לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט: הנה מה שמצפה לנו השבוע

מלחמת הסחר מתפתחת על רקע פגישתם הצפויה של טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג. החששות לעימות בין איטליה לגוש האירו ועתיד הברקזיט בבריטניה ימשיכו להעיב על השווקים
נועם בראל | (1)

שבוע המסחר בוול סטריט יפתח מחר על רקע אי הוודאות מהשבוע החולף, כאשר במוקד התפתחות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין ופגישתם הצפויה של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג נשיא סין בסוף החודש. בנוסף, החששות לעימות המתפתח בין איטליה לגוש האירו סביב גודל הגרעון ועתיד הברקזיט בבריטניה גם הם צפויים להמשיך להעיב על השווקים.

בסוף השבוע, הנשיא טראמפ ניסה להקפיץ את השווקים שוב, כאשר פרסם על התקדמות במשא ומתן עם סין. הנשיא טען כי "סין שלחה לנו רשימה של דברים שהם מסכימים לבצע". ההתבטאות של הנשיא הצליחה לגרום לתנודה חדה למעלה במהלך המסחר ביום שישי, אך  המהלך לא הצליח לצבור מומנטום.

מארק האפלה, מנהל משרד ההשקעות הראשי של UBS: "להערכתנו, המכירות הרבות באוקטובר יצרו הזדמנות והחודש הגדלנו את עודף המשקל למניות עולמיות. בעוד שהסיכונים נשארים - במיוחד עליית הריבית הריאלית בארה"ב ומתח הסחר בין ארה"ב לסין - אנו סבורים שהערך המוצע ממניות עולמיות מצדיק סובלנות לפוטנציאל התנודתיות הגבוהה. בעוד אנו מודעים לסיכונים בסביבה לא בטוחה, חשוב לזהות את הפוטנציאל בהפתעות חיוביות סביב ההאטה של סין, המתחים המסחריים סביב סחר ארה"ב-סין והצמיחה האירופאית".

יום המסחר האחרון בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת, כאשר שוב התנודתיות חוגגת. בדומה לשבועות האחרונים, הנזילות בשוק ממשיכה להיות ברמה אפסית, דבר שגורם לתנודות חדות בזמנים קצרים. הפוקוס בשווקים עובר כעת לשוק האג"ח הקונצרני, כאשר הריביות ממשיכות לטפס. בנוסף, נציין כי אנו נמצאים בשיא עונת הרכישות העצמיות (BUYBACK) דבר שמשפיע על המסחר.

דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון: "סביבת האינפלציה בארה"ב ממשיכה להיות יציבה ולנוע סביב רמה של 2% באינפלציית ליבה ומעט מעל לרמה של 2% באינפלציה הכללית. למרות עוצמתו של שוק העבודה והעלייה חדה יחסית במדד המחירים ליצרן, סביבת האינפלציה ממשיכה לנוע מעט מעל ליעד הפד, כאשר בכל הקשור לאינפלציית הליבה ניתן לראות יציבות כמעט מוחלטת במהלך 3 השנים האחרונות סביב יעד הפד של 2%.

בשבוע הקרוב יתפרסמו הנתונים הבאים: בארה"ב- ביום שלישי: התחלות ואישורי בנייה, ביום רביעי: הזמנות מוצרי בני קיימא ומכירות של בתים יד שנייה. באירופה יתפרסמו נתנוני האמון הצרכני ופרוטוקול החלטת הריבית האחרונה. ביפן יתפרסמו נתוני האינפלציה לאוקטובר ביום רביעי, ומדד PMI ביום חמישי.  

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    המשך ירידות 18/11/2018 20:18
    הגב לתגובה זו
    מאז עלייתו של טראמפ מחירים גבוהים מאוד מדד נאסדק 2000נק. מעל הרמה של גב. קלינטון מה ההסבר? ציוצים של טראמפ זה ההסבר ?