה לך על הרדאר?
- 12.איאן 14/06/2018 19:39הגב לתגובה זולהשקעה באנגליה. מה דעתך על מדד המניות והבורסה בלונדון ? Ftseהאם לדעתך המצב באנגליה מעניין והאם כדאי להחשף דרך הפוטסי או דרך מניות ספציפיות ? תודה רבה
- שלמה גרינברג 17/06/2018 11:43הגב לתגובה זולפי ה FT או הרויטר כדאי להמתין ולראות מה יקרה לאחר הברקזיט
- 11.מתקפת אינדיאניםי על twtr (ל"ת)Twtr 14/06/2018 19:38הגב לתגובה זו
- 10.יוגב 14/06/2018 16:32הגב לתגובה זושלום שלמה דיברת לא מעט על ענקיות התקשורת ובעיקר אי טי אנד טיהאם מכיר את וודאפון vod ירדה לשפל והדוחות לא טובים. אשמח לכמה מילים על החברה ומצבה לדעתך. תודה
- שלמה גרינברג 16/06/2018 18:35הגב לתגובה זועוקב מקרוב אחרי AT&T. כדאי שתעיין בכתבה https://finance.yahoo.com/m/b9ed4fa0-0c93-3a0a-b442-3a7d9fb8bd16/six-top-telecom-%26-media-picks.html שם ניתנת תמונת מצב על החברה לצד כמה אחרות גלובליות שמתוכן, לדעתי, ליברטי היא המעניינת.
- תודה שלמה (ל"ת)יוגב 16/06/2018 21:05
- 9.אחרי אישור למיזוג מה דעתך יקרא בגזרב של DIS I FOXA?..תו (ל"ת)ארתור 14/06/2018 14:12הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 15/06/2018 09:16הגב לתגובה זוכאשר חברות כמו דיסני וקומקאסט הן המתמודדות. דבר אחד ברור, ההתמודדות תלך ותתגבר כי עסקת T/TWX מחייבת זאת
- אבי3 15/06/2018 10:14האם כדאי לה להיכנס למלחמה או שאולי בכלל כדאי לה ללכת על חברה אחרת בתחום?
- 8.Glen Brownworth 14/06/2018 14:04הגב לתגובה זו(amzon 44%, nvda 20%, adbe 13%, isrg 3%, payx 2%, סהכ 82% מהאחזקות) Composite Fund - Glen Brownworth - MyTrackRecord
- למה "אומץ"? (ל"ת)שלמה גרינברג 15/06/2018 09:16הגב לתגובה זו
- אתה לא מפנים זאת כרגע. תבין בקרוב מאד... (ל"ת)לשלמה 15/06/2018 13:11
- 7.המניה תקועה כבר הרבה זמן, יש סיבה? (ל"ת)CALL 14/06/2018 14:02הגב לתגובה זו
- איזו מניה? (ל"ת)שלמה גרינברג 15/06/2018 09:17הגב לתגובה זו
- יוסי 16/06/2018 16:59משום מה המניה תקועה כבר זמן רב סביב אותו שער (=כמעט).
- מג'יק ווקלטק (ל"ת)CALL 15/06/2018 17:04
- 6.אור 14/06/2018 14:02הגב לתגובה זואמנם הרווח סביר שיהיה נמוך אבל כך גם הסיכון.
- לרון 16/06/2018 13:49הגב לתגובה זויש היגיון בשיגעון
- 5.חגיגה על חשבון הצרכן 14/06/2018 13:51הגב לתגובה זוראה עלות טיסות באירופה לעומת ארצות הברית Why are flights so much cheaper in Europe than in the U.S.? October 12, 2017 Many flights here can be astonishingly cheap, and not only for those who spend hours searching the Internet for the best deals. On a recent day in September, travelers could book $17 flights from London to Berlin on 14 different days in October — or even the next morning. On the same day, the roughly 1,000-mile flight to Barcelona typically cost about $22, and the slightly longer trip to Rome ran about $34, almost too expensive for European standards.
- תבדוק שוב כי אתה טועה (ל"ת)שלמה גרינברג 15/06/2018 09:18הגב לתגובה זו
- 4.ללא היסוס ! 14/06/2018 13:06הגב לתגובה זואולי תהיה מחר הזדמנות לתפוס בזול "דג שמן".
- לרון 17/06/2018 13:12הגב לתגובה זוונראה שצדקתי כמו גם לגבי iq אך השוק נמצא באופורית יתר ותיקון של 15% more or less בא יבוא הברבור השחור הסיני הרוסי האלוגריתמי או אחר מתחמם על הקוים
- 3.T 14/06/2018 13:03הגב לתגובה זוענקית התקשורת שחטפה מכה, ונסחרת במכפיל מעניין פרשן וול סטריט של Bizportal על חברת הענק שאכזבה בתוצאות הרבעון הראשון של 2018; האם סיפורה של GE חוזר או שמדובר בהזדמנות גדולה? שלמה גרינברג | 26/05/2018
- 2.דינו 14/06/2018 12:41הגב לתגובה זותודה על כתבה נפלאה שלמה. ברוח הדברים, במידה ופוקס תירכש על ידי cmcsa ( כנראה במזומן) האם ערך המנייה של האחרונה יכול לעלות משמעותית? תודה
- שלמה גרינברג 15/06/2018 09:19הגב לתגובה זואם זה יקרה או לא נצטרך להמתין ולראות
- 1.יאיר 14/06/2018 12:30הגב לתגובה זוכתוצאה מקריאת והפנמת המאמרים של שלמה יש לי השקעות מאד רווחיות.