
התיקון בשוק מייצר הזדמנויות השקעה בחברות האנרגיה
למרות שמחירי הנפט והגז עלולים להמשיך להתדרדר, יכולות מניות האנרגיה המובילות להתחזק. פרשן וול סטריט שלמה גרינברג נותר אופטימי בצל הירידות החדות: "תחשבו מה יקרה אם המיתון אינו בפתח"
מניות חברות האנרגיה היוו, במהלך המאה ה-20, נכס צאן ברזל בכול תיק סולידי בארה"ב. חברות מהסוג של אקסון (סימול: XOM), שברון (סימול: CVX) או ConocoPhillips (סימול: COP) הופיעו בהנחיות לבניית תיק אופטימלי שהוציאו בתי השקעה מובילים. המניות הנ"ל, לצד ענקיות שירותי האנרגיה, כמו DUK ו-ED ולצד ענקיות התעשייה הרפואה והצריכה האמריקאיות מהסוג של JNJ, GE, AT&T, PG ועוד היוו את הבסיס לתיק ההשקעות ארוך הטווח בארה"ב, בסיס ההכנסה/צמיחה של התיק.
מבחינת המשקיעים, ההשקעה ב"תעשיית האנרגיה" במהלך המאה ה-20 התמקדה בתעשיות הנפט, הגז והפחם בלבד, האלטרנטיבות החלו לקבל תשומת לב רק בסוף המאה. מי מאתנו שהשתתף בהנפקתה של חלוצת האנרגיה הסולרית הישראלית לוז בארה"ב בתחילת שנות ה-80 שמע כבר אז תחזיות אופטימיות מהסוג של "ירידת משקל הנפט והפחם המזהמים כמקורות אנרגיה" ואמירות מהסוג של "תעשיית הנפט והפחם תיעלם בתוך 30-40 שנה" ומשקיעים רבים האמינו בכך אז בדיוק כפי שנסחפו לכל חלום טכנולוגי אחר מה שהוביל ל"בועת 2000" בוול סטריט.
אבל להבדיל ממה שקרה בתחומים טכנולוגיים אחרים (כמו תכנה, העברת אינפורמציה ורפואה), למרות ההתפתחויות הטכנולוגיות המרשימות וההצלחות הגדולות והמוכחות כלכלית של מקורות אנרגיה אלטרנטיביים כמו השמש, הרוח, המים והביומסה (Biomass) ולמרות הדרישות הגוברות לאנרגיה נקייה ממשיכים הנפט, הגז הטבעי והפחם להוביל כמקורות אנרגיה. ובגדול, עד היום והתחזיות הנוכחיות לא רואות שינוי משמעותי בעשורים הבאים.
השלישייה הזו מספקת עדיין כ-80% מכל מקורות האנרגיה בעולם (הגז הטבעי מוביל כרגע עם 31.8%, הנפט עם 28% והפחם עם 17.8%) כאשר כל מקורות האנרגיה האלטרנטיבית ביחד מספקים 12.6% מהצריכה והיתרה מאנרגיה גרעינית. בדיעבד אפשר לומר שבתי ההשקעה צדקו בהמלצותיהם דאז. ב-50 השנים שהסתיימו ב-2014 הניבה מנית XOM, כדוגמה מייצגת, תשואה של פי 50 (מ-2 דולר ל-100) וזאת מבלי לחשב את הדיבידנד הנדיב שגדל מידי שנה כך שההגדרה "בסיס ההכנסה/צמיחה של התיק" הייתה במקומה.
- טראמפ נתן לכם טיפ - "Drill, baby, drill" ומאז מניות האנרגיה זינקו
- נדל"ן, בנקים ואנרגיה - האם כדאי להשקיע באמצעות קרנות נאמנות לפי ענפים?
ענקיות הנפט מתחילות להתדרדר מאז 2014 החלו ענקיות הנפט להתדרדר, לאבד את "כיסא הכבוד" שלהן בתיק ההשקעות הסולידי בארה"ב. סל ה-XLE שכולל את 32 חברות האנרגיה, ציוד ושירותים, המובילות ירד בכ-40% מאז קיץ 2014 ואליבא קונצנזוס האנליסטים, נכון לשבוע זה, ההתדרדרות אמורה להימשך לתוך 2019-20.
רבים מייחסים את ההתדרדרות הזו והציפיות להמשכה לירידה במחירי הנפט מאז קיץ 2014 (מחיר החבית ירד עד כה ב-55%). ההנחה הזו מתבססת על מערכת היחסים בין מחירי הנפט הגולמי למניות חברות האנרגיה הגדולות במאה שעברה שלפיה ירידה במחירי הנפט (או הגז או הפחם) מביאה לירידה בהכנסות וברווחיות החברות ולפיכך גם במניות.
תשאלו סוחר חוזים עתידיים בנפט בשיקגו על כך והוא יאשר זאת. אלא שבשנים האחרונות מערכת יחסים ישירה זו משתנה וזו תוצאה של כמה תהליכים שקרו בעשור האחרון ושעדיין מתרחשים ושכולם קשורים בתהליך ההתמזגות בין מהפכת הטכנולוגיה לכלכלת המיינסטרים. מדובר בתהליכים מהסוג של ההתקדמות המהירה בפתוח האלטרנטיבות והירידה בעלויות הפתוח, ההתקנה והתפעול שלהן. העלייה המסיבית בקצב ובעלות גילויי והפקה של נפט גלמי וגז לצד פיתוח ההפקה מפצלים והשיפור בלוגיסטיקה של הפקה והעברת גז ועוד.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
התהליכים החלו להשפיע על מערכת היחסים שבין מחירי הנפט/גז/פחם לפעילות הכלכלית שהיסטורית קבעה שכשיש התאוששות המחיר עולה ובהאטה הוא יורד ומחירי המניות נעות בהתאם לכך. אם כדוגמה תעקבו אחרי מחיר חבית נפט מאז תחילת המאה הנוכחית תגלו שמחיר החבית עלה, בעקבות ההתאוששות הכלכלית שלאחר משבר הבועה, מכ-25 דולר בתחילת 2002, לכ-170 דולר בקיץ 2008.
משבר 2008 וההאטה הכלכלית שהביא בעקבותיו הוריד את מחיר הנפט, בתחילת 2009, לכ-45 דולר ומשם, שוב בשל ההתאוששות הכלכלית, חזר מחיר החבית ל-110-130 דולר אלא שמאז קיץ 2014 ולמרות המשך ההתאוששות הכלכלית הגלובלית (ואפילו ההאצה בו) בשנים 2015-18, מחיר הנפט יורד.
זו תופעה מעניינת והטענה שלנו היא שככל שהשפעת הטכנולוגיה על הכלכלה מתגברת כך גם הולך הקשר הישיר בין מחיר הנפט למניות ומתרופף. יכול מאוד להיות שהתיקון הנוכחי מייצר מצב מעניין להשקעה בחברות האנרגיה הגדולות ללא קשר להמשך המגמה במחירי נפט והגז. הטענה שלנו, כפי שננסה להסביר, היא שנוצר מצב שבו התיקון הכללי בשוק המניות "מסתיר" את השינויים שבהם צריך המשקיע להתחשב כשהוא בודק כדאיות ההשקעה במניות האנרגיה.
האם נוצרה הזדמנות בתחום האנרגיה? הפרשנים והאנליסטים, שבמגזרים אחרים מתחילים לגלות הזדמנויות כלכליות עקב הירידות לא רואים הזדמנויות כאלו בתחום האנרגיה, הם מאוחדים עדיין בדעה שהחולשה במחירי הנפט תימשך לתוך 2019-20 ולכן מניות הנפט/אנרגיה ימשיכו להתדרדר. זו הסיבה שכל העדכונים האחרונים על מניה כ-XOM נגטיביים ונגיע לכך בהמשך.
אם בוחנים את הפעילות העסקית והמנייתית של ענקיות הנפט מאז 2014 מתגלית תופעה מעניינת. מהבחינה העסקית, ההכנסות, הרווח התפעולי והנקי של אקסון, שבשנת 2014 שברו שיאים של 364.7, 34.1 ושל 32.5 מיליארד דולרים בהתאמה, החלו, ב-2015 וב-2016 להתדרדר כאשר את 2016 סיימה החברה עם מכירות, רווח תפעולי ונקי של 201.6, 1.9 ו-7.8 מיליארד בהתאמה וכתוצאה אבדה המניה, בין 2014 לאמצע 2017, כ-30% מערכה והיא המשיכה בהתדרדרות הזו עד עכשיו.
אבל מה קרה עסקית בשנים 2017 ו-2018? ב-2017 עלו ההכנסות, הרווח התפעולי והנקי בצורה חדה ל- 238.9, 15.3 ו-19.7 מיליארד ואילו ב-2018 (על פי 9 החודשים הראשונים והתחזיות לרבעון האחרון) יציגו הנתונים מכירות של 320 מיליארד ורווח נקי שמעל ל-20 מיליארד כאשר הקונצנזוס ל-2019 עומד כרגע על מכירות של 335 מיליארד ורווח נקי של 22.5 מיליארד. הרווח למניה, שב 2017 עמד על 3.59 דולר, יגיע השנה ל- 4.7 ומוערך להגיע ב 2019 ל-5.32 דולר.
כלומר, השנתיים האחרונות פלוס התחזיות לשנה הבאה לא השפיעו על מחיר המניה שהמשיך לרדת. זה קורה לדעתנו משתי סיבות. האחת כמובן בגלל התיקון הכללי שהחל לאחרונה אבל השנייה קשורה בדפוס המחשבה של העבר שקושר את מחיר המניה למחיר חבית הנפט. הדעה שלנו היא שההנחה ההיסטורית שהתוצאות העסקיות של חברות האנרגיה קשורות במחיר הנפט נכונה עדיין בוול סטריט אבל נראה שאינה נכונה יותר במיין סטריט.
העובדה שהמניה ממשיכה לנוע בעקבות מחיר חבית הנפט הגולמי והציפיות להמשך ההתדרדרות במחיר החבית מתעלמת לחלוטין מביצועי החברה שהולכים ומשתפרים מה שלמעשה אומר שמחיר המניה הולך ונעשה אטרקטיבי "על באמת" ככל שהיא ממשיכה לרדת וזאת לפני שחישבנו הדיבידנד שמועלה בכל שנה ומניב כרגע, במקרה של XOM, תשואת שיא כל הזמנים למניה, 4.34% (3.28 דולר לשנה). התיקון "מסתיר" הזדמנות שמתפתחת. אנחנו חושבים שלמי שאינו מאמין שסוף העולם הגיע ושמשבר 2008 נמצא מעבר לפינה, הולכת ונוצרת הזדמנות השקעה נדירה שנובעת מהנחות שאינן קיימות, שהשתנו.
מדוע לדעתנו נוצר מצב שבו למרות שמחירי הנפט והגז ימשיכו להתדרדר יכולות המניות של החברות המובילות לעלות בעקבות הגידול במכירות, ברווחיות ובדיבידנד? התחילו בבקשה עם הכתבה של דן סטפנס, נשיא קבוצת EPG, מומחה מוביל בתחום שאנחנו עוקבים אחריו שנים. הכתבה נותנת תמונה טובה על מצב ההיצע והביקוש לנפט וגז וגם מסבירה מדוע המשקיעים חוששים להשקיע במניות הנפט והגז.
בגדול, הביקוש לנפט/גז והמוצרים שלהם ילך ויגדל אפילו עם תחזיות הצמיחה הגלובלית שהונמכו (הביקוש, לפי ה-National Petroleum Council של ממשלת ארה"ב שיצא לאחרונה, מוערך שיעלה בין 50 ל-60 אחוזים עד ל-2030), מה שמבטיח שמכירות החברות יגדלו. הירידה במחיר הנפט והגז (שעלולה לפגוע ברמת ההכנסות) מתקזזת כנגד העלייה החדה בהיצע הנפט (במכירות) ההתייעלות בחברות כך שהמרווחים והרווחים, לבטח תזרים המזומנים ימשיכו לשגשג.
המספרים מראים שלמרות העליה בביקוש לנפט וגז הצירוף בין העליה בהיצע ממקורות חדשים, מפצלים, והאלטרנטיבות יגרום למחירי הנפט הנוכחיים לדרוך במקום אם לא לרדת. על כל אלו יש להוסיף את ההתקדמות הטכנולוגית שגם "עוזרת" במציאת שדות נפט וגז חדשים ומוזילה במהירות את ההפקה. ולבסוף ארה"ב, שוק הביקוש הגדול ביותר לנפט במאה ה-20, הפכה יצואן.
למעשה, ישנה הסכמה שאלמלא המניפולציות של מדינות אופ"ק ורוסיה והמשברים באיראן וונצואלה, מחירי הנפט והגז היו, ללא ספק, יורדים משמעותית.
"הבעיה" של הקונצנזוס הקונצנזוס להיום, של 23 אנליסטים בכירים של אנרגיה/מינרלים/מחצבים, מחזיק בהמלצת "החזק" למנית XOM (וכך גם לרוב המניות המובילות). 11 מהם בדקו את החברה לאחרונה, במהלך נובמבר ומחצית דצמבר 2018 ו-5 מתוכם ממליצים ב"החזק", 3 ב"מכירה" ושלושה בהמלצת "קניה". מתוך שלושת העדכונים שנעשו מתחילת דצמבר, ע"י אנליסטים של ריימונד ג'יימס, ג'י פי מורגן וקבוצת Macquarie האוסטרלית (כל השלושה מומחים מובילים בתחום המחצבים והמינרלים ובמיוחד Macquarie), שניים ממליצים למכור ואחד (JP) ב"החזק".
כלומר, מגמת הקונצנזוס שלילית יותר. הקונצנזוס של המלצת ה"החזק" לא השתנה אגב מאז 2016. אפשר להניח שכתוצאה מההמלצות הנגטיביות, שמתבססות על המשך ההתדרדרות במחיר הנפט וביחד עם התיקון שעשוי/עלול להתמשך והחששות מהאטה, המניה תמשיך להתדרדר מה שיוצר מצב מעניין כי משקיעים שיבדקו הדוחות לעומק יגלו שמדובר בדוחות חזקים ביותר שהולכים ומתחזקים ובחברה רווחית ביותר.
מרווחי הרווח גבוהים ויש לחברה למעלה מ-37 מיליארד במזומן עם חוב כולל (שלמעלה מ-90% לטווח ארוך) של כ-40 מיליארד ותזרים חיובי של למעלה מ-11 מיליארד ברבעון האחרון (מעל 30 מיליארד ב-2017). בנוסף ישנו הדיבידנד כאמור. מה שנכון ל-XOM נכון לרוב חברות האנרגיה המובילות כך שלדעתנו כדאי מאוד לעקוב אחרי ה-XLE (שמשקלן של שלושת החברות שהזכרנו בסל הוא 48.4%).
ולסיום, נובל אנרג'י (סימול: NBL) נמצאת בסל והיא אחת הבודדות שהמלצת הקונצנזוס עליה היא "קניה". מאז תחילת נובמבר עדכנו 11 אנליסטים את הערכותיהם על החברה ושבעה מתוכם ממליצים ב"קניה". NBL מומלצת כך מזה כשנה ובינתיים ירדה המניה ב-75% מאז קיץ 2014 וב-23% מאז תחילת נובמבר. לפי הקונצנזוס תסיים החברה את 2018-2019 עם רווח למניה של 64 סנט ו-1.35 דולר (בגלל הגז "שלנו") וזאת לעומת 31 סנט ב 2017 וגם היא משלמת דיבידנד.
"איך זה מסתדר לך בראש?", שאלנו אנליסט של אחד מבתי ההשקעה הגדולים שמחזיק בהמלצת "החזק" כרגע, לאחר ששלחנו לו את עיקרי הטענות שלנו שמופיעות במאמר הזה. "מעניין", אמר, "תן לי לבדוק" ועדיין לא חזר אלינו. תבדקו ותעקבו!! תחשבו מה יקרה אם המיתון אינו בפתח. ** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 36.סתיו 25/12/2018 12:46הגב לתגובה זו1) לעולם לא להפסיד כסף2) לעולם לא לשכוח את סעיף 1האמת גם באפט שכח
- 35.GLD 24/12/2018 22:47הגב לתגובה זובסהכ 8 אחוז מהנמוך השנתי שלה והיא עם תשואה שלילית של מינוס 3 אחוז מתחילת השנה. כול מוטרפי הזהב שיושבים שם שנים על שנים קיבלו תשובה - אין היסטריה של ריצה לזהב.
- חכה חכה... סבלנות אח שלו (ל"ת)יאן 25/12/2018 10:08הגב לתגובה זו
- סיכון מטורף 25/12/2018 13:39האמת לדעתי מי שיושב על זהב נמצא בסיכון מטורף. הסיכון הוא שפתאום יתחיל תיקון (עליות) בשווקים- מה שייאש את המעטים שיושבים על זהב - ויגרום לקריסה במחיר התעודה.
- 34.סוף עידן ה-BUY BACK 24/12/2018 21:23הגב לתגובה זוהרבה חברות ענק (=כולל אפל וברייקשייר של באפט) השקיעו הרבה כסף טוב בBUY BACK , מתוך רצון לשמור על ערך המניה. השיטה עבדה כל עוד התיקון לא היה רציני, אבל בסוף הגיע התיקון המטורף הזה...והסתבר שהרבה כסף טוב ירד לטימיון.
- שלמה גרינברג 25/12/2018 11:16הגב לתגובה זוהסיבה לרכישת המניות אינה לשמור על מחיר המניה כמו להעלות הרווח למניה בעתיד
- 33.הבעיה של פצלי הנפט 24/12/2018 21:19הגב לתגובה זוהרבה חברות שמפיקות נפט מפצלים נמצאות במצב קשה, חלקן בדרך לפשיטת רגל. גם נובל סובלת מאד מהנושא ולכן המניה שלה ירדה מאד
- שום הגיון לא עובד 24/12/2018 22:42הגב לתגובה זושום הגיון לא עובד יותר. היום (שני) הנפט ירד 7 אחוז ו dal aal luv ירדו כול אחת מעל 3 אחוז.
- לרון 25/12/2018 10:34הכניסה למיתון וחברות התעופה אמנם יתדלקו בפחות עלות אך נוסעים יהיו פחות כי אין כסף בעקבות קריסת הבורסות ופיטורים שיתחילו לכן הצפי למיתון מוריד גם נפט וגם חברות תעופה
- 32.בני 24/12/2018 10:52הגב לתגובה זונוסף בתפוקה קרטל הנפט עדיין לא התחיל ליישם את ההסכם להפחתת התפוקה – וכבר מודיע כי יאריך ואף ירחיב אותו "למדנו היטב את הקיצוצים המתוכננים בייצור הנפט, אבל אם זה לא יעבוד תמיד תהיה לנו אפשרות לכנס פגישה מיוחדת של אופ"ק, וכבר עשינו זאת בעבר", אמר נשיא אופ"ק, סוהייל אל מזרואי. "אם נידרש להאריך את ההסכם בשישה חודשים נוספים, נעשה את זה. אם המצב ידרוש צעד נוסף, נדון בנושא ונמצא את האיזון הנכון".
- 31.סיכון ענק 24/12/2018 08:29הגב לתגובה זותיפתח בפועל עוד 3 שבועות - כאשר הבנקים מדווחים בשבוע שמתחיל ב 14 לינואר וחברות האינטרנט הגדולות שבוע אחר כך.
- 30.אפי 23/12/2018 22:52הגב לתגובה זובחרונה גם בנק ישראל העלה את סוגיית החוב הקונצרני. המספרים מראים על עלייה חדה ברמת החוב . במידה ואכן חלק מבעלי החוב יתקשו לעמוד בהחזרים עד כמה לדעתך זה עלול לערער את המערכת הפיננסית בעולם ובעיקר בארה"ב.
- 29.בני 23/12/2018 20:45הגב לתגובה זושלום שלמה. תודה על המאמר. מה דעתך על CHEASEKAPE סימול CHK. גם ירדה חזק למרות עליית מחירי הגז. לאחרונה הרבה insiders הוסיפו לפוזיציה שלהם. האם הסיכון הוא גדול כל כך שמצדיק את המחיר?
- chk קרסה אתמול עוד 9 אחוז ! (ל"ת)chk 25/12/2018 07:37הגב לתגובה זו
- 28.האם יש מגזר לדעתך שיכול לשמש מפלט בימים אלה? (ל"ת)האם יש מגזר מפלט? 23/12/2018 20:18הגב לתגובה זו
- לרון 25/12/2018 10:35הגב לתגובה זוועוד מזומן
- דגן 24/12/2018 12:23הגב לתגובה זו.
- 27.תודה שלמה (ל"ת)אריה 23/12/2018 19:16הגב לתגובה זו
- 26.לרון 23/12/2018 11:11הגב לתגובה זועם תנודתיות רכבת הרים כנראה עד התייצבות עם עליות מהוססות מאמצע פברואר 19 ואולי אף מעבר לכך
- לרון 23/12/2018 14:08הגב לתגובה זולצערך מר גרינברג אינו תיקון אלא מיתון ולכן ההגדרה היא מפולת ללא הזדמנויות בשלב זה
- לרון 23/12/2018 13:47הגב לתגובה זואולי בהמשך
- 25.לרון 23/12/2018 11:06הגב לתגובה זוילך אנו כבר בהאטה עולמית מזה חודשיים וירידת מחיר הנפט היא ההוכחה המובהקת
- 24.כרגע,דירה לא יכולה להיות באוויר,ללא יסודות על ה קרקע. (ל"ת)בינתיים 23/12/2018 10:28הגב לתגובה זו
- ספר רק הקישקוש הזה לנפגעי ענבל אור והאדון מונסונגו (ל"ת)פקה פקה 23/12/2018 11:24הגב לתגובה זו
- 23.בני 23/12/2018 02:04הגב לתגובה זודעתך על חברת הקידוח ימי לנפט וגז הכי גדולה בעולם Transocean תוכל להרחיב עליה טיפה תודה
- שלמה גרינברג 23/12/2018 12:01הגב לתגובה זוטראנסאושן אמנם חברת הקידוח הימי המובילה אבל בהתדרדרות מתמשכת תבדוק ההכנסות ב 5 השנים האחרונות. היא תלוייה בחברות הענק כמו שברון או רויאל דאטש שמספקות לה עבודה כקבלנית משנה ובשנים האחרונות פחות ופחות כי הן לוקחות את הביזנס ולכן המניה ירדה מ 50 דולר ל 6. במכלול היא חברה קטנה מאוד בין חברות הקידוח הגדולות ואם תצלול לדוחות תבין מדוע ירדה
- בני 23/12/2018 14:3211.5 מילארד דולר נכון ל אוקטובר.
- 22.סוחר 22/12/2018 19:33הגב לתגובה זוכשהריבית אפסית ומתחילים להעלות אותה בועות מתפוצצות והייתי מעדיף לשמור כסף בצד עכשיו לחכות שהמצב מגיע לקטסטרופלי ואז לקנות את השוק הזה.
- אתה צודק אבל איך תדע מתי לקנות? (ל"ת)יעקב 23/12/2018 12:12הגב לתגובה זו
- 21.שלמה מה הסיפור עם פריגו ?חטפה חזק לאחרונה (ל"ת)rsi 22/12/2018 19:22הגב לתגובה זו
- 20.מה דעתך על חברת enviva ,אנרגיה ירוקה? (ל"ת)רונן 22/12/2018 14:02הגב לתגובה זו
- 19.איזה חופר (ל"ת)בן 22/12/2018 05:53הגב לתגובה זו
- טל 23/12/2018 19:39הגב לתגובה זו.
- 18.הרושם הוא שנכנסנו לשוק דובי, מה דעתך שלמה? (ל"ת)האם הדובים נרדמים? 21/12/2018 23:10הגב לתגובה זו
- סטטיסטית בהחלט (ל"ת)שלמה גרינברג 23/12/2018 12:15הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 22/12/2018 09:22הגב לתגובה זויש סטטיסטיקה ברורה ואכן לפיה נכנסנו לשוק דובי
- 17.ראיתי שלמה שהמניות הללו עלו חזק, מה הבשורה? תודה (ל"ת)פאני מיי ופרדי מק 21/12/2018 23:07הגב לתגובה זו
- איזה מניות בדיוק? (ל"ת)שלמה גרינברג 22/12/2018 09:22הגב לתגובה זו
- 16.בעבר היה שונה 21/12/2018 09:55הגב לתגובה זוסקטורים כמו Consumer Discretionary, Consumer Staples, Health Care שבעבר היו סוג של מפלט בתקופות כאלה של תיקונים. VOO ירד 17 אחוז מהשיא, VHT ירד 14 אחוז, VDC ירד 14 אחוז, VCR ירד 20 אחוז.
- צפריר 21/12/2018 15:34הגב לתגובה זואז שותים וצריכים פחות מיים ??
- הערה לא במקום 23/12/2018 08:55מניה יכולה לרדת גם עוד עשרות אחוזים כאשר הביקוש למוצרי החברה ממשיך ממשיך להיות חזק מאוד ! למה ? כי היא עלתה המון בעבר על סמך ציפיות. לכן לספר לעצמינו סיפורים כאילו "תמיד יהיה ביקוש ל.... זה לא רציני.
- MOAT 22/12/2018 08:43כאשר SPY ירד 18 אחוז מהשיא ו MOAT ירד 16 אחוז מהשיא.
- 15.טל 21/12/2018 09:37הגב לתגובה זו.
- 14.MO 21/12/2018 08:48הגב לתגובה זו[אנחנו נחסוך, הם עלולים לקרוס: האם המודל שהטיס את ג'ול לשווי של 38 מיליארד דולר יפיל אותה? יצרנית הסיגריות האלקטרוניות נרכשה היום על ידי יצרנית מרלבורו לפי שווי כפול מההערכה שקיבלה לפני שלושה חודשים ? למרות האקזיט המרשים, שימוש בג'ול מעלה תהיה לגבי ''עקב אכילס'' שלה, והרצון המובן של המשתמשים לחסוך כסף עשוי לחסל את המודל הכלכלי שעליו היא מתבססת גיא ארז 20.12.2018 19:04 בדרך זו, המשתמשים בג'ול יכולים להמשיך ליהנות מהמערכת של החברה, העיצוב, קלות הטעינה הנוחה ושאר היתרונות – ולמלא את המחסניות בנוזלים הזולים בכ-90%. זאת, בלי להיות מוגבלים לטעמים של נוזלי ג'ול, אלא ליהנות ממגוון עצום של טעמים נוספים
- 13.האם התיקון ממשיך? 20/12/2018 23:13הגב לתגובה זוברור שקשה להעריך מה יהיה, אבל התחושה שלי נכון להיום שהתיקון הזה לא יחלוף בקלות. אשמח לשמוע הערכה שלך שלמה
- תקרא המאמרים (ל"ת)שלמה גרינברג 22/12/2018 09:23הגב לתגובה זו
- מגי 21/12/2018 15:36הגב לתגובה זואולי עם בחורות.אל תתן לתחושות שלך להטעות אותך
- 12.פששש איזה ירידות פסיכיות (ל"ת)גביזון 20/12/2018 23:06הגב לתגובה זו
- 11.מורדוך 20/12/2018 22:14הגב לתגובה זו.
- 10.slavin 20/12/2018 22:03הגב לתגובה זוthanks
- Excellent question for your consultant and yourself (ל"ת)שלמה גרינברג 21/12/2018 08:49הגב לתגובה זו
- 9.שלמה תודה רבה (ל"ת)גרי 20/12/2018 22:02הגב לתגובה זו
- 8.אבנר 20/12/2018 17:44הגב לתגובה זושלמה שלום. כותב המאמר שצירפת צופה מחיר 100 דולר לחבית בשנת 2019. המאמר שלו נכתב ביולי האחרון. האם לדעתך המאמר שלו עדיין רלוונטי? הוא מדבר במאמר גם על הסנקציות על איראן, שלטענתו יסייעו לעלייה במחיר הנפט, אבל זה לפני שהוא ידע שטראמפ הולך לתת WAIVER לכמה וכמה מדינות
- שלמה גרינברג 21/12/2018 09:05הגב לתגובה זוהוא באמת מבסס את המחיר על דברים כמו אירן ורוסיה ועל הביקוש ל"חביות נפט". לדעתי, שמסתמכת על מחקרים נוספים, סך ההיצע בתחום עולה בהרבה על סך הביקוש וימשיך (בגלל ההתפתחויות הטכנולוגיות) לעלות. סטפן מדבר על ביקוש/היצע ל"חבית נפט". השאלה הגדולה היא צפון אמריקה (קנדה וארה"ב ) ואם בתי הנבחרים יאפשרו לטראמפ את תוכניותיו לגבי הנושא (זה בספק גדול).
- 7.בנצי 20/12/2018 16:52הגב לתגובה זובדרך כלל יחסית חסין לירידות לפחות בהשוואה למגזרים אחרים.הפעם אלטריה פיליפ מוריס יורדות למחירים מעניינים ... מה קורה במגזר זה ? מה דעתך עליו? תודה רבה.
- הקדשתי מאמר על הנושא לאחרונה (ל"ת)שלמה גרינברג 21/12/2018 09:05הגב לתגובה זו
- גגל 21/12/2018 09:33מה גורם לאנליסטים לחזור ולהמליץ על פיליפ מוריס? יצרנית הסיגריות משקיעה הון תועפות בתחליף לסיגריה הקונבנציונלית ועושה צעד אחד קדימה במאבק נגד העישון. האם ה-IQOS היא טכנולוגיה משבשת? שלמה גרינברג | 26/10/2018 07:00
- 6.גל 20/12/2018 14:30הגב לתגובה זושל שלושת הגדולות שהזכרת ? היא גם מאוד גדולה, גם ירדה המון, גם משופעת מזומן וגם הדיב' גבוה יותר.מה דעתך עליה? ואם אפשר גם השווטה קטנה בינה לבין אקסון ושברון.. תודה רבה
- שלמה גרינברג 21/12/2018 09:07הגב לתגובה זוהם אגב לא בסל שהבאתי כדוגמה
- אבנר 20/12/2018 17:44הגב לתגובה זואתמול חילקו דיבידנד :)
- לרון 20/12/2018 15:07הגב לתגובה זויחד עם tot ואחרות גדולות עד ענקיות
- בני 20/12/2018 21:10במחירים האלה ... מעניינות
- 5.שלמה תודה רבה כתבה מצויינת !! (ל"ת)עמית 20/12/2018 14:28הגב לתגובה זו
- 4.ממבו 20/12/2018 11:39הגב לתגובה זואבל ברור לי שגם פה ניראה ניסיונות התפתלות בניסיון להגן על הרי דברים לא לעניין שנכתבו.
- ממבו שחרר אותנו לך . בבקשה ממך. (ל"ת)גמבו 20/12/2018 14:27הגב לתגובה זו
- 3.אחד שמבין 20/12/2018 10:53הגב לתגובה זווכל מי שאומר אחרת לא מבין על מה הוא מדבר. צפו למחסור במיים, מזון וחשמל
- טוביה החולב 20/12/2018 22:18הגב לתגובה זואתה מוזמן, יש שם מזרון, שימורים, כל מה שאתה צריך.
- אחד שמבין הלוואי יאכל אותך תנין (ל"ת)סטרוברי 20/12/2018 14:27הגב לתגובה זו
- 2.זאביק 20/12/2018 10:27הגב לתגובה זושלום שלמה אני מתרשם במניות אחריהן אני עוקב -
- פאם 20/12/2018 22:16הגב לתגובה זוגם אני נוטה להתרשם מכמה מניות שאני מחזיק.
- 1.טלק קטלני 20/12/2018 10:27הגב לתגובה זועל חשבון בריאות הציבור בעולם כולו - למה על זה אתה לא כותב?
- תוכל להראות לי היכן כתבתי על JNJ ? (ל"ת)שלמה גרינברג 21/12/2018 09:10הגב לתגובה זו
- לרון 20/12/2018 15:04הגב לתגובה זובנק ברינגס
- לרון 20/12/2018 15:03הגב לתגובה זוכשתגיע לאחוזי הירידה של ge כשתגענה התביעות זה לא מהלך של יום יומיים דוגמת הקריסה הקצרה יחסית בזמן של בנק ברינג בעקבות המשחק באופציות של אדון ליסון כמדומני
- טל 21/12/2018 10:20לא מצאתי ברשת אזכור לתביעות שבדרך.
- גם חברת החשמל שלך כזו. וגם מקורות ועוד (ל"ת)ספי 21/12/2018 08:25