חדרים קטנים במחירים מוזלים: היוזמה להסבת משרדים לבתי מלון

משרד התיירות יקצה 25 מיליון שקלים להסבת בנייני משרדים בתל אביב למלונות. היזמים צפויים למענק של 10% מגובה השקעתם. "נרחיב את מפת המלונאות בעיר"

 | 
telegram
(2)

בעקבות מחסור כרוני בחדרי אירוח לתיירים בתל אביב, תקודם הסבה של בנייני משרדים בתל אביב למלונות. משרד התיירות מעדכן היום (ב') כי יקצה סכום של 25 מיליון שקל למטרה זו. יזמי המלונות צפויים לקבל מענקים בשיעור 10% מגובה השקעתם.

במשרד התיירות מסבירים את המהלך במגמת גידול מתמיד בהיקף התיירות הנכנסת שצפויה להתעצם. "היות ותל אביב אינה מצויה במפת אזורי העדיפות שבהתאם לצו לעידוד השקעות הון, ועל מנת לאפשר תוספת חדרי מלון בטווח זמן קצר בתחומה, ובהתאם להחלטת ממשלה, משרד התיירות יעניק לפרויקט להסבת מבני משרדים למתקן מלונאי, באמצעות מענקים מנהליים, מתקציב שנת 2019".

לדבריו של איתן שוורץ, מנכ"ל עיר עולם, "העירייה מחזיקה במשך הרבה מאוד שנים במדיניות של עידוד הסבת מבני משרדים למלונאות באזורים מסוימים – הדברים האלה מצויים בתוכניות של העירייה. כעת משרד התיירות מתמרץ על ידי סבסוד יזמים שיעשו את הדבר הזה". שוורץ מציין 3 יתרונות פוטנציאליים למהלך:

  1. קצב בנייה מהיר יותר של המלונות. "הסבה של משרד יכולה להימשך שנתיים כאשר בנייה של מלון רגיל יכולה להימשך 10 שנים", מסביר שוורץ.
  2. הרחבת מפת המלונאות בעיר. לפי שוורץ, "רוב בתי המלון בעיר נבנו היסטורית בקו ראשון לים, אח"כ היתה התפשטות של מלונות הבוטיק אליהם. בנייני המשרדים נמצאים באזורי העסקים שגם שם יש לנו עניין שיהיו בתי מלון".
  3. הוזלה של מחירי הלינה. "הסבה של מבני משרדים תאפשר בפוטנציה חדרים קטנים יותר. אנחנו שואפים להקטנה של גודל החדר לכזה שאינו בהכרח מרווח אבל הוא סביר ופחות שירותים שיינתנו לדיירים. כך הסיכוי שעלות החדר תהיה יותר נמוכה הוא גבוה ואנחנו רוצים את הדבר הזה".
איך זה יעבוד?
נוהל הסיוע מגדיר כי הנכסים הפוטנציאליים הם בנייני משרדים קיימים או חלקים מבניינים, שיידרשו לעמוד בתנאים הבאים:
  1. תב"ע בתוקף המתירה שימוש מלונאי או היתר לשימוש חורג במבנה למתקן מלונאי לתקופה של לפחות 5 שנים מהמועד האחרון שנקבע להגשת הבקשות. או לחילופין נדרש אישור ממהנדס העיר או גורם מוסמך אחר בעיריית תל- אביב, בדבר עמידת המבנה הקיים בתיקון 119 לחוק התכנון והבניה לשימוש מלונאי במבנה שהוקם למטרת משרדים או אישור כי המבנה נמצא בהליך של אישור לשימוש חורג למטרת מלונאות, שמועד סיומו עד שלושה חודשים.
  2. היזם הוא הבעלים של הבניין או שיש לו הסכם מכר או שכירות ארוכה לתקופה של לפחות 10 שנים המאפשר את השימוש המלונאי במבנה, או אישור הבעלים להסבת המבנה למלונאות.
  3. יכולת פיננסית להעמיד הון עצמי בגובה של לפחות מהיקף ההשקעה הכוללת הנדרשת עבור הפרויקט.
  4. מכתב המלצה מהבנק.
הקצאת המענקים לפרויקטים תיעשה בשיטת דירוג של הבקשות. כלומר, במצב שבו יתברר כי סך התקציב הנדרש לאישור הבקשות חורג מגובה ההקצאה, הן ידורגו ויקבלו ניקוד (עד 100 נקודות) בהתאם למספר קריטריונים בהם מספר חדרים בבקשה (עד 20 נקודות); היתר בניה להקמת הפרויקט (עד 20 נקודות); התרשמות כללית של הוועדה (עד 30 נקודות); התחייבות להליך הדירוג המלונאי (5 נקודות); השתייכות לרשת בתי מלון בינלאומית (עד 25 נקודות).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במצב של ציון כללי זהה לפרויקטים שונים, במשרד התיירות מציינים כי "לצורך קביעת סדר קדימות, ידורגו הפרויקטים עד להכרעה בציון, בהתאם לציוניהם בקריטריונים על פי סדרם". 

על פי נתוני המשרד, מתחילת השנה התקבלו באגף ההשקעות 17 בקשות להסבת מבנים למלונות, מלוניות ואכסניות, המגלמות פוטנציאל ל-1,384 חדרים.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    בדירה גרים=קורת גג,לעומת מגורים ברחוב
    בדירה גרים=קורת גג 31/01/2019 21:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בדירה גרים=קורת גג,לעומת מגורים ברחוב
    סגור
  • 1.
    יתכווצו ואז הדירות יושכרו
    אנשי האייר.בי.נ.בי 28/01/2019 19:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עדיף להסב משרדים כך יוספו חניות.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות