מטבע חוץ מט"ח דולר אירו לירת שטרלינג
צילום: Istock

הדולר בשיא של 20 חודשים: מזנק ל-3.72 שקלים

המטבע האמריקאי משלים עלייה מצטברת של 2.8% בחודש. אג"ח של ממשלת ישראל לעשור נסחרת בתשואה דומה לאג"ח אמריקאית ל-3 חודשים
מערכת Bizportal |
נושאים בכתבה אג"ח שער הדולר

הדולר מזנק בשעה זו בשיעור של 0.5% ונסחר סביב רמה של 3.72 שקלים. העלייה בדולר מביאה את המטבע האמריקאי לרמה הגבוהה מזה כ-20 חודשים ומשלים עלייה מצטברת של 2.8% בחודש.

דולר רציף

פערי התשואות בין ארה"ב לישראל שהתרחבו לרמות גובוהות תמוכות בהיחלשות השקל, כלומר בהתחזקות הדולר. האג"ח הממשלתיות בישראל לעשור משקפות תשואה של 2.2%, בעוד האג"ח לעשור של ממשלת ארה"ב נסחרת בתשואה של 3.15%. פער תשואות זה תומך בהסטת כספים מהשקל לדולר. האינדקס דולר רושם עלייה כבר זמן רב, מה שאומר שהדולר מתחזק מול רוב המטבעות המשמעותיים בעולם, וכעת גם מול השקל.

הפער בין האג"ח של ארה"ב לאג"ח של ממשלת ישראל מגלם את הצפי כי הריבית בישראל תעלה רק לקראת סוף הרבעון הראשון של 2019. זאת בעוד בארה"ב הבנק המרכזי (פד') כבר החל בתהליך של העלאת ריבית. 

מה שעלול לגרום לבנק ישראל להאיץ את העלאת הריבית היא אינפלציה גבוהה בישראל - מה שבינתיים לא נראה באופק. לדברי אמיר כהנוביץ, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, "במבט קדימה רוב הסיכונים לאינפלציה הם כלפי מטה, בניהם הנפט שהחל להתקרר, סעיף הדיור במדד שמתקרר והחולשה בשוקי ההון, שעשויה לפגוע ב"אפקט העושר" ומכאן לירידה בביקוש לצריכה פרטית והתקררות במחירי השירותים המקומיים. כרגע רק היחלשות השקל נראית גורם סיכון משמעותי להתחממות אינפלציה, אך בינתיים ההיחלשות שלו נרשמת בעיקר מול התחזקות הדולר בעולם. מול יתר המטבעות השקל שומר מתחילת החודש על יציבות".

על מנת להדגיש את התשואות הנמוכות של איגרות החוב הישראלית נביט באג"ח האמריקאיות על פני העקום: האג"ח האמריקאיות ל-30 שנה נסחרת סביב תשואה של 3.38%, אג"ח אמריקאית לעשור סביב תשואה של 3.15%, אג"ח אמריקאית לשנתיים בלבד נסחרת בתשואה של 2.86% ואג"ח לשלושה חודשים - בתשואה של 2.3%. כלומר אג"ח ישראלית לעשור נסחרת ברמת תשואה הדומה לאג"ח אמריקאית לשלושה חודשים. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה