עלילות וונטייז: הפעם ההסכמים יתבצעו בזמן?
רכבת ההרים במניית {וונטייז}מסרבת להרגע. החברה, שמתמחה בפיתוח והפצת פלטפורמת תוכן וטלוויזיה רב-ערוצית על גבי האינטרנט (OTT), דיווחה על שני הסכמים להפצת שירותיה בדרום אמריקה, בימים האחרונים וזינקה מעל 25%, אך כעת חוזרת להסחר בטריטוריה האדומה.
החברה, כאמור, דיווחה לפני מספר ימים על על שני הסכמים חדשים, האחד עם רשת הטלוויזיה הברזלאית Rádio e Televisão Record S.A, שעל פי הדיווח של וונטייז מדובר ברשת הטלויזיה השנייה בגודלה בברזיל המחזיקה בנתח שוק של כ-15%, ובעלת הכנסות שנתיות של למעלה מ-2 מיליארד ריאל (כ-521 מיליוני דולר), ועסקה נוספת עם חברת Zeasn מהונג קונג, להפצת שירותי ה-SmartVOD של וונטייז ללקוחות Zeasn במדינות אמריקה הלטינית.
הדיווחים אמנם שלחו את מניית וונטייז לעליות, אך נראה כי קהל המשקיעים בוונטייז, שלמד על בשרו כמה זמן יכול לעבור בין דיווח של החברה לבין ביצוע בפועל, אם בכלל, מה לא ממהר להסתער על המניה, ואף שולח אותה לירידות.
הסיפור מאחורי וונטייז הוא מהמוזרים שראה שוק ההון שישראלי בשנים האחרונות. החברה דיווחה על עסקת מכירת מניות השליטה בחברה לאולפן הסרטים האמריקאי Desilu, שהייתה נראית חלומית על הנייר, אבל משום מה נמרחה ונמרחה והמשקיעים בחברה איבדו עניין ושלחו את מניית החברה לצלילה של 70%.
איפה הכסף? רק אצל בעלי השליטה
העסקה עם דסילו כללה שני שלבים, כאשר הראשון שבהם הוא מכירה של 3.5 מיליון מניות (9% ממניות השליטה) במחיר של 1.41 דולר למניה (4.9 שקלים לפי השער היציג באותו מועד), כלומר פרמיה של 298% על המניה שנסחרה במחיר של 1.23 שקלים באותו יום, אך מסיבות טכניות כאלה ואחרות עליהן דיווחה החברה, העסקה התעכבה. בינתיים, מניית וונטייז נעה בתנודתיות רבה, כשהחברה מדללת את משקיעיה בהנפקת מניות.
על פי הדיווחים של וונטייז, דסילו הודיעה להם כי היא מתקדמת עם ביצוע הצעדים המעשיים הנדרשים להשלמת שלב א' של העסקה, אך הודיעה לה שהיא תצטרך תקופה נוספת להשלמת שלב א' של העסקה, תוך שציינה כי היא מעוניינת להביא להשלמת שלב זה במועד הקצר ביותר האפשרי מבחינתה.
בפועל, חודשיים מאז הדיווח על השלמת העסקה, לא בוצעה שום פעולה של העברת כספים מדסילו לוונטייז, אך הבעלים של החברה, נועם יוסיפידס ואורן לוי מכרו באמצעות חברת טי.וי סמארטפיי לימיטד (T.V SmartPay Limited) הרשומה בקפריסין, מניות בהיקף של 1.1 מיליון שקל במהלך המסחר לפי שער של 218 אג' למניה, כאשר העסקה עם דסילו שיקפה מחיר של 490 אג' למניה, כלומר שווי נמוך בהרבה מהמחיר המשתקף בעסקה, מה שהעלה שאלות לגבי המהלך של יוסיפידס ולוי.
בסופו של דבר, לאחר חודשיים, וונטייז דיווחה על כספים אותם קיבלה מדסילו, ושלחה את המניה לעלייה של 40%, אך זה כבר היה מאוחר מידי עבור המשקיעים שמחקו את השקעתם בדרך.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הנוכלים זה טוגדר ואינטרקיורברק ברכה זה 10/10/2018 16:42הגב לתגובה זו1 0וונטייז חברה זבל ורק זבלים מתעסקים בו וחבל שאתר בכלל מזכיר את המניה אבל אינטרקיור וטוגדור שוות הרבה כסף ואף נכנסת למדדים מזה צריכים להזהירסגור
-
2.כנראה מדובר בנוכלות והרצת מניות וראשויות ההון בישראל כגתום 10/10/2018 16:10הגב לתגובה זו0 0כרגיל לא מענין אותם כלום שהציבור יחנק ובעלי החברות ימשיכו להרוויח סכומי עתקסגור
-
1.כול פעם אומרים בגלל עלית הנפט אלעל יורדת שהנפט יורד למהדוד 10/10/2018 15:34הגב לתגובה זו0 0למה אלעל לו זזה וגם יורדת עך מה לחשב שמנצלים את הציבור או עבדים על הצבור היום הנפט יורדסגור