לקראת השבוע בוול סטריט - אלו האירועים שיתנו את הטון
שבוע המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח מחר (ב') בהמשך לסגירה המעורבת בסוף השבוע האחרון, כאשר מדד הנאסד"ק איבד 0.26% ומנגד מדד דאו ג'ונס עלה 0.5%. בסיכום השבוע החולף מדדי המניות בעולם נחתמו במגמה שלילית, כאשר מדד ה-S&P500 ירד בכ-0.9%, ה-Stoxx50 באירופה ירד ב-1.4% וההאנג סאנג בהונג קונג ירד ב-3.6%. בהתאם, ה-VIX ("מדד הפחד") רשם עלייה מתונה מרמה של 12 ל-13.7 נקודות.
החרפת מלחמת הסחר צפויה להמשיך לרכז עניין על רקע הצעדים שנקטה הנציבות האירופית בדבר מכסים של 25% על סחורות אמריקאיות. בסוף השבוע האחרון איים טראמפ על הטל מכסים בשיעור של 20% על כלי הרכב האירופאיים שמיובאים לארה"ב.
אי.בי.אי: "היצרניות האירופאיות, ובעיקר הגרמניות, מייצרות חלק ניכר מהרכבים שהן מוכרים בארה"ב במפעלים שהקימו שם, ולכן הפגיעה כתוצאה מהטלת מכסים אלו לא צפויה להיות מאוד מהותית, אך אין ספק כי היא מהווה הסלמה במלחמת סחר וייתכן ותגרור תגובות נגד נוספות".
לידר שוקי הון: "קיימת התלבטות בשוק לגבי השאלה עד כמה טראממפ מתכוון להסלים את מדיניותו סביב הניסיון להגן על הייצור האמריקאי? הדעות חלוקות בין גישה שאומרת שבסופו של דבר צפויות פשרות והסכמות (מול סין בעיקר) ללא 'מלחמה' של ממש, ובין גישה שצופה הסלמה הדרגתית, כפי שנראה בשלב זה. ניתן כבר להבחין בהשפעת מלחמת הסחר על נתוני המאקרו. מסתמנים סימנים ראשוניים להתמתנות בהיקף הסחר העולמי ובהזמנות בתעשייה בעולם (ארה"ב מהווה 13% מסך הייבוא העולמי)".
- המורשת של צבי לובצקי: "כל דבר שאתה עושה – תעשה אותו עד הסוף, גם על המגרש וגם בחדר הישיבות"
- תביעה נגד מיטב טרייד - לא ניתן היה לפעול דרך פלטפורמות המסחר של החברה
פסגות: "אירועי השבוע האחרון העלו כאמור את החששות ממלחמת סחר, אבל חשוב לציין שכרגע עדיין מדובר בעיקר על חששות ולא על אירוע שהתרחש בפועל. נכון לכתיבת שורות אלו, "מלחמת" הסחר מסתכמת במכס על יבוא של פלדה ואלומיניום לארה"ב, במכס שכנראה יוטל בעוד שבועיים על יבוא מסין בהיקף של 50 מיליארד דולר ובהבטחה לתגובה של סין למכס על יבוא אמריקאי בהיקף דומה. במילים אחרות, מלחמת סחר עדיין אין לנו, לכל היותר "מבצע" סחר".
לפי מחקר של קרן המטבע משנת 2017 כל גידול אפקטיבי בשיעור המס על יבוא לארה"ב של 10% מקטין את הסחר העולמי ב-1% ואת הצמיחה הגלובלית ב-0.5%. בתוך כך, המשך ההסלמה במלחמת הסחר עשויה למתן את הפעילות הכלכלית בארה"ב. אי הוודאות עשויה להביא צמצום בתכניות ההשקעה של חברות.
אחרי זינוק של 5.7% בשישי - מחיר הנפט לאן? בשוק הסחורות הנפט ימשיך לרכז עניין בהמשך להסכמות שהושגו בסוף השבוע האחרון להגברת תפוקה. ביום שישי האחרון יצאה הודעה מצד מפיקות הנפט הגדולות (אופ"ק) לפיה החברות בארגון הגיעו להסכמה על הגברת תפוקת הנפט. זאת לאחר שבשנה שעברה המפיקות הקפיאו תפוקה על מנת לצמצם את היצע הנפט בעולם ובכך להביא לעליית מחירו.
- IBM עם תוצאות טובות - אז למה המניה יורדת?
- למרות המתיחות: הזרים ממשיכים לקנות אג"ח אמריקאיות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
נזכיר את ההתאמה של הכנסות המפיקות למחיר נפט. כאשר מחיר הנפט עולה כך עולות ההכנסות שלהן, ומנגד אם מחיר הנפט יורד, הכנסותיהן יורדות גם כן. בעוד סעודיה ורוסיה מעוניינות להגדיל את התפוקה מהחשש לאבדן נתח שוק לתעשיית פתלי השמן האמריקאית, אירן וונצואלה החברות גם כן בארגון התנגדו למהלך. אירן התנגדה שכן אין ביכולתה להגביר תפוקה על רקע הסנקציות שהשיתו עליה. וונצואלה נמצאת במצב כלכלי קשה כך שאין על מה לדבר. עם זאת, בסופו של דבר הוסכם על הגברת תפוקה - אך בכמות פחותה מכפי שהשוק ציפה ולכן מחיר הנפט קפץ בסופ"ש ב-5.7%, שכן היצע הנפט יוגדל, אך פחות מכפי שהעריכו.
מאקרו ביום שני השבוע יפורסמו בארה"ב נתוני המכירות של בתים חדשים לחודש מאי. צפי הכלכלנים הוא לעלייה במכירות ל-667 אלף בתים לעומת 662 אלף בתים בחודש אפריל האחרון.
ביום שלישי יפורסם מדד אמון הצרכנים לחודש יוני כאשר הצפי הוא לא שינוי, על 128 נקודות.
ביום רביעי יפורסמו נתוני ההזמנות של מוצרים ברי קיימא לחודש מאי. צפי הכלכלנים הוא לעלייה של 0.4% במספר ההזמנות בהמשך לעלייה של 0.9% בחודש הקודם. בנוסף יפורסמו נתוני מכירות הבתים שבהמתנה. צפי הכלכלנים הוא לעלייה של 0.6% לעומת ירידה של 1.3% בחודש אפריל.
ביום חמישי יחל מפגש פסגה של מנהיגי האיחוד האירופי. מעניין יהיה לראות את התייחסות המנהיגים לעניין מלחמת הסחר שהוחרפה בשבוע האחרון.
בנוסף יפורסם נתון התמ"ג של הכלכלה האמריקאית רבעון הראשון של השנה. התחזיות מספרות על נתון של 2.2% צמיחה - ללא שינוי לעומת העדכון הקודם.
בנוסף יפורסמו התביעות הראשוניות לדמי אבטלה. תחזיות השוק עומדות על 220 אלף דרישות בשבוע החולף לעומת 218 אלף דרישות בשבוע שקדם לו.
ביום שישי יפורסמו נתוני האינפלציה לחודש יוני בגוש האירו. מדד המחירים לצרכן בגוש האירו צפוי לעמוד על 2% ביוני (בחישוב שנתי).