
במה עדיף להשקיע מניות ביטוח או בנקים?
לאומי שוקי הון הוציאו סקירה לסקטור הביטוח, בה הם טוענים כי מדובר באחד הסקטורים האטרקטיביים יותר להשקעה כעת.
לדבריו של אייל דבי, מנהל מחקר מניות בלאומי שוקי הון: "במידה ושוק ההון יהיה שלילי, מניות הביטוח ייפגעו באופן כמעט וודאי, אבל זה יהיה לדעתנו עניין זמני ונקודתי, שכן מההיבט הכלכלי הן נסחרות בדיסקאונט מובהק ומשמעותי - אולי הגבוה ביותר בשוק המניות המקומי".
מגדל ביטוח 2.02% כלל עסקי ביטוח 3.83% הפניקס 2.39% הראל השקעות 2.48% מנורה מב החז 4.29%
בסקירתו, מציין דבי כי בתחום הביטוח, תנודתיות היא מאפיין אינהרנטי בתוצאות החברות, כך שהתחושה שהשתרשה בקרב המשקיעים, היא של אי וודאות אדירה - כזו שמרוקנת מתוכן כל ניסיון לייצר תחזית פיננסית סבירה. אך אם מפלחים את השורה התחתונה לשני מקורות הכנסה - מפעילות ביטוח, לצד הכנסות מניהול השקעות - מגלים שהרווחיות הראשונה יחסית יציבה.
מאחר והפעילות האמורה מתואמת לחלוטין עם ביצועי השווקים, הדרך לאמוד את תוחלת ההכנסה, היא לחלץ את התשואה השנתית על פני תקופת זמן ארוכה. כשעושים זאת, מגלים שהתשואה בחמש השנים האחרונות הייתה הגיונית וסבירה. בהחלט ייתכן שבעתיד היא תהיה יותר נמוכה, אבל בכדי להצדיק את רמת התמחור הנוכחית, יש להניח שהיא תהיה אפסית - וזו כבר הגזמה. כהשוואה, תשואת ההון של הבנקים המקומיים, בחמש השנים האחרונות, עמדה על 8.7% בממוצע.
- חברות הביטוח מזנקות עם השווקים: מדד ת"א ביטוח עולה ב-3%
- מניות הביטוח הרפואי בארה"ב מזנקות - הנה הסיבה
דבי: "איך שלא תסובבו את הדברים, גם אם תעניקו פרשנות מחמירה ושמרנית לנתונים, תגיעו לאותה מסקנה - תשואת ההון של חברות הביטוח יותר גבוהה. וזה, עוד לפני שמדברים על הפערים בקצבי הצמיחה".
בשורה התחתונה מסכמים בלאומי שוקי הון: "מכפיל ההון הממוצע של מניות הבנקים נושק כיום ל-1, כאשר המכפיל המקביל בסקטור הביטוח עומד על 0.76 - פער של 30% לטובת הבנקים. מנגד, תשואת ההון הממוצעת של הבנקים, בחמש השנים האחרונות, עמדה על 8.7% ,כאשר הנתון המקביל בסקטור הביטוח הסתכם לכדי 10.6% - פער של 20% לטובת חברות הביטוח.
"למעשה, אם נתרגם זאת למכפיל רווח נקי, הרי שהבנקים זוכים למכפיל ממוצע של 11.5, בעוד שאצל הביטוחים הוא עומד על 7.1 - פער של לא פחות מ-60%. אמנם אי אפשר להשוות בין יציבות תוצאות הבנקים לשונות האדירה והמעיקה בביטוחים, אך מנגד, האחרונים צומחים בשיעורים משמעותית יותר גבוהים, כך שלדעתנו זו הגזמה, שמשקפת שנאת סיכון לא-רציונאלית וחריגה. מניות הבנקים עדיפות לטווח השקעה של שנה, בעוד שלגבי הטווח הארוך המסקנה הפוכה".
- 3.יעקב 26/06/2018 23:17הגב לתגובה זוחברות הביטוח להלן הטבלה שהבאתם בירידה עצומה ומתמשכת ברוחיות אז מדוע להשקיע בהם ההפך מהבנקים שרוחיותם הולכת וגדלה אתם כנראה מדברים מתוץ פוזיציה
- גדליה 27/06/2018 13:33הגב לתגובה זולא שנה פרקו, לא עיין בפוסקים וכן בפשטות אתה צודק. כל הממליצים למיניהם מדברים מתוך אינטרס/פוזיציה ונגיעות. אתה צודק...
- 2.מיקי 26/06/2018 17:33הגב לתגובה זו...אחרי חצי שנה הרוויח 50% או יותר(בערך). גם אם לקח לו כשנה אז הרוויח בטווח הזה או אפילו 100%...תשואה מצויינת לכל הדעות. מניות זה השקעה לטווח בינוני ו/או לתשואה שצופים לקחת מראש (בהנחה שאין חריקות). אם לא הולך אז מבררים מה קרה ומחליטים לחסל פוזיציה או לחכות שהתיקון/מניפולציה של אינטרסנטים תסתיים והרווח יגיע...והמבין מבין טוב מאוד מה כתוב כאן...
- 1.צילקר 26/06/2018 15:21הגב לתגובה זומי שמבין יודע
- שמואל ברגר 26/06/2018 22:33הגב לתגובה זוכי יש תנודתיות של מחירי הדלק בעולם. הסיכון הזה לא קיים בחברות כמו ביטוח ובנקים, לפחות לא בעוצמה הזו. מחיר הדלק עכשיו יותר מכפול ממה שהיה לפני שנתיים-שלוש. (70$ לליטר לעומת 30$ לליטר)
- לירון 26/06/2018 16:15הגב לתגובה זובעת הזו.