קרנות הנאמנות המסורתיות רושמות ירידה חדה בקצב הפדיונות
מתחילת 2019 ניכרת מגמת התאוששות בתעשיית הקרנות שסגרה את החודש החולף עם גיוסים של כ-440 מיליון שקל. היכן עיקר הגיוסים ואיפה נמשכים הפדיונות?
תעשיית קרנות הנאמנות מסכמת את חודש פברואר עם ירידה חדה בקצב הפדיונות בקרנות המסורתיות לסכום של כ-20 מיליון שקל. מתחילת 2019 ניכרת מגמת התאוששות בקרנות שסגרו את החודש החולף עם גיוסים של כ-440 מיליון שקל. כך לפי הערכות כלכלני מיטב דש.
עיקר הגיוסים בפברואר התרכזו בקרנות המחקות שגייסו כ-860 מיליון שקל בעוד לקרנות הכספיות נכנסו כ-460 מיליון שקל. הפדיונות התרכזו בקרנות הסל שפדו כ-460 מיליון שקל והקרנות המסורתיות האקטיביות-המנוהלות מהן יצאו כ-420 מיליון שקל. מנגד, הקרנות הפאסיביות גייסו סכום של כ-400 מיליון שקל.
הנתונים מובאים ברקע לעליות שערים בשוקי המניות ואגרות החוב הקונצרניות בישראל ובעולם בחודש פברואר. בתוך כך, מדד S&P500 עלה ב-3%, מדד הנאסד"ק רשם עלייה של 3.4%, ה-DAX הגרמני עלה ב-3.1%, הניקיי היפני עלה ב- 2.95%, ומדדי ת"א 35 ות"א 125 רשמו בסיכום חודשי תשואה חיובית של עד כ-1.3%.
בשוק האג"ח הקונצרני המקומי, מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו תשואה חיובית של 1.2%, וגם בשוק האג"ח הממשלתי המקומי מדד ממשלתי כללי רשם החודש עלייה של 0.6%.
מהפך בקרנות האקטיביות
קטגורית אג"ח כללי רושמת מהפך בפברואר וחוזרת לראש טבלת הקרנות האקטיביות המגייסות מתחילת החודש, עם גיוס חודשי הנאמד בכ-185 מיליון שקל. זאת לאחר שבשנת 2018 הציגה את הפדיון החודשי והשנתי המצטבר הגדול ביותר. אמנם, מתחילת השנה הקרנות רשמו פדיון בסכום הנאמד בכ-615 מיליון שקל.
קבוצת הקרנות המתמחות באג"ח חברות מסיימות את החודש ללא שינוי. מתחילת השנה, קרנות אג"ח קונצרני מציגות פדיון בסכום של כ-530 מיליון שקל. קרנות אג"ח מדינה שפתחו את החודש בפדיונות, רשמו במהלך החודש גיוסים, אך בסופו של דבר, לאחר חודש הפכפך הן מסכמות את חודש פברואר בפדיון של כ-25 מיליון שקל. מתחילת השנה קרנות אג"ח מדינה פדו סכום של כ-355 מיליון שקל.
הקרנות האג"חיות השקליות רושמות עלייה בקצב הפדיונות לסכום של כ-260 מיליון שקל כאשר מתחילת השנה רשמו פדיון של כ-400 מיליון שקל.
קבוצת הקרנות המתמחות במניות בישראל ובחו"ל, כולל הקרנות הגמישות, למרות עליות השערים הנאות מתחילת השנה, ממשיכות במומנטום השלילי גם החודש, ורושמות פדיונות הנאמדים בכ-100 מיליון שקל. מתחילת השנה הקרנות המנייתיות1 פדו סכום של כ-300 מיליון שקל. כל זאת, למרות עליות השערים החזקות שנרשמו בשוקי המניות הן בישראל והן בחו"ל.
קרנות הסל סוגרות את פברואר עם פדיונות
ברמת התעשייה הפאסיבית, הקטגוריה הגדולה ביותר בתעשייה זו - קרנות המתמחות במניות - מסיימת את פברואר בגיוסים בהיקף של כ-65 מיליון שקל. גם הקרנות המחקות רשמו גיוסים ואילו קרנות הסל סיכמו את החודש בפדיונות. בתוך הקטגוריה הזו, בחתך של יעד ההשקעה, היה פער עצום בין הקרנות שמתמחות במניות בישראל שגייסו כ-565 מיליון שקל לבין הקרנות המתמחות במניות בחו"ל שרשמו פדיונות של כ-500 מיליון שקל.
קרנות אג"ח מדינה פדו בחודש החולף כ-10 מיליון שקל. קבוצת קרנות אג"ח כללי שחלקה בתעשייה הפאסיבית קטן, פדתה סכום של כ-25 מיליון שקל. מנגד, קרנות אג"ח חברות ממשיכות במומנטום החיובי מתחילת השנה, גם בחודש פברואר, עם גיוסים הנאמדים בכ-385 מיליון שקל (מחקות + קרנות סל).
הקרנות הכספיות רושמות ירידה חדה בקצב הגיוסים מחודש ינואר כאשר הקרנות הכספיות השקליות גייסו כ-140 מיליון שקל והקרנות הכספיות הדולריות גייסו כ-320 מיליון שקל, וסה"כ כ-460 מיליון שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה