הלמן-אלדובי השלים גיוס של 57 מיליון שקל לקרן P2P - מה התשואה?

היקף הנכסים המנוהל בקרן הוכפל פי 7 תוך שנה, הקרן משקיעה בהלוואות צרכניות בארה"ב בריבית ממוצעת של 15%
 | 
telegram

בית ההשקעות הלמן-אלדובי דיווח בסוף השבוע על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של כ-57 מיליון שקל לקרן הציבורית "הלמן-אלדובי P2P" המתמחה בהשקעה בהלוואות בתחום ה-Consumer Credit באמצעות פלטפורמות ה-P2P בארה"ב. מדובר בסבב הגיוס הגדול ביותר של הקרן עד כה. היקף הנכסים של הקרן, שהוקמה ביולי 2017 עם גיוס של כ-23 מיליון שקל, עומד כיום על כ-177 מיליון שקל, כאשר מהחברה נמסר כי הסבב הנוכחי אופיין בכניסה משמעותית של גופים מוסדיים להשקעה בקרן.

תשואה דולרית של כ-8.1% תוך שנה
נכון לסוף יולי 2018 הניבה הקרן למשקיעים תשואה דולרית מצטברת של כ-8.1% מאז החלה לפעול בחודש יולי 2017, זאת לעומת תשואה שלילית של 0.73% שהשיג מדד האג"ח הקונצרני בארה"ב בתקופה המקבילה. כמו כן, היות שמדובר בהשקעה דולרית, משקיעי הקרן שנכנסו אליה בשנה האחרונה נהנו גם מעלית שער הדולר אשר בעת הקמת הקרן עמד על כ-3.5 שקלים וכיום נסחר סביב 3.7 שקלים.

הלמן-אלדובי P2P, הינה קרן ציבורית לא סחירה, אשר פועלת, על פי תשקיף, בשקיפות מלאה ותחת ממשל תאגידי ציבורי, הכולל בין השאר, פרסום דוחות כספיים רבעוניים ושנתיים ופרסום דוחות חודשיים על ביצועי הקרן באתר המגנ"א של רשות ניירות ערך. יצוין, כי פעילות בתחום הלוואות ה-P2P מצויה גם בבתי השקעות נוספים, אולם נכון לעכשיו זו הקרן היחידה הפועלת על פי תשקיף ציבורי, וזו הקרן היחידה הפתוחה לציבור.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

על פי התשקיף, הקרן פועלת במבנה של שותפות מוגבלת כאשר תיק ההלוואות שהקרן משקיעה בו יהיה בהתאם למדיניות ההשקעות של הקרן השואפת לפזר את תיק ההלוואות בפיזור דומה לזה של הפלטפורמות באמצעותן היא משקיעה. הקרן משקיעה באמצעות  Prosper ו-Lending Club, שתי פלטפורמות ה-P2P הגדולות בארה"ב, שאינן פתוחות להשקעות ישירות של משקיעים ישראליים או משקיעים מחוץ לארה"ב.

דמי ניהול בטווח של 0.6%-1%, בתוספת דמי הצלחה
בהתאם לתשקיף, דמי הניהול עומדים על 0.6%-1% מההשקעה, כאשר משקיע שרכש יחידות השתתפות ב-50 אלף דולר (סכום המינימום להשקעה) ישלם את דמי הניהול המרביים, ומשקיע שרכש יחידות השתתפות תמורת 2.5 מיליון דולר ויותר ישלם 0.6%. בנוסף, דמי הצלחה בשיעור של 10%-12.5% בשנה ייגבו מעליית הערך בקרן, כאשר למשקיעים שרכשו יחידות בהיקף של יותר מחצי מיליון דולר ומוגדרים כמשקיעי פרימיום, ניתנת הטבה וייגבו מהם דמי הצלחה רק אם הקרן תשיג עליית ערך שנתית של יותר מ־5%.

בבית ההשקות מציינים כי השקעה בתחום האשראי הצרכני באמצעות פלטפורמות P2P הפכה לנפוצה בקרב גופים מוסדיים וקרנות גידור אמריקאיות לאור האפשרות ליהנות מתשואה פוטנציאלית גבוהה יותר מזו הקיימת במוצרי ההשקעה הקונבנציונאליים ובמיוחד על רקע סביבת הריביות הנמוכה השוררת כיום בעולם.

בשנים האחרונות העניקו הפלטפורמות המובילות בארה"ב, ובכללן Lending Club, Prosper ואחרות, הלוואות בהיקף העולה על 50 מיליארד דולר. ההבדל בין שוק ה-P2P  בישראל לזה שבארה״ב, מעבר להיקפים הכספיים, הינו ברמת המידע הפומבי ופירוט הנתונים הפיננסים על הלווים, הקיים בידי הפלטפורמות, נתונים המשפיעים על איכות מודל האשראי, על גובה הריבית והיכולת לאמוד את הסיכון של כל הלוואה. בארה"ב קיימות מזה מספר עשורים מערכות דירוג אשראי פרסונלי, כאשר על כל לווה קיים מידע פומבי ומלא של היסטוריית האשראי והתשלומים שלו וכן ציון אשראי (FICO) הניתן ע"י שלוש לשכות פדראליות לאשראי המוסמכות בארה"ב לעניין זה על פי חוק.

השקעה בכ-2,500 הלוואות בריבית ממוצעת של 15%
מהנתונים עולה כי נכון לסוף חודש יולי 2018, הקרן משקיעה ב-2,509 הלוואות צרכניות בארה"ב, באמצעות הפלטפורמות של Prosper ו-Lending Club. שווי ההשקעה הממוצע בכל הלוואה עומד על כ-12.5 אלפי דולר והמח"מ הממוצע של ההלוואות עומד על כ-19 חודשים. עוד עולה מנתוני הקרן כי הריבית ממוצעת בה ניתנו ההלוואות עומד על כ-14.97%. גובה הריבית של כל הלוואה נקבע על ידי הפלטפורמות, לפי דירוג האשראי של נוטל ההלוואה, כאשר ציון דירוג האשראי (FICO) הממוצע המשוקלל של הלווים בקרן עמד על 705.

חן לוי, מנהל השקעות ותפעול ראשי של קרן ה-P2P  של הלמן-אלדובי: "אנו סוגרים בימים אלה שנה להקמת הקרן, שנה בה עשינו דרך ארוכה הן בגיוס משקיעים והן בתפעול וניהול כספי הקרן לטובת כלל מחזיקי יחידות ההשתתפות. תוצאות הגיוס הנוכחי משקפות את הדרך שעברו המשקיעים בשנה האחרונה בה הוכרה ההבנה כי בעידן של תנודתיות גבוהה בשווקים, ריביות נמוכות ותשואות נמוכות במרכיב האג"ח הקונצרני, יש צורך באלטרנטיבה שתניב תשואה גבוהה ויציבה.  ביצועי הקרן מהווים אישור נוסף ליכולותיה של הקרן להוות אלטרנטיבה ראויה להשקעה ותוצאות הגיוס הנוכחי משקפות זאת. כמו כן, כניסתם של גופים מוסדיים להשקעה בסבב הנוכחי מהווה הבעת אמון משמעותית בקרן, במנהליה וביכולותיהם בפרט, ובתחום ההשקעות האלטרנטיביות בכלל".

איך משקיעים בקרן?
החיסרון העיקרי של הקרן הוא היותה לא סחירה. בניגוד למניה או לקרן נאמנות, שאפשר למכור בכל עת, ההשקעה בקרן ההלוואות החברתיות של הלמן אלדובי היא לתשעה חודשים לפחות, ולאחר מכן משיכת הכספים מחייבת הודעה מוקדמת של 90 יום לפחות. כלומר, ההשקעה היא לשנה.

השקעה בקרן ניתן לבצע בכל עת שהקרן מפרסמת הצעת מדף לצורך גיוס כספים, אשר מתבצע לרוב, אחת לחודשיים-שלושה. העברת הכספים מבוצעת לחשבון נאמנות של כספי ההנפקה, כאשר לאחר הקצאת יחידות השתתפות למשקיעים, מועבר הכסף לחשבון הקרן.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות