תרמית הנוסטרו של פסגות: כך הרוויח הסוחר לשעבר 400 אלף שקל

הסוחר מאור וקסלר הורשע בהפקת רווחים במרמה על חשבון בית ההשקעות, ונגזרו עליו 30 חודשי מאסר
 | 
telegram
(3)

במסגרת הסדר טיעון, הרשיע הבוקר (ב') השופט חאלד כבוב מבית המשפט המחוזי בת"א את מאור וקסלר, עובד בית ההשקעות פסגות לשעבר, בסחר לא חוקי בתעודות סל לרווחיו האישיים. על פי גזר הדין, וקסלר ירצה מאסר בפועל של 30 חודשים, 15 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 200 אלף שקל. 

לפי פסק הדין, במידה ווקסלר יעבור תוך שלוש שנים על אחת העבירות בהן הורשע, יכנס לתוקף העונש של 15 חודשי המאסר (על תנאי). כמו כן, במידה ולא ישלם וקסלר את הקנס שהוטל עליו של 200 אלף שקל, יומר הסכום ב-15 חודשי מאסר נוספים. 

החקירה פירקה את המשפחה
במסגרת הטיעונים לקבלת עסקת הטיעון, ציינה עורכת הדין של וקסלר כי יש להתחשב בנסיבות האישיות לפיהן וקסלר (35) הינו אב לשתי בנות, האחת בת 6 והשניה בת 4.5. וקסלר התגרש במהלך החקירה, חווה משבר אישי, איבד את מקור פרנסתו ומטפל בהורים חולים. לצד זאת, בחר לקחת אחריות על מעשיו והודה בכל ההאשמות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לטענת עורכת הדין, וקסלר לא ביצע את התרמית בשל תאוות בצע, אלא על רקע של מצוקה כלכלית אליה נקלע שכן היה המפרנס היחיד בביתו, לאחר שאישתו פוטרה מעבודתה בעודה בהריון.

עסקת הטיעון מגיעה לאחר שבחודש ינואר הודיעה פרקליטות מחוז מרכז על הגשת כתב אישום נגד וקסלר, עובד לשעבר של בית ההשקעות פסגת, בגין סחר לא חוקי בתעודות סל לרווחיו האישיים. וקסלר בעל תואר שני במנהל עסקים, עבד בפסגות החל מדצמבר 2010 עד נובמבר 2016 ומשנת 2012 החל לעבוד במחלקת תעודות סל זרות.

במסגרת תפקידו במחלקת תעודות הסל החל וקסלר לעסוק גם במסחר באופציות על הדולר, המסחר באופציות אלו בוצע מכספי תעודת הסל שהוחזקו על פי כתב האישום בחשבונות ייעודים.

לא עמד בחובת הנאמנות כלפי פסגות
כחלק מתפקידו, חלה על וקסלר חובת נאמנות כלפי פסגות וחלו עליו מגבלות שונות בנוגע למסחר בניירות ערך. בין היתר, נאסר עליו לקנות עבור עצמו ניירות ערך כלשהם, עצמאית או על ידי אחרים.

וקסלר הכניס לקלחת גם את אשתו באותה תקופה, אנג'לה, שהחזיקה בשני חשבונות בבנק לאומי, הראשון שנפתח בדצמבר 2009 ורוכזה בו פעילות בניירות ערך וחשבנו השני על שם "וקסלר משכנתאות" נפתח בפברואר 2016 ושימש כעסק לייעוץ משכנתאות אותו ניהלה אנג'לה כשגם לחשבון זה לא נרשם הנאשם כמורשה חתימה או כנהנה.

המרמה התרחשה החל מחודש יוני 2013 ועד לחודש נובמבר 2016. במשך תקופה זו ביצע וקסלר מאות עסקאות עצמיות בתעודות סל ובאופציות על הדולר, בין חשבונות עושה השוק בפסגות לבין חשבונותיו.

העסקאות העצמיות בוצעו במהלך המסחר בבורסה ונראו כמו עסקאות אמיתיות ואקראיות בין קונה מרצון ומוכר מרצון. כשבעצם וקסלר היה זה שאחז במוט משני צדדיו והוא זה שבחר את כמות ניירות הערך שיימכרו ואת השער בו יימכרו, על מנת להניב לחשבון אנג'לה בלאומי רווחים על חשבונה של פסגות.

על פי כתב האישום, "העסקאות התרמיתיות בחשבונות עושה השוק של פסגות בוצעו על ידי הנאשם בחריגה מן ההרשאה שניתנה לו על ידי פסגות".

מכירה מהחשבון של פסגות במחיר נמוך, וקניה במחיר גבוה
בשלב הראשון הזרים וקסלר הוראת קניה של תעודת סל שפסגות היתה עושה שוק לגביה מחשבון אנג'לה בלאומי. בסמוך אליה, הזרים הוראת מכירה נוגדת של אותה תעודת סל מחשבון עושה השוק בפסגות. ההוראות הנוגדות הוזרמו, לרוב, בהפרשי זמנים קצרים ובשערים שיצרו עסקאות עצמיות בין חשבונות עושה השוק של פסגות לחשבון אנג'לה בלאומי.

בשלב השני, הזרים וקסלר הוראת מכירה של אותה תעודת סל מחשבון אנג'לה בלאומי, וכנגדה הוראת קניה נוגדת של אותה תעודת סל מחשבונות עושה השוק של פסגות שמולם בוצעה העסקה העצמית הראשונה. ההוראות הנוגדות הוזרמו בהפרשי זמנים קצרים ובשערים שיצרו עסקה עצמית בין חשבונות עושה השוק בפסגות לבין חשבון אנג'לה בלאומי.

מכירת תעודות הסל מחשבונות עושה השוק לחשבון אנג'לה בלאומי במחיר נמוך והמכירה החוזרת שלהן מחשבון אנג'לה בלאומי לחשבונות עושה השוק בפסגות במחיר גבוה יותר, יצרו עסקה סיבובית בין חשבונות עושה השוק בפסגות לחשבון אנג'לה בלאומי. בעסקה סיבובית זו הופק רווח מובטח לחשבון אנג'לה בלאומי והפסד כספי וודאי לפסגות.

במקרים אחדים, לא ביצע וקסלר את העסקה העצמית השניה אלא מכר את תעודות הסל מחשבון אנג'לה בלאומי לגורמים אקראיים בשוק. במקרים אלה, הפיק רווח בגובה ההפרש שבין השער שבו בוצעה העסקה העצמית הראשונה לבין שערי העסקאות שביצע בין חשבון אנג'לה בלאומי לשוק.

תשלומים של 300 אלף שקל בגין מס ועמלות
בסך הכל, ביצע וקסלר 525 עסקאות עצמיות בתעודות סל, מתוכם 400 עסקאות בתעודת סל אחת, בין החשבונות של פסגות לבין חשבון אנג'לה בלאומי, אשר הניבו לו רווח כולל של כ-323 אלף שקל. בנוסף, לאחר שבפרואר 2016 פסגות הפסיקה את פעילות תעודת הסל האמורה, החל וקסלר לבצע עסקעות תרמיתיות באופציות על הדולר באותו דפוס פעולה של הזרמת הוראות קנייה ומכירה בשני שלבים, בין חשבון עושה השוק של פסגות  לחשבונה של אשתו, כאשר במסגרת פעילות זו הפיק וקסלר רווח של כ-376 אלף שקל נוספים. בסה"כ מדובר ברווח של כ-700 אלף שקל, כאשר בניכוי מס ועמלות, מדובר ברווח של כ-400 אלף שקל.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    לא לדאוג לו
    משה 18/02/2019 19:40
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הוואקסלרים האלה שחקנים לא קטנים לרמות הם יודעים אבל כשניתפסים פתאום הוא התגרש ורחמנות על המשפחה נשארו בלי מפרנס אז לידע אותכם כי הגרושים אצליהם הוא מצב קבוע אם חנוקים עם כסף או לא
    סגור
  • 2.
    וזאת הסיבה
    אבנר 18/02/2019 13:52
    הגב לתגובה זו
    2 1
    שלעולם לא אנהל את תיק ההשקעות שלי דרך בתי ההשקעות, אלא רק דרך הבנקים
    סגור
  • 1.
    תיק מנוהל
    אבי 18/02/2019 12:12
    הגב לתגובה זו
    4 0
    זה בדיוק הסכנה בתיק מנוהל על ידי בתי ההשקעה בערך כמו ההצעות של גורביץ
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות