לקראת שבועיים תנודתיים בשווקים?
בעולם בו הבנקים המרכזיים מהווים תפקיד מרכזי, כמעט לכל תנועה בשווקים ניתן למצוא הסבר מאוד פשוט – תנודה במאזני הבנקים המרכזיים. אחרי ראלי חד בחודש ינואר האחרון שהגיע בעזרת הזרקת נזילות מאסיבית מצד הבנקים המרכזיים הגדולים, השבוע החלו השווקים להרגיש את הפסקת הרכישות באירופה. לפי התנהגות השוק בשבוע האחרון, נראה כי צפויים חודשיים מאוד מאתגרים במיוחד עבור השווקים האירופאים. בתוך כך, הפד' צפוי לבצע צמצום חד במאזנו בשבועיים הקרובים.
אירופה נראית רע במיוחד, ולא רק בגלל נתוני המאקרו הקטסטרופליים בחודשים האחרונים והורדת תחזית הצמיחה השבוע (לכתבה המלאה), אלא גם בגלל שבחודשיים הקרובים ה-ECB לא יוכל לווסת את השווקים כפי שעשה במשך השנתיים וחצי האחרונות.
כפי שציינו בשבוע שעבר (לכתבה המלאה), התמיכה של הבנק בשווקים החלה לרדת בימים האחרונים לרמות שפל. סכום הרכישות השבועיות של הבנק בשוקי האג"ח הממשלתיים צפוי להסתכם ב-2.1 מיליארד אירו במהלך חודש פברואר. בחודש מרץ צפוי הסכום לעמוד על 2.3 מיליארד אירו בכל שבוע, וכל זאת בזמן שהמדינות צריכות לגייס הון רב. איטליה לדוגמא, צריכה לגלגל 63 מיליארד אירו בחודשיים פברואר מרץ. סכום הפדיונות בחודשיים הקרובים לא מאפשר ל-ECB לווסת את שוקי האג"ח כפי שעשה בחודש ינואר האחרון (לכתבה המלאה).
שוקי האג"ח הגיבו במהירות השבוע: תשואות האג"ח של איטליה לתקופה של 10 שנים זינקו בשבוע האחרון מרמה של 2.6% לרמה של 2.98% הערב. לפי תחזית הרכישות של הבנק המרכזי, המשך קפיצה של הריביות הוא תסריט בעל סבירות גבוה במיוחד.
תחזית הרכישות של ה-ECB לחודשים הקרובים: חודשיים מאתגרים במיוחד
כפי שציינו מוקדם יותר השבוע, סקטור הבנקאות פגיע במיוחד להתפתחויות האחרונות, והסיכוי להתפתחות משבר בנקאות באירופה גבוהים (לכתבה המלאה). דויטשה בנק (סימול:DB) ירדה ביומיים האחרונים קרוב ל-9%, קרדיט סוויס (סימול:CS) איבדה קרוב ל-4%.
הדילמה העומדת כעת מול הבנק המרכזי מורכבת במיוחד: אם הבנק ימשיך במדיניותו הנוכחיות, ההאטה הכלכלית שכבר מורגשת תתעצם עוד יותר, והתפתחות של משבר בנקאות/חוב היא רק שאלה של זמן. מנגד, התערבות של הבנק תסלול את הדרך להיחלשות דרמטית של האירו. בנוסף, העובדה כי האיחוד האירופאי צונח למיתון זמן קצר לאחר הזרמה של קרוב ל-3 טריליון דולר בשנים האחרונות, מעלה את שאלת האפקטיביות של מדיניות ההתערבות של השנים האחרונות.
ומה קורה בארה"ב?
ברקע להתקפלות המרשימה שביצע הפד' בשבועות האחרונים, חשוב לזכור כי תהליך צמצום המאזן ממשיך עדיין במוד של "בטייס אוטומטי". המשמעות היא שמאזן הפד' צפוי לרדת בחודש הקרוב ב-44.4 מיליארד דולר. עיקר הצמצום צפוי להתבצע בשבוע הבא, כאשר 31 מיליארד דולר צפויים לרדת ממאזן הבנק ביום שישי (15.2).
מאזן הפד' המעודכן: והצפי לסוף החודש הקרוב
בנוסף, יש לציין כי גם הממשל האמריקני צפוי לגייס סכומים גבוהים בשבוע הבא (לכתבה המלאה). שילוב של התהליכים עשוי לגרום לתנודתיות גבוהה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.האמריקאים הם בלתי צפןיים וכל ציוץ של טרמפ משפיע עליהם (ל"ת)שלמה 09/02/2019 19:00הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.לדעתי ירידות עד חצי מרץלרון 09/02/2019 17:55הגב לתגובה זו0 0ואח"כ עליות לקראת המסורת של פסח לא ממליץ כלום!סגור
-
3.עמית את קורא את מה שחברך שלמה גרינברג כותב?אמיר 09/02/2019 17:16הגב לתגובה זו0 0http://www.bizportal.co.il/marketopionion/news/article/759066סגור
-
2.אחיי , אל תקנו את כל הכתבות על הירידותדורון 09/02/2019 15:39הגב לתגובה זו0 0כל הכותרות השליליות זה כדי להשחיל אתכם בפוטים ולמחוק את כספכם. אתם רוצים דוגמה. תראו שביום ראשון הבורסה תיפתח בעליות. נשאלת למה צריכים להיות עליות למרות באירופה ובוול הייתה מגמה שלילית 3 ימים ברציפות. מה היה כזה טוב שהבורסה צריכה לפתוח בעליות. התשובה כדי להשחיל אתכם ולמחוק לכם את הפוטים. ראו הוזהרתם !!! אל תקנו כתבות שליליות ואל תקנו פוטים.סגור
-
1.בדיוק השבועיים הדרושים לפקיעת אופצ מעוף מתחת ל- 1400dru 09/02/2019 10:43הגב לתגובה זו0 0אולי אפילו מתחת ל- 1380.סגור