אקסלנס: "הכלכלה האמריקאית הולכת ונעשית פחות ידידותית לחברות"
אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, מציין בסקירתו השבועית שפורסמה הבוקר (ד') כי שוק ההון מתמחר התחלת העלאות ריבית בישראל רק לקראת סוף הרבעון הראשון של 2019. להערכתו, כרגע רק היחלשות השקל נראית גורם סיכון משמעותי להתחממות אינפלציה, אך בינתיים היחלשותו נרשמת בעיקר מול התחזקות הדולר בעולם, כאשר מול יתר המטבעות השקל שומר מתחילת החודש על יציבות.
בשבוע שעבר בפרוטוקול החלטת הריבית שהראתה שמספר חברי הוועדה שתומכים בהעלאה עלה מאחד לשניים (מתוך שישה) ולמעשה נדרשים עוד שניים או אחד אם מדובר בנגיד החדש (פרופ' אמיר ירון) שיש לו קול כפול במקרה של תיקו. עד כה רוב חברי הועדה נמנעו מהעלאת ריבית בטענה שסביבת האינפלציה עדיין לא התבססה בגבולות היעד, אף שנכנסה אליו.
הנפט, שוק הנדל"ן והירידות בשווקים יקררו את האינפלציה
"כל האינדיקציות מלמדות שהם צודקים, כשלמעשה רוב האינפלציה בישראל היא תוצאה של מוצרים שאינם במה שמכונה 'ליבת האינפלציה' - אנרגיה ומזון. להערכתנו, בניכוי שני הסעיפים הללו האינפלציה בישראל עומדת על כחצי אחוז. במבט קדימה בעינינו רוב הסיכונים לאינפלציה הם כלפי מטה, ביניהם הנפט שהחל להתקרר, סעיף הדיור במדד שמתקרר והחולשה בשוקי ההון, שעשויה לפגוע ב"אפקט העושר" ומכאן לירידה בביקוש לצריכה פרטית והתקררות במחירי השירותים המקומיים", מציין כהנוביץ.
התקררות בשוק הנדל"ן תפגע בצריכה
בהקשר הזה מוסיף כהנוביץ: "במשק בית טיפוסי יש שלושה מפרנסים: האמא, האבא והבית. זאת לא בדיחה! רבים תופסים את עליית ערך הבית שברשותם כמקור התעשרות שתומך בירידת היקף החיסכון והגדלת ההוצאה - 'אפקט העושר'. כניסה של שוק הנדל"ן להתקררות עשויה מהר מאד להתגלגל לחולשה בצריכה הפרטית".
ארה"ב: עוד ארבע העלאות ריבית
במקביל, לדבריו בארה"ב: ציפיות האינפלציה המגולמות בשוק בירידה – ציפיות האינפלציה המגולמות בשוק האג"ח בארה"ב (Breakeven) ממשיכות לרדת. אלה לחמש שנים הגיעו הבוקר ל-1.92%, נמוך מיעד האינפלציה של הפד. נראה שאין בארה"ב מספיק אינפלציה להצדיק המשך העלאות ריבית משמעותיות. השוק שם מגלם עוד ארבע העלאות ריבית בסה"כ וגם זה כשסוחטים את האינפלציה עד סופה.
הדו"חות כבר לא מעניינים את השוק
עונת הדו"חות לרבעון השלישי משתפרת אבל זה כבר לא מעניין את השוק – עד כה פרסמו את דו"חותיהן 240 מתוך 500 החברות במדד S&P500. שיעור החברות שהכו את תחזיות הרווח ברבעון השלישי עלה בשבוע האחרון ל-82.5% והרווח המשוקלל הכה ב-6.2% את הציפיות המוקדמות, העונה עם ההפתעה השנייה בגובהה בשנתיים האחרונות. אך השיפור הזה לא הספיק אפילו כדי למנוע את המשך הירידות, כשהמשקיעים הגיבו בעיקר לאלה שדוחותיהן אכזבו.
הכלכלה האמריקאית בנתיב לא טוב
לדברי כהנוביץ, "הכלכלה האמריקאית הולכת ונעשית פחות ידידותית לחברות, קצב עליית השכר מאיץ, רפורמת המס מתפוגגת, מלחמת הסחר מתחילה לגבות קורבנות ומגדילה את אי הוודאות, מחיר הנפט הגבוה ביחס לשנה האחרונה מייקר את שרשרת התשומות, עלויות המימון מתייקרות, הצרכנים המקומיים מתחילים להגיב לעליות מחירים והיצוא נפגע מהחולשה העולמית".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.זוכרים מה כתב לפני שבוע?ג 31/10/2018 11:35הגב לתגובה זו0 0לקנות חזק לתוך הירידות.. עכשיו נראה שהתהפך :) עוד עשרה אחוזים של ירידות יכתוב לקנות שורטים.סגור
-
1.אקסלנס מאוד לא ידידותית !! (ל"ת)מי לא ידידותי ?? 31/10/2018 11:26הגב לתגובה זו0 0סגור