הוא זכאי? הפרקליטות מערערת על פסק הדין בפרשת אלון חסן
המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה הגישה היום את נימוקי הערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע בו זיכה את אלון חסן, יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד ובן דודו, דוד חסן, מכל העבירות אשר יוחסו להם בכתב האישום.
ביום 29.3.18 ניתנה הכרעת הדין, בה זיכה בית המשפט המחוזי את אלון חסן ודוד חסן וכן את מנכ"ל נמל אשדוד, יהושוע (שוקי) סגיס, מכל העבירות שיוחסו להם בכתב האישום. כאשר בתאריך 13.5.18 הגישה המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, על דעת פרקליט המדינה, הודעת ערעור לביהמ"ש העליון כנגד זיכויים.
במסגרת נימוקי הערעור שהוגשו היום לביהמ"ש העליון באמצעות מנהל המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה, עו"ד יוסף (ג'ואי) אש, טוענת המדינה כי להותרת פסק דינו של בית המשפט המחוזי על כנו השלכות משפטיות וחברתיות קשות.
ככל שפסק דינו של בית המשפט המחוזי יוותר בעינו, המסר הנורמטיבי ששני הנאשמים, אלון ודוד חסן, וכלל הציבור נותרים עמו הוא שמותר– ואף ראוי – לעובד ציבור לפעול ולהימצא במצב של ניגוד עניינים בין טובת תפקידו הציבורי לבין טובתו האישית או טובתם של מקורביו. וזאת, אף אם עובד הציבור הוא בעל מעמד וכוח השפעה עצומים – כמו אלון חסן – ואף אם כתוצאה מפעולותיו בפועל צומח לו ולמקורביו רווח כלכלי רב, כפי שהיה בנסיבות מקרה זה. על כן, מבהירה המדינה, עיקרו של ערעור זה מתמקד בהשגה על קביעות נורמטיביות של בית המשפט המחוזי.
בנוסף, יצוין כי המדינה ערערה רק על חלק מהאישומים ובתוך אישומים אלה – מתמקד הערעור רק בחלק מן העובדות שיוחסו מלכתחילה לאלון ודוד חסן ורק בזיכויים מהעבירות של מרמה והפרת אמונים: "המדינה מדגישה כי הסיבה שבגינה נמנעה לערער על כל האישומים וכל העובדות בהן, נובעת מכך שהזיכוי בגינם התבסס על קביעות עובדתיות וממצאי מהימנות שקבע בית המשפט המחוזי. על אף שהמדינה סבורה כי בקביעות עובדה אלה של בית המשפט המחוזי נפלו טעויות, הרי שלאור הכלל בדבר אי התערבות ערכאת הערעור בממצאי עובדה ומהימנות, החליטה המדינה שלא לערער על כך". עוד נכתב: "המדינה מבקשת בשלב זה להרשיע את אלון ודוד חסן אך בעבירות של מרמה והפרת אמונים של עובד הציבור ובתאגיד, ואך בחלק מהאישומים".
המדינה מבקשת מבית המשפט לקבל את הערעור ולקבוע, כי התנהלותו של אלון חסן – שכאמור בחלקה הגדול אינה במחלוקת ומבוססת על קביעותיו העובדתיות של בית המשפט המחוזי – מקימה עבירות של מרמה והפרת אמונים, שכן הפגיעה באמון הציבור ובטוהר המידות של עובדי הציבור כתוצאה מהתנהלותו היא פגיעה מהותית וקשה. עוד טוענת המדינה, כי קביעתו של בית המשפט המחוזי לפיה מעשיו של אלון חסן אינם עולים כדי עבירה ואינם חוצים את הרף הנדרש לצורך הרשעה בפלילים היא קביעה שאין להשלים עמה במישור המשפטי ובמישור הציבורי, והיא אינה עולה בקנה אחד עם אמות המידה שנקבעו בפסיקתו של בית משפט העליון לעבירה של מרמה והפרת אמונים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.נקמנות ולא יותרחיים 27/06/2018 08:40הגב לתגובה זו1 0אצל שרה מחפשים אך לגמור את הפרשה בלי שתפגע למרות שהשתמשה בכספי המדינה במקום כספיה.אלון חסן יצא זכאי אבל מתעמרים בוסגור
-
1.בזבוז של כסףמני 27/06/2018 08:20הגב לתגובה זו1 0כל זה בשביל להשיג הרשאה בהפרת אמונים....סגור