המחאה נגד אלימות בנשים: יותר ממחצית מהנפגעות לא מתלוננות במשטרה

המחאה הציבורית באה בדרישה כלפי הממשלה להעברת תקציב של 250 מיליון שקלים שכבר אושר. חברות רבות בהן הבורסה לניירות ערך וגופים מסחריים תומכים במחאה

 | 
telegram
(2)

בעקבות מקרי אלימות הולכים ומתגברים כלפי נשים, מחר יתקיים יום מחאה ארצי נגד אלימות מגדרית בו מעורבים מעל 50 ארגונים בישראל. במהלך יום השביתה יתקיימו אירועי מחאה בעשרות מוקדים ברחבי הארץ החל מהפגנה שתתקיים ליד קריית הממשלה בת"א בשעה 9:30 ועד אירוע המחאה המרכזי שייערך בשעה 19:30 בכיכר רבין (קישור לדף המחאה בפייסבוק - "אני אישה אני שובתת").

לדברי שדולת הנשים בישראל, "השיבוש העמוק בסדר היום הוא שחייהן של נשים, ביטחונן ורווחתן לא מטופלים, והוא מובנה במערכת הפוליטית והכלכלית. המחאה הציבורית הנרחבת נועדה לתקן את השבר הגדול שקיים כעת. אנחנו דורשות שהממשלה תיתן מענה מפורש, ותעביר את 250 מיליון השקלים שאושרו בממשלה כבר לפני שנה וחצי לטיפול באלימות במשפחה, וסכום דומה נוסף לתוכנית למניעת אלימות – בטיפול בגברים אלימים והטמעת חינוך מגדרי בבתי ספר".

מתחילת 2018 נרצחו 24 נשים בנסיבות דומות לאלו של יארא איוב בת ה-16 וסילבנה צגאיי בת ה-13, שגופותיהן נמצאו עם סימני אלימות קשים בשבוע שעבר. "אנו יוצאים לרחובות לזעוק את זעקתן של הנרצחות, יחד עם משפחותיהן שנותרו יתומות. האלימות הגואה כלפי נשים הולכת ומחריפה ואנו חייבים לפעול מידית למיגור התופעה. לא ניתן לעוד אישה להצטרף למעגל האלימות ולרשימת הנרצחות", אמרה יו"ר ויצו ישראל גילה אושרת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לא מרגישות בטוחות
סקר ביטחון אישי של הלמ"ס לשנת 2017 חושף כי ​אלימות או איום באלימות היו בין העבירות הנפוצות ביותר (3.1%) שנחקרו בקרב הנשים בשנה זו מהן נפגעו כ-87 אלף נשים בנות 20 ומעלה. עוד נמצא כי 41.1% מהנפגעות הכירו את התוקף או לפחות את אחד התוקפים כאשר יותר ממחצית מהנשים (53.2%) שנפגעו לא דיווחו על כך למשטרה. 

בתוך כך, בקרב הנפגעות מאלימות, 66.4% נפגעו מאיומים (ללא פגיעה פיזית) ו-33.6% נפגעו מפגיעה פיזית. מקרב נשים שנפגעו מאלימות או מאיום באלימות 65.9% העידו כי הפגיעה האחרונה גרמה להן נזק (אחד או יותר מאלה: נזק גופני, נזק לרכוש, נזק בעבודה, נפשי/רגשי או נזק אחר). סוג הנזק השכיח ביותר (62.5%) הוא נזק נפשי/רגשי (לחץ, טראומה, בושה, חוסר אונים וכו').

כמו כן, נמצא שנשים חוששות יותר מגברים להיפגע מאלימות באזור מגוריהן: 11.5% מהנשים חוששות במידה רבה ובמידה רבה מאוד להיפגע מאלימות באזור מגוריהן לעומת 5.7% מהגברים.

חברות רבות הביעו את תמיכתן ביוזמה:
הבורסה לניירות ערך
קק"ל
טבע
מדלן
לייבפרסון
בנק דיסקונט
בנק הבינלאומי
חברת החשמל
ארגוס
פתאל
ישראייר
דיזנגוף סנטר
נינה רוזנבלום
דואר ישראל
אינטל
bay ישראל
סופר פארם
טראוס
רמי לוי
שופרסל
טיב טעם
איירונסורס
אוטודסק
Riskified
נציין כי חלק מהחברות יתמכו ביוזמה אך לא יאשרו היעדרות מלאה מהעבודה (זו תיחשב כיום חופש). 

בין הארגונים שהצטרפו למחאה הם ההסתדרות, ויצו, איגוד המלונאים, רשות שדות התעופה, הכנסת, איגוד המסעדנים, ארגון אדם, טבע ודין, תלמ"א ועוד. למעלה מ-40 רשויות מקומיות הצטרפו למחאה בהן רמת גן, תל אביב, רמת השרון, ירושלים, חיפה, באר שבע, בת ים, ראשון לציון, חולון, מודיעין, לוד, רחובות, רעננה, כפר קאסם, יוקנעם, שדרות, דימונה, עמק חפר ועוד.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ויותר ממחצית מהמתלוננות מגישות תלונות שווא
    נכון יותר ממחצית 05/12/2018 14:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ידוע שמי שנפגעת מאלימות אמיתית מפחדת להתלונן. עד כאן נכון. אבל בואו תחשבו כמה מהנשים שמגישות תלונות באמת נפגעו, רוב הנשים שמגישות תלונות נגד גברים זה כתוצאה מהמלצות עורכי דין וארגוני נשים, בכדי לזכות בזכויות סוציאליות ובכדי לקבל משמורת על ילדים, דמי מזונות גבוהים, לקבל רכוש, כתובה וצווי הגנה להרחיק את הגבר מהבית ולהשתלט על הנכס במעמד צד אחד. תחשבו את האחוזים האלו, בואו נראה אתכם.
    סגור
  • 1.
    התיקשורת והמדינה מתעלמת מסבל גברים
    ישראלי 03/12/2018 13:30
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מאות גברים שקופים מתאבדים בשנה בשל תהליך גרושים לא הוגן ומרושע אלפי גברים מגורשים לרחוב מבתיהם בשל תלונות שווא שיקריות ומרושעות אלפי גברים נקרעים מילדיהם על ידי נשים חמדניות ומרושעות בגיבוי מלא של משטרעעע מערכת משפט ורבות. לקול תרועות אירוני נשים מרושעים ושונאות גברים באשר הם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות