בנק ישראל: הצמצום המוניטרי הגביר את הסיכון לירידות חדות בשווקים

"בעולם מצמצמים את ההרחבות המוניטריות, וצפוי כי אירופה וישראל יצטרפו למגמה. הסיכון שחברות רבות בעולם יפשטו רגל עלה"
 | 
telegram
(4)

בנק ישראל פרסם היום (א') את דו"ח היציבות הפיננסית למחצית השנייה של שנת 2018 ומתריע כי ישראל צפויה להצטרף למגמת הצמצום המוניטארי שכבר החלה ברחבי העולם, תהליך שעשוי לזעזע את שוק ההון ואת חובות משקי הבית.

דו"ח היציבות הפיננסית למחצית השנייה של השנה מעריך את יציבותה של המערכת הפיננסית המקומית על בסיס ניתוח הסביבה בה המערכת פועלת – הסביבה המקרו-כלכלית, שוקי הנכסים, האשראי והנזילות בשווקים. מטרת הדו"ח הינה לספק אינדיקציה לסיכונים השונים הנשקפים למשק כתוצאה מזעזועים בארץ ובחו"ל. 

צמצום ההרחבות המוניטריות - ירידה חדה במחירי הנכסים
בבנק ישראל מציינים כי היות שבעולם מצמצמים את ההרחבות המוניטריות, והיות שצפוי כי אירופה וישראל יצטרפו למגמה, התגבר הסיכון שתחול ירידה חדה במחירי הנכסים, בפרט הנכסים הפיננסיים הרגישים יותר לסביבת הריבית. "חלק מסיכון זה התממש החל מאוקטובר 2018, על רקע העלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב, ובמרבית הבורסות בעולם נרשמו ירידות חדות במחירי המניות ותנודתיות גבוהה", מציינים בבנק ישראל. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הסיכון שחברות רבות בעולם יפשטו רגל עלה
בבנק ישראל מעלים חשש מפני גל פשיטות רגל של חברות בחו"ל ומציינים כי "בתחום החשיפות לחו"ל אנו מוצאים כי הסיכונים עלו בתקופה הנסקרת כתוצאה מהסיכון שחברות רבות בעולם יפשטו רגל על רקע המשך תהליך הצמצום של המדיניות המוניטרית המרחיבה".

מי שנכנס בקלות, יוצא בקלות
בבנק ישראל מציינים כי מחזורי המסחר בבורסה בישראל נמוכים בהשוואה בין-לאומית, וסיכוני הנזילות נוטים לעלות עקב התגברות ההשקעות הפסיביות ופעילותן הנרחבת של מכונות המסחר בבורסה. עקב הגידול הניכר שחל בשנים האחרונות בחשיפות הציבור לאג"ח דרך קרנות הנאמנות – על רקע היקפי השקעה פסיבית הולכים וגדלים והשפעת המסחר הרובוטי בבורסה, גורמים שפוגעים בנזילות כשאי-הוודאות עולה – מצביעים בבנק ישראל על עלייה בהסתברות ל"אי-סדירות" בשוק ההון כתוצאה מזעזוע במחירי הנכסים הפיננסיים.

צמצום המדיניות המוניטרית עלול לזעזע את משקי הבית
בבנק ישראל מתריעים כי עוד חשיפה ממשיכה להתפתח במשק, והיא נוגעת לאשראי שאינו לדיור. השינויים בסביבה המשפטית שספקי האשראי פועלים בה, והעובדה שספקי האשראי החוץ-בנקאיים ממשיכים להגדיל את חלקם בסך האשראי למשקי הבית, עלולים להגדיל את סיכוני האשראי מצד משקי הבית כאשר תחול הרעה חמורה בתנאים הפיננסיים – למשל עקב צמצום המדיניות המוניטרית המרחיבה.

"שוק הנדל"ן איננו נפיץ"
באשר לשוק הנדל"ן,  מציינים בבנק ישראל כי מחירי הנדל"ן בישראל ירדו קלות באופן אשר מחזק את ההערכה שמגמת העליות נבלמה. "קצב התחלות הבנייה הגיב לכך מהר וירד בתקופה הנסקרת, ונראה כי הוא אינו גבוה מקצב עליית הביקוש שהדמוגרפיה מכתיבה. החשיפה למערכת הפיננסית – הן לבנקים והן למוסדיים – המשיכה לעלות. מנגד, היקפי התחלות הבנייה לא עלו בהתאם לצורכי האוכלוסייה, וההתפתחויות במחירי הדירות ובשכר הדירה כבר אינן מעידות על התנהגות נפיצה", ציינו בבנק ישראל.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    כולם רוצים דירה ... מחירי הדירות עומדים לזנק
    בפנים של כחלון 23/12/2018 21:58
    הגב לתגובה זו
    1 4
    מוציאים את הכסף כדי לעמוד בתור.. הדירות ימכרו כמו לחמניות...
    סגור
  • 2.
    דירה זה מוצר פיננסי? (ל"ת)
    אחד ששואל 23/12/2018 15:02
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 1.
    ממש גאונים בבנק ישראל על התובנה הזאת
    סתם 23/12/2018 14:48
    הגב לתגובה זו
    4 1
    צריךלסגור את הבנק הזה שמביא רק נזקים ולמנות במקומם את גורביץ !!!!!!
    סגור
  • נקרעתי מצחוק.למנות זיקית במקום.ענקקקקק (ל"ת)
    את גורביץ???? 23/12/2018 21:35
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות