הצרות של הבנקים הקטנים בארה"ב ממשיכות להצטבר
הריבית הגבוהה והורדת התמיכה מצד הבנקים המרכזיים בחודשיים ממשיכים להפעיל לחץ על שוקי האשראי בארה"ב, ובפרט בבנקים הקטנים. ע"פ נתוני הפד' שפורסמו אמש, שיעור האיחורים בהחזרי הלוואת בכרטיסי האשראי זינק ברבעון האחרון לרמה של 6.2%, נתון שעוקף את האיחורים בשיא המשבר ב-2008.
"ההפרשות בגין חובות אבודים" בבנקים אלו עלו ברבעון האחרון לרמה של 7.4%, רבעון חמישי ברציפות מעל לרף של ה-7%. במהלך המשבר הכלכלי של 2008, היו רק 4 רבעונים (לא רצופים) במהלכם ההפרשות בגין חובות אבודים היו מעל לרמה של 7%.
יחד עם זאת, חשוב לציין כי ב-100 הבנקים הגדולים שיעור האיחורים בהחזרי הלוואות בכרטיסי האשראי נותר ברמה של 2.48%, נמוך משמעותית מהמצב בשיא המשבר ב-2008. ההסבר לפער בין 2 קבוצות אלו נובע מ-2 גורמים עיקריים: הגורם הראשון הוא שהבנקים הגדולים מושכים את קבוצת האוכלוסייה החזקה יותר באמצעות תמריצים שהבנקים הקטנים לא יכולים להציע. הגורם השני הוא שהרגולציה על הבנקים הגדולים בארה"ב הרבה יותר מחמירה מאשר הבנקים הקטנים בארה"ב.
העלאות הריבית האחרונות פוגעות כעת בעיקר באוכלוסייה החלשה בארה"ב ה- "סאבפריים", אך המשך ההידוק המוניטרי צפוי להתחיל גם הבנקים הגדולים, שסובלים בחודשים האחרונים מירידות חדות.
לאור הנתונים האחרונים, מעניין לציין את הורדת הרגולציה מצד הפד' על הבנקים הקטנים בארה"ב. בסוף חודש אוקטובר הודיע הפד' כי כל בנק קטן/ בינוני בארה"ב שמנהל בין 100 ל-250 מיליארד דולר, יצטרך לעבור "מבחני לחץ" פעם בשנתיים במקום כל שנה. כמו כן, הפד' הוריד את דרישות ההון מאותם בנקים קטנים.
נציין כי תעודת הסל העוקבת אחר הבנקים האזוריים בארה"ב (סימול:KRE) נסגרה אמש ברמה הנמוכה בכ-19% ממחיר השיא שקבעה מוקדם יותר השנה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה