מכר נדל"ן על הנייר ושילשל לכיסו 10 מיליון שקל. כמה הוא יישב בכלא?
פרקליטות מחוז ת"א מדווחת היום (ה') כי השופט בני שגיא מביהמ"ש המחוזי בתל אביב גזר את דינו של גיא מונסונגו (חגי שטראוס) ל-77 חודשי מאסר בפועל, תשלום פיצויים לקורבנות בהיקף של 8 מיליון שקל וחילוט בסך של 2 מיליון שקל, לאחר שהורשע בעבירות מרמה, זיוף, הונאת נושים, הלבנת הון, עבירות מס ועוד כחלק מתרגיל עוקץ אשר נאמד בסה"כ בהיקף של כ-16 מיליון שקל.
איך פעל העוקץ של מונסונגו?
על פי כתב האישום, בו הודה מונסונגו במסגרת הסדר טיעון לאחר הליך גישור, החל משנת 2015 מכר מונסונגו זכויות פרויקטים בנדל"ן ביודעו כי לא יצאו לפועל, בין אם בשל כך שאין לו זכות חוזית בפרויקטים, ובין אם בשל כך שמעולם לא הגיש בקשות להיתרי בנייה לעיריות.
10 מיליון שקל הגיעו לכיסו הפרטי
מטרת מונסונגו הייתה לקבל לידיו במרמה כמה שיותר "דמי רצינות" שגבה מלקוחות, שנעו בסכומים של עשרות אלפי שקלים מכל לקוח והגיעו עד ל-200 אלף שקל ללקוח, כאשר מונסונגו השתמש בכסף שהתקבל לשימושיו האישיים, ולא למטרות שלשמן התקבל. על פי כתב האישום, עבירות אלו הכניסו לכיסו של מונסונגו כ-10 מיליון שקל.
מערך שלם של אנשים שמשווקים אוויר
במסגרת תכנית העוקץ, איתר מונסונגו פרויקטים של תמ"א 38 או פינוי בינוי ופעל בתחכום בשיווק פרויקטים בנדל"ן, באופן אגרסיבי, באמצעות פרסומים באינטרנט, במודעות בעיתונים ובמסרונים. בנוסף, הקים מערך של סוכני מכירות, טלפנים, נהגים ועובדים, שכל תכליתם לשווק את התכנית הבדיונית, לקבל לידיהם את דמי הרצינות האמורים, ולהעבירם אליו על מנת שיוכל להשתמש בכסף לצרכיו. כמו כן, מונסונגו שכר משרדי פאר במקומות מרכזיים, כדי להציג מצג שווא של מערך שיווק רציני.
הדמיות פיקטיביות ומעצבים שהוצגו כאדריכלים
מונסונגו הגדיל לעשות והכין מצגות והדמיות ליצירת מצג כוזב של תכנון בשלב מתקדם של הפרויקטים השונים, שלא מבוססות על תכנון אמיתי של הפרויקטים, לשם כך השתמש בהדמיות מהאינטרנט או בתכנון דירות שבוצע על-ידי מעצבים שאותם הציג כאדריכלים, הגם שידע כי אין זה כך.
במסגרת תכנית העוקץ, מונסונגו הכין הסכמי רכישה, שנקראו "טופסי הרשמה" במסגרתם הוצגו מצבים כוזבים שונים, לרבות מצג שווא לפיו יש לו זכות חוזית בנכסים, גם במקרים שרק החל במשא ומתן; מצג שווא לפיו קיים חשבון נאמנות בפרויקט; מצג כוזב לפיו יתקבל היתר בניה תוך 12 חודשים והאכלוס יתאפשר תוך 36 חודשים, וזאת למרות שידע כי לא הוגשה בקשה להיתר בניה והפרויקטים לא יצאו לפועל; מצג כוזב של אמינות באמצעות ליווי על-ידי עורכי דין, ולעיתים אף כתב בהסכם כי עורך הדין הוא שיפקיד את השיקים לחשבון החברה או לחשבונות פיקדונות.
קשר מדומה עם משרדי עורכי דין גדולים
במסגרת תכנית העוקץ, יצר מונסונגו ערבוב בין החברות השונות שהקים או השתמש בהן, באופן שהקשה על הלקוחות לדעת עם איזו חברה התקיים החוזה. הוא ניהל משא ומתן עם עורכי דין שונים, חלקם ממשרדים גדולים, ועם משרדי רואי חשבון, כאשר בפועל, ברוב המקרים, הסתיימו המשאים ומתנים הללו בלא כלום. מונסונגו ניצל את עצם יצירת הקשר עם משרדי עורכי הדין, והציג בפני לקוחותיו מצגים כוזבים לאמינות ובטחון העסקאות, כאילו מלווים את העסקה עורכי דין מסוימים, ואף כתב זאת בטופסי ההרשמה.
מונסונגו מכר זכויות בפרויקטים ברצף זה אחר זה, או במקביל, על-מנת לגבות "דמי רצינות" בהיקף נרחב בזמן קצר, ולהגדיל את קופת העוקץ ככל שניתן, וזאת מבלי שעשה ולו מהלך אחד לשם הוצאת הפרויקטים אל הפועל.
מי שביקש לבטל קיבל שקרים או איום בתביעה
כאשר ביקשו חלק מהלקוחות לבטל את העסקה, הפעיל מונסונגו, בעצמו או באמצעות הסוכנים, לחץ על הלקוחות שלא לבטל, באמצעות שכנוע, הבטחות שאין מאחוריהן דבר, ובחלק מהמקרים אף איים בפתיחת הליכים משפטיים נגד הלקוחות.
בסוף חודש מאי 2016 הוכרז מונסונגו כפושט רגל. בעקבות זאת, הוגבל בחשבונותיו ונאסר עלי ולפתוח חברות חדשות. בתגובה, מונסונגו ביצע פעולות להסתרת מעורבותו בביצוע העבירות והסוואתן, במטרה להסתיר זאת מפני כונס הנכסים וכדי להסוות את מקורות הכנסותיו מרכוש אסור לשם שימושיו העתידיים. לשם כך, הקים מונסונגו מערך של חברות, ומינה אנשים שיהיו "אנשי קש" מטעמו, וישמשו במסווה כבעלי החברות, בעוד הוא בעל החברות האמיתי ומנהלן בפועל.
החברות נרשמו, על-ידי מונסונגו או אחרים מטעמו, כחברות פרטיות מוגבלות באחריות, והוצגו ללקוחות כחברות המיועדות לפרויקטים השונים, אולם בפועל ביצע מונסונגו ערבוב מכוון בפעולות שביצע בכספי העוקץ בין החברות, על מנת להקשות על המעקב אחריו, ואחרי הכספים, כמו גם במטרה להסוות את שימושו בכספי העסקאות כבשלו.
"מעשיו של הנאשם חמורים ומכוערים"
בהחלטתו קבע ביהמ"ש: "אין חולק כי מעשיו של הנאשם חמורים, מכוערים, וכאלה שהובילו לפגיעה קשה בעשרות רבות של קורבנות העבירה. הנאשם פעל במסגרת תכנית מרמה מתוחכמת, במספר מישורים כמפורט בכתב האישום המתוקן, והכל על-מנת ליצור מצגי שווא ולקבל את כספי קורבנות העבירה במרמה. אין מדובר במעידה נקודתית, אין מדובר בכשל חד פעמי אלא בתכנית מסועפת, בה התמיד הנאשם ופעל לאורך תקופה ממושכת. יתרה מכך, תכנית המרמה, למרבה הצער, נשאה פירות, והנאשם- ביחד עם אחרים- גרף סכומי כסף משמעותיים ביותר, אשר חלקם הקטן נתפס על-ידי רשויות החקירה, והוא עתיד להיות מחולק בין קורבנות העבירה, בהליך נפרד".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מממחנניה 01/11/2018 19:40הגב לתגובה זו0 0עוד פעם מוכיח בית המשפט בחסות השופטים שלגנוב זה משתלם ...גנב 16 מיליון ויחזיר רק 2 מליון איזה יופי של הגיון יש לבית המשפט ...למה לא להכניס אותו ל15 שנה ואם הוא יחזיר את כל הכסף אז יקבל רק 10 שנים....כשהחק לא מרתיע הגנבים חוגגיםסגור
-
1.בארה"ב היה מקבל 20 שנות מאסר. (ל"ת)ייאי 01/11/2018 17:51הגב לתגובה זו0 0סגור